Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Napraforgó ára új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Hirdetés
Íme négy megbízható, biztonságosan termeszthető kukoricahibrid – stabil termés a kihívások ellenére is! + VIDEÓ
Vegye fel a harcot az éghajlatváltozás hatásai ellen modern KWS hibridekkel!
Sajtóközlemény
3536 hozzászólás
Válasz Balu86 #1235. hozzászólásáraHa minden időjárási körülmény tökéletes, nincs téli és tavaszi fagy, virágzáskor száraz meleg idő van. Nincs peronosz, fekete rothadás, jég stb és sikerül 150-200q-át összehozni, akkor sem lehet 40 Ft-al még az önköltségi árat sem összehozni...csodálatos.
A HNT hogy merte egyáltalán ezt megjelentetni a honlapján...
Aki ennyiért akár 1kg szőlőt beszállít köpjön fel és álljon alá. De először a felvásárló hajtsa végre ezt a műveletet. Ha ennyiért megkapják a termést, jövőre a léalma árszintjén leszünk.
Válasz Adamkah94 #1233. hozzászólásáraSzégyen!!!!!!!
http://www.hnt.hu/szolofelvasarlas-2019/
Válasz hana #1226. hozzászólásáraSemmiféle információt nem találtam a HNT oldalán ezzel kapcsolatban! Hol találtad? Linkeld már be légyszíves!
Válasz hana #1226. hozzászólásáraPontosan hol? Nem találom.
Válasz hajosgabor86 #1228. hozzászólásáraÉs ehhez nyújt segítő kezet a HNT!
Válasz hana #1226. hozzászólásáraLáttam. Kiss és társa Cserszegi nettó 40, Bianka nettó 30....
Válasz hana #1226. hozzászólásáraAz jelent valamit? Semmire nem kötelez!
A HNT oldalán vannak felvásárlási árak!
Szépen viszi a botritisz mindenfelé a fürtöket amugy.. Nem tudom miért kell cáfolni ha valakinek elveri a jég a szőlejét és még dokumentálja is...ha meg egy ,vagy több megyét ver el,az igen csak nagy rész egy tájegységben.
Kíváncsi leszek az árak alakulásáre,de sok jóra szerintem nem száűmíthatunk már csak a spekuláció miatt is. Most olyan indok van bedobva,hogy ezen fognak ugy is spekulánsok gazdagodni.
Válasz Rabó001 #1221. hozzászólásáraHa Pest megyét hozzászámoljuk, akkor van az 10 is.
Ugorjatok már!!!!!!!!
Válasz Rabó001 #1221. hozzászólásáraoké okoska!
Válasz Matyi50 #1220. hozzászólásáraÉn téged nem minősítettelek! Most sem foglak.
Én nem tagadtam hogy volt jégverés a Dunántúlon, de nem verte el az egész Dunántúlt, sőt még a nagy részét sem, mint ahogy írtad.
A Dunántúl ugyanis 9 megyéből áll.
Válasz Rabó001 #1213. hozzászólásáraOkoska,elhiszed már?!
Körösön és környékén a nagy viharban ,a borászatok összedőltek, az idén nem lesz felvásárlás!
https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fakat-csavart-ki-az-orkan-ereju-szel-kiskoroson-2062044/?
Szőlő?
Válasz medikus #1215. hozzászólásáraAttól nem,de látod..
Válasz Matyi50 #1214. hozzászólásáraAttól hogy egymás vérét szívjátok,nem lesz 90-100 forint a szőlő!!!!!!
Válasz Rabó001 #1213. hozzászólásáraHuwazeg.Mert nálad nem volt,az nálad már ezt jelenti.
Bravo!
ZALA https://www.zaol.hu/olvasoikepek/brutalis-vihar-a-jegeso-letarolta-zala-megyet-3197349/
VAS https://ugytudjuk.hu/cikk/video-elverte-szocet-a-jegeso
Válasz Matyi50 #1212. hozzászólásáraHmm, te írtad azt hogy a Dunántúl nagy részét épp most veri el a jég. Én meg erre azt, hogy nálunk se volt, úgyhogy a "nagy része" kijelentés már nem áll meg meg.
Szerintem a Dunántúl területének nagyobb részén nem volt jégverés, mint amekkora részt elvert.
Válasz Rabó001 #1211. hozzászólásáraÖrülj neki,hogy nálad nem volt,de ne azt írd,hogy a dunántúlon nem volt,meg,hogy jól működik a jéger!
Na de a szőlő árára ez sem fog hatással lenni.
Válasz Matyi50 #1209. hozzászólásáraÉn is a Dunántúlon lakom, és nálunk egy darab jég nem volt eddig, és idén se.
Válasz Rabó001 #1208. hozzászólásárahttps://www.idokep.hu/keptar/album/J%C3%A9ges%C5%91#516634
Válasz Rabó001 #1208. hozzászólásáraRemélem nem komolyan beszélsz,hanem irónia,mert ha Te kezeled valamelyik nem létező talajgenerátort,elaludtál egy kicsit .
Válasz Matyi50 #1206. hozzászólásáraNem verte el a jég, semekkora, úgyhogy felfoghatod ugy, hogy működik a jegelharitas.
Válasz Matyi50 #1206. hozzászólásáraHa nem volna,görögdinnye nagyságú potyogna!!!
A dunántúl nagy részét épp most veri el a dió nagyságu jég.Hol a nagyradicsért sokmilliárdos országos jégelhárítás?
Válasz medikus #1204. hozzászólásáraNem rád! Reméltem hogy egyértelmű ! :D
Válasz belaim201906 #1203. hozzászólásáraKire gondolsz?
Válasz Matyi50 #1199. hozzászólására:
És ugyanez ez az agyhalott fogja akármennyiért bebillenteni a garatba.Amivel be is lövi másik 100 termelő árszintjét. Erre írtam valamikor , hogy sok termelő fejében is bajok vannak....
Válasz Apáé #1201. hozzászólásáraÁlmodozik,de sajnos más a realitás!!
Válasz medikus #1200. hozzászólásáraLátom szereztél 1 barátot.
Válasz Matyi50 #1199. hozzászólásáraAzért mert Magyarok vagyunk!!7 törzs 7 vére!!!
Jól példázza az diskurzus is,miért nem lehet összefogni ebben az országban.
Válasz rezusika #1197. hozzászólásáramég jó hogy nem te mondod meg,ki ír ide!
Válasz medikus #1196. hozzászólásáraSzerintem jobb lenne ,ha nem is írnál ide !Áss magadnak egy gödröt ott is jó lesz!
Válasz rezusika #1194. hozzászólásáraLeszel te egyedül!Nem megy oda senki!Idáig sem sikerült elérni semmit!A rendőr meg szépen félre állít!Miről beszélsz?
Válasz Matyi50 #1193. hozzászólásáraBianca ,rossz ,a Zála rossz!Tegyél a flakonba ,Irsait! A flakonos borok meg mindig jobban mennek !Nem a minőség számít a vásárlóknak, csak az hogy üssön!
Válasz medikus #1190. hozzászólásáraTe miről beszélsz! Üresek a pincék!Te mindig a rémhíreket nyomod!Hidd el 40 forintért oda lesz baszva ,nem akarnak szerintem problémát politikusaink!Itt az Alföldön, már készülődés van ,és lesznek akik utakat zárnak le ,ha véletlen alacsony árak lesznek!
Válasz Matyi50 #1192. hozzászólására17:perctől Csikai Miklós mondja meg az igazat!
Válasz Erdőjaro #1191. hozzászólására
Válasz Matyi50 #1189. hozzászólásáraEz is valóban azt mutatja mekkora mértékben megy a néphülyítés itthon ebben a szektorban is.
Minap a tévében a kenyér árának emelését indokoták azzal,hogy a búza jelentősen drágult meg kevés van,meg nem jó minőságű. Szerintem meg a tavalyihoz képest semmit nem változott. Kár hogy mi termelők nem tudjuk ilyen hazugságokkal megemelni az árakat .
Válasz szabirezak #1188. hozzászólásáraHogy lenne?Tele a borászatok!Azért van zöld szüret!!Lesz ára 40!Volt lehetőség 50 ért,majd azt mondja!!!
Itt egy cikk tavalyról Burgenlandból:
(Bocsánat az egyenes fordításért,google)
"Az alacsony szőlőárak gazdaságilag vonzóak a bortermelők számára
30 cent / kg: Különösen a Seewinkel borászoknál, akik kereskedelmi árpolitikával rendelkeznek, és legalább 55 centet akarnak.
Mivel húzott lógni a szőlő a Hannes tengely a szőlő a Gols : Sem a fagy, jégeső és heves esőzések vannak a gyümölcs - idén árthat - ellentétben a korábbi években. De a minőségi és mennyiségi szempontból jól várt betakarítás ellenére az utóíz keserű a Seewinkel gazdáinak . "A kereskedelem azt akarja, hogy 30 centet fizessünk egy kiló minőségi szőlőre. Nem tudsz túlélni gazdaságilag ”- mondja Achs .
Valójában az első fajták betakarítását már meg kell kezdeni. De Achs még mindig nem határozott, hogy egyáltalán meg kell-e termelni. Ezzel a megfontolással a Golser nem egyedül van. Több mint egy tucat Seewinkel gazdálkodó gyűlt össze a KURIER fókuszában, hogy hangot adjanak. "A szőlő romlandó áru. Ezeket a kereskedelmi dömpingárakat nyomás alá helyezzük" - mondja egy névtelen mezőgazdasági termelő. 55 cent / kiló lenne a szőlőrefizetendő, hogy a gazdák költségeik fedezésére dolgozhassanak. A hektáronként 9000 és 10 800 kiló között lehet betakarítani. Egy kilogrammonkénti 30 centes áron 2700 euró hektáronként maradt. Nem elég, figyelembe véve az egy hektár szőlőültetvény beszerzési költségeit (kb. 23 000 euró). Csak a több mint két évtized elteltével alakultak ki a költségek. "A szőlőtermesztés már hasonló képet mutat a tejtermeléssel kapcsolatban" - mondja a Podersdorf. Itt is sok gazdálkodónak kellett volna leállnia a tehéntej gyártását az elmúlt években az alacsony tejárak miatt.
Egy euró kilogrammonként
Pontosan 97.473.066 kilogramm vörös és fehér szőlőt begyűjtöttünk az előző évben a burgenlandi bortermeléshez , ebben az évben a jó idő miatt kissé bujabbnak kell lennie. A nyílt piacon mintegy 40 millió kilóval kereskednek. Míg az utóbbi években 70 centet fizettek az árak - 2016-ban még egy eurót is - az ár ebben az évben rendkívül alacsony. "Ilyen körülmények között egyetlen gazdaság sem tud túlélni" - mondja Niki Berlakovich mezőgazdasági kamara elnöke . A borászok is aggódnak a dömpingárak miatt az olyan EU-országokból, mint Bulgária vagy Románia .
Burgenland borai "kiváló minőséget garantálnak, de ez a minőség tisztességes árakat érdemel" - mondta Verena Dunst ( SPÖ ) mezőgazdasági tanácsos és Andreas Liebenfeld bortermelő elnök.
"https://kurier.at/chronik/burgenland/niedrige-traubenpreise-pressen-weinbauern-wirtschaftlich-aus/400091210
Ők tavaly 55centet akartak minimálisan,kaptak 30centet.Az 93-95Forint,ők már ezt katasztrófának tartják!
ideálisnak 1eurót tartanak kilónként jelenleg.
Idehaza a drága maffia a cent szót forintra cserélte idén a 30-55 után,és ezt tolja a termelö elé.Átváltani azt elfelejtik,mert azt majd az ő zsebükbe fogják
Na,"csak" ennyire nézik hülyének idehaza a termelőket!
Nagyon kevés a Szőlő! Lesz még -ára!
https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/sorben-fuldoklik-az-orszag-ezek-a-gyartok-szakitjak-belole-a-legnagyobbat.15449.html?.hu.hu.hu