Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gerimur #19724. hozzászólásáraKöszönöm a fáradalmad hogy ezeket megadtad! Király vagy... ha lesz még kérdésem ezzel kapcsolatban, akkor zaklatlak.
Válasz papp.janos #19714. hozzászólására A húzó része 120x50x5mm-es összefordított U vasból van.
Hosszúsága:1200mm.
Kereszttartó szélessége:660mm.
Magassága:550mm.Merevítése 60x40mm-es vastagfalú zártszelvény.
A lap 5mm-es lemezből van,3x30° szögben hajlítva.2mx550mm.
A lap merevítése 80x40x5mm-es U vas.
Az állítója 200mm átmérőjű és 20mm-es vaslap kifúrva,középen 35mm-es menetes szárral.
Ha több infó kell akkor jelezd.
Egy kicsit pontosítom a kérdést. Először is, nem ekecselni akarom, ha van hozzá való legyen az! Másrészt, tisztába vagyok vele hogy mi a probléma! Az lenne a kérdés, hogy hol lehet kapni gyári méretű motor tengelyhez ablaktörlő kart!? Habi-nál voltam, csak nagy MTZ-hez való kart tudtak adni, próbaképp elhoztam és nem jó. Másik nálunk nincs. Aki vett már hozzá, az tudná javasolni hol is lehet? Köszi
Válasz papp.janos #19716. hozzászólásáraAzért forog meg mert más a tengely átmérő.Nem a kúppal van a probléma!Mérd meg a traktoron lévő tengely vastagságát,és olyant kérj a boltban.Csak a karnak a ívelésére is figyelj,hogy megfelelően tudjon mozogni. Gyárilag egyenes.
Tudna valaki segíteni nekem???? Gyári első ablaktörlő motorra keresnék rá való ablaktörlő kart. Habiéknál vettem 50 vagy 80 MTZ-ét, de a kúpos tengelyen nem szorul meg. Tudjátok esetleg hol tudnám beszerezni? Köszi
Válasz Gerimur #19701. hozzászólásáraSzeva! Így végleges látva, mégjobban tetszik. Tudnál nekem annyit segíteni, hogy az anyagok méretét, darabszámát, mennyiségét/hosszát megadnád nekem? Mert nekem vennem kéne és egybefoglalva egyszerűbb lenne. Minthogy össze vissza futkároznék és netán többet vennék. Nagyon megköszönném...
Válasz Gerimur #19710. hozzászólásáraTraktor -ker Kft. Felsőzsolca... sok mindenük van és nagyon segítőkészek!!
Mondjuk nem olcsóak, de hát mi az olcsó...napjainkban.
Válasz jozsefsandor #19698. hozzászólásáramotor 200-250 üzemóra vagy évente minimum 1x ha ettől kevesebbet fut, váltó és egyébb hajtás 1000 óra, légszűrő motorolajjal együtt, hidraulika szűrő szintén, hidraulika olajat nem kell cserélni csak pótolni.
ahol van cserélhető szűrő ott nyilván kell cserekor. zsírzási táblázatom nincsen, mi hetnete benyomunk mindenhova aztán jólvan.
szűrőket habi kft nél megrendelheted akár póstán is.
Válasz jozsefsandor #19698. hozzászólásáraGázolajszűrő, légszűrő, ami egy szivacs gyakorlatilag. Ha motorolajat centrifugálszűrő szűri, azt csak pucolni kell. (valószínűleg az van) Meg a hidraulika szűrőt kell kimosni.
Ha valamit nem jól írtam, majd kijavítanak.
Én a Habi-t javaslom, ha van a közeledben az jó, ha nincs, a posta sem drága.
Válasz Gerimur #19695. hozzászólásáraKöszönöm a pontos választ!
Következő kérdésem, milyen szűrők cseréje esedékes az olajcserével együtt?
Ezen szűrők cikkszámában esetleges beszerzési forrásban tudtok segíteni?
Mennyi üzemóra az előírt olajcsere periódus? (motor, váltó, hidraulikus rendszer)
Válasz jozsefsandor #19694. hozzászólásáraEzek az előírt mennyiségek:
Motorolajok:
-motorolaj: 15w40 Turbó diesel Kb:7 liter.
-adagoló: motorolaj, 1dl.
-levegőszűrő alja: motorolaj,1.1 liter.
Hajtómű olajok:
-sebességváltó: 80w90-es vagy lehet attól sűrűbb is.{ZC140} Kb:10 liter.
-hátsó lehajtások{sonkák}: hajtómű olaj 1.5-1.5 liter oldalanként.
-hidraulika szivattyú hajtásháza: hajtómű olaj, 3dl.
-első kerékagyak: hajtómű olaj{80w90} 1dl vagy zsír de,lehet a kettő keveréke is.{140-es hajtóműolaj is lehet}
Hidraulika rendszer: hidraulika olaj vagy motor olaj {az utóbbi jobb} 7 liter.
Az ár nem elsődleges szempont.Olvass vissza és találsz márkákat.
Ajánlott motorolajként 15w-40, hajtóműolajként pedig 85w-140 szerepelt itt pár hozzászólással előbb. Márkát esetleg tudtok ajánlani?
Mannol rendkívül olcsó ill. eni is akciós most.
Még egy kérdés: hidraulika olajnak mehet a motorolaj?Esetleg mennyiségeket tud valaki mondani?
Bocs, de most vettük A GÉPET
Lesznek még kérdéseim...
Elszórakoztam vele egy jó másfél órát, de szépen lejött a tank levétele nélkül. A három csavarral meg némi laposvas, egyéb dolgok alápakolásával szépen lassan lejött a helyéről.
Válasz kisromoda #19686. hozzászólásáraúgy légteleníted hogy minkét irányba végállásig nyomatod oda-vissza egy-két alkalommal.
felemled teljesen, leengeded teljesen. aztán mégegyszer fel és le és kész.
Válasz stefi69 #19690. hozzászólásáraMekkora a mérete ennek a tárcsának? Képed van róla? Hát annyit megérne, mint amennyibe kerül a HABi-nál a főtengely ékszíjtárcsa
Válasz Wendelke #19683. hozzászólásáraNem olyan könnyen jön az le,főleg ha még nem volt levéve. És oda speciállis lehúzó kell,mert a normál lehúzó nem fér el az első hídtól. Én jó 30perc alatt csináltam 1-et. Van eladó gyári tárcsám oda. Mit ajánlasz érte?
Én is ezt ötlöttem ki, mert rájöttem, hogy a pajzs alumínium, annak meg nem tesz jót, az effajta módszer.
Azért akarom levenni, mert megy az esztergályos cimborához, és készül rá a szervószivattyút meghajtó ékszíjtárcsa.
Korábban volt olyanról szó, hogy van a T-25-nek egy kiegészítő szíjtárcsája pld. a kompresszorhoz, az elvileg gyári cucc, csak fel kell csavarozni a főtengely ékszíjtárcsára, de sajnos nem találtam ilyent eladót.
Üdv,lenne egy olyan kérdésem hogy vettem egy hátsó új hidraulika munkahengert és olyan mind ha levegös lenne,mert rálépek a karra rugozik,hogy lehet ezt lelégteleniteni és mi a menete.
Valaki mondja meg,legyenszíves mi a különbség a régi típusu és az újfajta köradagoló között.Én a körmöskapcsolóra tippelnék,valami méretkülönbségre,de lehet tévedek.
Válasz Wendelke #19683. hozzászólására Így még nem próbáltuk,de szerintem lelehetne így is, csak a csavarok végei alá kellene tenni egy-egy laposvas darabot, ha esetleg nehezebben jönne le akkor se sértse meg a pajzsot.
Ha nem, akkor üa.tank le és lehuzató.
De,miért akarod levenni a szíjtárcsát?
A főtengely ékszíjtárcsát, mekkora szívás levenni? Ma este elkezdtem, de központi csavar kivétele után meg sem mozdult. Lehúzó nem fér oda az üa. tartálytól. Mennyire lenne jó (rossz) ötlet, ha tárcsában lévő három menetes furatba behajtott csavarokkal nyomnám le az ékszíjtárcsát? Köszi!
25322 hozzászólás
Válasz Gerimur #19724. hozzászólásáraKöszönöm a fáradalmad hogy ezeket megadtad! Király vagy... ha lesz még kérdésem ezzel kapcsolatban, akkor zaklatlak.
Válasz dávidka234567 #19721. hozzászólásáratessék így jobb.
T25 traktor simitózás 2016
Válasz Myrrdin #19715. hozzászólásáraMajd lesz.Minden évben van tél és nem csak havat lehet húzni-vonni.
Válasz papp.janos #19714. hozzászólására A húzó része 120x50x5mm-es összefordított U vasból van.
Hosszúsága:1200mm.
Kereszttartó szélessége:660mm.
Magassága:550mm.Merevítése 60x40mm-es vastagfalú zártszelvény.
A lap 5mm-es lemezből van,3x30° szögben hajlítva.2mx550mm.
A lap merevítése 80x40x5mm-es U vas.
Az állítója 200mm átmérőjű és 20mm-es vaslap kifúrva,középen 35mm-es menetes szárral.
Ha több infó kell akkor jelezd.
Köszönöm a durvaszűrővel kapcsolatos segítséget,már meg van
Vasárnapi simitozás vlagyival 2 hektár
https://m.youtube.com/watch?v=iHBbbvpJnEQ
Válasz Gerimur #19702. hozzászólásárawww.habi.hu én itt vettem hozzá, üzemanyagszűrőként van a rendeszerben. Még gumigyűrűk is vannak a készletben.
Egy kicsit pontosítom a kérdést. Először is, nem ekecselni akarom, ha van hozzá való legyen az! Másrészt, tisztába vagyok vele hogy mi a probléma! Az lenne a kérdés, hogy hol lehet kapni gyári méretű motor tengelyhez ablaktörlő kart!? Habi-nál voltam, csak nagy MTZ-hez való kart tudtak adni, próbaképp elhoztam és nem jó. Másik nálunk nincs. Aki vett már hozzá, az tudná javasolni hol is lehet? Köszi
Válasz papp.janos #19716. hozzászólásáraAzért forog meg mert más a tengely átmérő.Nem a kúppal van a probléma!Mérd meg a traktoron lévő tengely vastagságát,és olyant kérj a boltban.Csak a karnak a ívelésére is figyelj,hogy megfelelően tudjon mozogni. Gyárilag egyenes.
Válasz papp.janos #19716. hozzászólásáraTrabi, wartburg, zsiga...esetleg.....
Tudna valaki segíteni nekem???? Gyári első ablaktörlő motorra keresnék rá való ablaktörlő kart. Habiéknál vettem 50 vagy 80 MTZ-ét, de a kúpos tengelyen nem szorul meg. Tudjátok esetleg hol tudnám beszerezni? Köszi
Válasz Gerimur #19701. hozzászólásáranincs is hó olyan jól dolgozik a géped
Válasz Gerimur #19701. hozzászólásáraSzeva! Így végleges látva, mégjobban tetszik. Tudnál nekem annyit segíteni, hogy az anyagok méretét, darabszámát, mennyiségét/hosszát megadnád nekem? Mert nekem vennem kéne és egybefoglalva egyszerűbb lenne. Minthogy össze vissza futkároznék és netán többet vennék. Nagyon megköszönném...
Válasz Gerimur #19710. hozzászólásáraTraktor kerKft Felsőzsolca.
Tel:46/584-330
Válasz Gerimur #19710. hozzászólásáraOlvass vissza nálam, hogy én mit szívtam az üzemanyagrendszerrel...mondjuk most már pöpec...
Válasz Gerimur #19710. hozzászólásáraTraktor -ker Kft. Felsőzsolca... sok mindenük van és nagyon segítőkészek!!
Mondjuk nem olcsóak, de hát mi az olcsó...napjainkban.
Válasz Magister #19706. hozzászólására Szia!
Honnan rendelted?Egy címet vagy telefonszámot tudnál adni?
Köszi!
Válasz stefi69 #19705. hozzászólására Az MTZ-50 betétje, csak a finomszűrőbe jó.Durvaszűrő belseje nem jó.
Ez T16-osra kellene.
Válasz Myrrdin #19704. hozzászólására Ha,lenne a boltba belevaló akkor vennék.
Válasz Wendelke #19703. hozzászólásáraÍgy 180cm-ert visz,de még lehet fordítani.
Válasz Gerimur #19702. hozzászólásáraSzia! Én Miskolc mellől rendeltem.... a MTZ nem bizti hogy jó...az nagyobb..
Válasz Gerimur #19702. hozzászólásáraMTZ-50
Válasz Gerimur #19702. hozzászólásáravan minden , de boltban nem adnak? habi meg ilyenek?
Válasz Gerimur #19701. hozzászólásáraJó lett!
Így milyen szélességet visz, ebbe a szögbe állítva? A képen elég szélesnek tűnik. Vagy pont annyit, mint a traki szélessége?
Ilyen durvaszűrőhöz keresek betétszűrőt:
Hóhúzó véglegesen:
Válasz jozsefsandor #19698. hozzászólásáramotor 200-250 üzemóra vagy évente minimum 1x ha ettől kevesebbet fut, váltó és egyébb hajtás 1000 óra, légszűrő motorolajjal együtt, hidraulika szűrő szintén, hidraulika olajat nem kell cserélni csak pótolni.
ahol van cserélhető szűrő ott nyilván kell cserekor. zsírzási táblázatom nincsen, mi hetnete benyomunk mindenhova aztán jólvan.
szűrőket habi kft nél megrendelheted akár póstán is.
Válasz jozsefsandor #19698. hozzászólásáraGázolajszűrő, légszűrő, ami egy szivacs gyakorlatilag. Ha motorolajat centrifugálszűrő szűri, azt csak pucolni kell. (valószínűleg az van) Meg a hidraulika szűrőt kell kimosni.
Ha valamit nem jól írtam, majd kijavítanak.
Én a Habi-t javaslom, ha van a közeledben az jó, ha nincs, a posta sem drága.
http://www.habi.hu/
Válasz Gerimur #19695. hozzászólásáraKöszönöm a pontos választ!
Következő kérdésem, milyen szűrők cseréje esedékes az olajcserével együtt?
Ezen szűrők cikkszámában esetleges beszerzési forrásban tudtok segíteni?
Mennyi üzemóra az előírt olajcsere periódus? (motor, váltó, hidraulikus rendszer)
Válasz Gerimur #19696. hozzászólásáraez tökéletes is.
Válasz jozsefsandor #19694. hozzászólására Én a motorba ezt használom:
Válasz jozsefsandor #19694. hozzászólásáraEzek az előírt mennyiségek:
Motorolajok:
-motorolaj: 15w40 Turbó diesel Kb:7 liter.
-adagoló: motorolaj, 1dl.
-levegőszűrő alja: motorolaj,1.1 liter.
Hajtómű olajok:
-sebességváltó: 80w90-es vagy lehet attól sűrűbb is.{ZC140} Kb:10 liter.
-hátsó lehajtások{sonkák}: hajtómű olaj 1.5-1.5 liter oldalanként.
-hidraulika szivattyú hajtásháza: hajtómű olaj, 3dl.
-első kerékagyak: hajtómű olaj{80w90} 1dl vagy zsír de,lehet a kettő keveréke is.{140-es hajtóműolaj is lehet}
Hidraulika rendszer: hidraulika olaj vagy motor olaj {az utóbbi jobb} 7 liter.
Az ár nem elsődleges szempont.Olvass vissza és találsz márkákat.
Sziasztok,
Ajánlott motorolajként 15w-40, hajtóműolajként pedig 85w-140 szerepelt itt pár hozzászólással előbb. Márkát esetleg tudtok ajánlani?
Mannol rendkívül olcsó ill. eni is akciós most.
Még egy kérdés: hidraulika olajnak mehet a motorolaj?Esetleg mennyiségeket tud valaki mondani?
Bocs, de most vettük A GÉPET
Lesznek még kérdéseim...
Valóban nem könnyen, de lejött a szíjtárcsa
Elszórakoztam vele egy jó másfél órát, de szépen lejött a tank levétele nélkül. A három csavarral meg némi laposvas, egyéb dolgok alápakolásával szépen lassan lejött a helyéről.
Válasz kisromoda #19686. hozzászólásáraúgy légteleníted hogy minkét irányba végállásig nyomatod oda-vissza egy-két alkalommal.
felemled teljesen, leengeded teljesen. aztán mégegyszer fel és le és kész.
Válasz stefi69 #19690. hozzászólásáraMekkora a mérete ennek a tárcsának? Képed van róla? Hát annyit megérne, mint amennyibe kerül a HABi-nál a főtengely ékszíjtárcsa
Válasz Wendelke #19683. hozzászólásáraNem olyan könnyen jön az le,főleg ha még nem volt levéve. És oda speciállis lehúzó kell,mert a normál lehúzó nem fér el az első hídtól. Én jó 30perc alatt csináltam 1-et. Van eladó gyári tárcsám oda. Mit ajánlasz érte?
Válasz Gerimur #19685. hozzászólásáraJól gondolod,az 1-ik hosszabb. Ha jól emlékszem a régi típus.De nem 100% utána kellene néznem.
Válasz Gerimur #19684. hozzászólásáraHali!
Én is ezt ötlöttem ki, mert rájöttem, hogy a pajzs alumínium, annak meg nem tesz jót, az effajta módszer.
Azért akarom levenni, mert megy az esztergályos cimborához, és készül rá a szervószivattyút meghajtó ékszíjtárcsa.
Korábban volt olyanról szó, hogy van a T-25-nek egy kiegészítő szíjtárcsája pld. a kompresszorhoz, az elvileg gyári cucc, csak fel kell csavarozni a főtengely ékszíjtárcsára, de sajnos nem találtam ilyent eladót.
Magátol lekel neki légteleitődne
Üdv,lenne egy olyan kérdésem hogy vettem egy hátsó új hidraulika munkahengert és olyan mind ha levegös lenne,mert rálépek a karra rugozik,hogy lehet ezt lelégteleniteni és mi a menete.
Valaki mondja meg,legyenszíves mi a különbség a régi típusu és az újfajta köradagoló között.Én a körmöskapcsolóra tippelnék,valami méretkülönbségre,de lehet tévedek.
Köszi!
Válasz Wendelke #19683. hozzászólására Így még nem próbáltuk,de szerintem lelehetne így is, csak a csavarok végei alá kellene tenni egy-egy laposvas darabot, ha esetleg nehezebben jönne le akkor se sértse meg a pajzsot.
Ha nem, akkor üa.tank le és lehuzató.
De,miért akarod levenni a szíjtárcsát?
Srácok!
A főtengely ékszíjtárcsát, mekkora szívás levenni? Ma este elkezdtem, de központi csavar kivétele után meg sem mozdult. Lehúzó nem fér oda az üa. tartálytól. Mennyire lenne jó (rossz) ötlet, ha tárcsában lévő három menetes furatba behajtott csavarokkal nyomnám le az ékszíjtárcsát? Köszi!
Válasz nagy0szilard #19681. hozzászólására Az enyém sem,csak van bent 1-2 extra
Válasz Gerimur #19680. hozzászólásáraAz enyém nem hibrid!
Válasz nagy0szilard #19679. hozzászólására Az enyém se fujja be,mert az nem füstöl
Válasz Gerimur #19678. hozzászólásáraPicit öblösebb hangja van! Meg nem fújja be a füstöt a fülkébe
Válasz nagy0szilard #19677. hozzászólásáraMennyivel jobb így?
Jó a feliratod