Hirdetés
Fórum
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
315 hozzászólás
Válasz Cs.Tomi #213. hozzászólásáraSzia !Én sodróbsn az Elho nak a front termékét választanám.
Nem vettem meg már a Fáza 9 et. + 1 ember kell rá ezzel meg elől sodrod hátul bálázod külön is mehet.Kis gép de draga nagy is tudja hajtani 4,5 millio a sipma olcsóbb.Volt a kiállitásaon.Zöldet is tudsz veretni vele.https://m.youtube.com/watch?v=0rwWofwOg5k
Válasz Cs.Tomi #213. hozzászólásárahali,na mit tapasztaltál melyik az igazi neki?
Válasz Róbert86 #212. hozzászólásáraSzia! Nem nèztem azokat, ez is eleg egyenlore azok eleg durva aron mennek... van 110es meg 160 new hollabd is, majd meglatom melyik lesz az igazi
Válasz Cs.Tomi #211. hozzászólásáraszia
Milyen traktorral fogod húzni? A szársértős kaszákat nem nézted?
Válasz subikiss #210. hozzászólására11 000 a kasza 6850 a sodro
Válasz Cs.Tomi #208. hozzászólásáraAz árakat leírod? Ha jók az információim tavasz fele lesz állattartó gép pályázat, én arra várok.
Válasz Cs.Tomi #208. hozzászólásáraÖrülök neki öröm lesz vele dolgozni meglátod. Majd később azért írd le mi a meglátásod.
Válasz subikiss #207. hozzászólásáraNa elmentem az ogromashra, megegyeztem egy pöttinger novacat 402 kaszàra, meg egy 460 as egy rotoros sodrora :) kossz a tanacsokat, mar alig varom h induljon a szezon
Válasz Cs.Tomi #205. hozzászólásáraNekünk a legnagyobb egyrotoros vicon van. 14 ha lucerna 10 ha kaszáló van plusz tavaly vagy 4-50 ha bérmunka volt egész évben. Gondolkodtam hogy veszek egy kétrotorost mert szeretem ha halad a munka, de egyenlőre nem éri meg amennyit még be kellene fektetni.
Válasz Cs.Tomi #205. hozzászólásáraÚjba egy kétrotoros árából kijön egy nagyobbacska kasza meg egy egy rotoros sodró. A kétrotoros a többszáz hektó kategória szerintem. Egy rotorra az a baj nagyobb rendet akarsz vissza kell jönni szembe is. Kétrotorná se mindegy hova képzi a rendet, vagy még miket tud.
Sziasztok! Idén venni szeretnék egy kaszát és egy sodrót, és töröm a fejem hogy 1 vagy 2 rotoros sodrót vegyek? Hány hektártól érdemes gondolkodni 2 rotorosban? Van 10 ha rozsom, 15 ha lucernam, de nyilvan noveledni fog a terulet... ide még elèg az 1es... de mi lesz par ev mulva? Vagy eleg a napnak a maga baja?
Valakinek van bevált rozs fajtája szenázsolni?
Van még tavalyról visszamaradt árpa meg triti vetőmagom, amik magukban, szemesnek kevesek, nem tudom összekeverve szenázsnak mennyire lenne ez jó?
Válasz MFM #202. hozzászólásáraHívtalak
Válasz ..MZ/X.. #198. hozzászólásáraÉn elindultam a propionsavas irányba, hozattam már belőle, jelenleg folyik a kisérletezés. Majd beszámolok a tapasztalatokról.
Válasz Horváth Gábor_32493 #200. hozzászólásáraide miért nem lehet leírni?
Válasz ..MZ/X.. #199. hozzászólásáraA mi termelő köreink a Noack termékeit használják, akit érdekel az küldjön emailt telefonszámmal, és szaktanács keretében elmondjuk a technológiát.
Válasz Szalai A P #196. hozzászólásáraValamelyik újságban láttam nemrég Noack AC Mil 2 luci tartósító szer reklámot.
Nem tudom milyen, aki használta már az mondhatna róla valamit.
Válasz Horváth Gábor_32493 #197. hozzászólásáraHa nem titkos az info szívesen olvasná más is.
Válasz Szalai A P #196. hozzászólásáraKedves Szalai A P! Olvastam a forumban a kérdésedet. Küldj egy emailt a horvathgabor@agro-largo.hu címre, a fenti kérdéssel, és küldök megoldást.
Üdvözlettel:
Horváth Gábor
De valami más anyag van e a Pios 1155 helyet penészgátló lucira?
Valaki tud e valamit?
Válasz szg2 #194. hozzászólásáraHonlapon minden fent van, még a granulátumos cucc is, pedig az már hosszú évek óta nincs.
Honlapon a pioneer csapat menü alatt rányomsz a térképen az orszárga aztán a megyére és kidob megyénként 2-3 értékesítőt.
Viszont ezek szerint helyes volt az info. Nem is értem miért vonták ki, amcsik pl nyakra-főre locsolják mindenre.
Válasz ..MZ/X.. #193. hozzászólásáraAz van hogy tegnap akartam rendelni, kijuttatóval.
1.: A honlapjukon reklámozzák.
2.: Értékesítésről 1 szó nincs.
3.: 1 db telefonszámon szőke hang nem tudja ki a régiómban az értékesítő, de ad 1 számot.
4.: A számot nem veszik fel.
5.: Később visszahív, mondom neki hogy 1155 kellene. Közli hogy az már nincs, de vegyek tejsavat, bár az nem arra való.
6.: Elköszöntem...
Válasz Bálint79 #192. hozzászólásáraBeszerezni mondjuk a Pioneernál lehet.ITT
Tavaly az egyik területi képviselő azt mondta, hogy hamarosan kivezetésre kerülhet a 1155. Nem tudom mi lesz belőle.
Válasz lord.west #181. hozzászólásáraOlvastam a hozzászólásodat a Pioneer 1155 oltóanyagról.Lucernára kezdeném használni.Véleményed lennék kíváncsi?
Hol lehet beszerezni tudsz segíteni?
Üdvözlettel Bálint
Válasz Dávid8431 #189. hozzászólásáraTavaly nekünk is kapott 14mm esőt csomagolás előtt,volt aki azt monta nem lesz jó mert megrohad,volt aki azt mondta hogy semmi baja se lesz.A külsején ahol vízes volt ott lett kicsit penészes 1-2cm.
Válasz Dávid8431 #189. hozzászólásáragondolom már jópár órával ezelőtt be lett bálázva, és ha még mindig nincs becsomagolva, akkor már mindegy, az már megrohad.
egyébként érdekes kísérlet lett volna tömény szőlőcukor oldattal, meg oltóval körbelocsolni, körbepermetezni csomagolás előtt, csomagolás alá, lehet lett volna így elég tejsav, hogy ne rohadjon meg. de mondjuk szerintem bálánként 10-20-30 kg cukor is kéne, ki kéne számolni, hogy mennyi tejsav lenne belőle, mennyit visz lejjebb a ph-ján. 20 kg cukor az mi pénz manapság 4-5-6000? de ha jó lenne, az ütős bála lenne, az hétszentség.
Lucerna szenázs bálával mit lehet csinálni ha a bálázás után de csomagolás előtt kapott kB 20 mm esőt?
Valaki tudna hozzávetőleges árat mondani a Pioneer oltó anyagoknak?
Gondolkodok a szénázs bacin is valamint a penészesedés gátlón is....
Válasz balazoooo #162. hozzászólásáraNem kötjük csak az elsőnél. Lebillentem, kihúz valamennyi fóliát, rárakom az újat, alatta megszorul, lehet pörgetni. A kész meg mikor elrakom akkor elszakad és kész.
Válasz dafpityu #183. hozzászólásárahttp://www.pioneer.com/web/site/hungary/products/inoculants
az olcsóbb adagolójuk 100-130.000 körül volt ha jól emlékszek kb 3 éve.
Válasz dafpityu #183. hozzászólásáraA zöldbálákat és az évre eltárolandó silókukoricát egy szolgáltatóval csináltatom,mert erre tökéletes gépeik vannak.Azokon van Du pont-os adagoló.A tartószító szerek:kukoricához CFT(Corn),a pillangósokhoz AFT(Afila),a gabonanövényekhez GFT(Grain).A penészedésgátlót idén akarom kipróbálni szénánál.Az "ingyenes" adagolóra akkora rendelési mennyiséget mondtak tartósítószerből,ami nem kis és nem közepes gazdaságnak való...,bár meg is lehet venni. :)
Az azonban tény,hogy jó alapanyag,jó adalékanyag és jó gazda semmit sem ér ha nem megfelelő géppel csinál ilyet az ember.
Válasz dafpityu #183. hozzászólásáraA Dupont Pioneer ingyen ad kijuttatót, ha megadott mennyiségű készítményt veszel tőle. 1155 jelzésű a penészedésgátló, az oltók a 11AFT és a 11GFT jelzésűek ha jól emlékszem.
Válasz lord.west #181. hozzászólásáraKöszi a hozzászólást.
Abban tudnál segíteni hogy a kijuttató készüléket hol szereztétek be ?
Illetve mi a neve az adaléknak és mennyit kell belőle adagolni?
Válasz dafpityu #177. hozzászólásáraSzerintem a 125 fortima(roundpack) nem a legjobb szenázs bálázásra pedig én is használom a pioneer oltóanyagát de nem igazán segít penészedés ellen.(amennyire én tudom szenázsnál nem is a penészedés ellen van hanem segít beindítani a megfelelő erjedést)Tömörebb bálát lenne jó készíteni.
Válasz dafpityu #161. hozzászólásáraSzia.
Én 2 cég termékéről is jót tudok mondani.Egy itteni gazdálkodó Timac tartósító szerét használja.Én Pioneer-t (remélem nem reklámnak veszik)Silókukorica,zöld rozs,zabos-borsó,lucerna.Minden növénynek a saját szerét.Korábban nem használtam semmit és elégedett voltam azzal.Majd egyesével kipróbáltam mindet és látom a különbséget!!!Azóta mindég használom!!! 250 Tonnához pár 10e ft. a szer.
2 éve egy zabos-borsó csomagolt bálába egy állandó hőmérő szondát tettem bele.Sem a betakarítás utáni hetekben,sem nyáron nem ment fel a hőmérséklet a bálában 26 C fok fölé.Silókukoricánál pedig egy későbbi silózásnál,már az ideálisnál jóval később.Félig-meddig száraz állapotban takarítottuk be.Ilyenkor a tömörítés sem olyan jó,akármennyire is szeretnéd.Korábban az ilyen nem túl jó lett és penész foltok is voltak benne és 3-szor gyorsabban romlott a vágásszél.Tartósítóval meg hibátlan.Ez a saját tapasztalatom.Aki kétkedik próbálja ki. :)
Válasz roli555 #178. hozzászólásáraMagasabbra szoktam állítani ahol lehet, és amennyire lehet. Már azon is gondolkodtam, hogy veszek plusz csúszótalpat a kaszára, hogy magasabbat vágjon. Viszont ha nagyon túrásos akkor én nem biztos, hogy erőltetném a csomagolást.
Válasz roli555 #178. hozzászólásáraA tarlómagasságon nem szoktunk állítani de felénk a lucernákban nem nagyon van vakondtúrás.
Ha csomagolva lesz az anyag magassab tarlót hagytok vagy ugyan akkora a tarló mintha széna lenne belőle...
Eléggé vakondtúrásossak a területek és ha sok föld kerül a bálába az gondolom nem tesz valami jót ez erjedésnek....
Válasz balazoooo #166. hozzászólásáraFixkamrás a fortima 125 -ös bálát csinál. És saját magamnak bálázok vele.A sodró is egy sima kétrotoros középre sodró , ez ugye kétoldalról csak középre rakja a lucernát nem keveri a földel.
Válasz MFM #175. hozzászólásáraÜzem közbe sose tépi el vagy meg csak indításnál vacakol néha.Köszönöm a tippet kipróbálom.
Válasz balazoooo #174. hozzászólásáraA féket úgy kell beállítani, hogy ne tépje meg egyáltalán a fóliát, ha már kicsi lyukakat tép, akkor már vissza kell venni. De gondolom ezt nem kell mondani. ( Én a fólia fogyásával együtt is folyamatosan állítgatom a féket.) Ha nem tépi el a fóliát, akkor meg elindítja ha rá van tekerve 1x. Csak megfogom, elsétálok vele egy darabig, aztán körbe megkerülöm a bálát és kész. De mindenki maga tudja, hogy hogyan a legegyszerűbb neki.
Válasz MFM #173. hozzászólásáraNekem ez a lengyel csodám van ennél kézzel kell elvágni és csak egyféle képen lehet beletenni a fóliát fék miatt ha fordítva teszem bele nem tudja fékezni és nem nyújtja meg eléggé a fóliát.Nem tudom működne e nekem ez a "körbehúzom elv" mert ha nem elég hálót fogok hozzá simán kiszakítja olyan nehezen indul meg a fék miatt meg nem is lenne egyszerű mindig lehúzni róla több métert ez végett.
Válasz balazoooo #171. hozzászólásáraIlyen szempontból mindegy, hogy milyen géppel csomagolsz, csak meg kell figyelni a komolyabb csomagolók működését és azt leutánozni. Az enyém elvágja a hálót, majd megfogja egy kis csipesszel, és miután a következő bálán kettőt fordított, akkor elengedi és kész nincs mit kötözni. Amikor kicsúszik a csipeszből a fólia, vagy elszakad, akkor csak ki szoktam húzni pár métert a fólia tekercsből, és ráhúzom feszesen a bálára. Nem is kell, hogy körbeérjen, rátapad annyira hogy lehessen folytatni a csomagolást. Mondjuk fontos, hogy a ragasztós fele legyen befele a fóliának, fordítva nem az igazi.
Válasz bandigh #168. hozzászólásáraSzerintem nálam az a gond, hogy nem olyan kemény és alaktartó a bálám mint a tied és kezdésnél még nincs szétfeszítve a fólia ezért úgy viselkedik mint egy kötél és "belevág" kicsit a bálába.
Válasz MFM #169. hozzászólásáraMert nem minden gép egyforma gondolom a tied magának vágja és rakod rá a fóliára vagy nem?
Válasz MFM #169. hozzászólásáraHa be kell csomagolnod egy bálát, hogy kezded el?
Válasz balazoooo #162. hozzászólásáraÉn ezt nem értem. Minek csomózgatjátok azt a szerencsétlen fóliát?
Válasz balazoooo #166. hozzászólásáraKaszálás után szétterítve, ha megfonnyadt, sodrás és comprimával bálázva. Nem szeletelős. Vékony renden, lassabb tempóval jó keményre verni. Olyan 130-as méret. Behordás után csomagolva, nem penészes.
Válasz bandigh #163. hozzászólásáraÉn is a "sarkára" kötök de ott szinte mindig penészes idén megpróbálom valahogy másképpen,köszönöm a tippet.
Válasz dafpityu #164. hozzászólásáraÉs milyen fortima fixkamrás vagy vario? Ha fix az akkor egy sima RP új oldalakkal amennyire én tudom, az pedig zöld bálához nem az igazi, lehet vele mert én is azzal bálázok de jobb lenne tömörebb bálát csinálni talán kevésbé penészedne. Ha úgyis bérbe báláznak akkor ki kellene próbálni egy comprimát, mchale-t, vagy egy variantot.