Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.94 FtUSD394.48 FtCHF446.43 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
várjál te még azzal, múltkor is így volt hogy megavult de mégse. hengerszett kompletten (gyűrűkkel,stb) 30 max 35ezerft megúszod.amúgy a múltkor nem azt írtad hogy 200 ah akksid van benne?
nekem külön külön van izzitás sorba kötve de nem is igen kell használni 160 ah aksi van benne dekot ki teker indul. gázolaj szokott szivatni mikor megdermed de benzint szotam tenni a tankba és azota azzal sincs baj
átcserélve csaka henger nem dadog pedig a én cuccommal jo akompi is hátlássuk be pénz ami kell rá tuti lessz egy 100 asba benne 2 henger hengerfej dugó stb
Válasz #17864. hozzászólásra
A T30-hoz kaptam egy hármasekét.A kisöreg azt mondta lóekéből csinálták.Új vasakat tettem rá,23-25cm tud.Dombnak 1,lejtnek3-ba viszi.
Minden T25,T30,T16,VTZ tipusú traktorba van gyárilag izzítás.Van a szívótorkos {két v. három hengerre egy} és van a hengerenkénti ami a hengerfejbe van beépítve.
Ezen belül van a spirálos és a hengeres izzítógyeretya.
Válasz #17857. hozzászólásra Az én vtz m bem a henger fejben van az izzitó gyertya a t16 os omba meg a szívó torokban van de az spirál alakú ,de át lehet alakittani a t25 ös henger fejét is csak kikel fúrni menet és mehet bele a gyertya azt gó....tehát van izzitó gyerta is meg torok izzító spirál is...
Szia Gerimur!
Minden T-25-ben van ízzitás? Vagy külön kell belszerelni? Én eddig csak dekompreszorral indittam télen nyáron. De jó lenne ha lenne ízzitó gyertya benne.
dadogunk tovább na most holnap leszedjük akét nehgert van ott egy t-25 ami borult de jo a motor rátesszük a két hengert csak ugy valszeg ki van kopva a motorom
Az enyém is nagyon erősen zúgott télen-nyáron amíg hidraulika olaj volt benne.Lecseréltem motorolajra {15w40} azóta megszünt a zúgás.
Én -8 -10°C-ig dekompresszorral simán indítok.Ettől hidegebb időben szoktam használni az izzítást.
Nem árt a szűrőket is ellenőrizni.
akkor szokott a szivattyú ordítani hidegben ha vizes az olaj.
eressz le belőle valamennyit s vágjad be a mélyhűtőbe, hamar elárulja a dolgot.
cserélni csak melegen ajánlott :D
más.
t-25 és vtz, minusz végtelenben is kell induljon ha minden rendben van.
fel kell pörögjön dekompresszorral rendesen.
ha még izzítassz is hozzá akkor meg biztosan indul.
tegnap kezdett erre hidegebb lenni, de este még simán indult az enyém is.
(a muszka az már nem ilyen kegyes, melegítő nélkül nem indul, lol)
Befecskendezési szöget és a szelephézagokat ellenőrizd. Ha azok jók akkor esetleg a porlasztók vagy az adagoló lehet a ludas.
Más. A nagy hidegben beparkoltam tető alá de valami irgalmatlan hangja van ilyenkor a hidraulika szivattyúnak
Nekem is volt gondom a VTZ-vel, de gyanítom, hogy az izzító gyertyákkal lehet valami.
De ez a megoldás segített az indításban:
A levegőszűrő ciklon fejét levettem, majd tenyérrel befogom a szívócsövet. Szépen felpörgeti a motort így, majd levéve a kezemet róla (önindítózás közben), már indul is.
Persze kell egy kis megfelelő időzítés is.
Bár , hogy ne kelljen nyújtózkodnom, ezt a módszert találtam ki rá.
Persze 7-8 fok nál enélkül is indul.
Válasz #17828. hozzászólásra
Nem kell annyira széljel szedni! A váltó mind két oldalán van hosszúkás fedél szedd le valaki be ül be nyomja a kuplungot és be állítod,hogy egyformán álljanak a rudak.Max 0,5 óra azt tűz tovább!!!!
Szia.
Nem tudom merre laksz ?!
Ha nem mesze gyere nézd meg és beszélgethetünk róla milyen gép ! Azért ,hogy megnézed nem kell fizetni!! :) És erre nem kell költened semmit ! Egy megnézést megér !
Valaki tudna feltenni a váltóról egy robbantott ábrát? Vagy a legjobb lenne egy magyar nyelvű gépkönyv (elektronikusan, postai úton,(fénymásolat) -nyilván az én költségemre! Valami összegabalyodott a váltóban, és rajz nélkül nem szívesen bontanánk szét...
A tünetek: mindkét váltókar üresben, ha leszállok a kuplungról nem mozdul, viszont a moror fullad. A 4, és a rövid 1 nem kapcsolható! Minden más igen, viszont hiába teszem sebességbe, a jelenség továbbra is fennáll!
25322 hozzászólás
megkérdezhetném t-25 kör adagoloba mennyi motorolaj kell? töllem is kérdezték de nem tudom meg akk enyémet is megfrissitem fél liter? vagy mennyi?
Válasz #17875. hozzászólásra
dede csak kölcsön van adva egy másik gépbe igy én nekem meg a 160 as van
Válasz #17873. hozzászólásra
várjál te még azzal, múltkor is így volt hogy megavult de mégse. hengerszett kompletten (gyűrűkkel,stb) 30 max 35ezerft megúszod.amúgy a múltkor nem azt írtad hogy 200 ah akksid van benne?
Válasz #17861. hozzászólásra
nekem külön külön van izzitás sorba kötve de nem is igen kell használni 160 ah aksi van benne dekot ki teker indul. gázolaj szokott szivatni mikor megdermed de benzint szotam tenni a tankba és azota azzal sincs baj
Válasz #17853. hozzászólásra
átcserélve csaka henger nem dadog pedig a én cuccommal jo akompi is hátlássuk be pénz ami kell rá tuti lessz egy 100 asba benne 2 henger hengerfej dugó stb
Sziasztok!
Tárcsát keresek T30-hoz függesztettet szőlőbe kellene.
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
Veszprém, Vas, Győr, Zala, Somogy, Fejér megyék előnyben.
Béla
Köszönöm a válaszokat!
enyémen ha elindítom nekem az óra hideg motornál 4 bárt mutat melegen természetesen lejeb megy
Válasz #17867. hozzászólásra
az olajnyomás 1-3,5 között legyen
motornál?
Megtudná valaki mondani, mennyi a rendes olajnyomás? Mert holnap szeretném beállítani.
http://olx.hu/hirdetes/bagodi-kettes-eke-tz4k-eke-uj-ID1xFfB.html
ilyesmi kéne szerintem, csak 3 fejjel.
A T30-hoz kaptam egy hármasekét.A kisöreg azt mondta lóekéből csinálták.Új vasakat tettem rá,23-25cm tud.Dombnak 1,lejtnek3-ba viszi.
szerintetek lovas ekéből lehet ekét csinálni t-25-öshöz? és hány fejet bír el???
Válasz #17861. hozzászólásra
ahha, akkor ezen gondolom szívótorkos lehetett valamikor csak aztán lekerült róla.
na szép.
sebaj, így is indul ahogyan kell :D
Köszönöm a válaszokat
Minden T25,T30,T16,VTZ tipusú traktorba van gyárilag izzítás.Van a szívótorkos {két v. három hengerre egy} és van a hengerenkénti ami a hengerfejbe van beépítve.
Ezen belül van a spirálos és a hengeres izzítógyeretya.
Válasz #17857. hozzászólásra Az én vtz m bem a henger fejben van az izzitó gyertya a t16 os omba meg a szívó torokban van de az spirál alakú ,de át lehet alakittani a t25 ös henger fejét is csak kikel fúrni menet és mehet bele a gyertya azt gó....tehát van izzitó gyerta is meg torok izzító spirál is...
Válasz #17857. hozzászólásra
passzolok, ebben nincsen.
nemtudom hogy gyárilag van e mindben, feltételezném hogy igen.
Válasz #17857. hozzászólásra
De azért tisztázzátok, hogy melyik motornál hol van az izzítás! Biztos mást is érdekelne.
Minden T-25-ben gyárilag van izzítás ! Megint meg tudtál lepni . #17855 hozzászólásra
Válasz #17851. hozzászólásra
tesztnek nem rossz ötlet :D
ha ez a baj tényleg, akkor meg majd veszel rá újat.
vtz-ben bizti van, t-25 ből spec az enyémben nincsen izzítás.
Válasz #17850. hozzászólásra
Szia Gerimur!
Minden T-25-ben van ízzitás? Vagy külön kell belszerelni? Én eddig csak dekompreszorral indittam télen nyáron. De jó lenne ha lenne ízzitó gyertya benne.
leveszed a hazsnált henger+dugót evgy másik blokkról és azt teszed rá, ne csináld. vegyél rá újat és akkor nyugodtabban alszol.
Válasz #17851. hozzászólásra
Akkor érdemes lenne új hengert venni újat c-set
Válasz #17827. hozzászólásra
dadogunk tovább na most holnap leszedjük akét nehgert van ott egy t-25 ami borult de jo a motor rátesszük a két hengert csak ugy valszeg ki van kopva a motorom
Válasz #17848. hozzászólásra
Szia!
Az enyém is nagyon erősen zúgott télen-nyáron amíg hidraulika olaj volt benne.Lecseréltem motorolajra {15w40} azóta megszünt a zúgás.
Én -8 -10°C-ig dekompresszorral simán indítok.Ettől hidegebb időben szoktam használni az izzítást.
Nem árt a szűrőket is ellenőrizni.
Válasz #17848. hozzászólásra
akkor szokott a szivattyú ordítani hidegben ha vizes az olaj.
eressz le belőle valamennyit s vágjad be a mélyhűtőbe, hamar elárulja a dolgot.
cserélni csak melegen ajánlott :D
más.
t-25 és vtz, minusz végtelenben is kell induljon ha minden rendben van.
fel kell pörögjön dekompresszorral rendesen.
ha még izzítassz is hozzá akkor meg biztosan indul.
tegnap kezdett erre hidegebb lenni, de este még simán indult az enyém is.
(a muszka az már nem ilyen kegyes, melegítő nélkül nem indul, lol)
Válasz #17842. hozzászólásra
Befecskendezési szöget és a szelephézagokat ellenőrizd. Ha azok jók akkor esetleg a porlasztók vagy az adagoló lehet a ludas.
Más. A nagy hidegben beparkoltam tető alá de valami irgalmatlan hangja van ilyenkor a hidraulika szivattyúnak
Válasz #17840. hozzászólásra
Köszi az infót!
Válasz #17841. hozzászólásra
Köszi a tanácsokat mindenkinek.
Marad a Vlagyi. Már csak valami melót kell keresnem rá, mert az a 6 óra/év nagyon karcsú.
Bár ezzel a tempóval még 10 év múlva is pöpec marad a gép.
Válasz #17844. hozzászólásra
Cél szentesíti az eszközt.
A probléma megoldó képességünk emel ki bennünket az állatok közül.
Nekem is volt gondom a VTZ-vel, de gyanítom, hogy az izzító gyertyákkal lehet valami.
De ez a megoldás segített az indításban:
A levegőszűrő ciklon fejét levettem, majd tenyérrel befogom a szívócsövet. Szépen felpörgeti a motort így, majd levéve a kezemet róla (önindítózás közben), már indul is.
Persze kell egy kis megfelelő időzítés is.
Bár , hogy ne kelljen nyújtózkodnom, ezt a módszert találtam ki rá.
Persze 7-8 fok nál enélkül is indul.
Úgy sem,hogy kihúzott dekompresszorral felpörgeted,majd betolod?
Én (-)7-8 fokig nem is izzítottam....simán indult.
Nem indul a gépem a hidegben mit tegyek?
Válasz #17838. hozzászólásra
Jól döntesz....ez a helyes út....le ne térj róla!!!
Válasz #17837. hozzászólásra
nincs kontra anya csak a záróanya meg alátét
Válasz #17836. hozzászólásra
Igen, erre gondoltam én is! Leszedjük, megnézzük, ha kérdés van jelentkezek!
Köszönet!
Válasz #17823. hozzászólásra
Oké. Köszi az infót.
Akkor valószínű nem lesz csere-bere.
Boldog Új Évet Mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni,az olajnyomás állító csavarnál van kontraanya,vagy csak az alátét és záró anya?
Válasz #17833. hozzászólásra
Erre gondoltam úgye kivehetö mit akarok
Válasz #17829. hozzászólásra
Szia. 430 km-re vagy, a többit e-mailben megirtam.
Válasz #17833. hozzászólásra
Igen egyik jobb oldalon a váltó tetején a másik bal oldalt van az is a tetején egymással szembe.
Válasz #17832. hozzászólásra
van a padlólemez alatt egy hosszúkás fedél azzal már szemeztem! :) gondolom az lesz az ( kicsivel alatta és hátrébb van egy másik ovális).
Nem kell annyira széljel szedni! A váltó mind két oldalán van hosszúkás fedél szedd le valaki be ül be nyomja a kuplungot és be állítod,hogy egyformán álljanak a rudak.Max 0,5 óra azt tűz tovább!!!!
Válasz #17830. hozzászólásra
Köszi! Ez volt a mi tippünk is! Csak gondoltam azért nem ártana némi szakirodalom, hátha valami meglepetést találunk...
összekeverted benne a sebességeket, szereld ki a padlólemezt, váltókart és mozgasd a kapcsoló tengelyeket üres állásba
Válasz #17814. hozzászólásra
Szia.
Nem tudom merre laksz ?!
Ha nem mesze gyere nézd meg és beszélgethetünk róla milyen gép ! Azért ,hogy megnézed nem kell fizetni!! :) És erre nem kell költened semmit ! Egy megnézést megér !
Sziasztok!
Valaki tudna feltenni a váltóról egy robbantott ábrát? Vagy a legjobb lenne egy magyar nyelvű gépkönyv (elektronikusan, postai úton,(fénymásolat) -nyilván az én költségemre! Valami összegabalyodott a váltóban, és rajz nélkül nem szívesen bontanánk szét...
A tünetek: mindkét váltókar üresben, ha leszállok a kuplungról nem mozdul, viszont a moror fullad. A 4, és a rövid 1 nem kapcsolható! Minden más igen, viszont hiába teszem sebességbe, a jelenség továbbra is fennáll!