Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Dzotya #3339. hozzászólásáraTavaly volt a mélypont,de kemény 40 naplégköri
aszály után még a 1,5 t/ha-on is csodálkoztam.
Egyebként volt már 3.5 t is, mondjuk most is
ígéretes, csak kimaradtunk a csapadékból
félek a szemzéstől, hátha jövöhéten megázna
akkor, reménykedhetünk.
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraEszméletlen szép, milyen fajta?
Hétvégén teszek fel én is képet, egyébként az
enyém is hasonló, csak a sok csapadék helyenként felhozta a parlag füvet is söt van
vagy 2 ha amit a vihar megdöntött pont a mérete miatt,a hüvely szám is alakul és még virágzik. Az enyém Pannónia kincse 2013-óta
vetjük eddig nem tudok rosszat mondani a fajtáról.
Legalábbis itt nálunk több évjáratban bőven alulmúlta a bevállt fajtánkat, többet senki sem fog itt ilyet vetni.
Ami most elég jól néz még ki az a saatenunionos Orion. Nekem is van 1.fok meg egy nem túl messzi nagyobb cégnek is, ott is jól mutat, remélem beérik időben az őszön, mert a tavalyi fajtasoromból kiindulva egy cseppet későbbi.
Válasz Dzotya #3329. hozzászólásáraAmit sorba vető géppel vetettünk azaz 12 ha, azt ugy elverte hogy nem lett belőle semmi, még kellett volna neki egy gyomirtó de már azt is megspóroltuk rajta igy teljesen ellepte a gyom. Maradt 3 ha szemenkénti vetőgéppel vetett állomány az is eléggé megsínylette de az ugy ahogy helyre jött. Abban is eléggé feljöttek a gyomok, sajnos mi olyan helyre akartuk tenni a szóját ahol aszályos időben is van nedvesség csak az a gond hogy ott sokkal jobban előjönnek a gyomok. Erre nem gondoltunk. Ha arra járok csinálok képet és felteszem.
Válasz szanberg #3326. hozzászólásáraNálam kivételesen volt eső vetés után...de a fagy nagyot rúgott bele:-( Nagyon szarul indult... Ritkán kelt, pedig kb 110-120 kilós vetőnorma sikerült... Elágazással betöltötte a teret valahogy... Remélem idén lesz rajta vmi haszon... Minimális területem van, zöldítés végett...idáig minden éven bukó volt... Lapos földem nincs, a legjobbakba meg nem teszek ilyen bizonytalant...
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraHát ez nagyon faxa állomány!
A mieink is jók, már több mint egy hete néztem én is, 1 méter felett volt a növénymagasság és még hajtott újat az esők hatására.
Annyi, hogy itt aratásig nemvolt semmi eső de szó szerint, azóta meg esik folyamatosan valamennyi, ami jó nagyon, viszont az elején mindent orrbavágott, úgyhogy ekkora szójám azért nemlesz az biztos.
Válasz Dzotya #3324. hozzászólásáraMindig fémzárolt magom van... De idén én oltottam, mert tavalyi volt a mag... Kicsit korán elültettem...odavert neki csíra korban a fagy... Az a baj, mire jó meleg van erre,és optimális idő lenne a vetésre, addigra az én földjeim faszán kiszikkadnak... Általában május-júniusban elkerül minket az eső, csak az országos szintűből kapunk...
Válasz csoppika #3323. hozzászólásáraFém zárolt oltott vetőmagot használsz?Hát az a 250mm eső sokat segített.A sapkás képen lévő Isidor még kapott egy jelentős jeget is,olyan 60cm-es korában.
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraSzép:-)
Úgy látszik, nálad szeret a szója...
Nálam most olyan, mint nálad szokott aszály idején lenni...olyan combközépig ér...a jobb helyeken...
Most sem találok gümőket, igaz ősszel kapott 2.5q PK-t, meg vetés előtt 260-280kg pétit...
Válasz papa maci #3318. hozzászólásáraUgye milyen jó ilyen szép állományt vizslatni
nekem mindig tetszenek Dzotya fotói.
Lehet majd én is teszek fel képet , igaz az enyém dupla gabonás, de a csapadék nem csak a szóját növeli az biztos de egyelöre ígéretes.
Válasz flarni #3312. hozzászólásáraEbből még nagyon szép szója lesz,nálunk is volt ilyen jég a szójára 4 éve és hasonló termést produkált mint ahol nem kapott jeget!Szinte csak a szár csonk maradt úgy elverte egyik haverét és ha jól emlékszem 3t/ha-aratott.Egy pár hét múlva tegyél fel képet róla.
nem szándékom felcsapni biztosítsái öüzletkötőnek, de jó lenn tudni, hogy ha lett volna biztosítás, ebben az esetben mit lépne rá a biztosító, és mit kellett volna a kötéskor bevállalni.
Anno cukorrépát csak akkor termelhettünk, ha volt rá kötve biztosítás.
Egyébként a gyár nem kötött szerződést a termelővel.
Válasz csoppika #3302. hozzászólásáraAkkor nézzem végig ahogy, valami felzabálja?
Egyébként a fejletteb szóját mintha már nem bántaná lehet , hogy feleslegesen parázok?
Természetesen nyúl, öz még pluszban nálam is.
Találkoztatok már hasonló jelenséggel, kiheveri, terméskiesést okoz gondolom?
Tudna valaki segíteni, abban ,hogy milyen rovarölószert használhatok szójában?
Valami folyamatosan eszi a friss hajtásokat,
leveleket, egyre durvább.
Tavaly búza szalma lett szecskázva és alászántva, lehet búza kártevók valamelyike, mert szabad szemmel bolhára emlékeztetó dögök
rohangálnak,ha belemegyek.
Válasz Dzotya #3296. hozzászólásáraKolléga...a sor melletti lúdtalp kapát levetted ? Vagy átalakítottad ? Hogy kifelé ne dobjon. Mivel ahogy látom felénk idén nyilván ismét sikerült így betúratni. Tavaly még a flexi kasza is küszködött vele.
6743 hozzászólás
Válasz Sötét Paraszt #3340. hozzászólásáraMi volt a baj a Winggel?
Válasz Dzotya #3339. hozzászólásáraTavaly volt a mélypont,de kemény 40 naplégköri
aszály után még a 1,5 t/ha-on is csodálkoztam.
Egyebként volt már 3.5 t is, mondjuk most is
ígéretes, csak kimaradtunk a csapadékból
félek a szemzéstől, hátha jövöhéten megázna
akkor, reménykedhetünk.
Válasz Sötét Paraszt #3340. hozzászólásáraNe aggódj így is meg lessz az öttonna
Szarvasok meg őzek két pofára eszik hehe.
Április hónapba azé valaki beírhatta vóna ide hetente, hogy a winget hanyagójuk hehe.
Válasz cyclo-400 #3338. hozzászólásáraSzép,amúgy mennyi szokott lenni?
Válasz Dzotya #3337. hozzászólásáraMai képek, Pannónia kincse jelenleg ilyen.
Válasz szanberg #3336. hozzászólására
76centis sortáv egyébként, csak már nem nagyon látszik úgy összenőtt.
Ez olyan 100-110centi magas állomány, mentor fajta saját magból
Tegnap fotóztam énis gyorsba egyet közvetlenül a telephely melletti táblából.
Szép tiszta volt de mostanra itt-ott egy-egy bokros gyom feljövögetett ami csúnyít rajta, egyébként jól néz ki szerintem.
Válasz cyclo-400 #3333 hozzászólás Az első képen Isidor, a másikon Regale van.
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraEszméletlen szép, milyen fajta?
Hétvégén teszek fel én is képet, egyébként az
enyém is hasonló, csak a sok csapadék helyenként felhozta a parlag füvet is söt van
vagy 2 ha amit a vihar megdöntött pont a mérete miatt,a hüvely szám is alakul és még virágzik. Az enyém Pannónia kincse 2013-óta
vetjük eddig nem tudok rosszat mondani a fajtáról.
Válasz csoppika #3331. hozzászólásáraAz baj!
Legalábbis itt nálunk több évjáratban bőven alulmúlta a bevállt fajtánkat, többet senki sem fog itt ilyet vetni.
Ami most elég jól néz még ki az a saatenunionos Orion. Nekem is van 1.fok meg egy nem túl messzi nagyobb cégnek is, ott is jól mutat, remélem beérik időben az őszön, mert a tavalyi fajtasoromból kiindulva egy cseppet későbbi.
Válasz Dzotya #3328. hozzászólásáraPannónia kincse
Válasz Dzotya #3329. hozzászólásáraAmit sorba vető géppel vetettünk azaz 12 ha, azt ugy elverte hogy nem lett belőle semmi, még kellett volna neki egy gyomirtó de már azt is megspóroltuk rajta igy teljesen ellepte a gyom. Maradt 3 ha szemenkénti vetőgéppel vetett állomány az is eléggé megsínylette de az ugy ahogy helyre jött. Abban is eléggé feljöttek a gyomok, sajnos mi olyan helyre akartuk tenni a szóját ahol aszályos időben is van nedvesség csak az a gond hogy ott sokkal jobban előjönnek a gyomok. Erre nem gondoltunk. Ha arra járok csinálok képet és felteszem.
Válasz flarni #3320. hozzászólásáraMilyen a szójátok,helyrejött a jég után?Képet rakhatnál!
Válasz csoppika #3327. hozzászólásáraMilyen fajtát vetettél?
Válasz szanberg #3326. hozzászólásáraNálam kivételesen volt eső vetés után...de a fagy nagyot rúgott bele:-( Nagyon szarul indult... Ritkán kelt, pedig kb 110-120 kilós vetőnorma sikerült... Elágazással betöltötte a teret valahogy... Remélem idén lesz rajta vmi haszon... Minimális területem van, zöldítés végett...idáig minden éven bukó volt... Lapos földem nincs, a legjobbakba meg nem teszek ilyen bizonytalant...
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraHát ez nagyon faxa állomány!
A mieink is jók, már több mint egy hete néztem én is, 1 méter felett volt a növénymagasság és még hajtott újat az esők hatására.
Annyi, hogy itt aratásig nemvolt semmi eső de szó szerint, azóta meg esik folyamatosan valamennyi, ami jó nagyon, viszont az elején mindent orrbavágott, úgyhogy ekkora szójám azért nemlesz az biztos.
Válasz Dzotya #3324. hozzászólásáraMindig fémzárolt magom van... De idén én oltottam, mert tavalyi volt a mag... Kicsit korán elültettem...odavert neki csíra korban a fagy... Az a baj, mire jó meleg van erre,és optimális idő lenne a vetésre, addigra az én földjeim faszán kiszikkadnak... Általában május-júniusban elkerül minket az eső, csak az országos szintűből kapunk...
Válasz csoppika #3323. hozzászólásáraFém zárolt oltott vetőmagot használsz?Hát az a 250mm eső sokat segített.A sapkás képen lévő Isidor még kapott egy jelentős jeget is,olyan 60cm-es korában.
Válasz Dzotya #3321. hozzászólásáraSzép:-)
Úgy látszik, nálad szeret a szója...
Nálam most olyan, mint nálad szokott aszály idején lenni...olyan combközépig ér...a jobb helyeken...
Most sem találok gümőket, igaz ősszel kapott 2.5q PK-t, meg vetés előtt 260-280kg pétit...
Válasz Dzotya #3321. hozzászólására
Válasz cyclo-400 #3319. hozzászólásáraHol vannak a képek?Az óta ilyen lett a szebb részeken!Én 173cm magas vagyok.
Válasz Dzotya #3317. hozzászólásáraÁlomszép :D
Válasz papa maci #3318. hozzászólásáraUgye milyen jó ilyen szép állományt vizslatni
nekem mindig tetszenek Dzotya fotói.
Lehet majd én is teszek fel képet , igaz az enyém dupla gabonás, de a csapadék nem csak a szóját növeli az biztos de egyelöre ígéretes.
Válasz Dzotya #3317. hozzászólására Szép....és tiszta. Bár felénk a múlthavi sok csapadék megtette, a gaz ki csalogató hatását itt ott.
Válasz Dzotya #3314. hozzászólásáraNekünk most van először szója, szóval nem tudom hogy mi lehet még belőle de kiderül majd.
Válasz Radocz #3313. hozzászólásáraVan rá biztositás.
Válasz flarni #3312. hozzászólásáraEbből még nagyon szép szója lesz,nálunk is volt ilyen jég a szójára 4 éve és hasonló termést produkált mint ahol nem kapott jeget!Szinte csak a szár csonk maradt úgy elverte egyik haverét és ha jól emlékszem 3t/ha-aratott.Egy pár hét múlva tegyél fel képet róla.
nem szándékom felcsapni biztosítsái öüzletkötőnek, de jó lenn tudni, hogy ha lett volna biztosítás, ebben az esetben mit lépne rá a biztosító, és mit kellett volna a kötéskor bevállalni.
Anno cukorrépát csak akkor termelhettünk, ha volt rá kötve biztosítás.
Egyébként a gyár nem kötött szerződést a termelővel.
Válasz 2266 #3311. hozzászólásáraA 70 cm-re vetett az álom szép volt...sajnos csak volt..
Válasz flarni #3309. hozzászólásáraIgazán sajnálom.. Gyönyörű szója lehetet!!
Válasz flarni #3309. hozzászólásáraHello! Mi a határ magyar oldalán is kaptunk bőven ebből a jégből...
Kép lemaradt.
Mai jég...Románia, Szatmár megye 1 km-re a magyar határtól.
Válasz csoppika #3302. hozzászólásáraAkkor nézzem végig ahogy, valami felzabálja?
Egyébként a fejletteb szóját mintha már nem bántaná lehet , hogy feleslegesen parázok?
Természetesen nyúl, öz még pluszban nálam is.
Találkoztatok már hasonló jelenséggel, kiheveri, terméskiesést okoz gondolom?
Nálam is,pedig mellette van a lucerna,úgy látszik nagyon finom lehet a szója hajtása.
Válasz cyclo-400 #3301. hozzászólásáraNálam az őzek rágták.
Válasz cyclo-400 #3301. hozzászólásáraTavaly eseti engedéllyel nissorun volt...de takácsatka ellen... Mospilan szintén zenész...2015-ös szükséghelyzeti engedély volt...Szerintem általánosan nincs engedélyezve rá szer...
Tudna valaki segíteni, abban ,hogy milyen rovarölószert használhatok szójában?
Valami folyamatosan eszi a friss hajtásokat,
leveleket, egyre durvább.
Tavaly búza szalma lett szecskázva és alászántva, lehet búza kártevók valamelyike, mert szabad szemmel bolhára emlékeztetó dögök
rohangálnak,ha belemegyek.
Válasz Dzotya #3299. hozzászólására Az jó.....amúgy szép az anyag !
Válasz papa maci #3297. hozzászólásáraA szélső kapák sima lándzsás rugós kapák.
Válasz Dzotya #3296. hozzászólásáraNagyon szép :D
Válasz Dzotya #3296. hozzászólásáraKolléga...a sor melletti lúdtalp kapát levetted ? Vagy átalakítottad ? Hogy kifelé ne dobjon. Mivel ahogy látom felénk idén nyilván ismét sikerült így betúratni. Tavaly még a flexi kasza is küszködött vele.
Mai meló!
Válasz csoppika #3294. hozzászólásáraAsszem a permetező valagát végighúzom még...
Asszem a mobilnetem gyorsabb, mint a drótos...