Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Levegővel mi is leprobáltuk akkor azt mutatta hogy jó lett.Én még mindig a gyűrűkre gondolok vagy a kapcsoló háznak nem lehet valami hibája.De a váltó szerelés előtt is valami hasonló lehetett a hiba mert a harmadikat nem is igen haszáltuk és mégis az kopott el.És nem is rögtön csináltuk meg hanem még kettő évet úgy használtuk hogy nem volt harmadik.
Hüvelyből is 2 fajta van!Mérd le a régit és olyat vegyél bele.Mindenképpen új hüvellyel és új kapcsos gyűrűkkel rakd össze.Remélem tudtam segíteni,nekem el álítódott a mechanizmus és azért dolgozott össze, váltó javítás után, az egyik traktorom váltója,úgy mentünk mert sok volt a meló haladni kellett,le is égett a váltóról a festék, még fél óra és le is égett volna a gép.
Válasz #1202. hozzászólásra
Nem igazán a kerületi sebességgel van a difizár működése kapcsolatban ,inkább a kerekek terhelésétől függ, az hogy milyen mértékben zár össze.
Elraktátok a vezérlését, félköríves fogazású mechanizmus van ebben a hüvelyes házban.Mi a váltó berakás elött, 4att levegővel le ellenőriztük a váltásokat, megnyomattunk minden eggyes váltást hogy helyesen kapcsol-e.Vagy lóg a tengelyed,az aminek a végén vannak a gyűrűk, ugy emléxem a tengely végén anya van a helyes hézagolás miatt
kérnék egy kis segítséget egy t-150-hidrováltot szereltünk mert a harmadik sebességnél elégett a lamella kijavítottuk a hibát .Amikor össze lett szerelve akkor ha másodikba van akkor rádolgozik a harmadik ha harmadikba akkor a második az első és a negyedik az jó Én arra gondolok hogy a váltó elején az a vezérlő ház valamiért átengedi az olajat a gyürük jók lettek cserélve. Lett véve hüvely a házba de az új hüvellyel még rosszabb lett a régit visszaraktuk azzal jobb nem teljesen engedi át az olajat csak lehet érezni hogy fogja a váltót .csak ebből megint az lesz hogy hogy elégnek a lamellák.Ha van valakinek használható segítsége vagy járt így megköszönném!
Difizár mind a kettő hídban van,a kerekek bizonyos kerületi sebességénél zár össze a difi.Ha jók a dörzs betétek vízzel teli barázdában is képes megfelelő sebességel szántani a T150es.Szerintem nagyon jól kitalálta az orosz,képes hosszú évekig hiba mentesen működni.
Önzáró difi van benne,mint az összes orosz gépben. Ezt nem tudja a kezelő tönkretenni,mint az ifa difit ha rajtahagyják a difizárat,és megrakva fordulnak vele.Szerintem jobb,mint a kapcsolható difizár,csak el tud kopni a lamella,és nem olyan egyszerű a csere.
Semmi gond azzal a difivel úgy jó ahogy van, miért akarsz alá mást tenni!!! Difit ki hídból, kihézagolni pici pénzből megvan csinálva több évig bírja!! Ha olcsó és jó a gép meg "köll" venni!!
túúl szép lett volna ahhoz hogy igaz legyen...
istenem pedig de sajnálom :(
így nemigen tudnám hasznát venni sajnos.
gondolom olyan híd, amiben zárható differencálmű van, és passzolna a t-150k alá, nemigen létezik.
közben más fórumon találtam olyat hogy terepes ifa hátsó hidat raknak alá előre is meg hátra, dehát az NAGYON vékonyka, szerintem egy óra alatt föltekerném akár egy vizes zoknit...
úúúgy bosszant hogy ezek a qrva ruszkik egész használható gépeket csinálhatnának, HA, nem lenne mindegiyknek valami olyan hiányossága ami miatt egyszerűen értelmetlen az egész úgy ahogy van.
szóval akkor ez nem igazán difizár, hanem csak egy..
"differálás nehezítő" apparátus.
kár..
azt nem lehet megoldani hogy tényleges differenciálmű zár legyen rajta ? nem csak ilyen lamellás akármi, hanem valami olyan ami összezárja teljesen ? (mint az mtz hátsó hajtásánál ami van pl.)
Ez a difizár a T-150-nél benne van a golygómű házban!! A lamellák zárják a bolygóművet de forduláskor a kerekek forgási külömbsége legyőzi a lamellák tapadási tényezőjét és akkor eltudnak fordulni a kerekek! Tudod forduláskor a belső kerék amerre fordulsz kevesebbet forog, ezért találták ki a diferenciál művet!!
nem is tudtamhogy van ilyen az mtz ben.
nem ismerem ezeket a típusokat nagyon.
ez a lamellás difizárat hogyan képzeljem el?
nincsen valakinek rajza róla ami megmutatná hogy hol s hogyan van ez a t-150k ban?
amikor ma néztem ezt a gépet akkor gyakorlatilag teljesen úgy festett hogy sehol nincsen benne ilyesmi :)
az mtzmben sem igen észlelem hogy lenne elöl bármiféle difizár.
a gép amit néztem egy vénség. vagy 20 évesnek néz ki.
Válasz #1188. hozzászólásra Automatikus lamellás difizár van benne , valószínű el vannak benne kopva a tárcsák azért nem zárt. Az enyémnek is csak az elején jó.A bal hátsó kerék fölé szoktam pakolni némi súlyt az segít valamit, nincs kedvem szétszedni, Az első hátsó híd között nincs difizár kapcsolható első hajtása van a hátulja állandóan hajt.
ma elmentem megnézni egy t-150 est munka közben.
valaki aki ért a gépmunkához segíthetne.
úgy tudom hogy ezekben a gépekben nincsen difizár sem az első sem a hátsó hídon. csak az eleje és a hátulja közt.
hát azt nemtudom hogy igaz e, a hátsó difiművét láttam, azon én nyomát sem leltem.
Nemtudom hogy az elejében van e?
nincsen rá mód hogy a hátsó difi zárható legyen?
az ára nagyon tetszetős ezeknek a masinériáknak, elég robosztus is meg minden, de difizár nélkül mm nem merném megvenni.
Válasz #1181. hozzászólásra
A gyári hűtő az 70 széles, 80 magas,10 vastag.Szélességre elférne még 20 cm.Szerintem a rendszerben kevés a víz,azért gondoltam nagyobb hűtőre.Elég sokan küzdenek vele.Az 514 IFA motorban is ugyan annyi víz van(35) liter,pedig az csak115 ló!Jóval kisebb motor.Ha még betudnák tölteni,10-15 liter vizet,szerintem megoldás lenne.Nem csak nekem, másnak is! Az enyém nem melegszik annyira,tavaly a 40 fokban közeledett csak a piros felé.De nem kellene annyira figyelni a vízórát.Ezért foglalkoztat a dolog!Vastagabb nem lehet, a forgó hűtőmaszk miatt.
2219 hozzászólás
Válasz #1217. hozzászólásra
A sárga megérkezett már hozzád????
tudnál majd a mocijáról képeket küldeni majd??
Válasz #1217. hozzászólásra
nem csak hideg,nyers is lesz az még egy darabig....
Válasz #1216. hozzászólásra
hideg még, azóta tettem bele termosztátot 60 fokon nincs füst.
Válasz #1215. hozzászólásra
Szépen ketyeg... a füstölése meg majd elmúlik ha be simítod az üzemórák alatt a gyűrűket...
Grat
Válasz #1213. hozzászólásra
A teher adagolóra azt hiszem német 516-os kombájn szabályozója lett téve, az adagolókhoz én nem értek igy azt másra biztam
Válasz #1212. hozzászólásra
Eladó! nem szerettem a gyári motorját , áldom az eszem hogy kicseréltem.
Válasz #1211. hozzászólásra
Sima teherautó adagolója van??????
Nem maximum minimum szabályzós????
Válasz #1211. hozzászólásra
Hol va a gyári V6 motorja?????
Válasz #1210. hozzászólásra
első inditás generál után
Válasz #1209. hozzászólásra
Alapjárat, tarakk tarakk!! De ez miért is kell????
http://www.youtube.com/watch?v=KAA_fFGg8rk
Levegővel mi is leprobáltuk akkor azt mutatta hogy jó lett.Én még mindig a gyűrűkre gondolok vagy a kapcsoló háznak nem lehet valami hibája.De a váltó szerelés előtt is valami hasonló lehetett a hiba mert a harmadikat nem is igen haszáltuk és mégis az kopott el.És nem is rögtön csináltuk meg hanem még kettő évet úgy használtuk hogy nem volt harmadik.
Válasz #1205. hozzászólásra
Ezt a jelenséget, amit te írtál akkor tapasztaltam,amikor már elég kopottasak voltak a hidaim,sok üzemórásak a lamellák
Válasz #1203. hozzászólásra
Hüvelyből is 2 fajta van!Mérd le a régit és olyat vegyél bele.Mindenképpen új hüvellyel és új kapcsos gyűrűkkel rakd össze.Remélem tudtam segíteni,nekem el álítódott a mechanizmus és azért dolgozott össze, váltó javítás után, az egyik traktorom váltója,úgy mentünk mert sok volt a meló haladni kellett,le is égett a váltóról a festék, még fél óra és le is égett volna a gép.
Válasz #1202. hozzászólásra
Nem igazán a kerületi sebességgel van a difizár működése kapcsolatban ,inkább a kerekek terhelésétől függ, az hogy milyen mértékben zár össze.
Válasz #1203. hozzászólásra
Elraktátok a vezérlését, félköríves fogazású mechanizmus van ebben a hüvelyes házban.Mi a váltó berakás elött, 4att levegővel le ellenőriztük a váltásokat, megnyomattunk minden eggyes váltást hogy helyesen kapcsol-e.Vagy lóg a tengelyed,az aminek a végén vannak a gyűrűk, ugy emléxem a tengely végén anya van a helyes hézagolás miatt
kérnék egy kis segítséget egy t-150-hidrováltot szereltünk mert a harmadik sebességnél elégett a lamella kijavítottuk a hibát .Amikor össze lett szerelve akkor ha másodikba van akkor rádolgozik a harmadik ha harmadikba akkor a második az első és a negyedik az jó Én arra gondolok hogy a váltó elején az a vezérlő ház valamiért átengedi az olajat a gyürük jók lettek cserélve. Lett véve hüvely a házba de az új hüvellyel még rosszabb lett a régit visszaraktuk azzal jobb nem teljesen engedi át az olajat csak lehet érezni hogy fogja a váltót .csak ebből megint az lesz hogy hogy elégnek a lamellák.Ha van valakinek használható segítsége vagy járt így megköszönném!
Difizár mind a kettő hídban van,a kerekek bizonyos kerületi sebességénél zár össze a difi.Ha jók a dörzs betétek vízzel teli barázdában is képes megfelelő sebességel szántani a T150es.Szerintem nagyon jól kitalálta az orosz,képes hosszú évekig hiba mentesen működni.
Válasz #1196. hozzászólásra
Önzáró difi van benne,mint az összes orosz gépben. Ezt nem tudja a kezelő tönkretenni,mint az ifa difit ha rajtahagyják a difizárat,és megrakva fordulnak vele.Szerintem jobb,mint a kapcsolható difizár,csak el tud kopni a lamella,és nem olyan egyszerű a csere.
nem hat bíztatónak, de azért köszönöm a visszajelzéseket.
Válasz #1197. hozzászólásra
Mondhatnánk, hogy "félautómata" azt is !!
Válasz #1196. hozzászólásra
Semmi gond azzal a difivel úgy jó ahogy van, miért akarsz alá mást tenni!!! Difit ki hídból, kihézagolni pici pénzből megvan csinálva több évig bírja!! Ha olcsó és jó a gép meg "köll" venni!!
Válasz #1195. hozzászólásra
nem ricnin difi van benne mint a rábába amit utólag lehetett beszerelni ?
túúl szép lett volna ahhoz hogy igaz legyen...
istenem pedig de sajnálom :(
így nemigen tudnám hasznát venni sajnos.
gondolom olyan híd, amiben zárható differencálmű van, és passzolna a t-150k alá, nemigen létezik.
közben más fórumon találtam olyat hogy terepes ifa hátsó hidat raknak alá előre is meg hátra, dehát az NAGYON vékonyka, szerintem egy óra alatt föltekerném akár egy vizes zoknit...
úúúgy bosszant hogy ezek a qrva ruszkik egész használható gépeket csinálhatnának, HA, nem lenne mindegiyknek valami olyan hiányossága ami miatt egyszerűen értelmetlen az egész úgy ahogy van.
Válasz #1194. hozzászólásra
Szerintem az nehéz lenne, az egész gép nem ér annyit mint amennyibe az kerülne!!De vannak okos szerelők!!
szóval akkor ez nem igazán difizár, hanem csak egy..
"differálás nehezítő" apparátus.
kár..
azt nem lehet megoldani hogy tényleges differenciálmű zár legyen rajta ? nem csak ilyen lamellás akármi, hanem valami olyan ami összezárja teljesen ? (mint az mtz hátsó hajtásánál ami van pl.)
Válasz #1192. hozzászólásra
Ez a difizár a T-150-nél benne van a golygómű házban!! A lamellák zárják a bolygóművet de forduláskor a kerekek forgási külömbsége legyőzi a lamellák tapadási tényezőjét és akkor eltudnak fordulni a kerekek! Tudod forduláskor a belső kerék amerre fordulsz kevesebbet forog, ezért találták ki a diferenciál művet!!
Válasz #1190. hozzászólásra
nem is tudtamhogy van ilyen az mtz ben.
nem ismerem ezeket a típusokat nagyon.
ez a lamellás difizárat hogyan képzeljem el?
nincsen valakinek rajza róla ami megmutatná hogy hol s hogyan van ez a t-150k ban?
amikor ma néztem ezt a gépet akkor gyakorlatilag teljesen úgy festett hogy sehol nincsen benne ilyesmi :)
az mtzmben sem igen észlelem hogy lenne elöl bármiféle difizár.
a gép amit néztem egy vénség. vagy 20 évesnek néz ki.
Válasz #1190. hozzászólásra
Ez mikoriu T-150-es, mert a régiben lamellák vannak, vagy modhatjuk dörzstárcsának is!!
difizár van mindkét hídban ,működési elve meg egyezik az mtz első difizárral ,
Válasz #1188. hozzászólásra Automatikus lamellás difizár van benne , valószínű el vannak benne kopva a tárcsák azért nem zárt. Az enyémnek is csak az elején jó.A bal hátsó kerék fölé szoktam pakolni némi súlyt az segít valamit, nincs kedvem szétszedni, Az első hátsó híd között nincs difizár kapcsolható első hajtása van a hátulja állandóan hajt.
ma elmentem megnézni egy t-150 est munka közben.
valaki aki ért a gépmunkához segíthetne.
úgy tudom hogy ezekben a gépekben nincsen difizár sem az első sem a hátsó hídon. csak az eleje és a hátulja közt.
hát azt nemtudom hogy igaz e, a hátsó difiművét láttam, azon én nyomát sem leltem.
Nemtudom hogy az elejében van e?
nincsen rá mód hogy a hátsó difi zárható legyen?
az ára nagyon tetszetős ezeknek a masinériáknak, elég robosztus is meg minden, de difizár nélkül mm nem merném megvenni.
Aszt szeretném kérdezni hogy a váltó üresben és menet közben is erősen zúg és baj-e?
Válasz #1184. hozzászólásra
Az tuti hogy fékkel a Fiat
A gyári hűtő az 70 széles, 80 magas,10 vastag.Szélességre elférne még 20 cm.Szerintem a rendszerben kevés a víz,azért gondoltam nagyobb hűtőre.Elég sokan küzdenek vele.Az 514 IFA motorban is ugyan annyi víz van(35) liter,pedig az csak115 ló!Jóval kisebb motor.Ha még betudnák tölteni,10-15 liter vizet,szerintem megoldás lenne.Nem csak nekem, másnak is! Az enyém nem melegszik annyira,tavaly a 40 fokban közeledett csak a piros felé.De nem kellene annyira figyelni a vízórát.Ezért foglalkoztat a dolog!Vastagabb nem lehet, a forgó hűtőmaszk miatt.
A T-150k vagy a Fiat 180-90 furdul meg kisebb ívben? Fék nélkül.
Válasz #1182. hozzászólásra
Akkor mi a fakxot ér el vele, ha a gyári hűtővel melegszik és betesz egy kissebbet?????????
na igen.de lehet hogy belefér
Válasz #1179. hozzászólásra
Az ifa hűtő az kevés az edének!!!
Válasz #1179. hozzászólásra
a szélességet magasságot meg tudom mérni ha gondolod
Válasz #1178. hozzászólásra
talán az 516-os hűtője az 10 cmvastag
Válasz #1177. hozzászólásra
Ez Szép!De nem jó!Túl vastag.Olyan 90 széles,80 magas,10 vastag lenne az ideális.A 10 vastagtól nagyobb nem lehet. De azért köszi!
Válasz #1164. hozzászólásra
75-90-20-cm
Válasz #1154. hozzászólásra
Szia Imre !
Nekem van egy eladó 150-esem, ha érdekel hívj fel.
Telefon:06-30-438-28-88
Válasz #1174. hozzászólásra
Csak ha nagyobb mint az eredeti!CD hűtő.
Válasz #1173. hozzászólásra
Oda akarod felrakni???
Válasz #1172. hozzászólásra
Kombájn!!
Válasz #1171. hozzászólásra
Mi a terved a hűtővel, hogy kellene a mérete???????
Válasz #1170. hozzászólásra
Előre is köszi!
Válasz #1169. hozzászólásra
Nem csak nem volt rá idő, de ma megmérem este felrakom neked a számokat!!