Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv ! A betakarítás fajta függő. Kb 13-as víztartalom környéke. De már jelentkezhet burok roppanás (szemtörés).A JD-t valószinűleg univerzális kosárral rendelték. Igy ajánlott lehet a kosár szegmensek kiszedése,de ez nem törvényszerű. Ha van dob csökkentő mehetsz akár 350-400-as fordulatig-is. A kosár kb 20-25,a maci miatt ne nagyon legyen nyitva. A rosták (felső) kb 15-20 környéke ,lent éppen átessen az alsón. A szelelő 1300 környéke.Külön beépíthető spec betét a gyűjtő asztalra valamint a magfelhordó ajtaja helyére. De ez felhasználó függő. A WTS-el rendelkezőknél kicsit kacifántosab módosítások kellenek.. Ja és ha csavarja a motolla,betét lemezből vagy műanyagból a (gerendákra,)vagy fordulat emelés,de már jelentkezhet motolla vezteség.Kb ennyi !!!
Teljesen zöld a szója ,mind a két táblám (2x7ha).Tavaly már 12.én learattam .Ez a sok eső jót tett neki,de igy meg a búza vetésem fog későre esni. Ilyen zölden a deszikálószer sem érne semmit. Én úgy tudom,hogy a deszikálást akkor kell megcsinálni,ha már kezd sárgulni.Ahogy elnézem a kukoricák ,de a napra is igen zöld Pápán és környékén.Ebben az évben a következő csapadék esett:jan.:46mm
febr.:39mm
márc.:4mm
ápr.:69mm
máj.:183mm
jun.:99mm
jul.:40mm
aug.:112mm eddig:592mm
Válasz #382. hozzászólásra Általánosságban:kukorica dobkosár ajánlott.,a dobfordulat 500 körül legyen.Ajánlott deszikálni,igy nem kell szárítani és jó egy gyomírtásnak is,ezenkívül a gyommagok is szárazak és igy kifújja a szelelő.
sziasztok
segítségre lenne szükségem :
az első kérdésem , h a szója aratása hozzávetőlegesen szeptember és októberen belül hova tehető???
a második JohnDere2264 kombjánra egy beállítás a szójababhoz kellene, köszönöm a segítségeteket..üdv mindenkinek
tegnap beszélgettünk tesómmal, hogy a Pulsar elég sok egyszíkűt hagyott élve anno, de sajnos már kezd virágozni (illetve már éppen ideje, csak a gyomirtás miatt sajnos).
én saját magamtól már nem merném rálocsolni, de valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
Más: nemrég láttam, hogy a Zopp engedélyét visszavonták szójára és borsóra. Nem tudja valaki miért? Mi lenne jó helyette?
a refinnél és a pulsarnal nincsen sztem nagyon jobb mi mind akettővel lefújtuk és 1hét mulva lácottak a sorok
de vigyázni kell vele !!!!!!!!!!!!!!!! (nem szabad összekeverni mert megtúrósódik tapasztalat!!!!!)
A régi technológia úgy volt, hogy először Pivot-ot kapott majd Blazer+Basagran, nagyon ütős volt, de sajnos kettőt kivontak a forgalomból/Pivot,Blazer/.
szevasztok! idén mi is vetetünk szóját mi sulky vetögéppel vetetük de elég szépen kel majd töltök fel képeket ha arra járok!! szép és azoknak üzenek aki kics.eszett a szójájával hogy legközelebb kérdezen minket h mit szórunk rá mert ez rendesen hejre hozta előszőr sárga volt asztán kizöldült és a miénk kerek levelü!!!!
Nagyon gondolkozom,hogy Pulzárral gyomírtozzam (a vegyszer már megvan) ,elég nagy a gyom igy talán már nem is használ,föleg az acat ellen nem ér semmit.Igy felesleges pénz kidobás a többi gyomot meg szerintem elnyomja a 2x gabonasorba vetett szója. A másik 7hektárt pedig sorköz müveltem (45cm-re vetettem9.Nem nagyon gazos,--lehet,hogy megilyedtek a sok víztöl. Teljesen stresszbe volt a szójám.Megbíztattam 2 l gabona levéltrágyával + 2 l Hungavit b -vel bóros levéltágyával.Remélem beindul.Tervezem 3hét mulva újra lombtrágyázni.
Tanácsotkérek tőletek. szóját nem a hiperm moderm kombájnoknál mejik dobkosárralkell vágni? dobot bekelll lemezelni ? dobfordulat ?Hallottam sok álinfót!Mármint ojantól aki kihozta a hipernmoderm kombájnt és megyekén levágom ha másnemtudja felkiáltással mert kell a zsé a törlesztőre! kitud tanácsotadni?
Nálam katasztrofális az egyik darab szója, a Wing min. 30%-ot kivitt,meg kell húznom Pulsar-al , de már előre félek.Valakinél előfordult már a Wing-el hasonló?
A haver épp most panaszkodott hogy nagyon odanyomott a szójának...Tavaly külön csinálta a kettőt,idén pedig keverte..Tavaly semmi baja nem lett most nagyon besárgította..Az egyik az agil volt,a másikat sajna nem tudom...Én tavaly refine,pulsar és panteraval csináltam...Mind külön-külön...
6741 hozzászólás
Válasz #390. hozzászólásra
Na jó lehet hogy hazudtam..Talán egy két mili lehet volt..De az is csak a lejövő harmat mennyisége..
Válasz #388. hozzászólásra
Igaz !!!!
Válasz #382. hozzászólásra
Üdv ! A betakarítás fajta függő. Kb 13-as víztartalom környéke. De már jelentkezhet burok roppanás (szemtörés).A JD-t valószinűleg univerzális kosárral rendelték. Igy ajánlott lehet a kosár szegmensek kiszedése,de ez nem törvényszerű. Ha van dob csökkentő mehetsz akár 350-400-as fordulatig-is. A kosár kb 20-25,a maci miatt ne nagyon legyen nyitva. A rosták (felső) kb 15-20 környéke ,lent éppen átessen az alsón. A szelelő 1300 környéke.Külön beépíthető spec betét a gyűjtő asztalra valamint a magfelhordó ajtaja helyére. De ez felhasználó függő. A WTS-el rendelkezőknél kicsit kacifántosab módosítások kellenek.. Ja és ha csavarja a motolla,betét lemezből vagy műanyagból a (gerendákra,)vagy fordulat emelés,de már jelentkezhet motolla vezteség.Kb ennyi !!!
Válasz #387. hozzászólásra
Mohács..
Válasz #386. hozzászólásra Szeretném tudni ,hol az a hely ahol augusztusban nem esett eső??
Válasz #385. hozzászólásra
Nálunk augusztusban nulla mili volt..
Teljesen zöld a szója ,mind a két táblám (2x7ha).Tavaly már 12.én learattam .Ez a sok eső jót tett neki,de igy meg a búza vetésem fog későre esni. Ilyen zölden a deszikálószer sem érne semmit. Én úgy tudom,hogy a deszikálást akkor kell megcsinálni,ha már kezd sárgulni.Ahogy elnézem a kukoricák ,de a napra is igen zöld Pápán és környékén.Ebben az évben a következő csapadék esett:jan.:46mm
febr.:39mm
márc.:4mm
ápr.:69mm
máj.:183mm
jun.:99mm
jul.:40mm
aug.:112mm eddig:592mm
Válasz #382. hozzászólásra Általánosságban:kukorica dobkosár ajánlott.,a dobfordulat 500 körül legyen.Ajánlott deszikálni,igy nem kell szárítani és jó egy gyomírtásnak is,ezenkívül a gyommagok is szárazak és igy kifújja a szelelő.
Válasz #382. hozzászólásra Az sok mindentöl függ:Vetés ideje,fajta .korai .késői. ,időjárás.talaj stb.
sziasztok
segítségre lenne szükségem :
az első kérdésem , h a szója aratása hozzávetőlegesen szeptember és októberen belül hova tehető???
a második JohnDere2264 kombjánra egy beállítás a szójababhoz kellene, köszönöm a segítségeteket..üdv mindenkinek
kérj a cargill tól árajánlatot ők bisztosn tudnak vmi bisztosat mondani!
Tavalyi árat tud valaki? Idén mi várható? Vagy senki nem tud semmit?
Válasz #376. hozzászólásra
Feco
A Zopp amúgy is nagyon drága szójába szerintem.
Vmilyen glifozát tökéletesen megteszi. A Roundupoknak van engedélye is benne.
Válasz #377. hozzászólásra
nem, csak az elején beszéltem a Pulsar-ról, ami rendszerint viszi a magról kelő egyszíkűt is...
A végén a Zopp-al a deszikálásra gondoltam. Ki mit fog használni helyette?
Válasz #376. hozzászólásra
Te Pulsárt akartál írni?Elsősorban a kétsziküek ellen hatékony...
Válasz #375. hozzászólásra
tegnap beszélgettünk tesómmal, hogy a Pulsar elég sok egyszíkűt hagyott élve anno, de sajnos már kezd virágozni (illetve már éppen ideje, csak a gyomirtás miatt sajnos).
én saját magamtól már nem merném rálocsolni, de valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
Más: nemrég láttam, hogy a Zopp engedélyét visszavonták szójára és borsóra. Nem tudja valaki miért? Mi lenne jó helyette?
Válasz #374. hozzászólásra
Igen a spec 1sz irtót persze minden kultúrában külön kell kitenni, nem szabad keverni.
Válasz #373. hozzászólásra
Lehet hát..Csak nagyon megfogja a szóját...Legjobb az mikor külön van..Még az egyszikürevalót is külön..
Válasz #370. hozzászólásra
Simán lehet keverni a Pulsart és a Refinet.
Osztott kezelésben a technológia:
1. Az első valódi összetett levél megjelenése után
0,5 liter Pulsar + 12g Refine 50 SX + Trend 0,05%
2. Még a virágzás előtt:
0,5 liter Pulsar + 12g Refine 50 SX + Tred 0,05%
A szója kicsit alacsonyabb lesz minden gyomirtás hatására, de az elágazások száma lényegesen nő.
1/h ra menyi szója kell?
Most kezdeném el
igen ez igy van ahogyan jancsik mondja!!!
Válasz #368. hozzászólásra
Azt semmiféle képen nem lehet összekeverni...A refinet 15centiméter felett nem is szabad fújni...Nagyon megfogja a szóját...
egyelőre mi még nem tudunk de kérj a cargill től ök biztosan mondanak valami biztos induló árat !!!
a refinnél és a pulsarnal nincsen sztem nagyon jobb mi mind akettővel lefújtuk és 1hét mulva lácottak a sorok
de vigyázni kell vele !!!!!!!!!!!!!!!! (nem szabad összekeverni mert megtúrósódik tapasztalat!!!!!)
Sziasztok!
Tudtok már valami induló árat az idei szójára? Tavalyi mennyiért ment?
Válasz #365. hozzászólásra
A régi technológia úgy volt, hogy először Pivot-ot kapott majd Blazer+Basagran, nagyon ütős volt, de sajnos kettőt kivontak a forgalomból/Pivot,Blazer/.
Milyen gyomirtókat lehet használni szójában ami jobb mint a refine meg a pulsar???/kétszikűre gondolok/
szevasztok! idén mi is vetetünk szóját mi sulky vetögéppel vetetük de elég szépen kel majd töltök fel képeket ha arra járok!! szép és azoknak üzenek aki kics.eszett a szójájával hogy legközelebb kérdezen minket h mit szórunk rá mert ez rendesen hejre hozta előszőr sárga volt asztán kizöldült és a miénk kerek levelü!!!!
Sziasztok! Ha lesz szójája valakinek, irjon! Köszi. Termény is jo.
Válasz #360. hozzászólásra
Ja !
Ez a halastó partszakasza !!!
Válasz #358. hozzászólásra
Á nem vágom én...Hanem szívom!!!
Tetszik látni......?Ez kerekebb..
Na alakul ez ! Ez a korábbi "halastavad" helyén van ? Szépen kikupált !
Válasz #357. hozzászólásra
Majd ha lesz kedvem bemászok ahol a víz fogja, ott olyan, mint ha nem is ugyan az a fajta lenne !!!!
Válasz #357. hozzászólásra
Elég rendesen vágja jancsika a kanabis-t...........
Válasz #355. hozzászólásra
felénk is ilyen a levele...
de ha a végén kiderül, hogy tényleg kanabis, akkor meg lesz a haszon a kis földecskén...
Válasz #355. hozzászólásra
Pssszzzzzztttttttttt !!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Ez a titka !!!!!)
Válasz #354. hozzászólásra
Tood mié furcsa???Me olyan levele mint a kanabisnak...Itt felénk csak ilen kerek levelű van...
Válasz #353. hozzászólásra
Még meleg volt, mikor feltöltöttem !!!!
Válasz #352. hozzászólásra
no még ilyen szóját sem láttam...
Üdv mindenkinek!
Szeretnék szója vetőmagot vásárolni,kis tételben,kb 1kg-ra volna szükségem. Valaki tudna segiteni? Köszi elöre is.
Nagyon gondolkozom,hogy Pulzárral gyomírtozzam (a vegyszer már megvan) ,elég nagy a gyom igy talán már nem is használ,föleg az acat ellen nem ér semmit.Igy felesleges pénz kidobás a többi gyomot meg szerintem elnyomja a 2x gabonasorba vetett szója. A másik 7hektárt pedig sorköz müveltem (45cm-re vetettem9.Nem nagyon gazos,--lehet,hogy megilyedtek a sok víztöl. Teljesen stresszbe volt a szójám.Megbíztattam 2 l gabona levéltrágyával + 2 l Hungavit b -vel bóros levéltágyával.Remélem beindul.Tervezem 3hét mulva újra lombtrágyázni.
Válasz #348. hozzászólásra
ez most így hogy jutott eszedbe? kicsit odébb lesz még a szója aratás...
ha csak nem Új-Zélandon vagy Ausztráliában gazdálkodsz. Ezesetben viszont nagyon szívesen kiutazom hozzád, és beállítom neked azt a kombájnt..
Tanácsotkérek tőletek. szóját nem a hiperm moderm kombájnoknál mejik dobkosárralkell vágni? dobot bekelll lemezelni ? dobfordulat ?Hallottam sok álinfót!Mármint ojantól aki kihozta a hipernmoderm kombájnt és megyekén levágom ha másnemtudja felkiáltással mert kell a zsé a törlesztőre! kitud tanácsotadni?
Nálam katasztrofális az egyik darab szója, a Wing min. 30%-ot kivitt,meg kell húznom Pulsar-al , de már előre félek.Valakinél előfordult már a Wing-el hasonló?
Válasz #342. hozzászólásra
Pivot 10-12 cm-ig
Válasz #344. hozzászólásra
A haver épp most panaszkodott hogy nagyon odanyomott a szójának...Tavaly külön csinálta a kettőt,idén pedig keverte..Tavaly semmi baja nem lett most nagyon besárgította..Az egyik az agil volt,a másikat sajna nem tudom...Én tavaly refine,pulsar és panteraval csináltam...Mind külön-külön...
Válasz #343. hozzászólásra
Az qurva jó !!!!!!!!
Bérbe szóratnám !!!!!!!
No meg valami lombtrágyát is kéne belenyomni........
Válasz #342. hozzászólásra
Szia.Arra figyelj hogy csak külön az egyszikű gyomírtót..
A Pivot-ot és a Bolero-t meddig lehet(fejletségileg) a szójában kiszórni ????
1 szikű gyomirtó szójára ??? Ki mit használ ?????