Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.74 FtCHF441.31 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerintem SPc vel nem jo szojat vetni, mivel nem tud a gep anyi juknak megfelelo levegot szivni igy az javaslom sup 29 vagy mas gabona vetogepekel elvegezni celszeru 45-50 cm tavolsaban a tobi csoroszjakat el tomni
Értem ! Én arra az esetre gondoltam ha nem sikerül a talajt valami okból egyenletesen megcsinálni(néhol mélyebb )magágy. Akkor volt hogy lejjebb került a mag. Ez okozott némi késedelmet a betakarításban.
Válasz #1169. hozzászólásra 48 lyuk 3,5mm a legkisebb fogaskerék( azt hiszem 10 v.12 fogú hajt ugyan akkorát azaz 1:1 -ben hajt.Nagy gázzal Mtz 3.felezővel vet 100-110kg-t.
Sziasztok ! Kérdezni szeretnélek benneteket hogy a szólyához hány luku tárcsát kelle betenni az SPC-hez illetve hány fogu lánckereket kell használnom ahoz hogy olyan 110kg/ha vetési mennnyiséget elérjek vele.
Ugyan eddig én is gabona vetőgéppel vetetettem a szólyát de jövőre elgondolkodom ezen a technológián is a kultivátorozás miatt.
Nekünk egy könnyű csoroszlyás vogel gép van igaz duplarugós van ereje de a rög megdobja ha úgyvan...
Kelésekkel semmi gond úgy kel egyenletesen mint ahogy elővan írva, egykétnapos lemaradás ott van ahol a preemergens gyomírtás traktora tapos de ottis kel utna nemsokkal
Válasz #1163. hozzászólásra
A 76 centit a (kényszer hozza) mivel a meglévő kukoricás gépsorral megoldható az egész ! Persze ha van alternatíva akkor 45-50 cm az már frankó ! a gabona vető gépes megoldásoknál,talán a leg fontosabb a mélységtartás megoldása, az egyenletes kelés érdekében.
Szerintem simán 50centire vetnéd vagyis minden 5.csoroszlya vetne, és ehhez építenéd át a kultivátor kapádat az lenne a legjobb!
Akkor záródna jobban a sorja és nemlenne szűk sorköz sem tehát mindenhol kapálható lenne.
Jövő évre lehet szerkesztek egy ilyen kapát magamnak ha nemlelek sehol sem eladót és így fogom vetni. Kíváncsi vagyok az ilyen technikára mit mutatna, 76centit én sokallom, nyárvégén amikor elkezdi lombját hullatni gabonasorra vetve is átjön a gyom ígymeg ellenfele sincsen
A két sor közt jön a gyom,egyszer megvolt kultizva már.Egy sima csúszó csoroszjással vetettem,2,5méteressel a szélső vetett 5 zárva 2sor vetett.A sorköz így 60cm-lett,van egy 3-rom soros kultim az pont visz egy gépalj vetést.
Szerintem kukorica vetőgéppel így tudja kivetni a megfelelő magmennyiséget, csak Ő nem felezi meg a sorközöket hanem így kuki sorközművelőt szűkre véve tudja kapálni is - gondolom én
Nem , nem öntözzük! A reggeli mohácsszigeti pára felér minden reggel 2-3mm esővel.Én már mondtam apósomnak ha nem ezen a részen volnának a földjei 25-30%al kevesebbet tudna aratni..
Üdv!
Bocsesz,hogy csak most válaszolok.
A margitta vetette nekünk, kverneland vetőgéppel,3cm tőtáv,de a sortáv az nincs szerintem 76cm. A kukit is és a szóját is egyszer sorközműveljük. És 2q mappot nyomunk alá, ennyi ja és a permetezések..
Igen a védőtárcsás géppel csináltuk amit a szárazbabos topic-ba felraktam. Kisé leverte a földet az eső azért csináltam szeretem ha a föld bír "szuszogni" meg a kultúrnövény is jobban fejlődik igaz a szójában még nincs tapasztalatom de a többi általam termesztett növény ezt igazolja.Kapálni? Szerintem még ráér,nem igazán találtam a szóján kívül más növényzetet.
Elnézést kérek jani6 ha megsértettem nem volt szándékos. Itt egy pár kép hogy nézett ki ma reggel a tegnapi sorközművelés után az ijesztőket ma raktam le a nyuszik miatt ha nem lesz hatásos marad a káliszappan.
6776 hozzászólás
Május 10.-i állapot:
Válasz #1173. hozzászólásra Szó se róla nem a legjobb megoldás az Spc!! Szegény ember vízzel főz!!!
Válasz #1171. hozzászólásra Majd elfelejtettem 1000 gardán fordulat!!
szerintem SPc vel nem jo szojat vetni, mivel nem tud a gep anyi juknak megfelelo levegot szivni igy az javaslom sup 29 vagy mas gabona vetogepekel elvegezni celszeru 45-50 cm tavolsaban a tobi csoroszjakat el tomni
Válasz #1168. hozzászólásra
Értem ! Én arra az esetre gondoltam ha nem sikerül a talajt valami okból egyenletesen megcsinálni(néhol mélyebb )magágy. Akkor volt hogy lejjebb került a mag. Ez okozott némi késedelmet a betakarításban.
Válasz #1170. hozzászólásra Ilyen tárcsát ne keress ,csinálni kell a 24lyuku közé kell még fúrni 1-1-1 lyukat!
Válasz #1169. hozzászólásra 48 lyuk 3,5mm a legkisebb fogaskerék( azt hiszem 10 v.12 fogú hajt ugyan akkorát azaz 1:1 -ben hajt.Nagy gázzal Mtz 3.felezővel vet 100-110kg-t.
Sziasztok ! Kérdezni szeretnélek benneteket hogy a szólyához hány luku tárcsát kelle betenni az SPC-hez illetve hány fogu lánckereket kell használnom ahoz hogy olyan 110kg/ha vetési mennnyiséget elérjek vele.
Ugyan eddig én is gabona vetőgéppel vetetettem a szólyát de jövőre elgondolkodom ezen a technológián is a kultivátorozás miatt.
Válasz #1167. hozzászólásra
Nekünk egy könnyű csoroszlyás vogel gép van igaz duplarugós van ereje de a rög megdobja ha úgyvan...
Kelésekkel semmi gond úgy kel egyenletesen mint ahogy elővan írva, egykétnapos lemaradás ott van ahol a preemergens gyomírtás traktora tapos de ottis kel utna nemsokkal
Válasz #1163. hozzászólásra
A 76 centit a (kényszer hozza) mivel a meglévő kukoricás gépsorral megoldható az egész ! Persze ha van alternatíva akkor 45-50 cm az már frankó ! a gabona vető gépes megoldásoknál,talán a leg fontosabb a mélységtartás megoldása, az egyenletes kelés érdekében.
1l/ha
Válasz #1153. hozzászólásra
pulsart milyen dózisban nyomtad?
Válasz #1162. hozzászólásra
Szerintem simán 50centire vetnéd vagyis minden 5.csoroszlya vetne, és ehhez építenéd át a kultivátor kapádat az lenne a legjobb!
Akkor záródna jobban a sorja és nemlenne szűk sorköz sem tehát mindenhol kapálható lenne.
Jövő évre lehet szerkesztek egy ilyen kapát magamnak ha nemlelek sehol sem eladót és így fogom vetni. Kíváncsi vagyok az ilyen technikára mit mutatna, 76centit én sokallom, nyárvégén amikor elkezdi lombját hullatni gabonasorra vetve is átjön a gyom ígymeg ellenfele sincsen
Most próbálkozom először így kisebb a sortáv és nagyobb a tőtáv mintha 75cm-re lenne vetve.És talán hamarabb záródnak a sorok!
Válasz #1160. hozzászólásra
Akkor ezt a kis 3m-es gaspardo vetőgépünkkel én is megtudnám csinálni. Hee..
A két sor közt jön a gyom,egyszer megvolt kultizva már.Egy sima csúszó csoroszjással vetettem,2,5méteressel a szélső vetett 5 zárva 2sor vetett.A sorköz így 60cm-lett,van egy 3-rom soros kultim az pont visz egy gépalj vetést.
Válasz #1158. hozzászólásra
Szerintem kukorica vetőgéppel így tudja kivetni a megfelelő magmennyiséget, csak Ő nem felezi meg a sorközöket hanem így kuki sorközművelőt szűkre véve tudja kapálni is - gondolom én
nekem is teccik
Válasz #1155. hozzászólásra
És miért jó ez? Nagyobb a terméshozam?
Akkor jövőre egy darabon megpróbálom...
Válasz #1154. hozzászólásra
Kétszer vetetted szemenkénti vetőgéppel 76centire eltolva egymástól egy cseppet???
Válasz #1154. hozzászólásra
Ez teljesen tiszta, ennek minek Pulsar????
Ma kapott egy kis Pulsart,ápril 10.-én lett vetve! Pannónia kincse,elég szépen kikelt,alap kezelve nemvolt.
Mentor, 76 cm sortáv, ápr. 25-i vetés, pledge alapkezelés eddig.
Válasz #1140. hozzászólásra
Papa maci te tudsz valamit!!!! Jó helyen gondolkodsz!!
A fok part mellett van szinte az összes földünk...
Válasz #1145. hozzászólásra
12 soros kverni optima 45 cm sortáv.
Válasz #1148. hozzászólásra
vedd fel ha halló!
"közöd"...
Válasz #1145. hozzászólásra
45cm a sorköz...
Válasz #1144. hozzászólásra
Nem , nem öntözzük! A reggeli mohácsszigeti pára felér minden reggel 2-3mm esővel.Én már mondtam apósomnak ha nem ezen a részen volnának a földjei 25-30%al kevesebbet tudna aratni..
Válasz #1144. hozzászólásra
Üdv!
Bocsesz,hogy csak most válaszolok.
A margitta vetette nekünk, kverneland vetőgéppel,3cm tőtáv,de a sortáv az nincs szerintem 76cm. A kukit is és a szóját is egyszer sorközműveljük. És 2q mappot nyomunk alá, ennyi ja és a permetezések..
Válasz #1143. hozzászólásra
Roli!
Milyen vetőgéppel vetitek 76centire???
sorközművelitek is??? többször is? mekkora állományig lehet ezt megcsinálni?
miből mennyi műtrágyát adtok neki??? öntözitek is???
Írj már részleteket kérlek mert kíváncsi vagyok rá.
130kg 76centire vetve az van vagy 3centis tőtáv nem???
Én duplagabonára húztam szépen egyenletesen kel, viszont a sorközművelés mint mechanikus gyomírtás néha jólenne...
Válasz #1139. hozzászólásra
Isidort vetettünk, 130kg/ha.
Tavaly is ez volt 47-es átlag lett..
Válasz #1139. hozzászólásra
köszi,ti vetettétek kuki sortávra múlt évben,milyen lett a szója?
szóját vetettetek már ih cycloval?
Válasz #1135. hozzászólásra
A szója nem valahol a (fok-kutas) partján van ?
Válasz #1138. hozzászólásra
http://www.sumiagro.hu/portal/downloads/Prospektus/szoja_prospektus-2012.pdfKis segítség.
A Pulsart a szója mijen fejlettségénél szórjátok,4-6 leveleskorban?
Ja a kép!!!
Hét napja vetett szója...
Nálunk 15mm eső volt, a szója meg is hálálta,de minden másnak is aranyat ért.
1 hete vetett Pannónia kincse, 98 kg-al vetve:
Nálunk is kezd sorolni azt mondta fater, majd holnap kimegyek és megnézem én is és lehet képeket is csinálok majd. Egyébként pont 1 hete lett vetve.
Ittis kel szépen a szója!!!
egyenletesen sorol.
A mára mondott esőből nemlett, remélem napokban bejön azért csendesen meleg lágy esőcském!
Válasz #1129. hozzászólásra
A kapálás után majd most fogsz...
Válasz #1128. hozzászólásra Nem haragszom! Mi az a nyúl ijesztő,meg a káliszappan?Érdekelne a dolog!
Válasz #1125. hozzászólásra
Igen a védőtárcsás géppel csináltuk amit a szárazbabos topic-ba felraktam. Kisé leverte a földet az eső azért csináltam szeretem ha a föld bír "szuszogni" meg a kultúrnövény is jobban fejlődik igaz a szójában még nincs tapasztalatom de a többi általam termesztett növény ezt igazolja.Kapálni? Szerintem még ráér,nem igazán találtam a szóján kívül más növényzetet.
Elnézést kérek jani6 ha megsértettem nem volt szándékos. Itt egy pár kép hogy nézett ki ma reggel a tegnapi sorközművelés után az ijesztőket ma raktam le a nyuszik miatt ha nem lesz hatásos marad a káliszappan.
estére lesz kép most nem érek ra, megyek 1re melózni