Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kukorica várhatóan........! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Agrárjog új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Direktvetés, no-till. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kecsketenyésztés új
Cikkajánló
Mindenki kapott még egy kis időt az eGN benyújtásához!
Február 3-án éjfélig végezhető el az adatszolgáltatás.
Hirdetés
769 hozzászólás
Válasz #67. hozzászólásra
Attol függ mien !5000 ft körűl mozog!4
Válasz #67. hozzászólásra
160*120 7000
Válasz #66. hozzászólásra
Árak ?(Széna)
Válasz #65. hozzászólásra
ja én is arra várok,de nem jön meg!!
Válasz #64. hozzászólásra
Esőre !! :-)))
Válasz #63. hozzászólásra
jaja jol teszed lesz olyan ára amugy ,de azért a lovasok is várnak de mire nem tudom!!
Válasz #62. hozzászólásra
Egyenlőre kivárok. Majd ősz vége tél kezdete. Addig úgy is kint legelnek az állatok. Akkor meg kinyitom a tároló ajtaját és meglátják a zöld szénát, meg megcsapja a szaga....hmmmm...ha marha lennék beleharapnék ! :-)))
Válasz #61. hozzászólásra
szénát menyiért adod van eladód!!
Válasz #60. hozzászólásra
A széna nálam tető alatt van állandóan. És a lovas az aki meg is fizeti az értékét, meg attól nem is sajnálom elkérni az árát. De aki a 40 ft-os tejjel küszködik azzal együtt tudok érezni, én is csináltam.
Válasz #59. hozzászólásra
ahah értem!a szénával az bajom hogy a sok úri lovaas meg lovának csak igen igen kiváló minőségű szénát ad meg jó széna legyen sulya is legyen nelegyen meg ázva nah oztan ezt teljseiteni!szalma az jobb ,de az is igen meg nézik hogy mit tesznek alá!!
Válasz #58. hozzászólásra
:-))))))
Én azért szeretem, ha a több éves kapcsolatok jönnek állandóan vissza, és hoznak új kuncsaftot is.Ez a szénára értem, mondjuk abból lényegesen nehezebbet tudok nyomatni. A szalmánál meg érdekem volt a szállítás miatt minél nagyobbat gyártani.
Válasz #57. hozzászólásra
jah tudom éna johni is tud tőbbet csinálni de minek nyomassa őssze anyira! minél tőbet vegyenek darabra adom ugy is!!
Válasz #55. hozzászólásra
Én 260-280-at tudok csinálni.
Válasz #54. hozzászólásra
Nézegetem a vicon rv2190 opticut full-t, meg a claas 380-as rotocut-os variant-ot !
Válasz #53. hozzászólásra
árat még nem tudok,de sulyra tavaly a johni 170 kg produkált,a Vicon az 200-230 kg körűl!
Válasz #52. hozzászólásra
körbálás Vicon bálázó 120x120 as bálát csinál hálos vagy madzagal kötti!!
Válasz #51. hozzászólásra
Mi a bála ára ?
Súlya ???
Válasz #51. hozzászólásra
Melyik vicon ?????????
Válasz #50. hozzászólásra
johni meg Vicon bálázó!
Válasz #49. hozzászólásra
Mennyi a kör szalma ???? (Ft) És melyik bálázó csinálja !
Válasz #48. hozzászólásra
jah én nem azt mondom kocka jobb ,de a lovasok nem szeretika kockát, a kör bálát sokal joban szeretik . Mi minden nyáron szalmázunk kamional ugy hogy benevagyunka dologba!!
Válasz #47. hozzászólásra
Felénk az ! Itt több ezer körbála szalma van ami 1-2 éves készlet !!! A nagy kocka bálából is van vagy 3-4 ezer tavalyról.
A körbála ott veszít nagyott, hogy a nagy beszállítói cégek súlyra veszik át a szalmát(de már egyre több állat telep is) és kör bálából 20-30 q-val kevesebbet tudunk felrakni egy kamionra, mint a nagy kocka bálából. A fuvar meg km-re van így ugyan annyi mind a két bála fuvar díja, így a körbála megbukik a fuvar tarifán !!!!
Válasz #46. hozzászólásra
Szerintem nem hallot dolog!!
Válasz #45. hozzászólásra
Ha ennyiért eladtad vagy kínáltak érte akkor nekik kell adni, de ellőre fizessenek !!!!!!!
Felénk nem tudom, hogy mennyi, mert csak saját részre csinálom. Pár éve elég komolyan benne voltam, de ez a körbálás téma halott dolog-nagyban-a szállítási díjak és a súly miatt.
Most így számolgattam és kicsit soknak találom ezt a 4000res árat :O
Szabi felétek mennyiért megy a nagy bála?
Válasz #41. hozzászólásra
Szabi nekem ezt az árat mondták érte de mondom ez búza szalma nagy kör bála .Engem az se érdekelne ha felét adnák érte nekem az a lényeg hogy olcsóbb a kombájnozás mert nem kell zúzni meg még kapok is valamennyit a szalmáért meg remélem elpucolják onnan őket mire odaérek túrni a tarlót :)
Válasz #36. hozzászólásra
Az árpa szalmát imádják !!!
Válasz #35. hozzászólásra
Csak ott bálázok ahol trágyázok ! Meg csak az árpa szalmát mert két pofára zabálják a marhák ! Kevés széna lesz így változtatunk az összetételen már most, hogy ne hogy kelljen venni aranyért szénát.
Válasz #34. hozzászólásra
Gery 4000-et írt !!! ????(Számomra hihetetlen álom)
Milyen árat tudsz ????
Válasz #38. hozzászólásra
:-DDDDDD
Válasz #32. hozzászólásra
Nekem Lupus saturnus van egy 40 hektárnyi szalmát adtam el de hogy mennyi lesz rajta nem tudom
De ezek is csak azért veszik mert a földem majdnem a "tehenészetük szájába" van.Messzebbre már nem mennek érte :)
Ki az a birkás M.?
Válasz #36. hozzászólásra
Nekem nem sok állat van, 5-600kisbálát csinálok abból jut fűtésre is a többit pedig vissza szecskázom hagy legyen egy kis szerves anyag a földbe.
a szalmát csak télleg akkor ha álatok alá kell amugy mi még gondolkodunk hogy az árpa szalmát felbálázzuk hogyha igy halad a lucerna termés mert azt is kiválogatják az állatok
Válasz #34. hozzászólásra
Üdv!
Érdemes eladni a szalmát? Birkás M. szerint vétek. Tudtok szerves trágyázni?
Válasz #32. hozzászólásra
Attol függ menyiért aoda bálát majd a buza szalmát mer tudok rá vevőt!!
Válasz #31. hozzászólásra
5,10-es asztal után ilyen a szalma:
Válasz #31. hozzászólásra
Nekem árpából eddig durván 12 bála/ha, de ma este beleálok az erősebb területbe. Tavaly búza szalmából a lupus,saturnus,brutus,dunai,suba 18-22 bála/ha,a hybrid 26-30 bála/ha között adták.Rollant 66-al bálázva és csak este, mert nappal törek-szar az egész.
Ezekből a jó szalma vevőidből küldhatnél felém is....rám férne !!!!
Tőlem most a nagy bála (búza szalma) 4000ért vették meg
Hogy lehet számolni átlagba ha elég jó a szalmája?1 ha-on mennyi tud lenni nagy bálából kb?
Válasz #29. hozzászólásra
Itt az első kaszálású lucernát 700-t is eladták, a gyepet az egyik ismerőstől már most kérték ezerért.
ahha én 450-én adom meg is van rá mára vevő!!
Afüvet 400 a lucernát 600-ért adtam el.
Áhh azokal nem szabad foglalkozni ,ha látni akarja az embera pénzét! menyiért megyen arra a kiskocka bála??
Válasz #25. hozzászólásra
Lesz arra is a c i g ók is nagyon vennék gondolom azokkal anyira nem...
Most van eladó 300 db kiskocabálám réti széna !! Csak aza baj hogy kiskocka ,de a nagy körbálákat nagyon kereseik!!
Válasz #23. hozzászólásra
Én hallottam ojat amit krone bálázó kötött 8000ft-gáti gyep széna! lucernát meg nem is nagyon árulják.. ami fix hogy a lovasok nagyon keresik attol tartanak hogy már nem is nagyon lesz és azzal kell beérni ami edig van.
Mit tudtok mondani nagy körbála szénábol menyiért mennek idén??
Válasz #20. hozzászólásra
1000db stresszes? Nekem míg volt sok kaszálóm volt hogy napi két nyerges kammogót pakoltunk fel le, + utaztattuk 50-80kmt. 700db fért fel egyszerre. :)
Válasz #20. hozzászólásra
Volt. A télen adtam el. Nem vált be. Ha már itthon van az anyag akkor sokkal jobb a kisbálával bánni. És eladásra is jobban fizető piacot lehet találni kisbálára. Az rakodás viszont tényleg okoz néha fejtörést. Most van egy korrekt emberem, remélem kihúzza a nyarat, sajnos nem tudok neki állandóan munkát adni. De egy sztahanovista. Ha azt mondom neki hogy fúrjon alagutat kínába akkor tettre készen megkérdi hogy hol az ásó? :)
Válasz #19. hozzászólásra
venni kell egy nagybálázót
nekem évi 1000 volt régen, de nagyon stresszes volt összeszedni az embereket