Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hétfőn sikerült levágni az atacamát, 3,3T/ha lett 11,8 vízzel, Mérán 160.000ft-ért vették
Most volt először szójánk de nagyon tetszik ez a fajta, jól ment a betakarítás is sima new holland varifeed asztallal, jövőre próbáljuk fejleszteni a technológiát
Válasz Ganajos #6679. hozzászólásáraNagy reményeket fűztem az enyémhez is. Tegnap 1.8t/ha eredménnyel zártunk.
Szirákfarm/eprestanya lett a vevő. 13-as vizzel.
A szemek töpörödöttek lettek, vagy nem tudott kifejlődni, vagy már visszasűlt a nagy hőségben.
Nem mondom hogy csalódás, mert jártunk már így, de azért jó lett volna egy 2.5 t.
Válasz Géza bácsi #6677. hozzászólásáraNálunk csak az őz boklászik néha benne,kárt nemnagyon okoznak,de viszont atermés az csalódáslett!Közép érésűeket vetettem,és az aszály miatt a felső hüvelyekben nem fejlődött ki a mag, és így csak fél termés lett!Nemlett 3to -sem.A trigó baranyában 171/To ad érte.
Válasz Dzotya #6675. hozzászólásáraSzép. Nem tudom, milyen termés lesz, szerintem enyém meg fog valahol 1,5-2 között állni szerintem.
(Elsőre, kísérletnek, meg hogy "elmodhassam", hogy ezt is megpróbáltam, nem is lett rossz.)
A tiéd fényévekkel tűnik szebbnek kép alapján.
Válasz Radocz #6669. hozzászólásáraazér a kukoricát jobban megéri leszedni, mint ezt, haha
azér összeszarnám magam, ha árvakelés borítaná a kukoricát, errefelé a gyomirtás az gyomirtás, nem játékból csináljuk a dolgokat.
Válasz envagyok2 #6658. hozzászólásáraHa 15 én fújnád kis gyorsítóval, akkor okt.5-én vágható lenne.
Én 6-án fújtam az enyém, igaz már citromba válltott addigra.
Válasz envagyok2 #6663. hozzászólásáraAttól függetlenül szép. Énis látom, hogy jobban érezné magát egy picit szellőssebben, de területeim 80%-án kötve van a kezem az erózió végett, így marad a gabona sortáv.
Válasz Jóskabáttya #6654. hozzászólásáraJól értem hogy permetezovel öntöztél? 1 hektarra 10000 liter víz az 1mm csapadék. Az olyan kevés hogy nem jelenthet semmit. Akkor aki megöntötte bauerrel, egy alkalommal 40-50mm, és legalább kétszer, az rekord lenne. S nem az. Azok is aratják már, és itt júniusig rendesen volt eső. Nemtudom milyen a termés nekik, nekem nincs, de növésre 50-80cm, szóval nem hiszem hogy olyan húha.
Válasz Radocz #6647. hozzászólásáraNekem jövőre is csak az atacama kell! 2 szója bemutatón is láttam az eredményeket.
Az első 3, Atacama, Angelica, Sigalia.
Az atacama bírja az árvizet is, úgy hogy nyakig iszaposan volt, utánna sokáig.
Válasz rtamas1976 #6646. hozzászólására75 ös sokkal jobb lessz. De a 25 se néz ki rosszúl.
A 75 ösre a permetezővel kipermeteztem 10 ezer liter vizet. Éccaka 1 fokozat, felező, 6-os fúvoka, alacsony nyomáson. Rá ment vagy 6 óra az 5 hektárra, azért olyan zöld még szerintem.
Ez volt 3 hete.
Válasz Radocz #6650. hozzászólásáraŐsziborsóm 3t alatt nemvolt. Vetőmagot termeltem szarvasra. Igaz régvolt.
Lehet vetni aztis tavasszal ha ősszel nem optimális az időjárás. Tavasziból is vannak jó fajták csak hosszúszárú kell.
Szárazbab az egyik rokonomnak volt.
Kb 1-2tonnás átlagokkal.
Ha intenzíven csinálta volna szerintem a 2.5t is lelehet hozni róla.
Mindég mondtam neki ne 3hektárt ímmel ámmal. 1et intenzíven!
Válasz Radocz #6649. hozzászólásáraA nullából megélni nehéz.
Az öntözés sajnos nem opció.
Így marad a tök és egyebek.
Minimum 250 nek kellene lenni az árának,
De még azis rizikós.
Ezt kiviszik étkezésinek vagy300ért.
Aztán behozzák a szója pótlót szarért húgyért és eladják aranyáron.
Ez az üzlet!
Válasz Radocz #6647. hozzászólásáraGumó ide, gumó oda, 2tonnával nekilehet menni a falnak!
Ha 200eft 1tonna akkor is gyenge bevétel.
Inkább akkor borsó.
Aprószemű madárborsó, őszi.
De csak itthonról eladva!
Válasz Jóskabáttya #6645. hozzászólásáraVetetted 75re spcvel.
És dupla gabonára is?
Kíványcsi leszek az eredményre!
Eddig nemgyőzött meg ,hogy újra megpróbáljam.
Egy 40es sortáv?
Hamár csinálnák akkor babot.
Válasz MTZ1221.3 #6644. hozzászólásáraAz egész növényt kezelni kell, hogy minden része elpusztúljon, úgyhogy egy fozát+tapadásfokozó ment. A deszikáló szer szinte csak a lombot viszi le.
Válasz Jóskabáttya #6643. hozzászólására
Te írtad, úgy azért kérdeztem. De akkor csak vicceltél.
Mivel gyomírtóztad? Nekem ez volt az első évem és sajna a felső része zöld volt az alja meg kipergett. Elszórtunk egy csomó magot...
Ezért kérdezem, mert az első évi 0 nem veszi el a kedvem még ettől annyira. De nekem is ez lett volna a megoldás. Nem vagyunk túl messze egymástól ezért kérdem, hogy ami nektek működik, az valószínű nekem is fog.
Válasz MTZ1221.3 #6639. hozzászólására
Este 7 után a vontatottal. Művelő utasok a táblák, azé adjuk meg a módját!
És nem deszikáltam, hanem gyomírtottam, mert a szóját jelenleg nem szabad d.ni!
Szerencsére még nem pereg. Aratás 14 nap múlva. Most már nem néz ki olyan jól mint amikor full zöld volt az egész, de hát ez a rendje a dolgoknak.
Válasz Gepi #6638. hozzászólásáraKövetkező éven lesz 30 hektár fővetésben, ebből 13 hektárt tudok, merek 75 cm re vetni, mert ott nincsenek olyan gyomproblémáim mint a többibe. 17 hektárban, ami +2 tábla már van p.fű, szerbtövis, s.mályva. oda megy a dupla gabona.
Valahogy az öntözésen kéne agyalni, mert az nagyon nagyon kéne.
6741 hozzászólás
Válasz Jóskabáttya #6681. hozzászólásárale a kalappal, hogy ezt leírtad. tudom, biztos kérdeztem már, merrefelé gazdálkodsz?
Válasz A.I. #6689. hozzászólásáraHát elvileg 12, legalábbis errefelé így veszik át.
Válasz kajszi_71823 #6687. hozzászólásáraSzia. Nekem nem sok van, pár hektár, be akarom rakni otthon, mennyitől lehet biztonsággal tárolni? 14?
Válasz Koczka József #6686. hozzászólásáraAz nem jó. Nem ért oda sem a deszikálás?
Szerencsére az enyém azt lehet mondani arany tiszta.
Válasz Koczka József #6686. hozzászólásáraMi ment félre?
Ma belevágtam sajátba, 16os, még várunk.
Válasz A.I. #6683. hozzászólásáraSzia még lábon, nyakigérő dudvában.
Hétfőn sikerült levágni az atacamát, 3,3T/ha lett 11,8 vízzel, Mérán 160.000ft-ért vették
Most volt először szójánk de nagyon tetszik ez a fajta, jól ment a betakarítás is sima new holland varifeed asztallal, jövőre próbáljuk fejleszteni a technológiát
Válasz Jóskabáttya #6681. hozzászólásáraMelyik volt a legjobb az spc vetés vagy a másik?
Válasz Koczka József #6682. hozzászólásáraSzia.
Tiéd hogy áll?
Válasz Jóskabáttya #6681. hozzászólásáraSzia hát ez elég messze elmaradt a becslésedtől.
Válasz Ganajos #6679. hozzászólásáraNagy reményeket fűztem az enyémhez is. Tegnap 1.8t/ha eredménnyel zártunk.
Szirákfarm/eprestanya lett a vevő. 13-as vizzel.
A szemek töpörödöttek lettek, vagy nem tudott kifejlődni, vagy már visszasűlt a nagy hőségben.
Nem mondom hogy csalódás, mert jártunk már így, de azért jó lett volna egy 2.5 t.
Válasz Dzotya #6678. hozzászólásáraKöszi szépen.
Válasz Dzotya #6678. hozzászólásáraKözép érésűeknek lefőtt idén…
Itt jó, ha 2,5 meglesz, de lehet annyi se.
Válasz Géza bácsi #6677. hozzászólásáraNálunk csak az őz boklászik néha benne,kárt nemnagyon okoznak,de viszont atermés az csalódáslett!Közép érésűeket vetettem,és az aszály miatt a felső hüvelyekben nem fejlődött ki a mag, és így csak fél termés lett!Nemlett 3to -sem.A trigó baranyában 171/To ad érte.
Válasz Dzotya #6673. hozzászólásáraSzép,!
Vadkár nincs?
Szerintem 3-4 között lesz valahol.
Ki veszi meg? Mennyiért?
Válasz Dzotya #6675. hozzászólásáraSzép. Nem tudom, milyen termés lesz, szerintem enyém meg fog valahol 1,5-2 között állni szerintem.
(Elsőre, kísérletnek, meg hogy "elmodhassam", hogy ezt is megpróbáltam, nem is lett rossz.)
A tiéd fényévekkel tűnik szebbnek kép alapján.
Válasz A.I. #6674. hozzászólásáraNincs deszikálva,a meleg elintézte!Ha sok nitrogéntkap akkor érik nehezen,csak 1q pétit kapott!
Válasz Dzotya #6673. hozzászólásáraJól mutat! Deszikálva van?
Enyémet sajnos kicsit hazavágta augusztus. Pedig de szépen indult.
Ilyen lett az aszályban,ha jó a vize holnap aratás.Vágott már valaki,milyenek aszóják? Talán lesz 3to/ha!
Válasz Radocz #6671. hozzászólásáraoké
Válasz envagyok2 #6670. hozzászólásáraA 6665 képre írtam, hogy jobb mint sok fővetés.
Kiderült, hogy az nem a te területed.
Te csak egy tövet fotóztal.
Sajnos sok kukorica van az idei évben is, amit nem kell aratni, mert nem éri meg.
Válasz Radocz #6669. hozzászólásáraazér a kukoricát jobban megéri leszedni, mint ezt, haha
azér összeszarnám magam, ha árvakelés borítaná a kukoricát, errefelé a gyomirtás az gyomirtás, nem játékból csináljuk a dolgokat.
Válasz envagyok2 #6663. hozzászólásáraMennyi lehet a tőszam?
Ha hosszú ősz lesz beérik.
Jobb, mint sok fő vetés.
Mennyi termés lenne rajta?
Nem éri meg betakarítani, és főzni a malacoknak?
Válasz A.I. #6667. hozzászólásárahttps://njt.hu/jogszabaly/2024-19-20-7R
Válasz Jóskabáttya #6666. hozzászólására70 úgy tudom.
Azt tudjátok véletlenűl, hogy mennyi a hektáronkénti köt.vetésnorma? 70-75kg/ha?
Válasz envagyok2 #6658. hozzászólásáraHa 15 én fújnád kis gyorsítóval, akkor okt.5-én vágható lenne.
Én 6-án fújtam az enyém, igaz már citromba válltott addigra.
Válasz envagyok2 #6663. hozzászólásáraAttól függetlenül szép. Énis látom, hogy jobban érezné magát egy picit szellőssebben, de területeim 80%-án kötve van a kezem az erózió végett, így marad a gabona sortáv.
Válasz kajszi_71823 #6659. hozzászólásáraviccelek, ez tavalyi szója idei kukoricában árvakelésben. de tény, hogy ilyen, és nagyon sokat találok.
Válasz Radocz #6660. hozzászólásáraAz igaz.
De az ára is más!
Válasz envagyok2 #6658. hozzászólásáraAkkorra bejön az eső.
Válasz rtamas1976 #6646. hozzászólásáraSzerintem a szója igénytelenebb, mint a bab.
Válasz envagyok2 #6658. hozzászólásáraSzép
Milyen sorkozre vetted? Vagy nemis a mezőn fotóztad?
nekem ilyen. nem tudom beérik-e
Válasz Jóskabáttya #6654. hozzászólásáraJól értem hogy permetezovel öntöztél? 1 hektarra 10000 liter víz az 1mm csapadék. Az olyan kevés hogy nem jelenthet semmit. Akkor aki megöntötte bauerrel, egy alkalommal 40-50mm, és legalább kétszer, az rekord lenne. S nem az. Azok is aratják már, és itt júniusig rendesen volt eső. Nemtudom milyen a termés nekik, nekem nincs, de növésre 50-80cm, szóval nem hiszem hogy olyan húha.
Válasz Radocz #6647. hozzászólásáraNekem jövőre is csak az atacama kell! 2 szója bemutatón is láttam az eredményeket.
Az első 3, Atacama, Angelica, Sigalia.
Az atacama bírja az árvizet is, úgy hogy nyakig iszaposan volt, utánna sokáig.
Nem tudjátok véletlenűl, árpa után mehet még 1x árpa?
Válasz rtamas1976 #6646. hozzászólására75 ös sokkal jobb lessz. De a 25 se néz ki rosszúl.
A 75 ösre a permetezővel kipermeteztem 10 ezer liter vizet. Éccaka 1 fokozat, felező, 6-os fúvoka, alacsony nyomáson. Rá ment vagy 6 óra az 5 hektárra, azért olyan zöld még szerintem.
Ez volt 3 hete.
Válasz rtamas1976 #6652. hozzászólásáraTavaszi borsó, rátámasztva tavaszi árpára, 2t. Jött le. Árpa is lett 2.5 t.
Válasz Radocz #6650. hozzászólásáraŐsziborsóm 3t alatt nemvolt. Vetőmagot termeltem szarvasra. Igaz régvolt.
Lehet vetni aztis tavasszal ha ősszel nem optimális az időjárás. Tavasziból is vannak jó fajták csak hosszúszárú kell.
Szárazbab az egyik rokonomnak volt.
Kb 1-2tonnás átlagokkal.
Ha intenzíven csinálta volna szerintem a 2.5t is lelehet hozni róla.
Mindég mondtam neki ne 3hektárt ímmel ámmal. 1et intenzíven!
Válasz Radocz #6649. hozzászólásáraA nullából megélni nehéz.
Az öntözés sajnos nem opció.
Így marad a tök és egyebek.
Minimum 250 nek kellene lenni az árának,
De még azis rizikós.
Ezt kiviszik étkezésinek vagy300ért.
Aztán behozzák a szója pótlót szarért húgyért és eladják aranyáron.
Ez az üzlet!
Válasz rtamas1976 #6648. hozzászólásáraŐszi borsóm még nem volt.
Tavaszi felejtős.
Száraz bab: 7,5 ha -ból 1 szűk hektárt tudtam betakarítani.
Válasz rtamas1976 #6648. hozzászólásáraAki nem tudta öntözni, és bérbe dolgoztatta, kb. nullás lesz.
Az öntözott, 4 t/ha felett várható.
Vol kísérleti bemutató is.
Válasz Radocz #6647. hozzászólásáraGumó ide, gumó oda, 2tonnával nekilehet menni a falnak!
Ha 200eft 1tonna akkor is gyenge bevétel.
Inkább akkor borsó.
Aprószemű madárborsó, őszi.
De csak itthonról eladva!
Válasz rtamas1976 #6646. hozzászólásáraA bemutatón 60 cm-es sor távra veti Laci.
Ezt a két fajtát szokta.
Ezen szemüveg nélkül nem láttam gumó képzodest.
Talán a fotón látszik.
Válasz Jóskabáttya #6645. hozzászólásáraVetetted 75re spcvel.
És dupla gabonára is?
Kíványcsi leszek az eredményre!
Eddig nemgyőzött meg ,hogy újra megpróbáljam.
Egy 40es sortáv?
Hamár csinálnák akkor babot.
Válasz MTZ1221.3 #6644. hozzászólásáraAz egész növényt kezelni kell, hogy minden része elpusztúljon, úgyhogy egy fozát+tapadásfokozó ment. A deszikáló szer szinte csak a lombot viszi le.
Válasz Jóskabáttya #6643. hozzászólására
Te írtad, úgy azért kérdeztem. De akkor csak vicceltél.
Mivel gyomírtóztad? Nekem ez volt az első évem és sajna a felső része zöld volt az alja meg kipergett. Elszórtunk egy csomó magot...
Ezért kérdezem, mert az első évi 0 nem veszi el a kedvem még ettől annyira. De nekem is ez lett volna a megoldás. Nem vagyunk túl messze egymástól ezért kérdem, hogy ami nektek működik, az valószínű nekem is fog.
Válasz MTZ1221.3 #6639. hozzászólására
Este 7 után a vontatottal. Művelő utasok a táblák, azé adjuk meg a módját!
És nem deszikáltam, hanem gyomírtottam, mert a szóját jelenleg nem szabad d.ni!
Szerencsére még nem pereg. Aratás 14 nap múlva. Most már nem néz ki olyan jól mint amikor full zöld volt az egész, de hát ez a rendje a dolgoknak.
Válasz Gepi #6638. hozzászólásáraKövetkező éven lesz 30 hektár fővetésben, ebből 13 hektárt tudok, merek 75 cm re vetni, mert ott nincsenek olyan gyomproblémáim mint a többibe. 17 hektárban, ami +2 tábla már van p.fű, szerbtövis, s.mályva. oda megy a dupla gabona.
Valahogy az öntözésen kéne agyalni, mert az nagyon nagyon kéne.