Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó reggelt!
Én írtam, hogy tavaly jártam így, kölessel és sima paréjjal nem bírt.
Janibá adjon a területnek 15 g Refinet, 2 hét múlva ismét, és akkor egyszikű vegyszert, ha kell.
Margitta is így csinálja több száz hektáron.
Azt hiszem baj van a Pulsar-ral,mert 15.én permeteztem ki a szójára 1 l/ha 300l vizzel + 0,5l dash. 22-éig (tegnap) nem volt csapadék.Tegnap volt rá 22mm.Előfordulhat,hogy száraz talajnál kicsi a felvétel és ezért nem hatott ezidáig??? Nem kizárt persze az sem,hogy a télen megfagyott és ezért nem hat???
Válasz #1220. hozzászólásra
Nem fogalmaznák úgy, hogy jobb, én nem vagyok a pulsar-tól elájulva, drága, tavaly kitettem 1 litert, enyhén szólva sem hozta az elvárt hatást, azt hiszem Janibá írta, hogy felhúzta 1,3-ra az adagot!
Refine-t kicsit jobbnak tartom, független az állomány méretétől és kétszer is kirakható, sajnos vannak hiányosságai, de egy Pledge-s alapkezelés után elég, természetesen külön kell szórni szelektív egyszikűirtót/pantera,agil/.
Ez van, szójára kevés fajta vegyszer használható, ebből kell megoldani, ha nem sikerül marad a kulti!
Nem tudom mi jön még a terményeimre:Nemesgörzsönyben (Pápától ÉNY-ra 15km) a konyhakertemben a krumpli lefagyott,olyan mintha lángszóróval mentek volna rajta.Megnéztem a szójámat--jól bírja a hideget(-2 C) nincs kutya baja sem ,pedig azt hittem,hogy az is úgy néz ki mint a krumpli.
Válasz #1210. hozzászólásra
Én is elmagyaráztam már neki miért szálljon ki ezekből minnél elöbb és ugorjon bele egy másikba ami új vagy újszerü...de csak nem és nem és nem(érti az ídők szavát)
hiába mondom néki adja el nekem azt a pirosat, és vegyen egy jót szépet újszerűt nem enged még akkor is megtartja csak kukoricázni "legalább is ezt mondta a múltkor"
pedig jól járna ha venne egy újabbat de nem értem a srácot van neki egy plusz hengere Heva azthiszem mikor szarba kerültek felajánlottam megveszem, merthogy korábban árulta! Akkor már persze azt mondta hogy arra szüksége van!
Ugyanez volt a MF kombival, mondtam hogy megveszem már már foglalózta az új kombit de már akkor is csak azt vitte hogy nem adja el mert jó lesz kukoricázni.!
Nem koma mert több a veszíthető szerencsétlen helyzetben mint amit nyerni tudok amazzal azt gondolom.
Persze ha minden pászolna akkor az egész buzzancs helyzetet is lehet a nagy daráló oldaná meg nagy kapacitása végett, de ez az amit nemlehet tudni sosem.
Ebben a percben is töprengek és baxxa a fantáziámat de akkoris jelenleg nem lesz a végkimenetel.
Egyébként a nyuszit és fergát már előszedtük üzemeljük be jövőhéten elakarom őket készíteni aratáshoz még egykét apróságot klímát tölteni meg ilyenek hagyok későbbre, van még idő
Ez mekkora sortáv???
Tuti nagyobb mint duplagabona vagy nagyon közel fotóztál a földtől.
Jó lesz ez egyébként!
Nálunk is hideg van nem nyílik ki úgy mint itt lejjebb a kolégának a levelei node majd lesz az úgyis most kapott egy tízes esőcskét, megjön a jóidő, kezd gyomosodni kapja a vegyszert aztán elvileg tiszta és ütőképes állomány lesz belőle.
Ha jól tudom a Pulzárnak kell 7-10 nap mire kezd hatni. Száraz időben több, nedves földben nagyobb a keringés a gyomokban is,akkor rövidebb idő kell mire kidöglik!
öntés talaj, azért nem hengereztem le mert baromira összeállt a télen és nem mertem megtárcsázni mert nekem még nincs olyan szuper tárcsám mint neked!
Ha lett volna biztos lehúztam volna! Tavaly nyár végén is kapott glyfot mert a világ legperjésebb földjei közé tartozott. mikor visszavettem! De ősszel megszántottam majd megboronáltam hisz úgy volt búza lesz benne, de nem az lett. hanem tavasszal ment a szója! és hát ugye jól beülepedett! és mivel a szója nem igen szereti az ülepedett tömör talajokat ezért nem kapott hengert! Nem olyan vészes az csak nagyít a fotó az nyár végéig még kisimúl!!!!
deeehogy spc!
A márkicsit kopottas kukorica tárcsák helyére veszek 6 újat kukinak hogy megint pontos legyen mint újkorában illetve elősegítsem ezt vele, a mostaniakat kifúrkálom 48lyukúra és kész lehet vele szóját is vetni.
Monosem vetné naprát szóját, ez 200hektár lenne kb idén 500-at vetett tehát gyerekjáték lenne neki a továbbiakban.
Kukorica vetéshez meg egy jóképű white-ra vevők lennénk!
6-8-12soros mindegy!
Ne ábrándozzál már...mit akarsz te az spcvel? Ott van neked a Monosem ,arra veszel plusz két kocsit és összetolod így lesz egy nyolc soros géped ami eddig erre a célra a legtökéletesebben megfelelt,mindenhol...a kukorica, naprára meg úgy is kell venned valamit a jövőre
Köszi igyekszünk tisztán tartani a földeket.
Eddig egyszer volt, most az eső után ha megszikkad a föld hogy ideális legyen a munka ismét átszaladunk rajta, meg majd szükség szerint ameddig bele bírunk menni.
Gyomirtót még nem kapott semmilyen formában, gyommentes a parcella sokévi kitartó munka eredményeként.Ha szükség lesz akkor a muharfélék ellen kap egy kis Panterát hogy megmaradjon ez az állapot. A nyulaknak azét sikerült egy kicsit az állomány ritkítása
6776 hozzászólás
Válasz #1225. hozzászólásra
Jó reggelt!
Én írtam, hogy tavaly jártam így, kölessel és sima paréjjal nem bírt.
Janibá adjon a területnek 15 g Refinet, 2 hét múlva ismét, és akkor egyszikű vegyszert, ha kell.
Margitta is így csinálja több száz hektáron.
Válasz #1222. hozzászólásra Senkinek nincs tapasztalata a Pulsarral???
Válasz #1223. hozzászólásra Azt hiszem szombaton el kezdjük sorköz művelni kormányozható,sorvédős 6 soros ekézővel!
Válasz #1222. hozzászólásra
én a borsoban jártam így ! 1l per heki dozis.....
Azt hiszem baj van a Pulsar-ral,mert 15.én permeteztem ki a szójára 1 l/ha 300l vizzel + 0,5l dash. 22-éig (tegnap) nem volt csapadék.Tegnap volt rá 22mm.Előfordulhat,hogy száraz talajnál kicsi a felvétel és ezért nem hatott ezidáig??? Nem kizárt persze az sem,hogy a télen megfagyott és ezért nem hat???
Válasz #1220. hozzászólásra
Nem fogalmaznák úgy, hogy jobb, én nem vagyok a pulsar-tól elájulva, drága, tavaly kitettem 1 litert, enyhén szólva sem hozta az elvárt hatást, azt hiszem Janibá írta, hogy felhúzta 1,3-ra az adagot!
Refine-t kicsit jobbnak tartom, független az állomány méretétől és kétszer is kirakható, sajnos vannak hiányosságai, de egy Pledge-s alapkezelés után elég, természetesen külön kell szórni szelektív egyszikűirtót/pantera,agil/.
Ez van, szójára kevés fajta vegyszer használható, ebből kell megoldani, ha nem sikerül marad a kulti!
Válasz #1216. hozzászólásra
a refine miért jobb mint a pulsar?
Válasz #1218. hozzászólásra
Nálunk is eléggé magába fordult szegény, de gondolom, ha melegszik az idő majd megindul az. (reméljük)
Válasz #1217. hozzászólásra
Fázik!
Válasz #1216. hozzászólásra
Szép a szójád?
Válasz #1215. hozzászólásra
Össze lehet, én kihagyom a pulsart, 2*15 refine-t szórok és külön pantera-t.
Szerintetek szójában össze lehet keverni 1l pulsart+10 g refinét? Ne nagyon kevergessem?
Nem tudom mi jön még a terményeimre:Nemesgörzsönyben (Pápától ÉNY-ra 15km) a konyhakertemben a krumpli lefagyott,olyan mintha lángszóróval mentek volna rajta.Megnéztem a szójámat--jól bírja a hideget(-2 C) nincs kutya baja sem ,pedig azt hittem,hogy az is úgy néz ki mint a krumpli.
Sok ember nem veszi figyelembe,hogy milyen fórumba ír,pedig sok olyan fórum címbe kifejthetné mondani valóját ami illene mondandójának!!!!!!
Válasz #1211. hozzászólásra
pedig jót akarunk neki!
legalábbis én biztosan!
Válasz #1210. hozzászólásra
Én is elmagyaráztam már neki miért szálljon ki ezekből minnél elöbb és ugorjon bele egy másikba ami új vagy újszerü...de csak nem és nem és nem(érti az ídők szavát)
Válasz #1207. hozzászólásra
hiába mondom néki adja el nekem azt a pirosat, és vegyen egy jót szépet újszerűt nem enged még akkor is megtartja csak kukoricázni "legalább is ezt mondta a múltkor"
pedig jól járna ha venne egy újabbat de nem értem a srácot van neki egy plusz hengere Heva azthiszem mikor szarba kerültek felajánlottam megveszem, merthogy korábban árulta! Akkor már persze azt mondta hogy arra szüksége van!
Ugyanez volt a MF kombival, mondtam hogy megveszem már már foglalózta az új kombit de már akkor is csak azt vitte hogy nem adja el mert jó lesz kukoricázni.!
Szóval szerintem sincs vér a pucuban!!!!
Válasz #1208. hozzászólásra
mit veszthetsz? ha nem jön be, elmész portásnak valahova. szabad hétvége, 30 nap fizetett szabadság
Válasz #1207. hozzászólásra
Na erről tudnék mesélni egyetsmást, majd legközelebb ha találkozunk...
vér van a pucuban de felelőtlenek nem lehetünk, a kettő egy picit elválik egymástól valahol
Válasz #1206. hozzászólásra
de ha fiatalon nincs vér a pucádban, akkor milyen leszel öregségedre?
Válasz #1205. hozzászólásra
Igen, főleg most a háttérben kísértő dolgok mellett...
Válasz #1203. hozzászólásra
kispályáról nehéz átkerülni a nagyra
Válasz #1202. hozzászólásra
100ft/kg
Válasz #1200. hozzászólásra
Nem koma mert több a veszíthető szerencsétlen helyzetben mint amit nyerni tudok amazzal azt gondolom.
Persze ha minden pászolna akkor az egész buzzancs helyzetet is lehet a nagy daráló oldaná meg nagy kapacitása végett, de ez az amit nemlehet tudni sosem.
Ebben a percben is töprengek és baxxa a fantáziámat de akkoris jelenleg nem lesz a végkimenetel.
Egyébként a nyuszit és fergát már előszedtük üzemeljük be jövőhéten elakarom őket készíteni aratáshoz még egykét apróságot klímát tölteni meg ilyenek hagyok későbbre, van még idő
Válasz #1201. hozzászólásra
és mit csinálsz a roncsaiddal?
Válasz #1200. hozzászólásra
actívára tárgyalok én is keményen 120-as áram van is
Válasz #1199. hozzászólásra
bátor vagy vagy nem vagy bátor koma? mész matyókhoz?
Válasz #1198. hozzászólásra
Ez mekkora sortáv???
Tuti nagyobb mint duplagabona vagy nagyon közel fotóztál a földtől.
Jó lesz ez egyébként!
Nálunk is hideg van nem nyílik ki úgy mint itt lejjebb a kolégának a levelei node majd lesz az úgyis most kapott egy tízes esőcskét, megjön a jóidő, kezd gyomosodni kapja a vegyszert aztán elvileg tiszta és ütőképes állomány lesz belőle.
szanberg koma ez a szójám!!!!
Válasz #1196. hozzászólásra
Szerintem Agil-t szórjál!Mindkettő egyszikű írtó,tehát a szójának semmi baja nem lesz!
Heló,fiúk a Panterát az 1-sziküekre a szója kelése utánis rá lehet szórni,nem bántja?Nagyon jön benne a cirok,és már így is 10-15cm-es.
Válasz #1194. hozzászólásra Szerencsés vagy a 40mm esővel--ez igen!
Felénk (Szabolcs) eléggé fázik a szója, igaz 2 nap alatt kapott 40mm esőt, de elég hideg van, leállt a fejlődése!
A levelei össze vannak csavarodva..
Ha jól tudom a Pulzárnak kell 7-10 nap mire kezd hatni. Száraz időben több, nedves földben nagyobb a keringés a gyomokban is,akkor rövidebb idő kell mire kidöglik!
Válasz #1191. hozzászólásra
Ilyen volt amikor le fújtam.
Üdv mindenkinek!
Egy kérdés: A pulsar nevezetű vegyszert a szója mekkora fejlettségéig lehet kijuttatni?
Válasz #1189. hozzászólásra
öntés talaj, azért nem hengereztem le mert baromira összeállt a télen és nem mertem megtárcsázni mert nekem még nincs olyan szuper tárcsám mint neked!
Ha lett volna biztos lehúztam volna! Tavaly nyár végén is kapott glyfot mert a világ legperjésebb földjei közé tartozott. mikor visszavettem! De ősszel megszántottam majd megboronáltam hisz úgy volt búza lesz benne, de nem az lett. hanem tavasszal ment a szója! és hát ugye jól beülepedett! és mivel a szója nem igen szereti az ülepedett tömör talajokat ezért nem kapott hengert! Nem olyan vészes az csak nagyít a fotó az nyár végéig még kisimúl!!!!
Válasz #1188. hozzászólásra
Ez barna erdeifőd, de elvitte hengeremet a faxért nem húztad le koma!!?!?!?!?!!!!
Kikelt de az ilyen rögeset lekell hengerelni mindenképpen!
Aratáskor talajnyomást nemtudtok adni majd neki egy érintővel majdccsak nem eszik meg sok fődet hehe
Válasz #1187. hozzászólásra
Tök olyan mintha egy kavics tengerbe lenne vetve...Gondolom jó száraz volt akkor és azért kel vontatottan...Ez az a hírős veresnyirok?
Válasz #1186. hozzászólásra
pree be kapott Wing és 5 l glyfozatot!
Haver ha csak a fele lesz mint neked tavaly akkor már megérte!
Ermike vajon hogyan áll szójával???
Válasz #1184. hozzászólásra
deeehogy spc!
A márkicsit kopottas kukorica tárcsák helyére veszek 6 újat kukinak hogy megint pontos legyen mint újkorában illetve elősegítsem ezt vele, a mostaniakat kifúrkálom 48lyukúra és kész lehet vele szóját is vetni.
Monosem vetné naprát szóját, ez 200hektár lenne kb idén 500-at vetett tehát gyerekjáték lenne neki a továbbiakban.
Kukorica vetéshez meg egy jóképű white-ra vevők lennénk!
6-8-12soros mindegy!
Válasz #1183. hozzászólásra
Ne ábrándozzál már...mit akarsz te az spcvel? Ott van neked a Monosem ,arra veszel plusz két kocsit és összetolod így lesz egy nyolc soros géped ami eddig erre a célra a legtökéletesebben megfelelt,mindenhol...a kukorica, naprára meg úgy is kell venned valamit a jövőre
Válasz #1170. hozzászólásra
Kukorica vetőtárcsára fúrsz rá még plusz 24 lyukat???
Válasz #1181. hozzászólásra
Köszi igyekszünk tisztán tartani a földeket.
Eddig egyszer volt, most az eső után ha megszikkad a föld hogy ideális legyen a munka ismét átszaladunk rajta, meg majd szükség szerint ameddig bele bírunk menni.
Válasz #1180. hozzászólásra
Hányszor ekézitek? Szép tiszta!
Válasz #1178. hozzászólásra
Gyomirtót még nem kapott semmilyen formában, gyommentes a parcella sokévi kitartó munka eredményeként.Ha szükség lesz akkor a muharfélék ellen kap egy kis Panterát hogy megmaradjon ez az állapot. A nyulaknak azét sikerült egy kicsit az állomány ritkítása
Válasz #1177. hozzászólásra
A Pulsar egy kicsit úgylátom megfogta a szójátis,de csak ott ahol átfedés volt a vegyszerezésnél,a gyomokat jól tekergeti már!
Válasz #1176. hozzászólásra
Elég pontos ez a vetőgép...Volt alapkezelve a kapáláson kívűl?
Válasz #1156. hozzászólásra
A sorban lévő gyomok miatt,nem lehet kihagyni , még akkor is le kell szórni egyszer ha tízszer kapálja...