Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz fath.jani1 #5387. hozzászólásáraÜdv!
Nem tudom,hogy tőlem kérded de csak nem haragszol,ha válaszolok. Csak a sonkát nem tudod le venni. Azt csak egyben tudod a váltó oldaláról!
jónapot látom a sonkát levette egy 2016 os képen nekem is az bajom de nem tudom levenni 1-2cm kijön azt sehova ha megkérhetném meg irná hogy kell szétszedni elöre is köszönöm
Mindekit üdvözlök nekem is van egy t16 som,de van egy gondom a baloldali hátsó sonka csavarokat ki kellene cserélni de nem tudom levenni esetleg ha valaki tudna segiteni nagyon megköszönném
Válasz Gyoszor #5380. hozzászólásáraSzia Gyöször. Régi ismerős. De igen én vagyok Zöldember. A pályához vásároltam a trakit is. Könnyebb praktikusabb, mint az mtz. A kis platóját is ki tudom használni szeméthordás, földhordásra. A hasa alá pedig egy vízszintes tengelyű szárzúzót akarok biggyeszteni, fűnyíráshoz. A honda megvan még?
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásáraSzia Zoli üdv a klubban! Én is várom a képeket a gépről!
Te véletlenül nem Zöldember vagy a krosszmotoros fórumból? Ha nem akkor bocsi, csak név egyezőség.
Nekem gyárilag orbitos T-16MG van, szintén 1 ujjas a kormány megpakolva is.
Válasz Myrrdin #5364. hozzászólásáraHali! Én ritkán de néha beindítom, kis aprítékfurikázás szokott lenni. Múltkor -5ben indítottam 154Ah 2 éves akksival, kis áttételes önindítom van, izzítás nélkül kb 2-3 fordulatot tekertettem a motoron, aztán rá a dekó és pöff volt egyből.
A gyári villanykurblival teljesen felejtős lenne az indítás, a kicsi is vontatottan tekerte - nyári önmagához képest.
Végülis úgy tekerte az áttételes dekóval mint a gyári nyáron szintén dekóval.
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásárabiztos hogy nem több?
mászó, utánna 3 sebesség országúti, és 3 sebesség terep. vtz ben is emígyen van, t-25 ben, t-30 ban is.
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásáraEz a traki tudja már a 40km/h? Ha áttételes önindító van rajta akkor a 110ah akkumulátor is ekegendő. És várjuk a képeket róla
Igen. Ilyen az enyém is, rakodókanál nélkül. Igen irányváltós. Külön lehet kapcsolni terepet és országútit. Viszont csak 3 sebességes. 1999 es kiadás. Hidarulikus kormányzású, kétújjal lehet kormányozni megrakva is. Szódát hordtak vele. Viszont eléggé le van lakva. Az első benyomásom kedvező. Könnyedén mozog. Országúton gyors. Király a fűtése. Ki van törve egy oldal ablak, mégsem fázom benne -10 ben. 800 ért vettem. Az alváza, motorja mint a t16m. Mekkora aksi indítja?
Válasz vladarzoltan #5369. hozzászólásáraÜdv a csapatban!Sejtésem szerint neked ilyened van. втз-30сш
Ő a t-16m modernebb változata azaz az utódja. Ha jól emlékszek ezekben már van irányváltó is.Lődd körbe minden porcikáját mert ezt a csapatot nagyon érdekelné hogy mennyit sikerült a ruszkiknak módosítani amúgy is tökéletes gépen.
Válasz vladarzoltan #5369. hozzászólásáraÜdv!
Nem zavarsz senkit! Legalább még valakivel tudunk eszmecserézni! Traktorker Kft Felsőzsolca. Képet rakhatnál fel róla! Ne csak egyet!
Üdv Mindenkinek. Elnézést a zavarásért. Kéréssel fordulok hozzátok. Használtan vásároltam, egy ilyen T16m hez hasonló eszközhordozó traktort. De nekem t 30 van ráírva és üveg ajtói vannak. Ugyan olyan, elöl kisplatós, kétgerendás. Motorja kéthengeres mint a képeiteken látható T16m, 90%-ig megeggyezik. Azt szeretném tőletek megtudni, hogy hol lehet ezekhez a traktorokhoz alkatrészeket rendelni magyarországon. Válaszotokat előre is köszönöm. Vladár Zoltán.
mindenesetre sajnálatos hogy abbamaradtak ezek a masinák..
jó persze ha nem a volt spanyol inkvizíciótól szerezték volna a fülkét, és az adagolóban titokban nem egy 5 éves asztmás kölök nyomná a gázolajat egy szalmaszálon keresztül.. esetleg a bolygóműves reduktorral is megismerkedtek volna, illetve az orbit kormánnyal..
pedig maga a motor alapvetően nagyon jó és takarékosnak számít ma is.
a gép felépítése nem szokványos, de végtelenül hasznos mindenféle portán..
Üdv.nekem ebben a hidegben simán elindul.az 50-es,meg a 82-es,sehol sincs hozzá.kis önindító van fent,izzitást sem nagyon kérte,és ketyegett.vele huzgálom be a többit....jó kis gép.
Én nem tudom.. az enyém csak melegben indul könnyen max -3-ig..
De, ez csak a reggeli első indításnál.. utána pöccre megy a dolog...
Hidegben reggel mindig bikázom..na, úgy tényleg könnyen indul..
Egyébként abszolút nem macera a bikázás.. max 2-3perc az egész előkészület, meg össze pakolás..
Válasz Myrrdin #5364. hozzászólására:) nem t-16 de úgy indul mint nyáron a t-25 is, meg a vtz is. dekompresszorral megtekertet, amikor felsikított rendesen az önindító mehet rá az anyag aztán már jár is.
Válasz motoros79 #5350. hozzászólásáraA hátsó kereket négy verzióban lehet állítani!! Nekem a harmadikban van, majdnem a legszélesebben. Mondjuk kell is a domboldalon
Válasz Gyoszor #5347. hozzászólásáratökéletesen jól látod, az ideális az volna ha indítás után egyből mint a barom minnél gyorsabban feltöltené az akksit és maradna 13.2 volton utánna.
tehát úgy nézne ki,
hogy indítás után az sem baj ha 15 voltot kap.
de rövid idő alatt fel is töltene, s aztán visszaesne a töltés 13.2 re. azért ennyire mert ennyi a feltöltött akksi terheletlen kapcsofeszültsége.
folyamatos 14.4 volt az nem olyan jó.
a fix 13.2 sem jó mert akkor sokára tölt fel.
ráadásul hőmérséklet függvényében is kéne korrigálni tized-század voltokat, akkor kibírhatná egy akksi évtizedekig.
A markolóban most 8 éves banner tökéletes, pedig mindig megkapta a +15 Ampert indítás után egy rövid ideig, de csak kb 13,6 Voltig, mert ott kacsolt le a gyári fesszab. Szerintem inkább az alacsonyabb fesz a hosszú élet titka. A Ladámban 14,4V ra áll be a szamara generátor 55Amper belső elektronikus fesszabos az is. 4 évnél tovább nem bírja benne akksi pedig a nagykönyv a 14,4V-ot énekli.
2005ben vett perion 55Ah akksi kipusztult a Ladából 2009ben, azóta (!) a Tz4kban van! Az pedig 13,2V ra áll be és rezeg a gép mint a fene sőt az akksi leszorító vasat elhagytam szintén a rezgés miatt így az sose volt. Már fáradt egy kicsit az ólom savas délceg duó de november végén rátöltés nélkül bekurblizta a gépet..
Tavaly trágyarakás közben elment a markolóban a töltés, vettem egy fesszabot a habiban, belraktam, de a nagyáramú kábelen volt egy rozsdás csoki az viccelt meg. Azóta +25 +30 Ampert is kap a 8 éves banner powerbull, de köszöni jól van. Persze csak beindítás után van ez rövid ideig. Feszültséget még nem mértem.
Válasz motoros79 #5345. hozzászólásáraMérj rá a töltésre!! 14,4 voltnál ne nyomjon többet!!!
Az lenne az egészséges, ha az akku kapacításának 10%-val töltene maximum...
Válasz Gyoszor #5343. hozzászólásáraNekem külső szabályozó van.. volt rajta egy elektronikus, az megadta magát. Ekkor én feltettem egy régi használtat, és azzal jó lett!!
Válasz motoros79 #5340. hozzászólásáraAz áramtalanító mellet az csak egy kötődoboz!!!
A fesszabályozó a "műszerfal"..:-)) -ban van!
Leveszed a az acéllemez előlapját és ott vannak az elektromos cuccok..
7189 hozzászólás
Válasz Maszek Zs #5388. hozzászólásáraErre gondoltam mármint,hogy egyben kell levenni.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170112172121_wp_20170112_17_17_49_pro.jpg)
Válasz fath.jani1 #5387. hozzászólásáraÜdv!
Csak a sonkát nem tudod le venni. Azt csak egyben tudod a váltó oldaláról!
Nem tudom,hogy tőlem kérded de csak nem haragszol,ha válaszolok.
jónapot látom a sonkát levette egy 2016 os képen nekem is az bajom de nem tudom levenni 1-2cm kijön azt sehova ha megkérhetném meg irná hogy kell szétszedni elöre is köszönöm
Mindekit üdvözlök nekem is van egy t16 som,de van egy gondom a baloldali hátsó sonka csavarokat ki kellene cserélni de nem tudom levenni esetleg ha valaki tudna segiteni nagyon megköszönném
motorolaj :)
az van radiátorba vezetve.
Válasz vladarzoltan #5382. hozzászólásáraköszi! ez már igen modern kabin. belülről kép? mi fűt benne?
Válasz vladarzoltan #5382. hozzászólásáraNem nagyon megy ez nekem, még próbálkozom.
Válasz Richard. #5377. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170111181627_20170107_110118.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170111181627_20170107_110118.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170111181708_20170109_082839.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170111181708_20170109_082839.jpg)
Válasz Gyoszor #5380. hozzászólásáraSzia Gyöször. Régi ismerős. De igen én vagyok Zöldember. A pályához vásároltam a trakit is. Könnyebb praktikusabb, mint az mtz. A kis platóját is ki tudom használni szeméthordás, földhordásra. A hasa alá pedig egy vízszintes tengelyű szárzúzót akarok biggyeszteni, fűnyíráshoz. A honda megvan még?
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásáraSzia Zoli üdv a klubban! Én is várom a képeket a gépről!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170109012224_f_nyk_p_1796.jpg)
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Te véletlenül nem Zöldember vagy a krosszmotoros fórumból? Ha nem akkor bocsi, csak név egyezőség.
Nekem gyárilag orbitos T-16MG van, szintén 1 ujjas a kormány megpakolva is.
Válasz Myrrdin #5364. hozzászólásáraHali! Én ritkán de néha beindítom, kis aprítékfurikázás szokott lenni. Múltkor -5ben indítottam 154Ah 2 éves akksival, kis áttételes önindítom van, izzítás nélkül kb 2-3 fordulatot tekertettem a motoron, aztán rá a dekó és pöff volt egyből.
A gyári villanykurblival teljesen felejtős lenne az indítás, a kicsi is vontatottan tekerte - nyári önmagához képest.
Végülis úgy tekerte az áttételes dekóval mint a gyári nyáron szintén dekóval.
Válasz Myrrdin #5375. hozzászólásáranekem 74 es is indítja a 3 hengerest, talán a 110 AH sem kell ebbe a masinába :) (de sosem árt a nagyobb.)
végülis a legnagyobb ami csak befér biztosan jó.
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásáraKèpet mutass majd légyszíves! Mi fűt?
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásárabiztos hogy nem több?
mászó, utánna 3 sebesség országúti, és 3 sebesség terep. vtz ben is emígyen van, t-25 ben, t-30 ban is.
Válasz vladarzoltan #5374. hozzászólásáraEz a traki tudja már a 40km/h
? Ha áttételes önindító van rajta akkor a 110ah akkumulátor is ekegendő
. És várjuk a képeket róla![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Igen. Ilyen az enyém is, rakodókanál nélkül. Igen irányváltós. Külön lehet kapcsolni terepet és országútit. Viszont csak 3 sebességes. 1999 es kiadás. Hidarulikus kormányzású, kétújjal lehet kormányozni megrakva is. Szódát hordtak vele. Viszont eléggé le van lakva. Az első benyomásom kedvező. Könnyedén mozog. Országúton gyors. Király a fűtése. Ki van törve egy oldal ablak, mégsem fázom benne -10 ben. 800 ért vettem. Az alváza, motorja mint a t16m. Mekkora aksi indítja?
Válasz vladarzoltan #5369. hozzászólásáraÜdv a csapatban!Sejtésem szerint neked ilyened van.
втз-30сш
Ő a t-16m modernebb változata azaz az utódja. Ha jól emlékszek ezekben már van irányváltó is.Lődd körbe minden porcikáját mert ezt a csapatot nagyon érdekelné hogy mennyit sikerült a ruszkiknak módosítani amúgy is tökéletes gépen.
Válasz vladarzoltan #5369. hozzászólásáraÜdvözöllek a clubban...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ide azokkal a képekkel!!!!!!!
Válasz Maszek Zs #5370. hozzászólásáraNa, ez mán beszéd!!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz vladarzoltan #5369. hozzászólásáraÜdv!
Legalább még valakivel tudunk eszmecserézni!
Traktorker Kft Felsőzsolca. Képet rakhatnál fel róla! Ne csak egyet!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nem zavarsz senkit!
Üdv Mindenkinek. Elnézést a zavarásért. Kéréssel fordulok hozzátok. Használtan vásároltam, egy ilyen T16m hez hasonló eszközhordozó traktort. De nekem t 30 van ráírva és üveg ajtói vannak. Ugyan olyan, elöl kisplatós, kétgerendás. Motorja kéthengeres mint a képeiteken látható T16m, 90%-ig megeggyezik. Azt szeretném tőletek megtudni, hogy hol lehet ezekhez a traktorokhoz alkatrészeket rendelni magyarországon. Válaszotokat előre is köszönöm. Vladár Zoltán.
mindenesetre sajnálatos hogy abbamaradtak ezek a masinák..
jó persze ha nem a volt spanyol inkvizíciótól szerezték volna a fülkét, és az adagolóban titokban nem egy 5 éves asztmás kölök nyomná a gázolajat egy szalmaszálon keresztül.. esetleg a bolygóműves reduktorral is megismerkedtek volna, illetve az orbit kormánnyal..
pedig maga a motor alapvetően nagyon jó és takarékosnak számít ma is.
a gép felépítése nem szokványos, de végtelenül hasznos mindenféle portán..
fáj a szívem őszinténszólva.
Üdv.nekem ebben a hidegben simán elindul.az 50-es,meg a 82-es,sehol sincs hozzá.kis önindító van fent,izzitást sem nagyon kérte,és ketyegett.vele huzgálom be a többit....jó kis gép.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Én nem tudom.. az enyém csak melegben indul könnyen max -3-ig..
De, ez csak a reggeli első indításnál.. utána pöccre megy a dolog...
Hidegben reggel mindig bikázom..na, úgy tényleg könnyen indul..
Egyébként abszolút nem macera a bikázás.. max 2-3perc az egész előkészület, meg össze pakolás..
Válasz Myrrdin #5364. hozzászólására:) nem t-16 de úgy indul mint nyáron a t-25 is, meg a vtz is. dekompresszorral megtekertet, amikor felsikított rendesen az önindító mehet rá az anyag aztán már jár is.
Van aki használja a trakit vagy lerakta télire?![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
garantálja a zavartalan indítást.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Kinek okoz gondot a reggeli hidegindítás?
Ilyen időben megmutatkozik milyen Pöpec motor van benne amihez a gyártó -10°C
B.Ú.É.K.
Boldog Új Évet Kívánok minden T-16-os kollégának!!!
B.Ú.É.K mindenkinek és sok hibamentes üzemórát!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Boldog karácsonyt kivánok márkatársak. Ha a kis platós nem lett volna a portán az mtz-t se sikerült volna ma elindítani.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile loveye](/oldforum/images/smiles/loveye.gif)
Minden márkatársnak békés,boldog karácsonyi ünnepeket kìvánok!!!
Kellemes ünnepeket kívánok!!
Minden kedves kollégának Békés Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok!!
Köszönöm
Válasz ...:::Pisti:::... #5353. hozzászólásárafelsőzsolca traktorker. drága de valszeg lesz nekik.
traktor marcalit nemtudom foglalkozik e ilyennel.
Üdv Mindenkinek.
Diffi zárat keresek T 16 hoz.
A tányér részéről darabokra tört a körmös hüvely. Tudja valaki hol vehetnék? Köszönöm!
Válasz motoros79 #5350. hozzászólásáraA hátsó kereket négy verzióban lehet állítani!! Nekem a harmadikban van, majdnem a legszélesebben. Mondjuk kell is a domboldalon
Válasz motoros79 #5350. hozzászólásáraIgen, de azért a hátsón is állítanék legalább nem borulna olyan könnyen.
Első kereket, egy rovátkával, állíthatom szélesebre úgy, hogy a hátsókereket hagyom a gyári beállításon?
Válasz Gyoszor #5347. hozzászólásáratökéletesen jól látod, az ideális az volna ha indítás után egyből mint a barom minnél gyorsabban feltöltené az akksit és maradna 13.2 volton utánna.
tehát úgy nézne ki,
hogy indítás után az sem baj ha 15 voltot kap.
de rövid idő alatt fel is töltene, s aztán visszaesne a töltés 13.2 re. azért ennyire mert ennyi a feltöltött akksi terheletlen kapcsofeszültsége.
folyamatos 14.4 volt az nem olyan jó.
a fix 13.2 sem jó mert akkor sokára tölt fel.
ráadásul hőmérséklet függvényében is kéne korrigálni tized-század voltokat, akkor kibírhatná egy akksi évtizedekig.
Válasz Gyoszor #5347. hozzászólásáraNekem ebből az jön le, hogy a TZ4K-val mész a hosszabb utakra, nem a Ladával![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Magister #5346. hozzászólásáraNe gondold,a 10% csak a nagykönyvekben megénekelt akksi töltés aranyszabály,ami abban az esetben igaz is.
A markolóban most 8 éves banner tökéletes, pedig mindig megkapta a +15 Ampert indítás után egy rövid ideig, de csak kb 13,6 Voltig, mert ott kacsolt le a gyári fesszab. Szerintem inkább az alacsonyabb fesz a hosszú élet titka. A Ladámban 14,4V ra áll be a szamara generátor 55Amper belső elektronikus fesszabos az is. 4 évnél tovább nem bírja benne akksi pedig a nagykönyv a 14,4V-ot énekli.
2005ben vett perion 55Ah akksi kipusztult a Ladából 2009ben, azóta (!) a Tz4kban van! Az pedig 13,2V ra áll be és rezeg a gép mint a fene sőt az akksi leszorító vasat elhagytam szintén a rezgés miatt így az sose volt. Már fáradt egy kicsit az ólom savas délceg duó de november végén rátöltés nélkül bekurblizta a gépet..
Tavaly trágyarakás közben elment a markolóban a töltés, vettem egy fesszabot a habiban, belraktam, de a nagyáramú kábelen volt egy rozsdás csoki az viccelt meg. Azóta +25 +30 Ampert is kap a 8 éves banner powerbull, de köszöni jól van. Persze csak beindítás után van ez rövid ideig. Feszültséget még nem mértem.
Válasz motoros79 #5345. hozzászólásáraMérj rá a töltésre!! 14,4 voltnál ne nyomjon többet!!!
Az lenne az egészséges, ha az akku kapacításának 10%-val töltene maximum...
Felfogattam, azt az egy szál lógó vezetéket az áramtalanító kapcsoló aljára. Egyből +15ön van a töltésmérő, mutatója.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gyoszor #5343. hozzászólásáraNekem külső szabályozó van.. volt rajta egy elektronikus, az megadta magát. Ekkor én feltettem egy régi használtat, és azzal jó lett!!
Fesszab nekem a generátorban van! Bileg az ampermérő olyan 10 éve de mindee jó
A vékony nekem nincs rákötve mert az csaka stekklámpa csatlakozóba megy
Válasz motoros79 #5340. hozzászólásáraAz áramtalanító mellet az csak egy kötődoboz!!!
A fesszabályozó a "műszerfal"..:-)) -ban van!
Leveszed a az acéllemez előlapját és ott vannak az elektromos cuccok..
Válasz Magister #5339. hozzászólásáraHétvégén visszafogatom azt a test vezetéket, és meglátom mit mutat a töltés mérőm.
Az a bizonyos fekete doboz lenne a fesszabályozó?