Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Dzotya #4918. hozzászólásáraalap megvolt spectrum pledge holnap corum aztán még lesz egyszikűírtó külön menet(nagy a gyomnyomás most került hozzám a ter.)
Válasz Bobi82 #4909. hozzászólásáraNem fogja kivinni de meg fogod látni rajta pár hónap múlva.Még kezdő koromba én is raktam 1 x esteront az alapkezelés közé,15 centis korában elkezdek száradni a levelei.Meg abnormálisan sok új hajtás jött rajta,amik megint elkezdek száradni,de a végén lett egy jó 60-70%-os termés rajta a többihez képest.
üdv syrius-d.nek van-e talajhatása,mert most mondta növényvédelmis hogy van,glifo mellé tettem 0.8 liert hogy az acatot meg mezei zsurlót vigye,szójának lesz-e baja,még wing p-nt preeemergensen köszi!
azért nem kell elfelejteni,hogy a szójabab,is egy bab,ami jellemzően melegigényes növény nem szereti a reggeli 1-3 c-fokot.Nem mertem elvetni,csak,04-30-án,még nem kelt ki,egy-két napja van.Tavaszi sávozásba vetve,kiváncsian várom.A kisorolt kukoricák,naprák nagyon kinlódnak,lilulás barkó-rágás,hidegstress van minden!
Válasz Tom250 #4901. hozzászólásáraMilyen szóját vetettél?A mediátor nemnagyon szereti a Metribuzint/Mistral,Sencor/.Tavaj az eggyik táblám nekem Mediátor volt,elég nehezen heverte ki,de az aratásra jó lett,igaz kapott elég esőt.
Válasz Tom250 #4899. hozzászólásáraSPC-vel,hátul 16-os fogaskerék,34lyuku tárcsa.És egy nyomba kétszer vetek/oda- vissza/.Te hogy vetetted?Ja és 1000-res kardán fordulaton,1500-as motor fordulatonis szépen tartotta a magokat.
Válasz Tom250 #4896. hozzászólására100Kg.De mos kb 80% keltki a többi még most csírázik az eső után,jól jött az a 15 mm.Ja és a vegyszertis jól be mosta,szépen viszi a csírázó gazmagokat,de túl sok nincs a grúberezett kukorica tarlóban.Volt már nekemis hasonló vetésem,és az is 4To/Ha körül adott.Mijen szokott lenni a termésed,teis Baranyai vagy?
foltokban (200-300m2) kijött a mezei zsurló.Most 4 leveles a szója. Milyen szerrel tudnám kiszedni a zsurlót? Pledge -Dual+fozát kezelés volt vetés után
Napraforgó, hüvelydarabok, tört szemek... pedig külön fizettünk a prémium csavazasert is, nem tudom hol kellett volna ikszelni hogy legalább rostaljak át egyszer...
a mentoron legalább volt feltüntetve ezermagtomeg, de az Advisor-on meg az sem... totozd ki hogy mennyire állítsd a szemenkéntvetogepet amikor vödrözöd át a magot a bigbag-bol...
Válasz Bobi82 #4874. hozzászólásáraSzerintem arra nincs technológiai előírás, hogy fogasboronával kell bedolgozni, vagy rugós fogú kombinátorral, vagy fogasos kombinátorral, ne adj isten kompaktorral. Tárcsával is láttam már.
Nyilván egyik mélyebben dolgozik, mint a másik.
Ha hosszú távra akarod, csináld meg a szórókeretet a munkagép elejére. Amúgy valamelyik baktériumtrágyás cég hirdet olyan kijuttató egységet, hogy a traktor orrán van a tartály, és 3 fúvóka, ami elviszi a szükséges 4-5-6 méter szélesre. Szóval nem olyan precíz a szórókeret, mint a bedolgozásos (presowing) gyomirtásnál használt, hogy rendesen 50 centinként a szórófejek.
T kollégák!
baranyai elsőéves szójásként itt tartok: forgatás nélül, kukorica után, téli rozs takarónövény után, korai totál (fozát 2 l), majd preemergens (command 0,4 l) után szeretnék felkészülni az eredményes gyomírtásra. szép a kelés (atlantic és isidor, szemenként, 45 sortáv), de eső nélkül szerintem a command nem dolgozott rendesen. "várom" a szopásos kétszíkűeket...
természetesen van növényorvosom akivel folyamatosan egyeztetünk, de javaslatot kérnék tőletek, gyakorlati tapasztalattal bíró szójatermelőktől, mivel csapjak a gyomok közé.
köszönet
Válasz Vinkó 75 #4875. hozzászólásáraErrefelé is így csinálják,de én úgy szeretném ,hogy egyik gééép permetezi ki másik boronálja is be,de nem tudom elég-e neki a borona,szárítani nem nagyon szeretném jobban a talajt kombinátorral!
Válasz Bobi82 #4874. hozzászólásáraVan olyan ismerősöm ki használja,elégedett a készítménnyel .De azonnal be kell dolgozni. A gép elején tartály a kompaktoron a szórókeret. Így oldotta meg.
6774 hozzászólás
Válasz határjáró #4921. hozzászólásáraAz alapkezelés az megengedett abban az esetben is?
Válasz Dzotya #4918. hozzászólásáraalap megvolt spectrum pledge holnap corum aztán még lesz egyszikűírtó külön menet(nagy a gyomnyomás most került hozzám a ter.)
Válasz Dzotya #4918. hozzászólásáraSzép.
Válasz Dzotya #4920. hozzászólásáraVolt alapkezelés. Aztán kétszeri sorközmüvelés.
De olyan, hogy tiszta legyen az álom. A parlagfü foltokban mindig van benne, plusz még szerbtövis. Hát egy álom az ilyet aratni.
Válasz határjáró #4919. hozzászólásáraÉs hogy tartod tisztán?
Válasz Dzotya #4918. hozzászólásáraSemmivel, be van téve zölditésbe.
Ki mivelfog felülkezelni?
Válasz Bobi82 #4909. hozzászólásáraNem fogja kivinni de meg fogod látni rajta pár hónap múlva.Még kezdő koromba én is raktam 1 x esteront az alapkezelés közé,15 centis korában elkezdek száradni a levelei.Meg abnormálisan sok új hajtás jött rajta,amik megint elkezdek száradni,de a végén lett egy jó 60-70%-os termés rajta a többihez képest.
Válasz Feri #4908. hozzászólásáraOlajos bab,és ezen mivolta miatt sokkal jobban a bírja az 1-3 fokot mint a kukorica pl.
Kezdenek kitörni...
Kezdenek kitörni..
Válasz szanberg #4912. hozzászólásáraÜdv! Ha a 2.4d kiviszi a szóját akkor érdekel 1 tonna,de majd látjuk!
Válasz vollika #4910. hozzászólásáraNekem maradt saját termelésű Mentor vetőmagom, tavaly is volt elsőfokom vetve de idén nem szójázok így maradt mag.
Aki érdekel takarmány szója áron tudok adni belőle ha segítség. BAZ-Megye, Szendrő
Válasz vollika #4910. hozzászólásáraMásik szója?
Segítség!!!!!! Ki nem kelt szója után tudnátok javasolni valamit amit még el lehetne vetni.? SOS!!!!Nagy a baj.
üdv syrius-d.nek van-e talajhatása,mert most mondta növényvédelmis hogy van,glifo mellé tettem 0.8 liert hogy az acatot meg mezei zsurlót vigye,szójának lesz-e baja,még wing p-nt preeemergensen köszi!
azért nem kell elfelejteni,hogy a szójabab,is egy bab,ami jellemzően melegigényes növény nem szereti a reggeli 1-3 c-fokot.Nem mertem elvetni,csak,04-30-án,még nem kelt ki,egy-két napja van.Tavaszi sávozásba vetve,kiváncsian várom.A kisorolt kukoricák,naprák nagyon kinlódnak,lilulás barkó-rágás,hidegstress van minden!
Válasz Tom250 #4903. hozzászólásáraazt hiszem azért volt,nagyon nehezen indult növekedésnek,és a levelei bekanalasodtak,nem terültek szét.
Válasz Wilde #4905. hozzászólásáraIgen
Válasz Tom250 #4904. hozzászólásáraszántás nélkülibe van?
Válasz Tom250 #4903. hozzászólásáraA legelső vetés jelenleg így néz ki:
Válasz Dzotya #4902. hozzászólásáraMediátort és Sencorral alapkezeltem.
Biztos hogy amiatt volt?
Milyen tünetet kéne keresnem?
Egyenlőre szépen keleget
Válasz Tom250 #4901. hozzászólásáraMilyen szóját vetettél?A mediátor nemnagyon szereti a Metribuzint/Mistral,Sencor/.Tavaj az eggyik táblám nekem Mediátor volt,elég nehezen heverte ki,de az aratásra jó lett,igaz kapott elég esőt.
Válasz Dzotya #4900. hozzászólásáraHátul 16-os, elöl 11-es fogaskerékkel és 40-es tárcsával. Na meg persze kb 4-5km/h-val.
Válasz Tom250 #4899. hozzászólásáraSPC-vel,hátul 16-os fogaskerék,34lyuku tárcsa.És egy nyomba kétszer vetek/oda- vissza/.Te hogy vetetted?Ja és 1000-res kardán fordulaton,1500-as motor fordulatonis szépen tartotta a magokat.
Válasz Dzotya #4897. hozzászólásáraIgen én is Baranyában vagyok, a déli határszél közelében.
Tavaly 3,3t/ha lett az átlag, 12,5AK-s talajon.
Te milyen vetőgéppel veted?
Én SPC-vel nem tudtam többet kivetni.
Válasz Tom250 #4896. hozzászólásáraNekünk 85 jött ki igy. Szerintem a 75-el is lehet jó termést elérni.
Válasz Tom250 #4896. hozzászólására100Kg.De mos kb 80% keltki a többi még most csírázik az eső után,jól jött az a 15 mm.Ja és a vegyszertis jól be mosta,szépen viszi a csírázó gazmagokat,de túl sok nincs a grúberezett kukorica tarlóban.Volt már nekemis hasonló vetésem,és az is 4To/Ha körül adott.Mijen szokott lenni a termésed,teis Baranyai vagy?
Válasz Dzotya #4894. hozzászólásáraSzép!
Hány kilóra szokott kijönni a vetés?
Nekem 75 kiló lett hektáronként, de kicsit keveslem..
2020.05.02
keleget,
Válasz Tom250 #4892. hozzászólásáraok -bár gabona sor táv...pech
Válasz sagi71 #4891. hozzászólásáraKapával!
Gyomírtóval nem tudod kiszedni belőle!
foltokban (200-300m2) kijött a mezei zsurló.Most 4 leveles a szója. Milyen szerrel tudnám kiszedni a zsurlót? Pledge -Dual+fozát kezelés volt vetés után
Válasz Tom250 #4889. hozzászólásáraKöszi
Válasz jambo #4888. hozzászólásáraHa még nincs kibújva a szója akkor szerintem nem.
Sziasztok! Vetés után 4 nappal a pledge nevü szerrel való permetezés okozhat problémát?
Válasz jambo #4880. hozzászólásáraIgen, mentort és Advisor-t is
Napraforgó, hüvelydarabok, tört szemek... pedig külön fizettünk a prémium csavazasert is, nem tudom hol kellett volna ikszelni hogy legalább rostaljak át egyszer...
a mentoron legalább volt feltüntetve ezermagtomeg, de az Advisor-on meg az sem... totozd ki hogy mennyire állítsd a szemenkéntvetogepet amikor vödrözöd át a magot a bigbag-bol...
Válasz jambo #4885. hozzászólásáraÚgy látszik a szotyi tartalom csak akkor gond, ha te termeled...
Mo-on minden szart el lehet(mernek) adni...
Válasz t.romsics #4884. hozzászólásáraAzért ez bosszantó...
Válasz jambo #4882. hozzászólásáraFekete ebszőlő magja (már hozzászoktam az évek alatt), 5 cm-es szalmaszál (?), hüvely darabok, és ami a legdühítőbb, napraforgómag (minden féle fajta, alakban).
Válasz jambo #4882. hozzászólásáraNekem az ES Mediatorban volt viszonylag sok tört szem és ez is csak oltóporozva volt.
Válasz t.romsics #4881. hozzászólásáraEbben is van minden.. A tavalyi patyolat tiszta.. Ez meg csávázva sincs, csak oltoporozva
Válasz jambo #4880. hozzászólásáraStearát. Volt abban minden, az aratásom tisztább...
Sziasztok! Más is kapott gyalázatos minöségü mentor vetömagot?
Válasz Bobi82 #4874. hozzászólásáraSzerintem arra nincs technológiai előírás, hogy fogasboronával kell bedolgozni, vagy rugós fogú kombinátorral, vagy fogasos kombinátorral, ne adj isten kompaktorral. Tárcsával is láttam már.
Nyilván egyik mélyebben dolgozik, mint a másik.
Ha hosszú távra akarod, csináld meg a szórókeretet a munkagép elejére. Amúgy valamelyik baktériumtrágyás cég hirdet olyan kijuttató egységet, hogy a traktor orrán van a tartály, és 3 fúvóka, ami elviszi a szükséges 4-5-6 méter szélesre. Szóval nem olyan precíz a szórókeret, mint a bedolgozásos (presowing) gyomirtásnál használt, hogy rendesen 50 centinként a szórófejek.
T kollégák!
baranyai elsőéves szójásként itt tartok: forgatás nélül, kukorica után, téli rozs takarónövény után, korai totál (fozát 2 l), majd preemergens (command 0,4 l) után szeretnék felkészülni az eredményes gyomírtásra. szép a kelés (atlantic és isidor, szemenként, 45 sortáv), de eső nélkül szerintem a command nem dolgozott rendesen. "várom" a szopásos kétszíkűeket...
természetesen van növényorvosom akivel folyamatosan egyeztetünk, de javaslatot kérnék tőletek, gyakorlati tapasztalattal bíró szójatermelőktől, mivel csapjak a gyomok közé.
köszönet
Válasz Vinkó 75 #4875. hozzászólásáraErrefelé is így csinálják,de én úgy szeretném ,hogy egyik gééép permetezi ki másik boronálja is be,de nem tudom elég-e neki a borona,szárítani nem nagyon szeretném jobban a talajt kombinátorral!
tavaj mentor volt,idén csak bahia lesz,búza előveteménnyel.szántás nélkül,lzítottba,,,,
Válasz Bobi82 #4874. hozzászólásáraVan olyan ismerősöm ki használja,elégedett a készítménnyel .De azonnal be kell dolgozni. A gép elején tartály a kompaktoron a szórókeret. Így oldotta meg.