Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD390.93 FtCHF441.89 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
IGEN,DE nekem új rajta a generátor,és én ilyet nem láttam rajta,meg amúgy nincs nagy jelentősége.Neked hány ah-ás az akksid,mert én most vettem bele154AH-s,és hidegen dekompresszor nélkül pöcre indul,nagyon pörgeti az önindítót.
hát én sem tom hogy vágásra hogy reagál még nem próbáltam! valaki tudja hogy reagál meg a gumi nem nagy meg vastag mint az ifa ablakgumi??amugy meg hát a t16 nem mai gyerek szoval neki még ott kell állitani...
10-óra?!!! Az nekem 2 nap ha beindul a szezon.MC ATESZ nem tudom,de talán a régebbi generátorok az ilyenek,az újabbakon már nem kell állítani a feszültségszabályozón.
HÁT JA DE AZ MTZ ELSÖ ÜVEG miböl van mert nem akarook olyan üveget vágni ami már üvegvágot végighuzok és az egész kicsi apro üveg szilánkokra esik... meg az dupla üveg nem???,
Valamikor még 15 után! Mert elég hamar feltud higulni a gázolajjal! Ezt úgy veszed észre, hogy szaladgálni kezd az alapjárat! Vagyis nekem így volt! A könyv 10 üzemórát ír ha jól tudom!
Igen,csak kevés a hely ott,amúgy te milyen gyakran szoktad nézni?10+áfára mondták az üvegeket,az oldalsók,valamivel olcsóbbak,pontos árat nem tudtak mondani,mert ritkán kellenek ezek az üvegek,meg nekem azt mondták hogy a praktikerbe lehet venni üvegvágót,és az mtz első üvegéből a kicsik kitellenek,csak a méretet kell pontosan levenni.
na ná hogy van ajtó csak nincs benne üveg...
meg különben alul az ajtónál van egy kis lakatos munka mert korodálodott és kirohadt a lemez..nem nagy területen csak vágni kell lemezt
amugy meg kistrakis mennyibe kerül a kettö db üveg a fölkébe oldalra és hátra a kicsi nem a nagy ammin az ablaktörlö van...
hát mér ha kevés az olajbenne akkor megtisztitod az adagolo zárocsavarját és a hörgöszelepét.... de megengeded az olajszint ellenörzö csavarját... és ha kevés utána töltesz...
Ha a nivó az amire gondolok, akkor van. A traktor kormány felőli oldalán a fülke alatt van egy kis kerek ablak, ezen keresztül lehet látni az olajszintet.
Zoli akkor majd küldök képet,csak nem tudom mikor ,mert elromlott a telefonomon a fényképező.Biztos jobb magágyat csinál mint a tárcsa,ún kertszerű magágyat csinál.Az enyímen van egy tárcsasor utánna a rugók utánna egy pálcás henger kíváló magágyat csinál.
Nem baj mert nekem is van egy kisfülkés MTZ-80-asom azután szeretném csinálni.
Most kináltak rám egy szántóföldi kultivátort, 15 ezer forintért olyan 3m-est, ahoz hozzá lehetne kombinálni egy ilyen kombinátor szerüséget, gondolok itt boronára meg rögtörő hengerre.Szerintetek egy ilyen géppel jobb magágyat lehet csinálni mint tárcsával?
Mc Atesz ,el is felejtettem mondani megkérdeztem az üvegeket a t-16-ba,mikor voltam,hidraulikaszivattyúért,a szélvédő 16+áfa,a többi megrendelésre van,de azt is 10+áfa körülire mondták,ajtó azt nem lehet kapni hozzá.A szélvédőt valami maszek gyártja hozzá,Mezőtúron azt mondták.
zoli ha nem nagy kérés küldenél pár fotot mert nem kaptzam meg hogy hogyan van rögzitve a munkahenger címem:tothattila151@freemail.hu vagy czirakitoth4@t-online.hu kistrakis várom a hozzászolásodat az én bajomrol a hidraulikaszivattyunál..
Üdv kistrakis!
Ha nem nagy kérés küldenél egy fotót a kombinátorodról, mert nálunk ezek az eszközök nincsenek elterjedve. Itt mindenki tárcsával dolgozik, ami nem jó mert nagyon száritja a földet.Ezért szeretném megnézni, hogy sajátkezüleg meglehet-e csinálni.
Cimem sass2@freemail.hu
Előre is köszönöm.
Szia! Majd olyat is készits már ha lehet, hogy beülsz és gyártod a képet, hogy hadd lássam, hogy mennyire lehet kilátni belőle! Bocs hogy későn válazoltam!
most mi legyen szedjem le a hidraulika szivattyut és nézessem meg szakemberrel vagy mi??? mert ha nem ott megy el az olaj akkor én nemtom de különben néztem mikor leszedtem az ülést és a lemezt kimosattam az üvegdarabokat akkor én nem láttam hogy menne olaj a hidraulikaszivattyúhoz.....
Igaz! könnyű egy kicsit. A képen nem szerepel, de amúgy begurítok egy 20 kilós vasgurigát a kormánylemez és az ekenád közé a merevítőrúdra.
Zoli én megkaptam rendben a képeidet most is. A hiba Mc Atesznél lehet...
Atesz, az én gépem mondhatni pöccre indul. Általában az első átfordulásnál, ritkán a másodiknál -ha nagyon hideg van- Persze előtte felpörgetem a dekompresszorral. Izzítót nem használok mert hamar lemeríti a 100 Ah-s akksimat, de szerintem 0 fok felett nem is kell neki.
Az olaj meg nem vész el csak átalakul váltó, vagy motorolajjá (nem tudom, honnan kapja a hajtását)
Ha nem folyik a traktor alá, akkor csak ezekben lehet -szerintem...
Atesz,én nem a t-16-al kombinátorozok,hanem az mtz-vel,csak ide írtam le mert így volt aktuális.Nekem 2-3 forog az önindító hidegen és már be is indul ,melegen 1.-et.De új az akksi,generátor,felújított az önindító,adagoló.A hidraulika olajod,a munkahengereknél engedhet,a motorba semmikép,nem megy.
7189 hozzászólás
Akkor jó,mert nem akartam 100AH-st venni,mert a generátor az a 80-asé,és nehogy túltöltse.De KL-nek 100AH-s van benne ha jól tudom.
40 óra az már jobban hangzik,meg azt mondta az adagoló csinálós,hogy meghallom ha kevés benne az olaj,mert ingadozik az alapjárat akkor.
Válasz #386. hozzászólásra
Én használok az mtz-be 154-est de a T-25be is az volt régen!
IGEN,DE nekem új rajta a generátor,és én ilyet nem láttam rajta,meg amúgy nincs nagy jelentősége.Neked hány ah-ás az akksid,mert én most vettem bele154AH-s,és hidegen dekompresszor nélkül pöcre indul,nagyon pörgeti az önindítót.
Válasz #381. hozzászólásra
Bocs elnéztem vagyis nem jól emlékeztem most néztem meg a könyvben 40 üzemórát ír! De nekem hamarabb kellet!
nem mer az ilyen tekerös valami amit ha eltekered akkor "A" vagy "3" ra lehet állitani..
Aki javasolta az már csinált ilyet,valami régi ih traktorba,és azt mondta jó lett,meg 2x próbálkozhatsz,és csak akkor kerül annyiba mint a t-16-é.
hát én sem tom hogy vágásra hogy reagál még nem próbáltam! valaki tudja hogy reagál meg a gumi nem nagy meg vastag mint az ifa ablakgumi??amugy meg hát a t16 nem mai gyerek szoval neki még ott kell állitani...
10-óra?!!! Az nekem 2 nap ha beindul a szezon.MC ATESZ nem tudom,de talán a régebbi generátorok az ilyenek,az újabbakon már nem kell állítani a feszültségszabályozón.
Válasz #378. hozzászólásra
Dupla üveg! Nem tudom hogy vágásra hogy reagál még nem próbáltam!
Válasz #376. hozzászólásra
A generátoron kell átállítani van egy kis csavar és fölötte egy kétírányú nyíl! Motorolajat és sűrűt!
HÁT JA DE AZ MTZ ELSÖ ÜVEG miböl van mert nem akarook olyan üveget vágni ami már üvegvágot végighuzok és az egész kicsi apro üveg szilánkokra esik... meg az dupla üveg nem???,
Válasz #371. hozzászólásra
Mtz panorámás első szélvédő 4000 Ft! Abból kell kivágni! A gumi aami körbe kerül 400ft körül mozog métere! Most cseréltem az mtzén! Elég szopós munka!
VAN EGY KÉRDÉSEM HOL A FENÉBEN LEHET ÁTÁLITANI AZ AKUMLÁTOR TÖLTÖEGYSÉGÉT HOGY ÉVSZAKNAK MEGFELELÖ ÁLLAPOTBAN LEGYEN????
ja jó de vedd figyelembe hogy milyen olajat töltesz bele..
Válasz #370. hozzászólásra
Valamikor még 15 után! Mert elég hamar feltud higulni a gázolajjal! Ezt úgy veszed észre, hogy szaladgálni kezd az alapjárat! Vagyis nekem így volt! A könyv 10 üzemórát ír ha jól tudom!
Atesz figyeled egyszerre küldtük be elébb a hozzászólásokat.Olyan gumit nem nagyon kapni,de szerintem MTZ-ből és sziloplasztból meg lehet ezt oldani
jólva kistrakis akkor ami az üveget felfogja gumi ami oda fogatja na az is mennyibe kerülhet??
Akkor nekem ideje lessz megnéznem,mert már rá se néztem kb 30 órája,és kevés olaj kell bele ha jól tudom 1dl.
Igen,csak kevés a hely ott,amúgy te milyen gyakran szoktad nézni?10+áfára mondták az üvegeket,az oldalsók,valamivel olcsóbbak,pontos árat nem tudtak mondani,mert ritkán kellenek ezek az üvegek,meg nekem azt mondták hogy a praktikerbe lehet venni üvegvágót,és az mtz első üvegéből a kicsik kitellenek,csak a méretet kell pontosan levenni.
20 üzemóránként??? hát de az csak a kenést szolgálja.......de inkább cseréld mint valami baja legyen..
Válasz #365. hozzászólásra
Én a T-25ben 20 üzemóránként cseréltem!
na ná hogy van ajtó csak nincs benne üveg...
meg különben alul az ajtónál van egy kis lakatos munka mert korodálodott és kirohadt a lemez..nem nagy területen csak vágni kell lemezt
amugy meg kistrakis mennyibe kerül a kettö db üveg a fölkébe oldalra és hátra a kicsi nem a nagy ammin az ablaktörlö van...
hát mér ha kevés az olajbenne akkor megtisztitod az adagolo zárocsavarját és a hörgöszelepét.... de megengeded az olajszint ellenörzö csavarját... és ha kevés utána töltesz...
Mc ATEsz,neked a gépeden,van ajtó?
Ti az adagolóba,milyen gyakran nézitek az olajszintet?Mert elég macerás.
már ha mondjuk belehet látni az ablakon....
Ennek az ablaknak a jó feléig kell lennie az olajszintnek
Válasz #361. hozzászólásra
Ha a nivó az amire gondolok, akkor van. A traktor kormány felőli oldalán a fülke alatt van egy kis kerek ablak, ezen keresztül lehet látni az olajszintet.
Azt kérdezném,hogy a t-16,hidraulikatartáján van-e nívó,mert én eddig még nem találtam.Ti hogy ellenőrzitek az olajszintet benne?
Zoli most olvasom ,hogy forintba van ennyit még vasáron is megér.
A multkor pont itt láttam eggyet hirdetve olyat, mint az enyím ,ha megtalálom elküldöm ,addig azt amíg nem tudok a sajátomról csinálni egy fotót.
15000-ért mindenképp vedd meg mondjuk attól függ forintba van-e vagy grinyába.
Zoli akkor majd küldök képet,csak nem tudom mikor ,mert elromlott a telefonomon a fényképező.Biztos jobb magágyat csinál mint a tárcsa,ún kertszerű magágyat csinál.Az enyímen van egy tárcsasor utánna a rugók utánna egy pálcás henger kíváló magágyat csinál.
MC ATESZ én azt hittem ajtó is kell neked,de keverlek akkor prüttyivel.Ajtóba üveget nem tudom hogy lehet -e kapni azt nem kérdeztem.
kistrakis magyarázd már meg a ajtokba üveget nemlehet kapni de máshova lehet ????
Válasz #351. hozzászólásra
Nem baj mert nekem is van egy kisfülkés MTZ-80-asom azután szeretném csinálni.
Most kináltak rám egy szántóföldi kultivátort, 15 ezer forintért olyan 3m-est, ahoz hozzá lehetne kombinálni egy ilyen kombinátor szerüséget, gondolok itt boronára meg rögtörő hengerre.Szerintetek egy ilyen géppel jobb magágyat lehet csinálni mint tárcsával?
Mc Atesz ,el is felejtettem mondani megkérdeztem az üvegeket a t-16-ba,mikor voltam,hidraulikaszivattyúért,a szélvédő 16+áfa,a többi megrendelésre van,de azt is 10+áfa körülire mondták,ajtó azt nem lehet kapni hozzá.A szélvédőt valami maszek gyártja hozzá,Mezőtúron azt mondták.
na már megkaptam a képeket nemtom mit csinálsz de most az egyszer megkaptam kistrakis mondjál majd valamit....
Zoli, nekem MTZ utánni kombinátorom van,ha erről jó a kép ,akkor majd küldök.Amúgy 3.25 a munkaszélessége.
Válasz #349. hozzászólásra
Küldöm
zoli ha nem nagy kérés küldenél pár fotot mert nem kaptzam meg hogy hogyan van rögzitve a munkahenger címem:tothattila151@freemail.hu vagy czirakitoth4@t-online.hu kistrakis várom a hozzászolásodat az én bajomrol a hidraulikaszivattyunál..
Üdv kistrakis!
Ha nem nagy kérés küldenél egy fotót a kombinátorodról, mert nálunk ezek az eszközök nincsenek elterjedve. Itt mindenki tárcsával dolgozik, ami nem jó mert nagyon száritja a földet.Ezért szeretném megnézni, hogy sajátkezüleg meglehet-e csinálni.
Cimem sass2@freemail.hu
Előre is köszönöm.
Válasz #337. hozzászólásra
Szia! Majd olyat is készits már ha lehet, hogy beülsz és gyártod a képet, hogy hadd lássam, hogy mennyire lehet kilátni belőle! Bocs hogy későn válazoltam!
mármint a fogaskerekeknél.. csak elöl a tlt kihajtást láttam...
most mi legyen szedjem le a hidraulika szivattyut és nézessem meg szakemberrel vagy mi??? mert ha nem ott megy el az olaj akkor én nemtom de különben néztem mikor leszedtem az ülést és a lemezt kimosattam az üvegdarabokat akkor én nem láttam hogy menne olaj a hidraulikaszivattyúhoz.....
Szerintem is valószínűbb, hogy defektes a hidraulika rendszered de nem is kicsit, ha 8 liter olajat ereszt el 5 emelésnél...
Válasz #337. hozzászólásra
Igaz! könnyű egy kicsit. A képen nem szerepel, de amúgy begurítok egy 20 kilós vasgurigát a kormánylemez és az ekenád közé a merevítőrúdra.
Zoli én megkaptam rendben a képeidet most is. A hiba Mc Atesznél lehet...
Atesz, az én gépem mondhatni pöccre indul. Általában az első átfordulásnál, ritkán a másodiknál -ha nagyon hideg van- Persze előtte felpörgetem a dekompresszorral. Izzítót nem használok mert hamar lemeríti a 100 Ah-s akksimat, de szerintem 0 fok felett nem is kell neki.
Az olaj meg nem vész el csak átalakul váltó, vagy motorolajjá (nem tudom, honnan kapja a hajtását)
Ha nem folyik a traktor alá, akkor csak ezekben lehet -szerintem...
MC atesz én a 337-es hozzászólásnál,az 50-esemiről beszéltem.
Atesz,én nem a t-16-al kombinátorozok,hanem az mtz-vel,csak ide írtam le mert így volt aktuális.Nekem 2-3 forog az önindító hidegen és már be is indul ,melegen 1.-et.De új az akksi,generátor,felújított az önindító,adagoló.A hidraulika olajod,a munkahengereknél engedhet,a motorba semmikép,nem megy.
ja megmég azt is árulja már el valaki hogy könnyen indulnak nektek kb hányszor kell mewgtekerni öninditoval?