Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tényleg ugyan az a motorja. Sajnos gyárilag a T-16-osnak nincs hátsó hidraulikája. Gondolom ezért olcsóbb mert alapból szinte csak szállítási munkára lehet használni, de házilag is könnyen meglehet oldani a munkagép felfüggesztéseket. a kapaszkodó képessége sokkal jobb mint a T25-ösé még az Mtzének is odaver a terepen. 3-4 t-és pótkocsit könnyedén elhúzza. A plató hivatalos terhelhetősége 900 kg de 1,5 tonnát simán elbírja. ismerek olyant aki 20-25 q-val járkál vele. Igaz ő panaszkodik a hátsó sonkákra és a felnikre. Amíg nem vettem egy T-16-ost addig én se tudtam mennyire univerzális kis gép. vannak róla fent videók is ha vissza keresel itt a fórum hozzá szólásaimnál megtalálód őket.
Néhány kérdéssel fordulnék hozzátok. Röviden a problémám, hogy nemrég lettem tulajdonosa egy T-25-ös trakinak.
Ahogy a fórumokat olvasom, a videókat nézem arra jöttem rá, hogy lehet jobban járnék egy T-16-os trakival.
A munka amit végeznék: gyümölcsös karbantartás, permetezés, és saját erdőről fa hordás, gyűjtés.
Azt kérdezném:
Jól olvastam, hogy a két traki típus motorja azonos?
Mekkora a T-16 platója? Mekkora súlyt bír el? Milyen magasra lehet rakni, hogy még ellátni felette?
Jobb, vagy rosszabb gép a T-16, mint a T-25?
Alkatrész van hozzá?
Sokkal kevesebbet árulnak, de jóval olcsóbban, mint a T-25-öt. Ez miért lehet?
Szokta olvasni egy bizonyos Lajos ezt a fórumot akinek telefonon adtam ötletet a motor melegedésről!!Arról volt szó,hogy felhív mire jutottak vagy ide be regisztrál.De semmi válasz nem jött!!!!! Nem azért,ha nem jó volt a tanács azt is jó lenne meg tudni de,ha igen az is jó lenne!!
Jelentkezésed várom!!!!
Üdv Maszekzs
Nekem sajnos gépem lenne hozzá csak hótolóm nincs.
lehet csinálok egyet már gyűlik hozzá az anyag ezek jó kis gépek biztos könnyen eltolná a havat a kocsi bejáró meg elég hosszú.
Válasz #3010. hozzászólásra Nekem is van egy alternáló 160 as ,az elözö Deutz traktoromon volt ha pénzem idöm és érdekeltség lessz akkor érdemes volna rá szerkeszteni,a képek jó ötleteket mutatnak.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mikortól gyártották a T16M szervós változatát.
Megkezdtem a traki keresgélést, de nem sürgős még.
Üdv nektek!
Válasz #2998. hozzászólásra
Az utolsó 100 méter a vészes! Ha vizuális alkat vagy, akkor elképzelheted, hogy a fülke előtt pár darab kaptárral seggre ül a traki.
Nincs az a segítőkész ember aki segítsen ebben a szituban. Talán meg kellene jól súlyozni az orrát, főleg ha utánfutót is akarok húzni.
Az utolsó 100 méter a vészes! Ha vizuális alkat vagy, akkor elképzelheted, hogy a fülke előtt pár darab kaptárral seggre ül a traki.
Nincs az a segítőkész ember aki segítsen ebben a szituban. Talán meg kellene jól súlyozni az orrát, főleg ha utánfutót is akarok húzni.
Mennyire hosszú út ez a rohadalom emelkedő? Ha rövidebb és tényleg betoji a szitu, akkor feltolatsz.
Egyébként mikor boronálok vele akkor sem sok súly van az első tengelyen, akkor már én is szétakasztom a féket, mert van, hogy észre sem veszi, hogy alászedtem. Félfékkel perdül az eleje ahogy kell
Sziasztok!
Egy 1990-es gyártású T16M boldog gazdájaként lenne pár kérdésem. Mivel a trakihoz nem kaptam gépkönyvet így szükségem lenne pár információra. Szeretném a szervoolajat, váltóolajat, motorolajat kicserélni. Miből milyen mennyiség kell illetve hol találhatóak ezen leengedő csavarok esetleg valami fifika az olajcserékben.:-) . A fékpedált teljesen be kell nyomni, hogy fogjon a fék, hol és milyen módon kell a rudazaton állítani vagy ekkor már érdemes fékszalagot cserélni? Ha esetleg valakinek lenne magyar nyelvű gépkönyve és nélkülözni tudná egy fénymásolás erejéig az nagyon megköszönném:-).
Köszi előre is.
Norbi
Simán bírja a meredek menetet is!Ne úgy képzeld el hogy annyira hátul van a súlypont hanem pont a tengely mögött egy kicsivel.Meg ha az mtz felment kaparva ott nem vágja magát hátra.Ha meg nagyon félsz annyi súlyt csavarozol a gerendelyre amennyit akarsz.
Bocsi a kétszeri küldésért, de még ismerkednem kell ezzel a fórummal.
Nyomtam a mehet gombot, aztán kiírta nekem, hogy nem vagyok regisztrálva, közben jobb oldalt ki van írva, hogy Bejelentkezve és a nevem.
Mindegy, amatőr a dolog.
Köszönöm fiúk a gyors választ! Királyok vagytok!!! Valahogy erre a válaszra számítottam, amiket írtatok.
Közben értekeztem egy volt kollégával, és ő is csak dicsérni tudja, sőt a szomszédjának is van ilyen gépe. Állítólag trágyát szállít vele az öreg télen nyáron, olykor "tökig érő" sárban. A saját platója megpakolva, és még valami házi készítésű egytengelyes futót is húz ami szintén fullon van.
Még egy gondom van ezzel a típussal kapcsolatban. Nem tudom mondjam e,
mert eléggé mosolyt fakasztó. Sajnos olyan helyen kell közlekednem, ahol valami rohadalom meredek emelkedő van, főleg az utolsó 100 méter.
Nos, mivel ez a gép farnehéz attól tartok, hogy majd hátra esik. (borúl)
Régen MTZ-vel simán felmentem, de ott más a súlypont.
Na mindegy, még nem vagyok vásárlás előtt, de legalább már a típust
megtaláltam. Majd szorgalmasan nézegetem a hirdetéseket, és olvasgatlak titeket. Ha gondban leszek akkor jövök segítségért, mert látom segítőkészek vagytok.
7189 hozzászólás
Válasz #3038. hozzászólásra
Köszi a plató méretet. Kicsit nagyobb, mint az 5 mázsás futóm.
Néztem az eladó géped.
Jól láttam, hogy hátul az nincs hidraulika?
Válasz #3037. hozzászólásra
De én
A plató külmérete 145x210 cm
Köszi az infókat.
MZ/X!
Nem Te árulsz T16-ost itt az agrón 390 ezerért?
Illetve kb. mekkora a plató mérete? Kb 150 x 200 cm?
Válasz #3035. hozzászólásra
Szevasz!Téged is rég láttalak a fórumon !Jól üzemel még a szépség?
Válasz #3032. hozzászólásra
Üdv!
Az én gépem 1994-ben készült, hátsó hidraulikával. Lapozz vissza az 1511-es hozzászóláshoz, ott a képeket is megtalálod róla!
A képeket lefelejtettem itt 15 q zab volt a gépen igaz már nehezen láttam ki de ha a lámpa aljáig van pakolva akkor még jól kilehet látni.
Tényleg ugyan az a motorja. Sajnos gyárilag a T-16-osnak nincs hátsó hidraulikája. Gondolom ezért olcsóbb mert alapból szinte csak szállítási munkára lehet használni, de házilag is könnyen meglehet oldani a munkagép felfüggesztéseket. a kapaszkodó képessége sokkal jobb mint a T25-ösé még az Mtzének is odaver a terepen. 3-4 t-és pótkocsit könnyedén elhúzza. A plató hivatalos terhelhetősége 900 kg de 1,5 tonnát simán elbírja. ismerek olyant aki 20-25 q-val járkál vele. Igaz ő panaszkodik a hátsó sonkákra és a felnikre. Amíg nem vettem egy T-16-ost addig én se tudtam mennyire univerzális kis gép. vannak róla fent videók is ha vissza keresel itt a fórum hozzá szólásaimnál megtalálód őket.
Tisztelt T-16 traki fórum tagok!
Néhány kérdéssel fordulnék hozzátok. Röviden a problémám, hogy nemrég lettem tulajdonosa egy T-25-ös trakinak.
Ahogy a fórumokat olvasom, a videókat nézem arra jöttem rá, hogy lehet jobban járnék egy T-16-os trakival.
A munka amit végeznék: gyümölcsös karbantartás, permetezés, és saját erdőről fa hordás, gyűjtés.
Azt kérdezném:
Jól olvastam, hogy a két traki típus motorja azonos?
Mekkora a T-16 platója? Mekkora súlyt bír el? Milyen magasra lehet rakni, hogy még ellátni felette?
Jobb, vagy rosszabb gép a T-16, mint a T-25?
Alkatrész van hozzá?
Sokkal kevesebbet árulnak, de jóval olcsóbban, mint a T-25-öt. Ez miért lehet?
Köszönöm előre is válaszaitokat.
Bognár Attila
Szokta olvasni egy bizonyos Lajos ezt a fórumot akinek telefonon adtam ötletet a motor melegedésről!!Arról volt szó,hogy felhív mire jutottak vagy ide be regisztrál.De semmi válasz nem jött!!!!! Nem azért,ha nem jó volt a tanács azt is jó lenne meg tudni de,ha igen az is jó lenne!!
Jelentkezésed várom!!!!
Üdv Maszekzs
Válasz #3029. hozzászólásra Még van!!
Válasz #3028. hozzászólásra Ez nagyon ott van szerintem:
Köszönöm az ötleteket ..
Válasz #3024. hozzászólásra
Toló
egy volt kollégám gépe, hótolóval
http://www.jofogas.hu/heves/T_16_M_kistraktor_13248696.htm
Válasz #3024. hozzászólásra
A neten találtam ezeket a hótolós képeket.
Válasz #3023. hozzászólásra Sajnos hó tolóm nekem sincs ,valami jó szerkezeti megoldás esetleg ???
Válasz #3022. hozzászólásra
Válasz #3021. hozzászólásra
Bocsi nem jól írtam, Az jó, hogy van gépem. Csak sajnos hótolóm nincs.
Válasz #3020. hozzászólásra
Sajnos az,hogy van géped????????Nem hótolód??
Válasz #3019. hozzászólásra
Nekem sajnos gépem lenne hozzá csak hótolóm nincs.
lehet csinálok egyet már gyűlik hozzá az anyag ezek jó kis gépek biztos könnyen eltolná a havat a kocsi bejáró meg elég hosszú.
Válasz #3016. hozzászólásra
Felénk van hó, és kedvem is volna tologatni, de nincs mivel.
(Mátra)
Nálunk csak ma reggel kezdett el esni. De még ez is kevés a toláshoz.
Majd csak el olvad Májusban.
Na mi van senki nem tolt havat,minden rendben van?????
Válasz #3013. hozzászólásra
175 cm simán elviszi sajnos a típusát nem tudom mert lekopott az adat táblája.
Válasz #3013. hozzászólásra Német gyártmány 160cm alternáló a Deutz m 15 lóerös volt és vitte simán.
Válasz #3010. hozzászólásra
Hello!
Milyen tipusú a kasza, milyen széles?
Elbírja hajtani a szergej?
Ft?
Válasz #3010. hozzászólásra Nekem is van egy alternáló 160 as ,az elözö Deutz traktoromon volt ha pénzem idöm és érdekeltség lessz akkor érdemes volna rá szerkeszteni,a képek jó ötleteket mutatnak.
Válasz #3010. hozzászólásra
Köszi jól néz ki!!
Válasz #3007. hozzászólásra
képek még
Válasz #3007. hozzászólásra
Csináltam képeket
Válasz #3005. hozzászólásra
Köszi az infót!
Válasz #3006. hozzászólásra Szeva!
A kaszáról csinálhatnál képet.Nincs pénzem csak a megoldás érdekelne.
Üdv. Fórumtársak.
T-16-oshoz van egy plató alászerelhető jó állapotban lévő rotációs oldalkaszám, hátsó felnik és ajtók.
Válasz #3004. hozzászólásra
Valamikor 84-és 89 között tértek át a szervos változatra, de lehet hogy párhuzamosan is gyártották mind a kettőt.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mikortól gyártották a T16M szervós változatát.
Megkezdtem a traki keresgélést, de nem sürgős még.
Üdv nektek!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget és este már töltöm is le:-).
Válasz #2997. hozzászólásra
Innen pedig az alkatrész katalógus tölthető le:
http://freemail.hu/mail/oriaslevel.fm?id=cece8f10bc5461154af48c34f5343e6e
Válasz #2990. hozzászólásra
Mennyire hosszú út ez a rohadalom emelkedő? Ha rövidebb és tényleg betoji a szitu, akkor feltolatsz.
Egyébként mikor boronálok vele akkor sem sok súly van az első tengelyen, akkor már én is szétakasztom a féket, mert van, hogy észre sem veszi, hogy alászedtem. Félfékkel perdül az eleje ahogy kell
Válasz #2996. hozzászólásra
Innen Letölthető a gépkönyv:
http://freemail.hu/mail/oriaslevel.fm?id=bea65a9508e10b36ea1b045b2af154a6
Válasz #2995. hozzászólásra
Hát azt nekem is elküdhetnéd.
ÜDV.
Válasz #2993. hozzászólásra
HA megadod az emailcímedet akkor szívesen küldök egy pdf formátumú magyar nyelvű gépkönyvet abban benne van minden. Az enyim mzvill@freemail.hu
Válasz #2993. hozzászólásra
Most csak telefonon vagyok fent de holnap othon a gépröl tudok segíteni .
Sziasztok!
Egy 1990-es gyártású T16M boldog gazdájaként lenne pár kérdésem. Mivel a trakihoz nem kaptam gépkönyvet így szükségem lenne pár információra. Szeretném a szervoolajat, váltóolajat, motorolajat kicserélni. Miből milyen mennyiség kell illetve hol találhatóak ezen leengedő csavarok esetleg valami fifika az olajcserékben.:-) . A fékpedált teljesen be kell nyomni, hogy fogjon a fék, hol és milyen módon kell a rudazaton állítani vagy ekkor már érdemes fékszalagot cserélni? Ha esetleg valakinek lenne magyar nyelvű gépkönyve és nélkülözni tudná egy fénymásolás erejéig az nagyon megköszönném:-).
Köszi előre is.
Norbi
Válasz #2990. hozzászólásra
Simán bírja a meredek menetet is!Ne úgy képzeld el hogy annyira hátul van a súlypont hanem pont a tengely mögött egy kicsivel.Meg ha az mtz felment kaparva ott nem vágja magát hátra.Ha meg nagyon félsz annyi súlyt csavarozol a gerendelyre amennyit akarsz.
Bocsi a kétszeri küldésért, de még ismerkednem kell ezzel a fórummal.
Nyomtam a mehet gombot, aztán kiírta nekem, hogy nem vagyok regisztrálva, közben jobb oldalt ki van írva, hogy Bejelentkezve és a nevem.
Mindegy, amatőr a dolog.
Köszönöm fiúk a gyors választ! Királyok vagytok!!! Valahogy erre a válaszra számítottam, amiket írtatok.
Közben értekeztem egy volt kollégával, és ő is csak dicsérni tudja, sőt a szomszédjának is van ilyen gépe. Állítólag trágyát szállít vele az öreg télen nyáron, olykor "tökig érő" sárban. A saját platója megpakolva, és még valami házi készítésű egytengelyes futót is húz ami szintén fullon van.
Még egy gondom van ezzel a típussal kapcsolatban. Nem tudom mondjam e,
mert eléggé mosolyt fakasztó. Sajnos olyan helyen kell közlekednem, ahol valami rohadalom meredek emelkedő van, főleg az utolsó 100 méter.
Nos, mivel ez a gép farnehéz attól tartok, hogy majd hátra esik. (borúl)
Régen MTZ-vel simán felmentem, de ott más a súlypont.
Na mindegy, még nem vagyok vásárlás előtt, de legalább már a típust
megtaláltam. Majd szorgalmasan nézegetem a hirdetéseket, és olvasgatlak titeket. Ha gondban leszek akkor jövök segítségért, mert látom segítőkészek vagytok.