Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nemkell bexarni, 145 ezreket ígérnek érte nagytöbbségben, de 148 sőt 150-ért is vinné egyik cég ha adnám. Mondjuk árfolyamfüggő is a dolog, de 510-520eurók a jobb árak.
Van bent 70tonnám már de nem adom majd ha egyben lesz a tétel.
Mámma ránéztem a panónia kincsére hétfőn desszikáljuk!
Mellkasomig ér gyönyörű szép állomány, de az osztrák korai elfogja verni már most látom. Zöld korában faxa vaskos hűvelyek voltak rajta mostmeg ahogy érik úgy aprózódik össze és bizony kisebbek a magok benne mint a Cardiff-nál, plusz hiába magasabb az állomány nemlátok rajta több hűvelyt, sőt...
No majd a mérleg megmondja durván kéthét múlva, de biztos vagyok benne, hogy a Cardiffból hagyom meg a jövőévi vetőmagtételt amit már félre is raktam egyébként, kb. 100 mázsát.
Felénk nem vet senki szóját. Mekkora az a mennyiség amit el bírok adni úgy hogy meg is vegyék? Arra értem milyen területet kellene bevetni, vagy hogyan tervezzek?
Szabolcs megyében lakom
Háááát igazából csekély mennyiség 50 ha földem van,abból áldoztam próbának három hekit.Még jövőre megint próbizok kb ennyivel(tanulok),aztán utána lehet felesbe vetem.
Úgy látom a pannónia kincse nem jön be itt jól.Szép az állomány,meg tiszta,de apró.A susmánok termése 3t felett van, nagy szemekkel,szárazon,most.De a vetömag háromszor drágább, mint nálunk.Azért is vetettem magyar magot.Azt mondja a lágerház góréja,hogy náluk azt a fajtát vetik,ami erre a környékre "való".A búza árpa magot ott veszem náluk,kb 20000/mázsa,de megéri.Elsőre szóját nagy pénzér nem mertem venni,de úgy látom megérte volna.Kb két hete van még a szójámnak míg beérik,meglátom mi lesz vele.Max megy a padlásra,és lassan elkopik.Egyenlőre elment a kedvem tőle.
Mennyi szójád van???
Küldök rá vevőt csak tudjam mennyi az annyi.
Ma beszélgettem kereskedőkkel, 510eurókat megadnának érte, egyik mandró 150ezret ígért előre fizet, de várok!
Megvárom amíg a cimbora is behozza az anyagot, meg a másik srác is az övét, egy 150-200tonnás tétel már alkuképesebb mint 5-8-10...
Ma megtörtént az aratás, bruttó 7 tonna 12 hektárról, gyommentes állomány, mentor fajta és 80 milliméter őszcsapadék, 15 ak homokos talaj Tolna megye.
Kukoricákat is elkezdték 1-3 tonnás terméseket hallok.
Válasz #1524. hozzászólásra Egy hete 3 ha-t ,ma pedig 8ha-t deszikáltam. Betartom a két hét várakozást.15-16 vizet mértem,kézzel szedve a Pannónia kincsét!
148ezrért kötöttünk több tíz vagonnal,de a javát csak márciusban adjuk el...145-öt mindenki megadja már,kicsit még dolgozátok meg őket...Dzotyának meg a válasz szerintem Izidor egy biztonságos választás(jaaa kamionos pletykák szerint kukorica STOP lesz Magyarországon)
A bolt I jôbb čs bevan csŕvŕzva oltva,csak vetni kell...Most 148 ezer a szôja ŕra a I elbîrja a vetômag ŕrŕt,meet jôvôre sem olcsobb 150-nčl a szôja ŕra
Készüljél nagy spanniferekkel, mert bizony állítva fogod vinni a tréleren a vázkeretet!!!!
Mellette meg a henger konzolostól fog feküdni, egyébként egmásra kéne rakn amivel szétdikkháznád a festéseket is.
Én 2db 2,5tonnás spanival húzatam le jobbra-balra a vázkeretet a többit meg kicsikkel azokon tartani nemkell semmitsem.
Továbbá rövidebb deszkákat vigyél magaddal! Mivel ahogy a hárompont keretjére lesz felállítva a váz, ott a felfelkvő pontok alá tegyél széles deszkákat hogy ne törje be a textilbakelitet a tréler alján, vagy ha vaslemezes akkor ne csúszkáljon rajta.
Plusz mivel messzire mész 4spanival húzasd majd le, kettő elől kettő hátul és mehetsz úgy mint én múltkor este hazafelé amikor tőled jöttem haza hehe
Nincs, és olyan árat mondott rá házhoz hozva hogy nagyon megéri elmenni érte, Még fuvarossal is megérte volna elhozatni. Csak sajnos napközben nem értem el a havert mire este visszahívott addigra pedig már itt van a kölcsönszerelvény. Aztán már nem karok keverni.
Nem lesz szorítva, valahol lelököm az árokszélén aztán majd ha lesz idő rá összelegózom. Holnapra szénasodrás lene de mire kölcsönkértem a hiluxot addigra leeresztett a traki hátsókereke úgyhogy holnap defektjavítás ha hazaértem utána pedig 9ha sodrás.
Cardiff nevezetű osztrák anyag. Tavaly is 30mázsát tudott, idén is ottkörül lesz az átlaga én nagyon megvagyok vele elégedve, korai fajta mégis szépen tud teremni még ilyen melegben is.
Ha a többszöri egyhónapos cseppmentes időben esett volna egykétszer 4tonna felett tudott volna a jobbja, ígyis közelíti pedig apróbb kisebb szemek vannak benne, és a hűvelyekben is van üresség.
Jövőre hagyok magamnak vetőmagot nagyrészben remélem fogja tudni a másodfok is azt amit a fémzárolt.
Nekünk ide északra ez a korai kell, a pannónia kincse középérésű már majdnem hosszú mert most száraz meleg évben is kihúzza zölden sokáig, csapadésko nyirkos esztendőben októberben vágnánk biztos vagyok benne. Kukoricával pedig nem jöhet össze semmiképpen akkor már nincsen idő ilyenekre.
Ez nem zôld,September včgčre jô lesz...ez egy hŕrom tonnŕs szôja,mčrj egy vîzet čs lehet meglepôdsz...14-nčl mŕr lehet vŕgni,nem Kelly 11-in megvŕrni...čn is lŕttam ma hogy mčg fent van a level čs mŕr vŕgtŕk
Ez már nem zöld egyébként. A mienk még szín zöld! de csak a magyar fajta pannónia kincse.
Az osztrák anyagokkal holnap végzek. Tegnap meg ma akkora szívás volt nem haladtam semmitsem, holnapra már kisímúl a menet és folytatom napraforgóval.
Amit ma vágtam az zsír volt. 5hektárról 193mázsa anyag jött le 10körüli vízzel.
Sajnos ott tartunk hogy teljesen szétvan engedve a dobkosár és mégis töri a szemet valamelyest.
Dobfordúlat igaz majdnem 500. 400-on járattam de egy fagallyat bevettem ma és olyanszinten bemedvézett mint az állat, 2órán keresztűl bontottam kifelé szerencsétlen helyzet volt. Plusz magasszárú hasig érő a szója is, így majdnem sötétedett mire indulni tudtam, mentem két kört leürítettem és jöttem haza. Holnap befejezem azabaj nagy a harmat-köd nemlehet sietni naprát viszont nyomni kéne kintvan a java még.
A pannónia kincsét csakis reglone-al fogom letolni a glifozátok lassúak és ebben a melegbenmég tapadószerrel sem elég hatásos szerintem
Kezdek aggódni.
Az egész környék szóját arat,az enyém meg még zöld.
mit csináljak desszikáljam?Az osztrák parasztok 9-11-es vízzel vágják, holnap el is végeznek már.
Nekünk be van lemezeve a szómarázók alja, onnan lecsuszik , ha tovább megy és olyan nehéz nemül meg a lépcsőkön? . A kőtorzsa azé kicsit nehezebb, mint a normál hehe.
6743 hozzászólás
Szanberg ez hol termett ilyen gyönyörű szója?
A napokban (13 víz alatt) megkezdem a Claas Corsar (kis hörcsög) kombájnommal az aratást! Az aszály miatt kisebbek a szemek a Pannónia kincsénél !
Nemkell bexarni, 145 ezreket ígérnek érte nagytöbbségben, de 148 sőt 150-ért is vinné egyik cég ha adnám. Mondjuk árfolyamfüggő is a dolog, de 510-520eurók a jobb árak.
Van bent 70tonnám már de nem adom majd ha egyben lesz a tétel.
Mámma ránéztem a panónia kincsére hétfőn desszikáljuk!
Mellkasomig ér gyönyörű szép állomány, de az osztrák korai elfogja verni már most látom. Zöld korában faxa vaskos hűvelyek voltak rajta mostmeg ahogy érik úgy aprózódik össze és bizony kisebbek a magok benne mint a Cardiff-nál, plusz hiába magasabb az állomány nemlátok rajta több hűvelyt, sőt...
No majd a mérleg megmondja durván kéthét múlva, de biztos vagyok benne, hogy a Cardiffból hagyom meg a jövőévi vetőmagtételt amit már félre is raktam egyébként, kb. 100 mázsát.
Eladó szóját keresnek.
"Szójababot keresek nagyobb mennyiségben megvételre beszállítva raktárba !!!!
Min. mennyiség 25 tonna."
"Baráth Agrár Kft.
[Magyarország]
4220 Hajdúböszörmény Téglási u.61.
Kapcsolattartó neve: Baráth Bertalan
Üzleti telefonszám: +36 - 52 - 220 218
Üzleti faxszám: +36 - 52 - 220 218
Mobilszám: +36 - 30 - 846 1120"
Válasz #1538. hozzászólásra
Ne foglalkozatok a hirdetčsekkel 148-črt van rŕ piac čs kčsz...
Válasz #1532. hozzászólásra
Ez a baj, hozzák befelé is.... ilyen ajánlatokkal bombáznak, s ugyanez megy a kukoricával is.
"Feladva: 2012.09.11.
Kínálat típusa: Rendszeres
GMO-mentes, SGS-tanúsitvánnyal rendelkező szójababot ajánlunk Ukrajnából, vasúti szállitással.
A termény netto ára DAF-Csop átvétel esetén 430,00Eur/T
DAF-Záhony átvétel esetén, vasúti vagonba vagy teherautóra rakodva 470,00Eur/T
"
Válasz #1536. hozzászólásra Pontosítok:Takarmányszerviz kft Csehimindszent,Reihard Lidy kft(RT) jánossomorja,Karintia Kft(Rt) Vasvár. Telefonokat megtudod,ha keresőbe beírod őket!
Válasz #1534. hozzászólásra Csehimindszent vagy Jánossomorja !
Sziasztok
Felénk nem vet senki szóját. Mekkora az a mennyiség amit el bírok adni úgy hogy meg is vegyék? Arra értem milyen területet kellene bevetni, vagy hogyan tervezzek?
Szabolcs megyében lakom
Válasz #1528. hozzászólásra
Horvátlövő,Szombathely környékén.
Válasz #1532. hozzászólásra
Háááát igazából csekély mennyiség 50 ha földem van,abból áldoztam próbának három hekit.Még jövőre megint próbizok kb ennyivel(tanulok),aztán utána lehet felesbe vetem.
Úgy látom a pannónia kincse nem jön be itt jól.Szép az állomány,meg tiszta,de apró.A susmánok termése 3t felett van, nagy szemekkel,szárazon,most.De a vetömag háromszor drágább, mint nálunk.Azért is vetettem magyar magot.Azt mondja a lágerház góréja,hogy náluk azt a fajtát vetik,ami erre a környékre "való".A búza árpa magot ott veszem náluk,kb 20000/mázsa,de megéri.Elsőre szóját nagy pénzér nem mertem venni,de úgy látom megérte volna.Kb két hete van még a szójámnak míg beérik,meglátom mi lesz vele.Max megy a padlásra,és lassan elkopik.Egyenlőre elment a kedvem tőle.
Válasz #1519. hozzászólásra
Tomi106!
Mennyi szójád van???
Küldök rá vevőt csak tudjam mennyi az annyi.
Ma beszélgettem kereskedőkkel, 510eurókat megadnának érte, egyik mandró 150ezret ígért előre fizet, de várok!
Megvárom amíg a cimbora is behozza az anyagot, meg a másik srác is az övét, egy 150-200tonnás tétel már alkuképesebb mint 5-8-10...
Ma megtörtént az aratás, bruttó 7 tonna 12 hektárról, gyommentes állomány, mentor fajta és 80 milliméter őszcsapadék, 15 ak homokos talaj Tolna megye.
Kukoricákat is elkezdték 1-3 tonnás terméseket hallok.
Tud valaki, valamit mondani milyen súly várható IKA fajtából?
Válasz #1524. hozzászólásra Egy hete 3 ha-t ,ma pedig 8ha-t deszikáltam. Betartom a két hét várakozást.15-16 vizet mértem,kézzel szedve a Pannónia kincsét!
Válasz #1524. hozzászólásra Mond a lakhelyed és mondom a hozzád közeli vevőt! Én Pápán vagyok!
148ezrért kötöttünk több tíz vagonnal,de a javát csak márciusban adjuk el...145-öt mindenki megadja már,kicsit még dolgozátok meg őket...Dzotyának meg a válasz szerintem Izidor egy biztonságos választás(jaaa kamionos pletykák szerint kukorica STOP lesz Magyarországon)
elég parlagfüves...de fekete már a tábla!
mennyi most a a szója ára??
ismerösöm:lassan 2hete desszikálta,még mindig nem aratta le..reglone air-rel.
Válasz #1520. hozzászólásra
Desszikáltad már a szójádat?
Hová fogod eladni? Te aránylag közel laksz hozzám,kell néznem valakit aki megveszi.
Elnézést " Szanberg"
Válasz #1507. hozzászólásra Már adtál el Sanberg és mennyért ?
Válasz #1517. hozzászólásra Kerestelek--múltkor Rábahídvégen a Karintiás szójás estén voltak páran Baranyából is!
Válasz #1519. hozzászólásra Attól én nem tartanák!
Válasz #1501. hozzászólásra
Pannónia kincse. Az a baj,hogy a környéken nem vesz senki szóját,csak a susmánok.
Végeznek az aratással,aztán átálnak kukoricára.
Úgy néz ki a nyakamon marad.
Válasz #1517. hozzászólásra
Valami bőtermő késői fajtáról tapasztalat, ami szuper itt Baranyában?Szerinted melyik a legjobb fajta?
Válasz #1516. hozzászólásra
A bolt I jôbb čs bevan csŕvŕzva oltva,csak vetni kell...Most 148 ezer a szôja ŕra a I elbîrja a vetômag ŕrŕt,meet jôvôre sem olcsobb 150-nčl a szôja ŕra
Szerintetek hagyjak meg szója magot következő éve vetőmagnak, kinek mi a tapasztalata a visszavetett magról?
Válasz #1514. hozzászólásra
jaja, készülök rá padlókkal, deszkákkak, spanikkal.
Válasz #1513. hozzászólásra
Énis így hoztam haza tréleren csak nissannal hehe
Készüljél nagy spanniferekkel, mert bizony állítva fogod vinni a tréleren a vázkeretet!!!!
Mellette meg a henger konzolostól fog feküdni, egyébként egmásra kéne rakn amivel szétdikkháznád a festéseket is.
Én 2db 2,5tonnás spanival húzatam le jobbra-balra a vázkeretet a többit meg kicsikkel azokon tartani nemkell semmitsem.
Továbbá rövidebb deszkákat vigyél magaddal! Mivel ahogy a hárompont keretjére lesz felállítva a váz, ott a felfelkvő pontok alá tegyél széles deszkákat hogy ne törje be a textilbakelitet a tréler alján, vagy ha vaslemezes akkor ne csúszkáljon rajta.
Plusz mivel messzire mész 4spanival húzasd majd le, kettő elől kettő hátul és mehetsz úgy mint én múltkor este hazafelé amikor tőled jöttem haza hehe
Válasz #1511. hozzászólásra
Nincs, és olyan árat mondott rá házhoz hozva hogy nagyon megéri elmenni érte, Még fuvarossal is megérte volna elhozatni. Csak sajnos napközben nem értem el a havert mire este visszahívott addigra pedig már itt van a kölcsönszerelvény. Aztán már nem karok keverni.
Válasz #1510. hozzászólásra
Jó esetben is hétvége felé lesz csak beüzemelve.
Veszel valamit náluk nyugodtam hivatkozzál rám, hogy én adtam neked óriási nagy kedvezményt náluk, szeretnéd beváltani.
Válasz #1506. hozzászólásra
kérdeztem hogy felétek nincsen a forgalmazónál hogy hozzánkfelénk jössz érte???
Válasz #1505. hozzászólásra
Akkor te is hozhatod a kedvezményt ide kézhez, zsebemben elfog férni
hívjál majd hogyan szuperál!!!
Isidor lehet...Max pan on
Válasz #1502. hozzászólásra
Nem lesz szorítva, valahol lelököm az árokszélén aztán majd ha lesz idő rá összelegózom. Holnapra szénasodrás lene de mire kölcsönkértem a hiluxot addigra leeresztett a traki hátsókereke úgyhogy holnap defektjavítás ha hazaértem utána pedig 9ha sodrás.
Cardiff nevezetű osztrák anyag. Tavaly is 30mázsát tudott, idén is ottkörül lesz az átlaga én nagyon megvagyok vele elégedve, korai fajta mégis szépen tud teremni még ilyen melegben is.
Ha a többszöri egyhónapos cseppmentes időben esett volna egykétszer 4tonna felett tudott volna a jobbja, ígyis közelíti pedig apróbb kisebb szemek vannak benne, és a hűvelyekben is van üresség.
Jövőre hagyok magamnak vetőmagot nagyrészben remélem fogja tudni a másodfok is azt amit a fémzárolt.
Nekünk ide északra ez a korai kell, a pannónia kincse középérésű már majdnem hosszú mert most száraz meleg évben is kihúzza zölden sokáig, csapadésko nyirkos esztendőben októberben vágnánk biztos vagyok benne. Kukoricával pedig nem jöhet össze semmiképpen akkor már nincsen idő ilyenekre.
Mi nincs felénk?
Nyugi, olyan promóanyagot mondtam rólad hogy jutalékot fogsz kapni minden résztvevőtől aki érintett az ügyben.
Válasz #1499. hozzászólásra
Ebbôl valami "zôldsčg" lesssz...
Válasz #1495. hozzászólásra
Ez nem zôld,September včgčre jô lesz...ez egy hŕrom tonnŕs szôja,mčrj egy vîzet čs lehet meglepôdsz...14-nčl mŕr lehet vŕgni,nem Kelly 11-in megvŕrni...čn is lŕttam ma hogy mčg fent van a level čs mŕr vŕgtŕk
Válasz #1499. hozzászólásra
Nekem is így volt. Felétek nincsen amúgy???
Délután már szorítani akarod azthiszem hehe
(remélem mondtad az uriembernek hogy én irányítottalak felé, hogy legközelebb +20% kedvezményt adjon ide eszközvásárnál hehe )
Kíváncsi vagyok milyen késtávval milyen mélyen mennyivel hogyan fog menni mit fog mutatni.
de jólessz nyugi!
Ha kész az új Condisk kipróbálom és megalkuszunk rá
Válasz #1496. hozzászólásra
Ez szuper,konkrétan milyen fajta?
Válasz #1498. hozzászólásra
Ja az a srác képben volt. Meg utána visszahívott az első szám is és ő kis válaszolt a kérdésekre.
Válasz #1498. hozzászólásra
Nagyobbik 3 késest. Értem megyek akkor kaptam kis kedvezményt. holnapra kaptam kölcsön egy hiluxot nagy trailerrel, hajnalban indulok.
Válasz #1497. hozzászólásra
No mivan az utolsó tel. számot amit adtam célravezető lett???
Részleteket! melyiket miért mennyiért hehe
Válasz #1496. hozzászólásra
holap mek felétek. Vasat venni.
Válasz #1495. hozzászólásra
Reglone-al letolod aztán hétvégén vághatod.
Ez már nem zöld egyébként. A mienk még szín zöld! de csak a magyar fajta pannónia kincse.
Az osztrák anyagokkal holnap végzek. Tegnap meg ma akkora szívás volt nem haladtam semmitsem, holnapra már kisímúl a menet és folytatom napraforgóval.
Amit ma vágtam az zsír volt. 5hektárról 193mázsa anyag jött le 10körüli vízzel.
Sajnos ott tartunk hogy teljesen szétvan engedve a dobkosár és mégis töri a szemet valamelyest.
Dobfordúlat igaz majdnem 500. 400-on járattam de egy fagallyat bevettem ma és olyanszinten bemedvézett mint az állat, 2órán keresztűl bontottam kifelé szerencsétlen helyzet volt. Plusz magasszárú hasig érő a szója is, így majdnem sötétedett mire indulni tudtam, mentem két kört leürítettem és jöttem haza. Holnap befejezem azabaj nagy a harmat-köd nemlehet sietni naprát viszont nyomni kéne kintvan a java még.
A pannónia kincsét csakis reglone-al fogom letolni a glifozátok lassúak és ebben a melegbenmég tapadószerrel sem elég hatásos szerintem
Kezdek aggódni.
Az egész környék szóját arat,az enyém meg még zöld.
mit csináljak desszikáljam?Az osztrák parasztok 9-11-es vízzel vágják, holnap el is végeznek már.
Válasz #1492. hozzászólásra
Nekünk be van lemezeve a szómarázók alja, onnan lecsuszik , ha tovább megy és olyan nehéz nemül meg a lépcsőkön? . A kőtorzsa azé kicsit nehezebb, mint a normál hehe.