Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 416.32 Ft USD 400.8 Ft CHF 443.07 Ft GBP 501.5 Ft

Fórum

T-16M traktor

Létrehozta: Vendég , 2008-01-29 12:30:36

Kedvencekhez Segítség

7189 hozzászólás
Nincs profilkép
#3489 Gyoszor
2014-08-16 11:20:02

Válasz #3488. hozzászólásra

Már mikor megvettem még csak épp kipróbáltam az eladó srácnál már láttam, hogy miért lenne jobb a 2 szivattyú, de hidd el kár lenne vele foglalkozni. Gyárilag egyébként 2 van rajta, vagy van olyan min kettő van. Ez biztos csak 1-el jött ki a gyárból mert teljesen gyárias hegesztésekkel van megcsinálva a kettéosztott nyomó fémcső. A gyorsító áttételen meg van a 2odik szivattyú helyen, de a meghajtó fogaskerék nincs benne. Meg annak fordított forgásirányú kéne. Ezen jelen pillanatban és gyári könyvek szerint is a DT75 traki NS46y szivattyúja van ami 90 liter/perc gyári adatok szerint. Ha emelem a nagygémet és rányitok a kanálra akkor visszaesik a nagygém, ezzel csúnyán be lehet cumizni egy ablaküveget ha nem gondol rá az ember.
És ezek gyárilag 1 vezérlőtömbön vannak, ha másikon lennének akkor lenne értelme a 2 szivattyúnak. De a jobb oldali tömbön van a fordító meg a 2 talpaló külön külön, ezek mind fémcsővel vannak megoldva, nem ér annyit az egész rakodási teljesítmény, hogy vegyek egy csomó flexi hidraulika csövet és pakolásszam át, meg vadásszak 90liter/perc szivattyút.

A kanalat padlógázzal is lassan csukja. Vagy nem nyom 90et vagy ennyi a 90 liter én nem tom. Volt egy szűk keresztmetszet, a nagygém és kisgém között 20x1,5ös csatlakozós hidraulika cső volt, az 6 mm átmérőjű furatot jelent a hollandereknél. Ezeket kicseréltük 24x1,5 re most jelenleg a furat itt 9 mm. A vascsövekben sem sokkal több, de nem is változott semmit a helyzet, pedig még hallatszik is hogy üres állapotban nyitva csukva a kanalat a szivattyú kínlódik. Mintha valahol szűkület lenne a rendszerben pedig nincs. Kézzel ha meghajtom a szivattyút szétbontott hidraulika csőnél akkor pont úgy vágja az olajat mint a nagygémnél és könnyű forgatni.

Azért sem érdemes tuningolni a gépet több szivattyúval mert az egész annyi, hogy koppig rá kell állni a másik trakival a talpalóra és akkor érem el ennek a kicsi platónak az elejét. Ebbe pont ez a jó, hogy ilyen kicsi, ott a videón ahol áll a platós t-16osom annyi hely van a szénakazal és a szilvafa között, hogy a talpaló mellett 5-5 centi hely volt, úgy kellett betolatni a ganéhoz full malajban, ami nyomvályús volt. Gondolhatod mennyit kínlódtam vele mire bement. De rengeteg ember munkát kiváltott így is.

A füsttel annyi lesz, hogy megy ki a tető fölé a kémény, ez már el van döntve. Akinek meg van oldva így kérhetek képeket? Ez úgy is mindig füstölni fog ha nem kéket akkor feketét mikor kínlódik. Én meg tüdőembóliában puszutlok el a fülkében a PM-10től :D

Egy baj van vele, a kipufogó leömlőre úgy rá van rohadva az elődob 3 csavarja (ez még a régi fajta) hogy az vagy flex vagy új leömlő gyűjtőcső lesz :D

Az adagolóból a nagynyomású rendszerből szerintem csak kifelé megy gázolaj az olajtérbe, vissza tuti nem. Ugye ez szokott lenni, hogy a szuszogón jön ki felül a felhígult olaj ami már akkor inkább gázolaj.

Pont most néztem meg, mert be volt állva az AC pumpa dugattyúja valszeg mert száraz volt az adagoló belseje mikor hozzáfogtam átnézni. Akkor felöntöttem olajjal, kicsit megszaladt gyorsan betekertem a nívot, hogy ne follyon ki ha már belement, és a minap kitekertem a nívócsavart, leengedtem szintig és majd pár óra múlva megnézem jön-e ki belőle valami ha igen akkor megy bele a gázolaj. De akkor annyi lesz, hogy sűrűn lecserélem engem nem érdekel az biztos :) A platós is ezt csinálja. Van hogy 30 üzemóra és semmi gázolajat nem nyom bele, van hogy 5 után már egy csomó lejön.

Majd akarok én is rönkfogót de még nem találtam elfogadható áron fekvő munkahengeres rotátorral ami kicsi. 1 nagyot vagy 2-3 kisebb rönköt ha megfog nekem elég lenne. De ilyen kicsit úgyis csak rendelésre lehetne csináltatni. Most van egy de meg kéne nézni mennyire nehéz és messze van. Lehet csak üresen tudná emelgetni a rakodóm :)

Szóval fejlesztében esetleg az olajhűtő, mert ez most perpillanat kb 45-50 litert forgat de még esetleg 10et rá tudnék önteni. De azt is csak akkor ha sok ilyen precíziós kakarakásom lesz T-16 platóra. Egyébként 2 fuvar között visszahülik, hogy megint bír 10 perc rakodást.

A fordítóval úgy nyomom már ahogy mondtad lassan indít aztán szépen visszafog és akkor nem leng. De a kisgém az nagyon hirtelen meg mire szépen felgyorsítom már vége az útnak és kopp van meg a teherbelengés. Így inkább odakínozom azon a kicsi úton ahogy a videón látszik.

Faja kis szakmai értekezés alakult ki tetszik! Videóid neked nincsenek? Megnézném! :)

Nincs profilkép
#3488 a2457
2014-08-16 01:08:54

Válasz #3485. hozzászólásra

jam, a félreértlemezésben igazad van :D
valszeg abból indultam ki én is.

a daruzásba majd belejössz, hidd el nekem,
gyakorlatilag időm nagyrészében vagy RP-6 ossal rkodok vagy forwarderrel.
(rp-6 pótomon kcr 2500 van, a forwarderen meg egy cranab daru van, abból csinálták az 510 est talán anno hogy ne kölljön importálni belőle)

olajhűtő fog kelleni, hidd el nekem ha belejössz azon fogsz agyalni hogy két szivattyú kéne.
egyik tömb nagygém emel/ egész daru forgat, másik tömb kisgém emel, rotátort forgat, kanalat nyit/zár.
hogy ne lassuljon be ha egyszerre két műveletet csinálsz :D

ha sietősbe vagyok az RP vel, akkor muszka üvegen megy, hadd szóljon.
nagyjából 15-20 perc alastt rakok fel 6 erdei köb anyagot rendezve,
ebben benne van az hogy egyik kis kupactól a másikig még gurulni kell, 1-1 fogás egy ilyen kupac.
a tömb be van téve a fülkébe, kifordulok balra az ülésből, jobb lábbal kuplungolok, tükröből vezetek és daruzok.
mint a pók a falon.
ahogy megfogtam a cuccot lökök a kormányon jobb kézzel ha kell, közben jobblábbal már kuplungoltam, megy a gép, balkézzel közben meg emelem a fát a nagygémmel.
ha nincsen semmi gond akkor egy műszkban evvel 30-40 köböt ki tudok vinni, egy fő segít lerakodáskor igazítani.
amikor ott szaladgál meg igazít akkor is evvel a tempóval rakodok le,
ha beleszoksz a daruzásba akkor csak túl lassú daru lesz.
ha sikerül jövőre a kis kcr-2500 at lecserélnem valami jobb darura ami hosszabb, akkor kardánról fogok hajtatni szivattyút, nem a trakiét kinzom.
néztem ilyen modulos szivattyúkat, egy tengelyre annyit fűznek fel amennyi kell. úgyhogy egy 3 szivattyús, 3 tömbös felállás leszen,
naggém/kisgém/kanál+kitoló felállásban.
forwarderen ott nincsen elég hely sajna ilyen szivattyút feltenni, arra csak egy 80 liter/perc dugattyús van feltéve,
140 BAR ról feltekerve 200 ra a tömb. szivattyú bírja 2501 ig, tömb is, daru volt 140 BAR nal 5 tonnaméterre gyártva.
hát, úgy használhatatlan, így jó, és azt is nyézgázon nyomom.
(annak 1500 darab fordulat a nyélgáz. cuki 6 hengeres soros star kamcsi motor van benne)
ahova beférek vele ott rönköt rakni jó, ha nem kell messzire vinni akkor azzal azért 100 erdei köböt kitudok nyúzni egy nap. ha lehetne azon is több szivattyú akkor sokkal többet is akár, de sajna egyszerűen nem fér el fizikailag több.

forwarderen 170 literes az olajtartály, az nem melegszik túl.
MTZ nek csak a gyárija van fennt, de nyáron nemigen daruzok vele, télen úgyahogy bírja.
ka kardános szivattyúkat felrakom akkor arra is kell suzerkesztenem egy profi tartályt hűtővel, deszikátorral szűrőkkel minden vacakkal.
3x45 liter / perc a cél @ 180 bar.
szűk helyen gyérítésben használom, folyton útban van minden sokat kell ügyködni a kétméteres tüzifával, van hogy megtudom fogni de ahogy emelkem úgy kell kisakkozni a fák közül, centizés auz megy folyton. aztán rendre kell a rakoncák közé tenni, máskülönben nem annyi megy rá, akkor meg megette a fene.

addíg nehéz daruzni ameddig meg nem szokja az ember hogy nem meghúzom a kart majd elengedem, hanem úgykell bánni vele mintha kuplungolnál. csak semmi hirtelen mozdulat, egyenletes tempóval húzod , majd ereszted vissza. hogy ne csapódjon a daru, hanem felgyorsuljon aztán lelassuljon.
rengeteget számít a többszivattyús megoldás, egyszerre tudod emelni meg fordítani anélkül hogy belassulna a dolog.

---------

motorra visszatérve, még esetleg egy fajta lehetőséget tudok.
adagolót kéne nézned, össze tud benne folyni a motorolaj meg a gázolaj sajnos. ha nagyon kivan akkor nem teljesen kizárt hogy ott bedúsul olajjal a dolog és azért füstöl mint a dög.
de ez nagy találgatás csak, ha mindazt amit írtál kicserélted és nincsen karter gázod se, akkor ennek nagyon patentnak kellene lennie.
vezérlésesdiről meg annyit hogy ezek a motork nem olyan kényes darabok.
lehet hogy nem jó állásban van, ne gondold hogy ettől lekönyököl.
roppant nehéz megölni ezeket a masinákat.

Nincs profilkép
#3487 Gyoszor
2014-08-16 00:29:21

Válasz #3483. hozzászólásra

Hol a füst? Ezen talán megnézhetitek ezen a gépemen nézve is jobban látszódott. Most nem tudom csekkolni mert most tömörítik, reggelre meg lesz. 720P HDben nézzétek!

Nincs profilkép
#3486 Gyoszor
2014-08-16 00:26:52

Válasz #3484. hozzászólásra

És még nem töltöttél fel képet/videót a cirkuláról? smile w00t

Nincs profilkép
#3485 Gyoszor
2014-08-16 00:25:35

Válasz #3482. hozzászólásra

Közben rájöttem miért értelmeztétek félre, egyszer írtam, hogy lehet új gyűrűt kell venni. Azt azért írtam, hogy lehet a frissen fúrott és hónolt (gyári új) henger miatt esetleg nagyon elkoptak így hirtelen. Ha nem tűnik el a füst akkor lehet egy új szett gyűrűvel sokat javulna, mert akkor már bejáratott de nem kopott hengerbe menne az új gyűrű.

Egy haverom járt így a motorjával, felújítás után zabálta az olajat. Meg az ETZ-im is javultak mikor bejáratás után cseréltem egy garnitúra gyűrűt. Volt amelyiknek 500 km járatás után legömbölyödött a széle.

A nagyobb fordulat nagyobb füstöt is jelent. A videón nem látszik a füst, de éjjel már volt olyan, hogy nem láttam a kanalat de úgy képzeljétek el mint mikor ködben autózik valaki és az orráig sem lát, mert belevilágított a lámpa.

Eredeti állapotában töltöttem fel a videót, de youtube letömörítette, hiába nézem 720P HD-ben ott nem annyira látszik mint itt a gépemen, hogy füstöl. Youtube-on annyi látszik, hogy néha homályosabb a másik trakin a rendszám, illetve nem annyira jól kivehető a kanál.

Gyorsabb tempó nem kell, így is kapkodó idebeteg lenne a gép, ha teljesen kinyitnám a vezérlőtömböt. De direkt ilyen lassan mozgatom különben már rég nem lenne ablak a platós trakiban. Még inkább lassabb fordulat kéne. De mivel bejáratós se pörgetni nem akarom se túl lassú fordulattal kínozni, már ez is lassú. Ha nagy fordulaton résre nyitom a vezérlőtömböt akkor nagyon sok olajat présel át a nyomáskorlátozó szelepen a szivattyú - fölöslegesen - és így is a második plató után már elmelegítette az olajat. Nem emelt mert nem állta a kezem a tartályt. Rá kellett önteni 10 litert, hogy maxig legyen, illetve belejöttem a rakodásba és nem mozgattam a gépet fölöslegesen. De ha egész nap rakodni akarnék akkor olajhűtővel kellene kezdeni, ez biztos. Még akkor is ha nagy tempóval dobálni kéne a ganét valami pótkocsiba nem a kis platóra centizgetni.

Nincs profilkép
#3484 a2457
2014-08-15 21:30:09

pedig kell oda fordulat mert hallani hogy igencsak erőlködik időnként :D
aztán ha közbe füstöl, hát az megeshet.
a 25 lóból mennyi marad amikor már szinte számolni lehet a fordulatot,
jobban fogja magát érezni 1500 körül.
nekem a körfűrészem (70 es lap van rajt) fogta így meg, egyik szíjtárcsából szedettem le, 350 es kardán fordulat kellett addig a masinának, most így el kell pörgessem 1500-600 közé, azóta ami belefér azt mind szépen viszi.
nem fullad, gyorsabban is dolgozik vele.

Nincs profilkép
#3483 Richard.
2014-08-15 20:48:50

Üdv gyoszor úr! Ja,h. Mindn cuccúj? Akko jónak kéne lenni! Látom van ikertesója is a tojiszedőnek! Zsirkirály agép! De hol az a füst ami téged zavar,h. Látod? Nem is füstöl! Minek a nagyobb fordulat! Kit érdkel mi jó a motornak! Tulaj dobhártyája fontosabb! Fordulat elég oda,különben zúg majd a füled! Lhet,h. Gázolaj miatt lhet büdös,meg járatás. Ennejónakkö lenni! A dugócsapszeg gyűrűvég viszony a laza illesztés,bőkenésre utalhat,mert ha a csapszeg olajzás a palástra kerül,azt pont ott a gyürüvég,egy az egyben a gyűrűk közé megy . Más ebböl nem sülhet ki.de mast akko hola füst??????????????

Nincs profilkép
#3482 ÖregDömperes
2014-08-15 20:30:26

Válasz #3478. hozzászólásra

Ja idáig ugy értelmeztük,hogy gyürüket nem kapott újat.
Igy már világos.
Nincs más dolgod.Járatni járatni.És jó fog lenni.

Nincs profilkép
#3481 a2457
2014-08-15 15:21:49

Válasz #3480. hozzászólásra

klaffa a jószág,
de nagyon alacsony a motorfordulatod.
ha daruzol vele akkor 1500 körül fogja szeretni.
kicsit a daru is ghyorsabb lesz úgy,.

Nincs profilkép
#3480 Gyoszor
2014-08-15 13:01:33

Feltettem ide egy videót, nézhetitek 720P HD-ben! smile cowboysmile w00t
Van még ez után egy kevés, az a folytatás, azt ez után töltöm.

Nincs profilkép
#3479 Gyoszor
2014-08-15 00:49:24

Vicc az, hogy a régebben említett motorom illesztési hézagjai és gyűrű hézaga pont annyi mint ennek a traktornak :D

Nincs profilkép
#3478 Gyoszor
2014-08-15 00:47:31

Válasz #3471. hozzászólásra

Ha nem vettem volna gyűrűket (1300-1700/készlet), akkor hengerenként nettó 1 olajlehúzóval kevesebb lett volna smile pimp 4 gyűrűs volt 5 gyűrűs lett, és az olajlehúzóim fele el volt törve.

Lehet vissza kéne tenni a darazsakat és úgy lenne jó :D Megvannak! Továbbra is eredeti állapotukban.
Cuccok 51 ezerért:

Új gyűrűk fel. Gyűrű hézagok fentről lefelé mindkét hengernél: 0,45 0,5 0,5 0,6 0,6

Richárd: nem hiszem, hogy szükség van a 180 fokos elforgatásra, kartergáz: NINCS. Eddig pipált a szellőző cső rendesen

Úgy tettem fel, hogy fentről lefelé:
12 óra irányba
7óra 30 perc
1óra 30 perc
4 óra 30 perc
10 óra 30 perc
Így elég nagy utat kell megtennie a gáznak ha át akar szökni a hézagon, lényegében majdnem 180 fok. De egy gyűrűhézag se esik egybe, se a csapszeg irányába bár ez nemtom miért fontos, de a könyv írja.

A vezérlést megnézem! Jó ötlet franc tudja eltették-e egy foggal ez eszembe se jutott, bár nem hiszem. De ránézek valahogy ha lesz időm. Ha eltették és ennyire jó akkor ez a traktor elpusztíthatatlan :D

Meg hozok majd gázolajat másik kútról ezt meg kijáratom lefulladásig.

Nincs profilkép
#3477 a2457
2014-08-14 23:00:31

Válasz #3476. hozzászólásra

jaaaaaa,
akkor baj van, mert ha ez mind meglett csinálva rendesen akkor ennek kéne mennie, és nem füstölnie :D

ezesetben teljesen tanácstalan vagyok honnan fújhat a szél.

Nincs profilkép
#3476 Gyoszor
2014-08-14 22:23:45

Válasz #3471. hozzászólásra

Ne vicckelődjetek már. Főleg ne Imrével a PRO-val :) Vadonat új hüvely dugó gyűrű és csapszeg van benne meg vadonat új hengerfej szelepek és vezetők és szelep ülés és rugó és rugótányér és szelepékek.

A gyűrűvel 3x voltam a pro nál, hogy tegyem fel.

Nincs profilkép
#3475 Richard.
2014-08-14 21:51:36

smile lolHát ja. Gyakorló munka. Egy rokonomnak volt ilyen masinálya.napi használat,boltba,meg gázolajért járt vele,ganalyozott,füvet hordott teheneknek. Ujonan vette. Pihenésképpen vetéskor az orrára rázsákolt 15 mázsa vetőmagot,szélét szokta rakni,h. Kilásson,azt tavasszal meg ősszel 15-15 hektárt vetett veleúgy,h. A függesztett 21 sorost húzta vele,függesztést letörték a búzászsákok,ezért huzta. Na,szóval egyfolytában halytotta. Mondta,ez fél tankal elvet hat haktárt,még az mtz is annyit eszik,féltankot. Csak ugye aza duplája,jóval! Ja,az öreg nem raktaám le a zsákokat! Egész nap vitte a platón! Mondta,könnyen kanyarodik,van rajt súj! Meg úgyis a föld ellenkező oldalán fogy ki a vetőgép,mint ahol a zsákok vannak lerakva.11Évig szó nélkül türte. Válaszként eltörött egy őszi délutánon a főtengely. Sebaj,kapott másikat. Ezekután is csak kevesebbet evett mint az mtz. Szerintem az öreget az oroszok feketén testpilótának fogatták meg,csak megfledkeztek róla! 11Évig 99%os terhelés! Ez a technika bizonyitott!smile loveye

Nincs profilkép
#3474 ÖregDömperes
2014-08-14 20:47:08

Igen csak ez ilyenkor nagyon bosszantó tud lenni.Szét volt szedve és most gyürű véget megint szét kellene.Szét is kell,ha már költött rá lenne jó is.Az a két három ezer már nem sok.Többe kerül szét szedni.De olaj le húzott vegyél pluszba egyet,mert én is eltörtem egyet.

Nincs profilkép
#3473 Richard.
2014-08-14 20:30:33

Üdv! Hát ja. Marad az új gyűrű,hüvely meg maradhat ami most van Azt kidrül. Gy űrűvég elforgatás szentem az egymáshoz képest 180at kéne próbálni. Erröl már irtunk vmikor! Pár ezer meg 6óra szerelés azt tuti lesz. Nálam az mtz nem füstöl,csak kormol,mint irták ha meg van akasztva. Akkor egy kicsit sebesség vissza,azt birja. Induláskor is feketét okád.de könnyen indul a sok anyagtol.

#3472 Myrrdin
2014-08-14 20:00:56

ilyenkor kellett volna a pro szerelőd segítségét kérni

Nincs profilkép
#3471 ÖregDömperes
2014-08-14 19:36:20

Ha már egyszer költöttél a hüvelyezésre,mért nem vettél gyürüket is?Nem egy nagy összeg lett volna.

Nincs profilkép
#3470 a2457
2014-08-14 14:52:42

Válasz #3469. hozzászólásra

kifogástalan meglátások,
gyűrű elfordulásra /gyűrű kopásra gondolok énis.
ha hüvelyezve volt de nem újak a gyűrűk, lehet hogy oválisak kicsit már maguk a gyűrűk aztán elfossa ott az olajat.

én leglábbis itt kezdeném.

nekem eggyikse füstöl kékesen, alapjáraton soha,
se hidegen se melegen.
amikor indulok vele hoszabból akkor egy teljesen atomfekte pamacsot ad ki mind. (t-25 vtz 2048)
erős terhelés alatt (nálam..megesik hogy nyélgáznál is fudloklik akármelyik akár hoszzabb ideig) akkor is csak atomfekete és rettenet sűrű korom jön ki. figyasztásom jó, 250 üzemóránál olaj fogyás nívó felsőtől nívó jelölések közt félúton, nagyion precízen.
t-25 ben van vagy 4000 üzemóra, vtz ben most van 1700.
a vtz 300 üzemórával került hozzám, motorja bontatlan.
t-25 nemtudom volt e bontva, amióta használom cska olajat cserélek benne. (egészpontosan gyilkolom szegényeket.)

Nincs profilkép
#3469 Richard.
2014-08-14 13:48:19

Hát,akko porlasztó kizárva. gyűrűvégek elforgatása,mennyire befolyásolná? 180 v. 90 fok a jó neki? a szelep vezérlés az jó helyen van? Gyujtást azt nézted. az jó. szelepváltás felsó holtpontban van? abbol már lehet rá következtetni,h. mikor sziv meg pufog. szelepnyitás elég neki? tehát a vezértengely bütyök állapotára gondolok,h. neme kopott,azt keveset emel! az adagoló fejszelep kopogást csinálhat,de füstölést nem? ezt nem tom,h. a köradagolóban milyen van,meg hogyan van. járatás után a porlasztó olajos lehet ha ki van szedve? nagy olajzabáláskor azon is látszik. Meg talán a szelep vezeték neme engedi az olajat. v.föltellik a dekni valamennyire,azt nem tud visszafolyni mind,igy magasabb az olajszint mint a szelepvezeték teteje,azt llefolyik rajt. ez a lag valószinütlenebb,h.valamelyik hengernél ilyen. v. tényleg a gyürük a ludassak.

Nincs profilkép
#3468 Gyoszor
2014-08-14 13:27:04

Válasz #3467. hozzászólásra

Tudom én ezt, hogy porlasztó bajra utal a szemcsípős füst, pont ezért azzal kezdtem még a szerelés előtt, hogy kivettem a porlasztókat és új csúcsok valamint 170 bar. Minden jó nem csöpög, porlaszt szépen. Mivel semmit nem változott a helyzet ezért lett felújítás. Most azok a 170re belőtt porlasztók mentek bele, de nem vittem el megint a helyi PRO-hoz mert ha tehetem nem zaklatom, így sok sokkal lógok neki. Jó fej mindig segít, meg örül, hogy magam szerelek és nem viszem oda a szarjaim, mindig tele az udvara gépekkel :)

Most meg az előtöltés beállítással csak kék füstje maradt. A sztenderd szürkés fekete porlasztóra utaló füst eltűnt. Kivéve mikor gyilkolja a szivattyú a motort, mert lassan engem le a gémet, egyik oldalt lezár a szelep másik oldalt meg alig nyitom ki, akkor mokettázik a motor rendesen. Na ez a mocsok nagy korom marad bent a fülkében, pedig tettem be ventillátort is, de nem sikerült túlnyomásos kabint létrehozni vele :D

Szerintem keresek valami vascsövet aztán kikanyarintom a plafon fölé a kéményt hátha jelent valamit.

Nem hiszem, hogy kosz ment volna a porlasztóba, mindig mindent kínosan elmosok, porlasztókat becsomagoltam, nyomócsövet nem teszek vissza csak pumpás flakonnal átnyomva gázolajjal, adagolóra meg úgy szerelem fel, hogy jópárszor átforgatom a motort tőgázon, hogy lőjje ki ha zacc került bele.

Köszi szépen a tanácsot, ha valami még eszedbe jut azt szivesen veszem, mert írásaidból kitűnik, hogy nem ma kezdted.

Most lehet, hogy jön valami eső, mert lehűlt kint a levegő, előtte kerülni akartam egyet a géppel, hogy világosban is lássam mit füstöl, kéket-e avagy feketét, este már nem láttam semmit, csak éreztem. De füvet kell vágnom, úgyhogy ha eső lesz akkor a körtúra elmarad. Pedig direkt elhatároztam, hogy az indítási naplóba beírom, hogy városnéző körút :D smile cowboy

Nincs profilkép
#3467 Richard.
2014-08-14 06:49:36

üdv! gyoszor úr! bocs belevau,az olajtól nem marja a szemedet a füst annyira,mint mikor a porlasztók szarok! szentem porlasztó bűzlik,nem az olaj! azt kéne megnézni,egyszerübb mint a gyürüket cserélni. én azt javasolnám,motor javitásakor a porlasztót is meg kéne nyomatni,v. cserélni a csucsot. olyan,mint a liazok,meg Manok mikor alapon füstölnek kéken kegyetlenül.marós füstel! fordulaton meg semmi. az is porlasztó. nyomócsövek bojgatva vannak,előfordul, h. kosz megy bele,azt igy jár.

Nincs profilkép
#3466 Gyoszor
2014-08-14 01:19:10

Járatás lesz, most biztos, hogy nem szedem szét. Annyit tudnék csak, hogy gyűrűt cserélni, esetleg a friss persely gallyravágta a gyűrűimet. Pedig tényleg finoman járattam.

Meg annyit tudok még, hogy majd feltöltöm a mai kakarakós videókat. Marha jók, mert nem érzik gép előtt nézve, hogy mennyire büdös a füstje. du 3 tól este 10 ig kinyomtam 8 x T-16 platónyi ganyét, Az elsőt villáztam mert nem fért oda a markoló annyi volt, a többi gépi rakodás. Annyira jó, hogy a könnyeimmel küszködtem (a füst miatt :D)

Egyébként este néztem a két trakim pont egyforma kéken füstöl. Csak az egyikben új a persely a másikban meg még amivel kijött a gyárból. Tiétek semmit se kéklik?

A másik nem zavar, mert azzal jövök megyek, elfújja a szél. De ezt a kakit épületek közt raktam, azért annyira borzasztó. Azon agyalok föl kéne vinni a kéményt a tető fölé. Ez valami maszek kipufogó rajta (házi gyártmány) és lefelé pufog.

#3465 Maszek Zs
2014-08-13 22:28:01

Válasz #3462. hozzászólásra

Az olaj két helyről tud bele kerülni (gyűrű, hengerfej)
minden felújítás után eszi az olajat.
Persze azért nem litereket!!!

Nincs profilkép
#3464 ÖregDömperes
2014-08-13 13:57:37

Biztos,hogy eszi az olajat.Az füstöl kékes szinüen.
Próbáld járatni hátha javul.Figyeld a nivó pálcát lesz e olaj fogyás,ha igen újra szét szedés.

Nincs profilkép
#3463 a2457
2014-08-13 00:06:59

azt megkéne nézni igen, nem volna szabad neki ugrálni ha jól tudom.

nemértem honnént a kék füst,
az itt leginkább motorolajat jelent, nem úgy volt hogy most gyűrűzted meg hasonlók?

öregdömperes kolléga többet tudhat a dologról mint szerény személyem, nekem még nem kellett ezeken felújítani motort.

Nincs profilkép
#3462 Gyoszor
2014-08-12 23:52:55

Járatgattam a gépet, fordulatot is alig emeltem eleinte, de csak zavaró füstje volt. Menni nagyon nem mentem még vele csak az udvarban. Gázra először feketés szürkés, aztán meg mikor felveszi a fordulatot akkor kék smile cursing

Ma szerváltam egy vacak gázolaj nyomócsövet, ráhúztam egy 3as benzincsövet az lett a kapilláris :) Megnéztem vele az előtöltetet, nagyon kevés. A T1T2 jelek és a felső holtpont között félúton kezdett nyomni. De inkább a felső holtpont felé volt. Na belőttem volna precízen de az a fogaskerék ami hajtja az adagolót ki-be lötyög kézzel mozgatható ha pld megfogom a fordulatszámmérő hajtó lemez ívnél. smile crying ez gondolom nem normális, menet közben szerintem ugrál mikor nyit az adagoló. Na mindegy erre majd rá kell nézni, adtam neki előtöltést, most a jelek körül volt, talán egy picit nagyobbra is sikerült, mondom kipróbálom. Na szürkés feketés füst elmaradt, csak akkor jön ha nagy gázt adok, teljesen normális lenne, viszont most meg már csont kéken füstöl alapjáraton.

Ez még bejáródhat? Kb 5 üzemóra van benne. Vagy gyűrű csere oldja csak meg vagy mi van most? Amúgy motorban erő van rendesen. Hogy kiálljak be kellett kapcsolni a markoló hidraulikáját, ha emelek akkor nem fogja úgy meg a motort mint eddig.

Nincs profilkép
#3461 szemjuel
2014-08-10 22:58:53

Majd elfelejtettem.
Ne legyen senkinek szüksége rá, de nekem jól jött.
T-25 alkatrész katalógus
http://freemail.hu/mail/oriaslevel.fm?id=df7091ae49d2b6b350306cc8b01d950a

T-25 kezelési utasítás
http://freemail.hu/mail/oriaslevel.fm?id=5468110253272fe8a8d3e37382f73b38

Nincs profilkép
#3460 szemjuel
2014-08-10 22:56:26

Hali!

Lassan , de biztosan halad a javítás.
a2457 és stefi69 -nek köszönöm az ötletet, hogy a T-25 alkatrészek is jók. Sok alkatrészt be tudtam szerezni a habitól. Egyedül a fékszalagot sajnálom, mert az nem lett jó. A cikkszám nem egyezett, de a fékhenger igen, gondoltam hátha jó lesz. Kb. 2 cm-rel rövidebb. A fülből elvágtam hogy beférjen, összeszereltem, de szorult, nem mertem úgyhagyni.
A keréktengely jó lesz. A csapágyház is jó. Kettőt rendeltem, legyen tartalék. 2mm eltérés van közöttük. :-)

Nincs profilkép
#3459 a2457
2014-08-09 13:57:05

Válasz #3456. hozzászólásra

ezek a kis gépek nagyon hálásak.
egyszer csináld meg jól, sokáig csak öröm lesz benne :D

Nincs profilkép
#3458 Gyoszor
2014-08-07 22:59:08

Ja és ma megkaptam a markolóra a zöld rendszámot!smile cowboy

Nincs profilkép
#3456 Gyoszor
2014-08-07 21:33:21

Összeraktam, beindult, ketyeg, egész jó hangja van, füstről nem nyilatkozok, de biztató, amilyen volt annál mindenképp jobb, ég és föld.

Sok marhaság volt. Az ukránok ős ellensége a furat jó helyen, nem is az oroszok. Párszor kócoltuk a szemöldökünket, hogy lesz ebből traktor. De nyilván lesz belőle valami smile rolleyes

#3455 Maszek Zs
2014-08-05 21:56:31

Válasz #3452. hozzászólásra
Az csak szerintem fordítási hiba!!!!smile hammerÚgy kell fel rakni,hogy a fel irat felfele legyen.Valamelyik fajtán az van írva,hogy TOP ez azt jelenti
( fel,tetö) vagy valami ilyesmi.smile smile

Nincs profilkép
#3454 ÖregDömperes
2014-08-05 20:27:53

Válasz #3449. hozzászólásra

Igen a könyv ugy irja ahogy mondod.Én is érdeklödtem tapasztalt szakiktol,és azt mondták hogy jellel fölfelé mindet.Igy raktam össze és jó lett.

Nincs profilkép
#3453 Gyoszor
2014-08-05 17:56:58

Válasz #3451. hozzászólásra

Dehogy is :D Csak a főoldal jön be rá. Max a kép címét ha kimásolod azt tudod berakni.

Nincs profilkép
#3452 Gyoszor
2014-08-05 17:55:28

Válasz #3450. hozzászólásra

Bocs rosszul írtam itt sietségben, szóval azt írja, hogy a 3adik gyűrűt fejjel lefelé kell rátenni a dugóra. De kimentem megkérdeztem a PRO-t a faluban és azt mondta, hogy ők mindent úgy raknak fel hogy írással felfelé.

De olvasd el a könyvben, most meg nem mondom hanyadik oldal a motor rajzok után van, ahogy taglalja, hogy kell összerakni a dugót meg a gyűrűket.

#3451 Myrrdin
2014-08-05 17:36:47

dehogynem smile thumbup

http://www.traktor-ker.hu/nagyitott.php

#3450 Maszek Zs
2014-08-05 12:56:42

Végei 180-van fokban forgasd el!

Nincs profilkép
#3449 Gyoszor
2014-08-05 08:54:51

Válasz #3445. hozzászólásra

Nem tudsz így belinkelni a traktorkerről.

Másik: A könyv azt írja gyűrűkkel kapcsolatban, hogy a felső a fényes (krómnak becézett) gyűrű alatta a fekete és egymással szembe kell tehát az egyiket FORDÍTVA. Tényleg így kéne felrakni? Minek? Vagy csak a gyári gyűrűsor van úgy kialakítva, vagy most hogy tegyem fel? SOS lenne, ha valaki látja légyszi válaszoljon, ma raknám össze a gépet.

Vettem új hengerfejet mondom nem szívok a szelepekkel. Errefel a furatok szar helyen vannak benne, nem megy fel a szelephimba kisbak, szívás van vele csak.. Leesztergáltatok a tőcsavarból. egy fél milit, úgy jó lesz.

Nincs profilkép
#3448 szemjuel
2014-08-05 07:08:54

Válasz #3445. hozzászólásra
Kérdeztem telefonon, nincs készleten. Sajna.

Nincs profilkép
#3447 a2457
2014-08-04 18:22:00

Válasz #3446. hozzászólásra

rendben hogy foglalkoznak vele,
de nekem olyan árakat mondtak sokmindenre hogy egszerűen letettem a telefont.

#3446 Myrrdin
2014-08-04 17:31:21

Válasz #3444. hozzászólásra

van a traktorkernél minden. amúgy valaki észrevette már hogy kb 2 éve még csak 10-20 oldal volt alkatrészekkel nekik fent az oldalukon ,aztán mindig rendelgettünk és kérdezgettünk árakat aztán hogy fel bővült a választék.

Nincs profilkép
#3444 szemjuel
2014-08-04 11:49:20

Kérdeztem az árakat a Traktorkernél és a Habinál is. Habinál fele, de inkább harmada csak sajnos nincs minden ami kellene. Zsolcán kuplungtárcsából van kínai, ukrán, orosz, de inkább megjavíttatom helyben.
Amit kiszedtem a traktorból azon még olvasható volt amit a boltba ráírtak filccel, de a szegecs már kilógott a ferodorból.

Hézagolót a csapágyházhoz sehol sem lehet kapni :-(

#3443 Maszek Zs
2014-08-03 21:59:54

Válasz #3440. hozzászólásra

Azért 70ezer kicsit sok!!!!!!! Múltkor csínáltam egy
Németből behozott traktort műszakira. Annak
megcsinálták a gömbfejét (felújítva) 20ezerért!
De még azt is sokallottam :)

#3442 Maszek Zs
2014-08-03 21:49:29

Válasz #3441. hozzászólásra

Ez a t-25 eggyezés nem is jutott eszembesmile hammer
De való igaz mert egy hengerfej a Habinál fele annyi
mint a Traktorkernél!!smile whistling

#3441 stefi69
2014-08-03 15:45:11

Válasz #3439. hozzászólásra
Vagy sérült a gép,oldalról neki mentek. Nekem volt ,2 hónapja vitték el . Apró pénzért. smile smile És megegyezik a T-25 el. Az új ára 18-19e.

Nincs profilkép
#3440 a2457
2014-08-03 15:40:48

Válasz #3439. hozzászólásra

az megeshet,
meg sajnos a traktorkeréknél nem futnak 100% on.
multkor vtz hez akartam venni gömbcsuklót, 70 darab magyar ezer valamennyit mondtak rá.
még vissza is kérdeztem a hölgynél hogy nem e a cikkszámot nézi, de nem.

hogy a pikulában van ez ???

nekem nem volt t-16 osom,
megkéne nézni hogy a t-25 ével nem egyezik e ez a cucc, hátha a habinál értelmesebb árban van :(

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtótájékoztatót tartott az Agrárminisztérium – minden termelőt érintenek az elhangzottak
Sajtótájékoztatót tartott az Agrárminisztérium – minden termelőt érintenek az elhangzottak
Sokmilliós támogatást kaphatnak a legkisebb gazdaságok és a fiatal gazdák.
Rengeteg új szabály jelent meg az év végén – érdemes képbe kerülni a változásokkal
Vogel Noot Gruber
Vogel Noot Gruber

800.000 Ft

10 darab 7 hónapos Gyöngyös eladó
10 darab 7 hónapos Gyöngyös eladó

2.500 Ft

Gruber 11 kapás
Gruber 11 kapás

2.930.000 Ft

Szárított kukorica
Szárított kukorica

8.000 Ft