Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.94 FtUSD394.48 FtCHF446.43 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!VTZ2048am tipusu traktort megvettem!
Gond,a fötengely,és a nyugvocsapágy eltört!Most vásárolnék füzött motorblokkot!Habi kft,és a Faragó Bt. már kerestem de nincs nekik!
Tudnátok nekem segiteni!
Elöre is Köszönöm!!!!!
Válasz Bognár Attila #18619. hozzászólásáraAttól függ ,hogy mennyire fogja a motort a permetező,ha észre sem veszi akkor nem kell pörgetni.Vannak olyan munkagépek,hogy állandóan 1 helyben áll a gép,és 800-900 forog egész nap.
Válasz schongabor #18617. hozzászólásáraFelénk nagyon sok T-25 van,és nagyon sok a szőlő is. 3-m sorok vannak. De a 2,5m ben is elmegy.Szerintem az alatt már szűk!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha alapjáraton járatom a T-25-öst, mert permetezek, álló helyzetben, akkor nem károsodik a motor?
Van elég hűtése a motornak?
Alapjáraton járassam, vagy inkább pörgessem jobban?
Ha hülyeséget kérdeztem, bocsánat, de nem vagyok egy műszaki zseni.
Szia Attila,
mi felújításhoz levettük a fülkét.
ha nincs berohadva az összes csavar (amit kétlek, nálunk több mint felét oxigénnel kellett kivágni), és van egy magasabb szin és egy csiga vagy flasenzúg, akkor nem nagy meló.
Sziasztok!
A múltkor érdeklőttem a TLT csonk szimeringje után mert szivárgott. Ősszel cseréltünk benne TLT meghajtó tengelyt összekötő hüvellyel Új csapágy bronzperselyt és TLT csonkot szimeringel egyedül csak a kapcsoló hüvelyt nem cseréltük.
És újra elkezdett szivárogni az olaj a csonknál. Más traktorokat megnéztem abba még eredeti szimering volt és teljesen más fajta mint amit én vettem. Szerintetek az befilyásolhatja,hogy szivárog? Valaki tudna feltenni képet a normális szimeringröl??? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat
t25-ös hidralikályában a legynagyobb bötaság motor olajat önteni leggyjób váltó olajat teni minil súrob anál jóbb ha göndolod teszel hozá hidralikát és igy nem habzik de ha göndolod probáldki mind a kétt megoldást majd megylátod mejik lesz a jóbb én nekem csak hidralika olaj a szigma doban van.
attól függ hogy mennyire kopott a motorod , hidraulikába azért jobb motorolajat rakni mert üzem meleg állapotban nem annyira híg és megfelelő a szivattyú számára, jobban dolgozik vele majd más pontosabban kiegészíti
A 15w40 és a 20w50 motorolaj közül melyik a jobb a trakiba?
A hidraulikába miért jobb a motorolaj, mint a hidraulika olaj és oda milyen motorolajat rakjak?
Nincs belőle sajnos 4x4-es!
A továbbfejlesztett T-25-böl lett a T-30-as ,ott is 2 típus van. T-30A70 az csak hátsókerék hajtású,és a T-30A80 az a 4x4-es. De a T-30-nak a váltója teljesen más,mint a T-25-é ,és ezért nem lehet meghajtatni az első hidat.
"nem olyan mint az MTZ "
Sziasztok,
Nemrég vásároltam egy t25 kis traktort, csak hátsó meghajtású, érdekelne, hogy van belőle 4x4-es gyári változat? Illetve a sima verziót át lehet alakítani 4x4 - re?
maradjunk annyiban hogy sz*rból nem lehet várat építeni.
az alkatrésznek sajnos ára van.
annyit lehet biztosan tudni hogy párforintos áron nehéz/lehetetlen minőségben jó alkatrészt venni. meg azt is lehet tudni hogy a drága alkatrész se feltétlen jobb mint az olcsóbb.
tudni azt hogy melyiket érdemes választani nem mindíg triviális.
de azért lehet sejteni hogy van egy ár ami alatt képtelenség értelmes dolgot kapni.
megkéne nézni hogy habos e az olaj benne.
ha járatás után habos az olaj akkor falsot szív a rendszer. buborékos habos olajjal nem fog rendesen működni a munkahenger.
a tömítetlenég minden formában ellensége a huidraulikának.
az olaj amit beletettél milyen, és milyen volt benne előtte ?
végszükség esetén a vezérműtömb kúpos szelepét kellene megnézni. lehetséges hogy bemosott valamit a friss olaj, és nem zár le a szelep. emiatt a pumpált olaj egy része résolajként visszakerül a tartályba.
25322 hozzászólás
Válasz Myrrdin #18624. hozzászólására"szerencsére" a blokknak semmi baja!
Válasz Matyika01 #18623. hozzászólásárahttp://traktormarcali.hu/
őket érdemes kérdezni.
nem gyorsan de találnak bele mindent szerintem.
Válasz Matyika01 #18623. hozzászólásáraVan már annyi motor fel újító Kft ott már próbáltad??
Válasz Matyika01 #18623. hozzászólásáramenthetetlen a motorblokk?
Sziasztok!VTZ2048am tipusu traktort megvettem!
Gond,a fötengely,és a nyugvocsapágy eltört!Most vásárolnék füzött motorblokkot!Habi kft,és a Faragó Bt. már kerestem de nincs nekik!
Tudnátok nekem segiteni!
Elöre is Köszönöm!!!!!
Válasz stefi69 #18621. hozzászólásáraKöszi. Akkor nem pörgetem feleslegesen.
Válasz Bognár Attila #18619. hozzászólásáraAttól függ ,hogy mennyire fogja a motort a permetező,ha észre sem veszi akkor nem kell pörgetni.Vannak olyan munkagépek,hogy állandóan 1 helyben áll a gép,és 800-900 forog egész nap.
Válasz schongabor #18617. hozzászólásáraFelénk nagyon sok T-25 van,és nagyon sok a szőlő is. 3-m sorok vannak. De a 2,5m ben is elmegy.Szerintem az alatt már szűk!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha alapjáraton járatom a T-25-öst, mert permetezek, álló helyzetben, akkor nem károsodik a motor?
Van elég hűtése a motornak?
Alapjáraton járassam, vagy inkább pörgessem jobban?
Ha hülyeséget kérdeztem, bocsánat, de nem vagyok egy műszaki zseni.
Válasz schongabor #18617. hozzászólásáraSzerintem elég.
Sziasztok!
Szőlőt telepítenék és épp azon gondolkodok, hogy mi legyen a sortáv. Van egy jó kis t25-ösünk, melynek legszélesebb pontja 155 cm körül van.
Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Elég lehet a 2 méter, vagy legyen inkább több?
Köszi,
Gábor
hol lehet venni üzemanyagtankot valki nemtugya?
Válasz dávidka234567 #18614. hozzászólásáraúj festés, felpörögnek az események
mydrin ragd fel a képeket
Válasz a2457 #18611. hozzászólásáraFlex.
Szeretem az egyszerű megoldásokat, de nem ennyire.
Válasz a2457 #18611. hozzászólásáraFlex.
Szeretem az egyszerű megoldásokat, de nem ennyire.
Válasz a2457 #18610. hozzászólásáraflex..
lol.
Válasz Bognár Attila #18609. hozzászólására:D
felxed van ?
Válasz Myrrdin #18607. hozzászólásáraÉn nem értek hozz. Igazából nem akarom bonyolítani az életem, de a fülke sok helyet foglal.
Válasz ND #18606. hozzászólásáraKöszi az infót. Vagy a fülkét kell levenni, vagy a gyümölcsöst felnyesni.nem tudom melyik a nagyobb meló.
Válasz #18606. hozzászólásra
a villamos vezetékek szét és újbóli össze kötése hiába nem nagy meló de aki nem ért hozzá
Válasz #18602. hozzászólásra
Szia Attila,
mi felújításhoz levettük a fülkét.
ha nincs berohadva az összes csavar (amit kétlek, nálunk több mint felét oxigénnel kellett kivágni), és van egy magasabb szin és egy csiga vagy flasenzúg, akkor nem nagy meló.
minek kell kép szimeringről az árából ítélve meglehet álapítani hogy milyen minőségű
Sziasztok!
A múltkor érdeklőttem a TLT csonk szimeringje után mert szivárgott. Ősszel cseréltünk benne TLT meghajtó tengelyt összekötő hüvellyel Új csapágy bronzperselyt és TLT csonkot szimeringel egyedül csak a kapcsoló hüvelyt nem cseréltük.
És újra elkezdett szivárogni az olaj a csonknál. Más traktorokat megnéztem abba még eredeti szimering volt és teljesen más fajta mint amit én vettem. Szerintetek az befilyásolhatja,hogy szivárog? Valaki tudna feltenni képet a normális szimeringröl??? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat
Válasz #18599. hozzászólásra
gratulálok.
1-2 összehasonlító kép, az összkerekes Lada motoros traki és a T-25. A géppark:
Igazából a T-25 csak a nagyobb hátsó kerék miatt magasabb. Illetve a fülke természetesen.
Az öreg gyümölcsösben necces a közlekedés.
Valaki szedte már le a fülkét? Nagy meló?
azén váltómba nem mentbe le 10l kb 8,5liter fért bele
Sziasztok. Hoztam 1-2 képet.
T-25-ösömmel permetezünk.
Már 15 üzemóra bele szaladt. Másfél év alatt.
Válasz #18596. hozzászólásra
t25-ös hidralikályában a legynagyobb bötaság motor olajat önteni leggyjób váltó olajat teni minil súrob anál jóbb ha göndolod teszel hozá hidralikát és igy nem habzik de ha göndolod probáldki mind a kétt megoldást majd megylátod mejik lesz a jóbb én nekem csak hidralika olaj a szigma doban van.
Válasz #18597. hozzászólásra
ez így pontos ahogy van.
Válasz #18596. hozzászólásra
attól függ hogy mennyire kopott a motorod , hidraulikába azért jobb motorolajat rakni mert üzem meleg állapotban nem annyira híg és megfelelő a szivattyú számára, jobban dolgozik vele majd más pontosabban kiegészíti
A 15w40 és a 20w50 motorolaj közül melyik a jobb a trakiba?
A hidraulikába miért jobb a motorolaj, mint a hidraulika olaj és oda milyen motorolajat rakjak?
Válasz #18594. hozzászólásra
Tökéletes
Válasz #18592. hozzászólásra
Motorolajok:
-motorolaj: 15w40 Turbó diesel Kb:7.5 liter.
-adagoló: motorolaj, 1dl.
-levegőszűrő alja: motorolaj,1.1 liter.
Hajtómű olajok:
-sebességváltó: 80w90-es de, lehet ettől sűrűbb is.{140-es} Kb:10 liter.
-hátsó lehajtások{sonkák}: hajtómű olaj 1.5-1.5 liter oldalanként.
-hidraulika szivattyú hajtásháza: hajtómű olaj, 3dl.
-első kerékagyak: hajtómű olaj 1dl vagy zsír de,lehet a kettő keveréke is.
Hidraulika rendszer: hidraulika olaj vagy motor olaj {az utóbbi jobb} 7 liter.
Válasz #18592. hozzászólásra
pontos mennyiségeket nemtudom.
váltóba hykomol 80w-90 ,
motorba MOL Dynamic Turbo Star 20W-50 vagy
MOL Dynamic Turbo Diesel 15W-40
Segítséget kérek. T-25/a trakim olajcsere előtt áll. Mennyi olajat vegyek a motorba és mennyit a váltóba? Ki milyen olajat használ?
Az a baja a VTZ 3 hengeresnek,hogy általában maradt a T-30 féle váltó ,és az már gyenge az 50-pár lóerőnek!
Válasz #18589. hozzászólásra
A VTZ-ben is van 2 féle váltó,az 1-ik az egyezik.Amelyik nem egyezik abból elég kevés van.
Válasz #18588. hozzászólásra
a t30 és a vtz váltó egyezik?
Válasz #18586. hozzászólásra
Nincs belőle sajnos 4x4-es!
A továbbfejlesztett T-25-böl lett a T-30-as ,ott is 2 típus van. T-30A70 az csak hátsókerék hajtású,és a T-30A80 az a 4x4-es. De a T-30-nak a váltója teljesen más,mint a T-25-é ,és ezért nem lehet meghajtatni az első hidat.
"nem olyan mint az MTZ "
Válasz #18586. hozzászólásra
t-30 as változat az már öszkerekes.
tudtommal a t-25 öst nem lehet öszkerekessé varázsolni.
Sziasztok,
Nemrég vásároltam egy t25 kis traktort, csak hátsó meghajtású, érdekelne, hogy van belőle 4x4-es gyári változat? Illetve a sima verziót át lehet alakítani 4x4 - re?
Válasz #18582. hozzászólásra
igen sikerüt
a tartàlyból a szivatyúba vezető csőnek a tartálynál lévő végénél rossz volt a tömités kicseréltem és azota hiba nélkül megy
maradjunk annyiban hogy sz*rból nem lehet várat építeni.
az alkatrésznek sajnos ára van.
annyit lehet biztosan tudni hogy párforintos áron nehéz/lehetetlen minőségben jó alkatrészt venni. meg azt is lehet tudni hogy a drága alkatrész se feltétlen jobb mint az olcsóbb.
tudni azt hogy melyiket érdemes választani nem mindíg triviális.
de azért lehet sejteni hogy van egy ár ami alatt képtelenség értelmes dolgot kapni.
Válasz #18568. hozzászólásra
Ott a pont figyelmetlen voltam. De hidd el a boltok 90%-ában az olcsót árulják.
Válasz #18581. hozzászólásra
akkor, sikerült megjavítani ?
Hol találtad meg a hibát ?
Válasz #18580. hozzászólásra
köszönöm a segítségedet a2457
Válasz #18579. hozzászólásra
habzás inkább a szivattyú szívó ágában szokott keletkezni.
a levegőt ami bekerül elkeveri az olajjal a szivattyú.
első gyanúsítottam a tartályt a szivattyúval összekötő csőcsatlakkozás tömítettsége.
Válasz #18578. hozzászólásra
köszi a választ
elég habos volt az olaj amikor ujra leengettük
át nézem a tömitéseket és remélem hogy megjavul .
Válasz #18577. hozzászólásra
megkéne nézni hogy habos e az olaj benne.
ha járatás után habos az olaj akkor falsot szív a rendszer. buborékos habos olajjal nem fog rendesen működni a munkahenger.
a tömítetlenég minden formában ellensége a huidraulikának.
az olaj amit beletettél milyen, és milyen volt benne előtte ?
végszükség esetén a vezérműtömb kúpos szelepét kellene megnézni. lehetséges hogy bemosott valamit a friss olaj, és nem zár le a szelep. emiatt a pumpált olaj egy része résolajként visszakerül a tartályba.