Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz Truly #4515. hozzászólásáraHa lesz eső, jó termésre... De lehet el is fekszik... Nitrogen kötő gümőket nem fog fejleszteni...
Ez az én véleményem...
Válasz aratinga #4508. hozzászólásáraSok sikert... Ha nincs a tenyészidőszak elején eső, bacik elég magasra nőni. Ha nem nedves a talaja akkor bacik gümőt növeszteni a nitrogén kötéshez hiába oltod be, ha sok műkakit kap szintén nem növeszt. Ha nincs mellette folyó vagy tó, vagy nem esik virágzáskor az eső(tehát nincs pára,akkor cumi) A többit majd hozzáértők. A legjobb eredményem 10-20e plusz/ha, a legrosszabb -600e/5ha... Ja és mostanság szereti a vad is...(szarvas)
helló
segítséget szeretnék kérni most tervezek elösször szojat vetni!
buza utan zoldragya volt a foldbe ami alá lett szántva most tavasszal milyen mutragyat hany kg/ha szorjak a foldre vetés elött?? keles utan kell meg valami mutragya rá?? 5ha szeretnek vetni de semmi tapasztalatom nincs
köszönöm a segítséget
Péter
Válasz Czanik Sanyi #4505. hozzászólásáraNekem volt pár éve, nem volt rossz de elmaradt a sztenderd fajtámtól némileg, egyébként élhető.
Akkor jó év volt 3,5 tonna körül adott, Mentor 4 felett kicsivel.
Válasz mtz1221 #4502. hozzászólásáraEz nem vízmennyiség illetve menetsebesség kérdése, ha tömegesen kikel és elfedi a talajfelszínt a gyom akkor ott a glifó szépen fog dolgozni de a pre-szer az nagyon nem, egyszerűen nem a földre fújod hanem a növény leveleire...
Válasz JD 4630 #4501. hozzászólásáraAz a baj annyira vontatott kelések vannak, hogy 4-szer kellene fújnom post-ba ha nem alapkezelek.
Egyszikűzni is mindig kellene, muhar kakaslábfű minden táblán tömeges.
Régebben wingP-t fújtam, az egyszikűben a legjobb de a parlagfüvet elengedi egy idő után.
Aztán most ami ilyen téren jobban működik az a Pledge (80gramm/ha papíron, amúgy 2x annyival.....pssszt….) plussz mellé egyszikűírtó, stomp mondjuk. Ezzel a kombóval egyébként minden évben vannak tábláim amire nem kell állományban fújnom semmit már, de azért egy kis eső ennek a záloga, bár nem egészen mert idén kb egy hónap múlva ázott meg vagy 5mm-el mindössze, mégis jól dolgozott a koktél.
De amúgy én most is azt mondom, hogy a roundup ready szóját kéne, hogy engedjék itt is, ígyis úgyis azt esszük, a mentesre semmilyen felárat nem kapunk és így is csak szűkül a szójatermő területek lehetősége.
Válasz mtz1221 #4495. hozzászólásáraLehet persze, csak ha nagyon tömeges a kikelt gyom akkor lefogja a pre-szert is neked és kb értelmetlen a kiszórása, így akkor jó ez ha csak foltokban meg ott sem tömegesen akadnak acat telepek mondjuk vagy apró épen valódi levelesek még a kelő gyomok.
Pre kezelés nélkül nem lehet szóját termeszteni én azt mondom, a Pulsart sem lehet locsolni ész nélkül mert utána meg fogja a búzádat...
Válasz mtz1221 #4497. hozzászólásáraKelőfélben már refine aztán pulsar rá 2 hétre és végül pantera tavaly volt bentazon is. A pre ha nem kap esőt nem a legjobb. Ez működik nálam csak egy évbe volt gyomos akkor elverte a jég nyár közepén és nem akartam költeni már rá.
Válasz JD 4630 #4496. hozzászólásáraVan de sokat tesz ha tisztán indul neki a tavasznak.Meg ha lehet keverni akkor megpróbálnám naprában is,ha kint az acat akkor szépen elintézné.
Válasz szanberg #4492. hozzászólásáraPre meg totált egy menetbe kilehetne szójának tolni ?? Lehet megpróbálnák egy darabot bemunkálni márciusban és utána csak vetni meg fújni.
Válasz decsi #4490. hozzászólásáraVolt szotyi után 2. évben szójám, meg lehet oldani hidd el csak időben kell kezelni bentazon kipucolta. Ezüstszürkére színeződik tőle a szotyi és elszárad és viszi az imis és expresszest is csak időben legyen fújva.
Jővőre is lesz ilyen szitú nálam, annyi variálok, hogy vetés előtt totálozok egyett mikorra kint van az acat meg a szotyi.
Válasz cimbike. #4489. hozzászólásáraNem akarok nagyképű lenni szept. 31-én elvoltak mosva a gépek.Végeztünk minden munkával.Az a bajom hogy 70 ha kukorica lenne tavasszal.Ezért gondolkoztam 30 ha szójában.Ha nem lesz elég csapadék szívás lesz a sok kukorica. Max 30ha szoktam vetni.
Válasz decsi #4482. hozzászólásáraNagyon... még 3év múlva is határeset, Corum kell neki időben meg kizárólag 76-os vetés, hogy lehessen kapálni géppel.
Válasz Pilátus #4479. hozzászólásáraÉn ettől kevesebbért oda adtam, kell a hely és az ára is majd az őszre, pénteken megegyeztünk hétfőn már jöttek is a kamionok, szépen hordják folyamatosan elfelé, azt gondolom ez most nekem többet ér így a kukorica szezon elején mint majd a hellyel küzdeni később.
A napraforgót viszont nem adom oda 76ezerért, az bántóan alacsony ár, ingerküszöb alatt van bőven így az marad egy darabig. Az is útban van vagyis lesz majd de akkor is marad amíg nem konszolidálódik az ár
IGEN!!!
37 euro netto és innen vagyis itthoni telehelyi ár
Mai nap egyeztünk meg ebbe az árban.
Most mindenki számoljon ha ennél kisebb ajánlatot kap hogy mennyit is akartak keresni rajta(d) mert még ezen az áron is boldogan viszi a kereskedő...
Ne kérdezétek hogy melyik cég volt meg stb mert nem engedem hogy baxogassák a kollegái.
Senki nem olyan hűje" hogy nagydobra verje nyílvánosan, ezért be kell ülni az irodákban és megegyezni.
Ha meg nem sikerül valahol akkor csak nyugi mert keresni fognak.
Válasz Vinkó75 #4475. hozzászólásáraDettó, nekem az őzek b@sszák össze a szóját. Szépen leszedegették a leveleit. Van ahol meg sem nőtt rendesen (gondolom a levél hiánya miatt mert van olyan tő amin kb 3-4 maradt) ... Szerdán fújtam mert kissé gyomos, de a férgek még most is ott hédereltek benne láttam a sértődést a pofáján amiért felzavartam
6776 hozzászólás
Válasz Bzsr #4524. hozzászólásáraMilyen fajta?
Válasz Bzsr #4523. hozzászólására70 cm.Kukorica.
05.02. így nézett ki.
75cm-re vetve spc-vel (525ezer tő hektáronként)
Válasz mtz1221 #4521. hozzászólásáraSortáv?
Gruberozottban mi volt az elővetemény?
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Az első gruberozotban,mert nem bírok magammal sohasem.
Válasz mazda 5 #4519. hozzászólásáraegy hete mag a földben.
Szója vetőmag kiszállítással ki hogy van ? Tőlünk még pár nap türelmet kért a kereskedő, így már csak májusi vetéssel számolunk.
A szóját általában 4-6 cm mélyre vetik. Viszont nedvesség ettől csak lejjebb van. Vethetem nyugodtan mélyebre? vagy nem ajánlatos?
Ki hogy áll a szója vetésével? Vagy még az odébb van?
Válasz Truly #4515. hozzászólásáraHa lesz eső, jó termésre... De lehet el is fekszik... Nitrogen kötő gümőket nem fog fejleszteni...
Ez az én véleményem...
A cég traktorosa összekeverte a táblákat és véletlen az én egyik táblámat szórta meg 5q pétivel ahová én szóját tervezek vetni..
Mire számítsak ekkora N mennyiségnél??
Válasz csoppika #4513. hozzászólására
Válasz mtz1221 #4512. hozzászólásáragugli
Az isidor szója vetőmagnak ki a gyártója ???
Válasz Sz_Pisti #4510. hozzászólására3-3.5 centire.Úgy közép nagyságú baboknál kb 100 kiló megy el hektárjára.
Sziasztok!
45-50 cm-es sortáv mellett milyen tőszámmal érdemes elvetni a szóját?
Köszi!
Válasz aratinga #4508. hozzászólásáraSok sikert... Ha nincs a tenyészidőszak elején eső, bacik elég magasra nőni. Ha nem nedves a talaja akkor bacik gümőt növeszteni a nitrogén kötéshez hiába oltod be, ha sok műkakit kap szintén nem növeszt. Ha nincs mellette folyó vagy tó, vagy nem esik virágzáskor az eső(tehát nincs pára,akkor cumi) A többit majd hozzáértők. A legjobb eredményem 10-20e plusz/ha, a legrosszabb -600e/5ha... Ja és mostanság szereti a vad is...(szarvas)
helló
segítséget szeretnék kérni most tervezek elösször szojat vetni!
buza utan zoldragya volt a foldbe ami alá lett szántva most tavasszal milyen mutragyat hany kg/ha szorjak a foldre vetés elött?? keles utan kell meg valami mutragya rá?? 5ha szeretnek vetni de semmi tapasztalatom nincs
köszönöm a segítséget
Péter
Repce után vetett valaki szóját? A szakirodalom nem ajánlja. Tapasztalat?
Válasz Czanik Sanyi #4505. hozzászólásáraNekem volt pár éve, nem volt rossz de elmaradt a sztenderd fajtámtól némileg, egyébként élhető.
Akkor jó év volt 3,5 tonna körül adott, Mentor 4 felett kicsivel.
Wallace szóját aki termelt megosztaná velem milyen sortáv, tőszám, és az eredményeket meg mire figyeljek.
Válasz mtz1221 #4502. hozzászólásáraEz nem vízmennyiség illetve menetsebesség kérdése, ha tömegesen kikel és elfedi a talajfelszínt a gyom akkor ott a glifó szépen fog dolgozni de a pre-szer az nagyon nem, egyszerűen nem a földre fújod hanem a növény leveleire...
Válasz JD 4630 #4501. hozzászólásáraAz a baj annyira vontatott kelések vannak, hogy 4-szer kellene fújnom post-ba ha nem alapkezelek.
Egyszikűzni is mindig kellene, muhar kakaslábfű minden táblán tömeges.
Régebben wingP-t fújtam, az egyszikűben a legjobb de a parlagfüvet elengedi egy idő után.
Aztán most ami ilyen téren jobban működik az a Pledge (80gramm/ha papíron, amúgy 2x annyival.....pssszt….) plussz mellé egyszikűírtó, stomp mondjuk. Ezzel a kombóval egyébként minden évben vannak tábláim amire nem kell állományban fújnom semmit már, de azért egy kis eső ennek a záloga, bár nem egészen mert idén kb egy hónap múlva ázott meg vagy 5mm-el mindössze, mégis jól dolgozott a koktél.
De amúgy én most is azt mondom, hogy a roundup ready szóját kéne, hogy engedjék itt is, ígyis úgyis azt esszük, a mentesre semmilyen felárat nem kapunk és így is csak szűkül a szójatermő területek lehetősége.
Válasz szanberg #4500. hozzászólására280 liter víz meg 7-8 km/h,és nem lesz baj ha nem 20 centi a kint lévő gyom.
Válasz szanberg #4500. hozzászólásáraMit kap nálatok pre?
Hidd el lehet csak nagyon preciznek kell leni nem szabad megcsúszni vele.
Válasz mtz1221 #4495. hozzászólásáraLehet persze, csak ha nagyon tömeges a kikelt gyom akkor lefogja a pre-szert is neked és kb értelmetlen a kiszórása, így akkor jó ez ha csak foltokban meg ott sem tömegesen akadnak acat telepek mondjuk vagy apró épen valódi levelesek még a kelő gyomok.
Pre kezelés nélkül nem lehet szóját termeszteni én azt mondom, a Pulsart sem lehet locsolni ész nélkül mert utána meg fogja a búzádat...
Válasz mtz1221 #4497. hozzászólásáraKelőfélben már refine aztán pulsar rá 2 hétre és végül pantera tavaly volt bentazon is. A pre ha nem kap esőt nem a legjobb. Ez működik nálam csak egy évbe volt gyomos akkor elverte a jég nyár közepén és nem akartam költeni már rá.
Válasz szanberg #4492. hozzászólásáraHa ott nem felejtesz el vetni megvan a 10t,
de itt szokott lenni 4t is
Válasz JD 4630 #4496. hozzászólásáraVan de sokat tesz ha tisztán indul neki a tavasznak.Meg ha lehet keverni akkor megpróbálnám naprában is,ha kint az acat akkor szépen elintézné.
Válasz mtz1221 #4495. hozzászólásáraLehet, de poszt szerből van vagy 3- 4 ami jó én még 1* sem kezeltem pre.
Válasz szanberg #4492. hozzászólásáraPre meg totált egy menetbe kilehetne szójának tolni ?? Lehet megpróbálnák egy darabot bemunkálni márciusban és utána csak vetni meg fújni.
Válasz buszsofőr #4491. hozzászólásáraEz bizony igaz ha száraz lesz a tavasz szotyi megy vissza nálam is szója helyett.
Válasz decsi #4490. hozzászólásáraVolt szotyi után 2. évben szójám, meg lehet oldani hidd el csak időben kell kezelni bentazon kipucolta. Ezüstszürkére színeződik tőle a szotyi és elszárad és viszi az imis és expresszest is csak időben legyen fújva.
Jővőre is lesz ilyen szitú nálam, annyi variálok, hogy vetés előtt totálozok egyett mikorra kint van az acat meg a szotyi.
Válasz decsi #4490. hozzászólásáraÉn meg 210ha saját kukoricát tervezek vetni, remélem lesz csapadék
Válasz decsi #4490. hozzászólásáraHa nem lesz elég csapadék akkor a szója is szívás
Válasz cimbike. #4489. hozzászólásáraNem akarok nagyképű lenni szept. 31-én elvoltak mosva a gépek.Végeztünk minden munkával.Az a bajom hogy 70 ha kukorica lenne tavasszal.Ezért gondolkoztam 30 ha szójában.Ha nem lesz elég csapadék szívás lesz a sok kukorica. Max 30ha szoktam vetni.
Válasz decsi #4488. hozzászólásáraTe sem tudtál napra után talajt csinálni, mi?
Akkor megy bele kukorica.
Válasz decsi #4484. hozzászólásáraBentazon szikleveles kelő szotyit viszi szépen.
Válasz decsi #4484. hozzászólásáraNem. Csak a Corum de az is csak időben mikor kicsike a makuka.
Válasz decsi #4484. hozzászólásáraItt napszámosok járták át a táblákat az árva kelésű napra miatt. (Macsétával) volt ilyen is.
Válasz szanberg #4483. hozzászólásáraPulsar nem viszi ki az expresszes naprát?
Válasz decsi #4482. hozzászólásáraNagyon... még 3év múlva is határeset, Corum kell neki időben meg kizárólag 76-os vetés, hogy lehessen kapálni géppel.
Expresszes napra után szívás lenne szóját vetni?
Van itt olyan ember aki nem eladja hanem feleteti az állatokkal a szóját?
Válasz Pilátus #4479. hozzászólásáraÉn ettől kevesebbért oda adtam, kell a hely és az ára is majd az őszre, pénteken megegyeztünk hétfőn már jöttek is a kamionok, szépen hordják folyamatosan elfelé, azt gondolom ez most nekem többet ér így a kukorica szezon elején mint majd a hellyel küzdeni később.
A napraforgót viszont nem adom oda 76ezerért, az bántóan alacsony ár, ingerküszöb alatt van bőven így az marad egy darabig. Az is útban van vagyis lesz majd de akkor is marad amíg nem konszolidálódik az ár
IGEN!!!
37 euro netto és innen vagyis itthoni telehelyi ár
Mai nap egyeztünk meg ebbe az árban.
Most mindenki számoljon ha ennél kisebb ajánlatot kap hogy mennyit is akartak keresni rajta(d) mert még ezen az áron is boldogan viszi a kereskedő...
Ne kérdezétek hogy melyik cég volt meg stb mert nem engedem hogy baxogassák a kollegái.
Senki nem olyan hűje" hogy nagydobra verje nyílvánosan, ezért be kell ülni az irodákban és megegyezni.
Ha meg nem sikerül valahol akkor csak nyugi mert keresni fognak.
Valaki jó árat tud szójára? Úgy hallottam, nagyon keresik a Németek, igaz ez?
Válasz Vinkó75 #4475. hozzászólásáraDettó, nekem az őzek b@sszák össze a szóját. Szépen leszedegették a leveleit. Van ahol meg sem nőtt rendesen (gondolom a levél hiánya miatt mert van olyan tő amin kb 3-4 maradt) ... Szerdán fújtam mert kissé gyomos, de a férgek még most is ott hédereltek benne láttam a sértődést a pofáján amiért felzavartam