Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az első 75cm-re vetett szójám.
Magágyba dolgozva 1,5q 10-20-10, vetéskor 15kg 10-48 mikrogran, és 5 l/ha lombtrágya(1x sorközművelt). A zöldítésbe bevitt darab kb 5-10cm-l magasabb(3x sorközművelt). Ezen a virágzó csúcsig 14 emeletet számoltam. Egy átlagos 130cm-s partfis mellett. Persze a gyengébb részeken kicsit kisebb, de ez a jellemző 90-95%-ban.
Válasz Pilátus #4368. hozzászólásáraLehet azért mert a nagy oldahajtásokat hozó fajtákat szélesebb sorra vetik. Igen azért mert az oldalon is hoz hüvelyt. Majd nézz meg egy gabona sortávra és egy 45 vagy 76-ra vetett szóját ha vetés után egy cserepes talalj befigyel melyik tud kikelni,(!) a 12cm-re vetett nehezen.
Mi meg azt mondjuk hogy 12re vetitek de minek
Válasz ermike #4363. hozzászólásáraMi van ezen elrontva? Nagyon jól néz ki!
Széles sortávval szemre még nekem jobban tetszik, mint gabona sortávval. Ez hány centi sortáv, 45 vagy 76? vagy más?
Válasz Pilátus #4359. hozzászólásáraMegpróbáljuk 10 ha on a zöldítés miatt. Öko másodvetést nem szeretnénk mert inkább repcét vetünk. Amúgy már rettenetesen néz ki. Kapálni tudtuk de a közében embernagyságú gazok vannak. Most fogadunk fel brigádot, hogy húzgáljuk ki. Elég könnyen kijön. Meglátjuk mi lesz a vége.
Remélem ez megszünik az új ciklusban. Az egész zöldítés koncepció kuka állítólag...
Válasz berenyil2 #4349. hozzászólásáraÜdv!
Azt azért megnézném aki itthon vegyszer mentesen tud szóját termelni...
Jó pár ezer hektár szója ment át a kezem alatt de nekem még ez nem sikerült.
Gratulálok a magyar amatőr agrárvezetésnek ehhez a csodálatos alkotásukért
Válasz Dave #4354. hozzászólásáraPétisó volt. Később kezdtem felfogni mit akart mondani csak már este volt. Egyébként köszönöm a segítségeket!!
Jók ezek a fórumok kár, hogy némelyik már teli van sok okoskodó, kötekedő majommal.
Válasz Bfrenky91 #4351. hozzászólásáraÉn mikor 150 kiló pétit dobtam rá, akkor is hiába lestem a gümősödést... Egyedül az állandóan vizes lapos folton gümősödött...
Válasz Bfrenky91 #4348. hozzászólásáraAkkor miért várod hogy gümősödjön ?? Ha rossz a föld meg tavasszal nincs nitrogén rászórva,akkor oltó anyag nélkül is gümősödik.
El sem hiszem, hogy ilyenek felétek a szóják. Nekem 1 hete még mindig volt ami éppen bujkált remélem azért akinek eddig jó volt kedvez továbbra is az időjárás!!
Válasz Bzsr #4340. hozzászólásáraKombájnon ami van zúzó (Geringhoff adapter) annyi+ egy rövid tárcsa, utána lazító! Majd keresek képet csak le van mentve valahol a gépe, mert a telón nem fért.
Válasz Hunter_ #4332. hozzászólásáraŐsszel és tavasszal is használod az Attilát? Milyen mélységben? Elővetemény gondolom nem kukorica volt hanem kalászos!?
Válasz ermike #4331. hozzászólásáraÉn azt látom az idén aki “korán” elkezdett vetni ott nem sok gond van a kétszíkű gyomokkal, legalább is felénk! Jó volt,hogy nem volt csapadék és nem is jöttek a gyomok kifelé. Ellenben most van itt egy két “kényelmes-rendes gazda” ráérősen kezeltek úgy mident, na nekik a gyomírtó szereknek egy csepje sem megy kárba...
Válasz Bzsr #4329. hozzászólásáraNálunk is bevett “szokás” a 2 sor tárcsa, búza vagy kalászosok elé. Még mindíg jobbnak látom, mint felhasgatni valamivel és felrögelni a földet. A búza jobban meghálálja a jó magágyat, mint a mélyebb művelést, bár bizonyos esetekben erre is vannak kivételek, de ez a ritkább!
Gaspardo Attila az alapművelő eszköz.
Nálam is hozott már virágokat, de itt már 6-8 virág van!
Válasz Hunter_ #4328. hozzászólásárasajnos én nagyon elbasztam a szojakat az éven alapkezeles egyszikű gyomok még rendben de a kétszikű gyomok nagyon megerősödtek mire oda értem, ez ilyen év, sajnos,
Válasz Hunter_ #4328. hozzászólásáraBúzát mindig forgatás nélkül vetek (tárcsázva 2x), csak tyúkhúr és pásztortáska kerül elő. Mit takar a forgatás nélkül? Gruber? Milyen fajta? Eső volt látom. Nálunk április 20-tól máig 13,5 mm összesen, persze 2-3 mm-ből jött össze. Elbirna egy kis esőt. Nálam a palladoron az első virágok már megvannak.
Válasz ermike #4325. hozzászólásáraElső szójám...! Forgatás nélküli évek óta,szerintem ebben is keresendő a válasz. Tavasszal vannak inkább T1-kel gondok (veronika, tyúkhúr), de azt a magágykészítés megoldja! Zöldítésben el van számolva természetesen! Tiszta amúgy tényleg egy két selyemmályva, disznóparé, csattanómaszlag van benne, napraforgó még nem volt ebben a földben!
6776 hozzászólás
Válasz Bfrenky91 #4373. hozzászólásáraFelénk a térdig érő jónak számít idén...
Válasz Dzotya #4372. hozzászólásáraSzép! Egyszer elugrok megnézem előben is . Pallador is jó nálam kb 90 cm magas 10 nódusz, nóduszonként 4-5 hüvely!
Az első 75cm-re vetett szójám.
Magágyba dolgozva 1,5q 10-20-10, vetéskor 15kg 10-48 mikrogran, és 5 l/ha lombtrágya(1x sorközművelt). A zöldítésbe bevitt darab kb 5-10cm-l magasabb(3x sorközművelt). Ezen a virágzó csúcsig 14 emeletet számoltam. Egy átlagos 130cm-s partfis mellett. Persze a gyengébb részeken kicsit kisebb, de ez a jellemző 90-95%-ban.
Válasz Dzotya #4372. hozzászólásáraHa azt mondod ez idei én megyek és kitárcsázom az enyémet!!
Egyébként gyönyörű állomány!!
Válasz Bzsr #4371. hozzászólására75-re vetett szója,olyan mint a nagymama/szépen köt/
Válasz Pilátus #4368. hozzászólásáraLehet azért mert a nagy oldahajtásokat hozó fajtákat szélesebb sorra vetik. Igen azért mert az oldalon is hoz hüvelyt. Majd nézz meg egy gabona sortávra és egy 45 vagy 76-ra vetett szóját ha vetés után egy cserepes talalj befigyel melyik tud kikelni,(!) a 12cm-re vetett nehezen.
Mi meg azt mondjuk hogy 12re vetitek de minek
Arra értem aki zöldítésbe leadta. (előbb lemaradt)
Válasz Pilátus #4368. hozzászólásáraGondolom a mechanikai gyomirtás könnyebben kivitelezhető 76 centin mint gabona sortávon.?
Válasz Tomszi #4367. hozzászólására76 de minek vetik így...
30 éve gabonára megy nálunk és csak aratáskor látom legközelebb
Válasz ermike #4363. hozzászólásáraMi van ezen elrontva? Nagyon jól néz ki!
Széles sortávval szemre még nekem jobban tetszik, mint gabona sortávval. Ez hány centi sortáv, 45 vagy 76? vagy más?
Válasz szanberg #4364. hozzászólásárahahahahahahahahaha,,,,
ígen,
Válasz szanberg #4364. hozzászólásárahahahahahahahahaha,,,,
ígen,
Válasz ermike #4363. hozzászólásáraSzalonnánál Corumot fújtál rá korábban???
Nincs ezzel semmi baj, most a glifó kivisz minden gyomot és a szójád oltári tiszta lesz
utolsó kezelést is megkapta, sajnos a gyomirtást elba..tam,
Válasz Pilátus #4359. hozzászólásáraAz eleje még szép volt.
Válasz berenyil2 #4360. hozzászólásáraNyugi... Lesz helyette valami nehezebben betartható...
Válasz Pilátus #4359. hozzászólásáraMegpróbáljuk 10 ha on a zöldítés miatt. Öko másodvetést nem szeretnénk mert inkább repcét vetünk. Amúgy már rettenetesen néz ki. Kapálni tudtuk de a közében embernagyságú gazok vannak. Most fogadunk fel brigádot, hogy húzgáljuk ki. Elég könnyen kijön. Meglátjuk mi lesz a vége.
Remélem ez megszünik az új ciklusban. Az egész zöldítés koncepció kuka állítólag...
Válasz berenyil2 #4349. hozzászólásáraÜdv!
Azt azért megnézném aki itthon vegyszer mentesen tud szóját termelni...
Jó pár ezer hektár szója ment át a kezem alatt de nekem még ez nem sikerült.
Gratulálok a magyar amatőr agrárvezetésnek ehhez a csodálatos alkotásukért
Válasz Bfrenky91 #4356. hozzászólásáraVárj még a nyagyon okosak még nem is szoltak hozzá!
Van egy pár.
Válasz Bfrenky91 #4356. hozzászólásáraElviekben oltás nélkül is kell lennie "gümöknek" a gyökéren. Molibdén hiány is okozhatja.
Válasz Dave #4354. hozzászólásáraPétisó volt. Később kezdtem felfogni mit akart mondani csak már este volt. Egyébként köszönöm a segítségeket!!
Jók ezek a fórumok kár, hogy némelyik már teli van sok okoskodó, kötekedő majommal.
Válasz berenyil2 #4349. hozzászólásáraHa lekaszálod...
Válasz Bfrenky91 #4351. hozzászólásáraMi az a 80-100kg? Am azt hogyha van könnyen felvehető nitrogén nem fog kötni.
Válasz berenyil2 #4349. hozzászólásáraSzerintem nem, mivel a deszikkaló anyagok is mind vegyszerek.
Válasz Bfrenky91 #4351. hozzászólásáraÉn mikor 150 kiló pétit dobtam rá, akkor is hiába lestem a gümősödést... Egyedül az állandóan vizes lapos folton gümősödött...
Válasz mtz1221 #4350. hozzászólásáraSajnos nem értem mit akarsz mondani.?
Válasz Bfrenky91 #4348. hozzászólásáraAkkor miért várod hogy gümősödjön ?? Ha rossz a föld meg tavasszal nincs nitrogén rászórva,akkor oltó anyag nélkül is gümősödik.
Sziasztok!
Nem tudja véletlen valaki, hogy ha zöldítésben - vegyszermentesen - termesztjük a szóját lehet majd desszikálni?
Üdv,
LAci
Válasz Dave #4346. hozzászólásáraHúúuu kb 80-100 kg között. Jóerőben lévő talaj egyébként.
Válasz Dave #4346. hozzászólásáraHúúuu kb 80-100 kg között. Jóerőben lévő talaj egyébként.
Válasz Bfrenky91 #4345. hozzászólásáraMűtrágyát mennyit kapott?
Válasz Dave #4344. hozzászólásáraJól vissza adja. Lehet megyek verni a tamtamot mert nálam semmi nincs!
Válasz Bfrenky91 #4343. hozzászólásáraMár kis korában kezdi gyűjteni a nitrogént.
Nem tudom a kép mennyire adja vissza de vannak rajta kis gümők.
Üdv urak!
Szója gyökerén mikor kellene megjelenni a kis gümőknek? Kezdem azt hinni hogy átb@sztak az oltással kapcsolatban...!
El sem hiszem, hogy ilyenek felétek a szóják. Nekem 1 hete még mindig volt ami éppen bujkált remélem azért akinek eddig jó volt kedvez továbbra is az időjárás!!
Válasz Bzsr #4340. hozzászólásáraKombájnon ami van zúzó (Geringhoff adapter) annyi+ egy rövid tárcsa, utána lazító! Majd keresek képet csak le van mentve valahol a gépe, mert a telón nem fért.
Válasz Hunter_ #4337. hozzászólásáraMennyi szármaradvány marad fent? Szártépőzve volt előtte?
Pallador szinte nulla esővel a rosszabb részeken...
Válasz szanberg #4304. hozzászólásáraMost kapálás után ilyen a DH 4173-as szójám, az RWA-s mag!
Válasz Bzsr #4336. hozzászólásáraCsak ősszel! Talajnedvességtől, talajálkspttól függően 28-42cm mélységben használjuk. Kukorica elővetemény.
Válasz Hunter_ #4332. hozzászólásáraŐsszel és tavasszal is használod az Attilát? Milyen mélységben? Elővetemény gondolom nem kukorica volt hanem kalászos!?
Válasz Dzotya #4333. hozzászólásáraAdvisor
Válasz ermike #4331. hozzászólásáraÉn azt látom az idén aki “korán” elkezdett vetni ott nem sok gond van a kétszíkű gyomokkal, legalább is felénk! Jó volt,hogy nem volt csapadék és nem is jöttek a gyomok kifelé. Ellenben most van itt egy két “kényelmes-rendes gazda” ráérősen kezeltek úgy mident, na nekik a gyomírtó szereknek egy csepje sem megy kárba...
Válasz Hunter_ #4332. hozzászólásáraMilyen fajta a szójád?
Válasz Bzsr #4329. hozzászólásáraNálunk is bevett “szokás” a 2 sor tárcsa, búza vagy kalászosok elé. Még mindíg jobbnak látom, mint felhasgatni valamivel és felrögelni a földet. A búza jobban meghálálja a jó magágyat, mint a mélyebb művelést, bár bizonyos esetekben erre is vannak kivételek, de ez a ritkább!
Gaspardo Attila az alapművelő eszköz.
Nálam is hozott már virágokat, de itt már 6-8 virág van!
Válasz Hunter_ #4328. hozzászólásárasajnos én nagyon elbasztam a szojakat az éven alapkezeles egyszikű gyomok még rendben de a kétszikű gyomok nagyon megerősödtek mire oda értem, ez ilyen év, sajnos,
Válasz Hunter_ #4328. hozzászólásáraMivel alapművelsz forgatás nélkül???
Válasz Hunter_ #4328. hozzászólásáraBúzát mindig forgatás nélkül vetek (tárcsázva 2x), csak tyúkhúr és pásztortáska kerül elő. Mit takar a forgatás nélkül? Gruber? Milyen fajta? Eső volt látom. Nálunk április 20-tól máig 13,5 mm összesen, persze 2-3 mm-ből jött össze. Elbirna egy kis esőt. Nálam a palladoron az első virágok már megvannak.
Válasz ermike #4325. hozzászólásáraElső szójám...! Forgatás nélküli évek óta,szerintem ebben is keresendő a válasz. Tavasszal vannak inkább T1-kel gondok (veronika, tyúkhúr), de azt a magágykészítés megoldja! Zöldítésben el van számolva természetesen! Tiszta amúgy tényleg egy két selyemmályva, disznóparé, csattanómaszlag van benne, napraforgó még nem volt ebben a földben!
Válasz Bzsr #4326. hozzászólására76,2 cm