Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt vitték a szőlőt az alföldiek (vagyis még viszik) a szlovák behúzta a kéziféket jóval kissebb tételt visznek mint tavaly.Az árak valamivel magasabbak mint tavaly.
sziasztok! felénk nincs semmi baj a felvásárlási árakkal, idén meg főleg jól alakultak. az is igaz, hogy ehez kell az a rengetek kamion szőlő ami szlovákiába és az alföldre megy.....
Csak azért kérdeztem meg ezt az infót mert nálunk olyan indokkal megy el a felvásárló hogy " tokajból 80-90ft/kg áron tudja megvenni a fehér szőlőt..."
Nem tudom mi van a hazai borászattal és szőlőfeldolgozással,de valami mindig nem frankó az tuti! A fél országból kifelé viszik a szőlőt.A borászatok csak mértékkel készítenek borokat,ezt bődületes árakon árulják ,kedves marketingel.Vagy éppen sokan közülük csak koordinátorként,átrakó depóként közreműködnek a felvásárlásban. Cserébe jön be külföldről a sok sz.r.
Erre nincs piac és termelővédelmi szabályozás,mint a dinnyére? AZ nem igaz hogy nincs felmérve az igény a minőségi borra és pezsgőre idehaza,és az sem igaz hogy nem terem meg idehaza ezek alapanyaga.
Többezer hektár szőlőt kivágtak,de a piac még mindig teljesen másként mozog,mint kéne.
A kézi szüretelésű szőlő felvásárlási ára meg a béka segge alatt van még most is,a termelési költségek meg bődületesen emelkednek évről évre,valakik meg szarrá gazdagodnak a hasznon.Idehaza meg a kommersz minőségű külföldi importot issza a fogyasztó,vagy a generált belpiaci árak és a fenti taktika miatti méregdrága kevés hazait.
Valahol ezzel a stratégiával sokan nem értünk egyet,hogy egyes pincészetek lassan halálra gazdagodnak a piaci és kereskedelmi gátlástalanság miatt,miszerint annyit kérhetnek mára egy palack jó magyar borért amennyit csak birnak,mert az igazi felvevő piacon egyre kevesebben vannak,hiába állítanak elő jó minőséget a szintén fent említett szelekció miatt.
Bőven felvenné a magyar fogyasztás az itthon megtermelt szőlőt és az abból készült bort,de meglátásom szerint szándékosan ,bizonyos érdekcélok miatt ez nem megy végbe és rengeteg jó szőlő,nyomott áron kimegy külföldre pl (szlovákia),hogy egyeseknek idehaza jó és mégjobb legyen.
Sajnos az eredetvédett sárfehér szőlőt, amit ugye minden sajtóban és különböző médiákban csak a legjobbak között emlegetnek (pezsgő alapanyag) még a sárfehér hazájában meg sem akarják venni a tisztelt borász urak, nem hogy elfogatható árat kínálnának érte.
Hasonlóan a kövidinka szőlőt sem, ami ugye évszázadok óta akár önálló borként elfogadott és megállja a helyét.
A borász urak bevásároltak a bianka szőlőből amiből aztán azt készítenek amit akarnak. Kénytelen valamivel házasítani és valamilyen fantázia nevet adni neki , mert ki látott már a polcokon bianka bort.
Válasz #174. hozzászólásra: Holnap végzünk a cserszegivel. Sajnos a termésmennyiség a béka segge alatt, minden ültetvény termőalap -cserés volt tavaly a fagykár miatt, így csak 40-45q lett az átlag
Üdv az irsai ára Bács megyében Kecelen 160 ról indul tavaly 140 ről indult és augusztus végére elérte a165 forintot a vegyes fehér fajtáknál 110-120 a minőségi fehér és vörös fajtáknál 135-140 forint körüli árakat rebesgetnek.A beharangozott jó terméssel szemben csak erős közepesre lehet számítani az alföldön a tavalyi fagy, és az idei hűvös tavasz miatt. Egyes fajtáknál a rossz virágkötődés miatt még ettől is rosszabb a kép.
Végül is ismét lezajlott a szüret, sajnos felénk eléggé elkeserítő eredményekkel, de ezt az "árbékát" idén is lenyelették velünk és jövőre is lefogják. Mivel most ez a téma a következő szüretig senkit nem érdekel, majd előtte pár héttel...de akkor megint ugyan ez lesz mint idén.
Kis0kerbe kész irsayra borra 280Ft/l ajálatot tettem ,el kzdtek alkudozni én talán jobban járok ha eladom aszölöt. Egy jo nevü - bár kissé már megtépázott -
egri borász vit volna el 120q azt mondja nem készit Irsayt mert a nemzeti áruházlánc csak nyomott áron hajlandó megveni.
Ebben az országban nincs erre pénz , aki nem tud jol fizetö külpiacra szállitani az ne borászkodjon ,ha
cak nem sztárborász,vagy hobybol teszi !!!
Gyöngyöspata-Gyöngyöstarjánban 150Ft az irsai, vörösre még sokfélét hallani.Mondani könnyű, de aki tudja szűrje le bornak, vagy keressen borászt aki átveszi, jobban jár. Felvásárlással 2x égettem meg magam, nem lehet ezekben megbízni.Első évemben 4 részletben fizettek ki 1 év alatt pedig 1 ha irsai termését adtam le, nem kellett volna milliárdokat fizetniük! Remélem előbb utóbb normalizálódik a helyzet.
Azt mondja a nejem Nagyréde szölök honlapjárol letölzhetö.
Azért csak a cserszegit irtamki mert abban nem vagyok érintett, - ugyan még nem végleges - de a többi is szégyen.
3543 hozzászólás
Válasz #190. hozzászólásra
Szevasz Cimbi!
Itt vitték a szőlőt az alföldiek (vagyis még viszik) a szlovák behúzta a kéziféket jóval kissebb tételt visznek mint tavaly.Az árak valamivel magasabbak mint tavaly.
Válasz #191. hozzászólásra
szia!Helyileg Te merrefelé gazdálkodsz???
Milyen q/ha a termés felétek
Milyen fajtáid vannak??
Mennyi a ft/kg ár???
Válasz #189. hozzászólásra
sziasztok! felénk nincs semmi baj a felvásárlási árakkal, idén meg főleg jól alakultak. az is igaz, hogy ehez kell az a rengetek kamion szőlő ami szlovákiába és az alföldre megy.....
Válasz #186. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Csak azért kérdeztem meg ezt az infót mert nálunk olyan indokkal megy el a felvásárló hogy " tokajból 80-90ft/kg áron tudja megvenni a fehér szőlőt..."
Nem tudom mi van a hazai borászattal és szőlőfeldolgozással,de valami mindig nem frankó az tuti! A fél országból kifelé viszik a szőlőt.A borászatok csak mértékkel készítenek borokat,ezt bődületes árakon árulják ,kedves marketingel.Vagy éppen sokan közülük csak koordinátorként,átrakó depóként közreműködnek a felvásárlásban. Cserébe jön be külföldről a sok sz.r.
Erre nincs piac és termelővédelmi szabályozás,mint a dinnyére? AZ nem igaz hogy nincs felmérve az igény a minőségi borra és pezsgőre idehaza,és az sem igaz hogy nem terem meg idehaza ezek alapanyaga.
Többezer hektár szőlőt kivágtak,de a piac még mindig teljesen másként mozog,mint kéne.
A kézi szüretelésű szőlő felvásárlási ára meg a béka segge alatt van még most is,a termelési költségek meg bődületesen emelkednek évről évre,valakik meg szarrá gazdagodnak a hasznon.Idehaza meg a kommersz minőségű külföldi importot issza a fogyasztó,vagy a generált belpiaci árak és a fenti taktika miatti méregdrága kevés hazait.
Valahol ezzel a stratégiával sokan nem értünk egyet,hogy egyes pincészetek lassan halálra gazdagodnak a piaci és kereskedelmi gátlástalanság miatt,miszerint annyit kérhetnek mára egy palack jó magyar borért amennyit csak birnak,mert az igazi felvevő piacon egyre kevesebben vannak,hiába állítanak elő jó minőséget a szintén fent említett szelekció miatt.
Bőven felvenné a magyar fogyasztás az itthon megtermelt szőlőt és az abból készült bort,de meglátásom szerint szándékosan ,bizonyos érdekcélok miatt ez nem megy végbe és rengeteg jó szőlő,nyomott áron kimegy külföldre pl (szlovákia),hogy egyeseknek idehaza jó és mégjobb legyen.
Sajnos az eredetvédett sárfehér szőlőt, amit ugye minden sajtóban és különböző médiákban csak a legjobbak között emlegetnek (pezsgő alapanyag) még a sárfehér hazájában meg sem akarják venni a tisztelt borász urak, nem hogy elfogatható árat kínálnának érte.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Hasonlóan a kövidinka szőlőt sem, ami ugye évszázadok óta akár önálló borként elfogadott és megállja a helyét.
A borász urak bevásároltak a bianka szőlőből amiből aztán azt készítenek amit akarnak. Kénytelen valamivel házasítani és valamilyen fantázia nevet adni neki , mert ki látott már a polcokon bianka bort.
Az eredett védett Sárfehér szőlőnek mennyi árat lehet tudni
tokaj környékén mennyiért viszi a szlovák a szőlőnek kilóját pl:hárslevelű+stb fajták ???
Sziasztok!
Engem a kövidinka szőlő felvásárlási ára érdekelne. Ki tud róla valamit? Köszönöm.
Sziasztok!
Engem a kövidinka szőlő felvásárlási ára érdekelne. Ki tud róla? Köszönöm.
pölöskei muskotály felvásárlási árát érdeklődöm. Köszönöm...
Válasz #178. hozzászólásra Nálunk 120Ft
Shiraz -ra tudna valaki írni egy körülbelüli felvásárlási árat?
Helló!![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Othelló szőlőt el lehet még adni?veszi valaki?Vagy csináljak belőle lekvárt?
Válasz #177. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Az ára mennyi volt?
Tudja valaki, hogy a pölöskei muskotály szőlőnek mennyi most kilója?
Köszönöm: bálna
Válasz #174. hozzászólásra: Holnap végzünk a cserszegivel. Sajnos a termésmennyiség a béka segge alatt, minden ültetvény termőalap -cserés volt tavaly a fagykár miatt, így csak 40-45q lett az átlag
Mai cikk
Bár azért kétlem, hogy sokaknak olyan nagyon jó termése lenne!
Egerben jövőhét csütörtöktől lehet leadni szőlőt, árat senki nem tud.![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Válasz #172. hozzászólásra
Bakker az 23MM közelében van nem semmi.Termésmennyiség milyen?
Válasz #172. hozzászólásra
mi is szednénk már ha lenne valaki aki megveszi
Leszedtem saját célra 500kg cserszegit 258g cukor /liter
Magyarán 1 hete kellett volna szedni....
Lassan annyi lesz a szőlő mint a prosztóbb borok literára![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Üdv az irsai ára Bács megyében Kecelen 160 ról indul tavaly 140 ről indult és augusztus végére elérte a165 forintot a vegyes fehér fajtáknál 110-120 a minőségi fehér és vörös fajtáknál 135-140 forint körüli árakat rebesgetnek.A beharangozott jó terméssel szemben csak erős közepesre lehet számítani az alföldön a tavalyi fagy, és az idei hűvös tavasz miatt. Egyes fajtáknál a rossz virágkötődés miatt még ettől is rosszabb a kép.
Ki vásárol ennyiért mert Én sajnos kevesebbet hallottam?
Első infó:Irsai 170Ft
Válasz #166. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Cserszegit?
Hallot valaki 2013-as szölö árat ?
Az Irsay Olivért 08.14-16-ig vásárolják fel Mátrai borvidék Danobiana Kft
árat még nem mondtak .
Végül is ismét lezajlott a szüret, sajnos felénk eléggé elkeserítő eredményekkel, de ezt az "árbékát" idén is lenyelették velünk és jövőre is lefogják. Mivel most ez a téma a következő szüretig senkit nem érdekel, majd előtte pár héttel...de akkor megint ugyan ez lesz mint idén.![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Ezerjó már 110![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Kékfrankos 110 Ft.
Jó napot kívánok!
Bolyhos László vagyok a Bolyhos és Fia Bt-től Újszilvásról.
[b]A mai napi szőlő felvásárlási áraink: 110 Ft + kompenzáció vagy ÁFA.[/b]
Fizetés KÉSZPÉNZBEN, AZONNAL!
Bianca, zalagyöngye, egyéb magas cukortartalmú szőlőket várunk!
Érdeklődni lehet:
telefonszám: 06-30-908-25-18
email: palinka@bolyhos.hu
SZIA! 105 FORINT EDDIG ITT A TISZAKÉCSKEI BORÁSZATNÁL !DE SZERINTEM MAJD LICITÁLNAK EGYMÁSRA MERT NAGYON KELL NEKIK A LÉ!
Jó estét Mindenkinek!
Oportó áráról valakinek van információja?Köszönettel venném!
Válasz #156. hozzászólásra
Mert még én ennyit láttam ki írva egy feldolgozónál.
Ezt a zárójeles mondatott hogy érted
Válasz #157. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Mindenki tudja,hogy miért emelkedik az ár!!!!
Válasz #156. hozzászólásra
Persze viszik fel az árát mert már érzik hogy iszonyatosan kevés a szőlő ezen a vidéken.
Válasz #139. hozzászólásra
Sanyi74. !!! Már 100 ft a Bianca. ( Néha jó, hogy nem a termelő dönti el az árat. )
Paks környékén a vegyes fehér szőlőárakban tud valaki segíteni?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:07:48
Válasz #152. hozzászólásra Csak ne agyaljanak sokáig, mert a szüret túl hamar véget ér az idén.![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #151. hozzászólásra
Megadják a 95-öt már 17,1 -töl is.De van aki fokolás nélkül adja a 95-ft-ot.És van olyan aki már nagyon agyal a 100-on.
Vegyes fehér / Zalagy.,Bianca stb./ 90-95 ft a 95-ös-nél 18,1 mustfok a kíírás. Itt Bács megyében.
Kis0kerbe kész irsayra borra 280Ft/l ajálatot tettem ,el kzdtek alkudozni én talán jobban járok ha eladom aszölöt. Egy jo nevü - bár kissé már megtépázott -
egri borász vit volna el 120q azt mondja nem készit Irsayt mert a nemzeti áruházlánc csak nyomott áron hajlandó megveni.
Ebben az országban nincs erre pénz , aki nem tud jol fizetö külpiacra szállitani az ne borászkodjon ,ha
cak nem sztárborász,vagy hobybol teszi !!!
Sziasztok!
Gyöngyöspata-Gyöngyöstarjánban 150Ft az irsai, vörösre még sokfélét hallani.Mondani könnyű, de aki tudja szűrje le bornak, vagy keressen borászt aki átveszi, jobban jár. Felvásárlással 2x égettem meg magam, nem lehet ezekben megbízni.Első évemben 4 részletben fizettek ki 1 év alatt pedig 1 ha irsai termését adtam le, nem kellett volna milliárdokat fizetniük! Remélem előbb utóbb normalizálódik a helyzet.
Válasz #142. hozzászólásra
Úgy van, na és legalább látszik, hogy igazi a kép
Azt mondja a nejem Nagyréde szölök honlapjárol letölzhetö.
Azért csak a cserszegit irtamki mert abban nem vagyok érintett, - ugyan még nem végleges - de a többi is szégyen.
Válasz #138. hozzászólásra
Hol kelett volna látnom?
Válasz #144. hozzászólásra
Adnak
Válasz #143. hozzászólásra
Majd nem egyformán adna érte belföldön.