Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nagyok ám ott az erő viszonyok az eredeti vonólap helye mennyivel is vastagabb ?Remélem érthetően elmagyaráztam nem okoskodni akartam csak
én is a hibáimból tanulom ezeket Akkor jó viszont ,ha csak könnyű dolgokat akasztasz fel ,nekem a vetőgép szakította ki a hátulját !
Jó a megoldás ,de gyenge ,mert a lánc feszítő helyén van a tengely .Nekem annak idején a munkahenger kiszakadt a tartóval együtt Az eredeti vonólap csatlakozástól hozd le a mostani helyre egy rövid csap be az eredeti helyre arra ráhúzol egy húszas laposvasat és függőlegesen lejjebb hozod azt is kifúratod olyanra hogy átmenjen a csap úgy ,mint most csak vastagabb falú felfüggesztés lenne ,úgy biztos nem szakadna le
nem tudom, mennyire látszik, de a közepében van egy átmenő tengely a végén két menettel, anyával.
a lánc/lakattartó laposvas meg csődarabokon van (vastagfalú, kb 8-10mm), hogy el tudjon fordulni a tengelyen emeléskor, mellette ugyan olyan cső a "hézagolás"
Szia! Engem is pontosan ez érdekelne, mert nem akarom feleslegesen felezni a szivattyút. Ha meg nem bírja 4 hengerrel hajtani, akkor sajnos a t25 kicsi lesz.
Pedig nagyon hajlanék a típusra a gazdaságossága miatt.
Kiegészítő tábla nem ártana, hogy "Kivéve célforgalom" !! Vagy az önkormányzat hozzon egy határozatot, hogy behajtási engedéjjel te bemehetsz. Akkor is kell kiegészítő tábla, hogy "Kivéve engedéjjel! " Szerintem. Így simán büntet a rendőr....
Ebben nincs semmi "érdekesség" . Kertitoxok jöttek ki 2,3,4,6, hengeres szivattyúval.Azaz 4 fajta,de igazából csak 2 . Mert a 2 az lehet 4 is.A 3 meg lehet 6 is. Nagy vonalakban csak a hengerek száma változik.
Válasz #16404. hozzászólásra
Szia. Ha kiválasztottad a képet a gépedről (tallóz) és az meg is jelent a hozzászólásodnál, akkor (feltölt) majd a kép mellett lesz egy apró betűs, zöld színű "beilleszt" szó. Arra is nyomj rá aztán küld el a hozzászólást.
A Kertitox 10-est is jól kezeli,ha a 4 hengeres szivattyú le van felezve,40 bárt akkor is tud. Több ilyent tudok akik így dolgoznak vele.
És még takarékos is ,mert a szivattyúnak csak a fele kopik.
Ja ,és azért nem 3-4 ventilátor fordulaton. De ahogyan leírtam simán bírja!
ÉN a sajátommal egy 1500l húzzok már 2éve igaz maszek,3 membrános olasz szivattyú 70 cm-rs ventilátor ,erős szerkezet.Én ezt igy vettem márkészen, 6-6 szórófej, nekem tele szerrel (1500l) könnyen viszi pedig domb is van a területben.
Hozzászólnék az előzőekhez ,az tény hogy a T25 kicsi a kertitoxhoz mert nagy a ventilátor ,és a szivattyú is 4 dugattyus azért nem bírja hajtani,itt mifelénk van egy fickó UE 28 as gépel húzza de csak küszködik a kertitoxal.
Szia!Nekünk is ilyen van csak 2200 literes de a miénket valamiért nagyon megérzi az mtz.Gondolom valami baj van a szivattyúnkkal.A kertitox szivattyút könnyebb hajtani mint a malupe agro szivattyút mert a családba van kertitox is.
25336 hozzászólás
Válasz #16440. hozzászólásra
A szimering nem ,de a csapágy kérdés az bajosabb!
Válasz #16438. hozzászólásra
1-2 fotót küldhetne róla, nekem is kikellene cserélni mert szivárog az olaj. Nagy munka? Nem csináltam még ilyet.
Válasz #16436. hozzászólásra
A három pontod csak akkor lenne így gyenge ,ha spc vetőgép is lenne fenn
Válasz #16391. hozzászólásra
Hal segítség kellene a haveromnak ,kardán szimeringet cserél és szeretné kicserélni a csapágyat is hátúlról meg lehet oldani vagy nagyobb munka?
Válasz #16436. hozzászólásra
Az nem nagy súly ,nekem a munkahenger szakadt ki alul tőből!
Válasz #16430. hozzászólásra
Szia Gjoni,
nem állítom, hogy teljesen értem, amit írni akartál.
a 3.pontról van szó? neked az szakadt ki, nem?
a fűkaszánk/szárzúzónk vagy 150kg, meg van egy 300l-es permetező,
amit hordani szokott.
ez nem gondolom, hogy nagyon nehéz lenne neki. vagy mégis?
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel, tettem fel venyigehúzós videót youtube-ra. Maradék vasakból készült húzó, de jó masszív kis szerkezet
0:50-től kezdődik a húzás.
T25 venyigehúzás
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
Megoldottam a problémát !
persze.
kérdés inkább hogy mi van ha keskenyebb vagy szélesebb apparátot akar majd ráakasztani, akkor hogyan tudja állítani?
Ezzel a megoldással emeléskor és süllyesztéskor is egyformán feszes marad a lánc ?
Válasz #16425. hozzászólásra
Szia! Nálam így van megoldva, hogy ne akadjon a kardán a láncba.
Válasz #16421. hozzászólásra
Nagyok ám ott az erő viszonyok az eredeti vonólap helye mennyivel is vastagabb ?Remélem érthetően elmagyaráztam nem okoskodni akartam csak
én is a hibáimból tanulom ezeket Akkor jó viszont ,ha csak könnyű dolgokat akasztasz fel ,nekem a vetőgép szakította ki a hátulját !
Jó a megoldás ,de gyenge ,mert a lánc feszítő helyén van a tengely .Nekem annak idején a munkahenger kiszakadt a tartóval együtt Az eredeti vonólap csatlakozástól hozd le a mostani helyre egy rövid csap be az eredeti helyre arra ráhúzol egy húszas laposvasat és függőlegesen lejjebb hozod azt is kifúratod olyanra hogy átmenjen a csap úgy ,mint most csak vastagabb falú felfüggesztés lenne ,úgy biztos nem szakadna le
Válasz #16427. hozzászólásra
se fűkasza, se függesztett permetező kardánja még nem akadt bele.
remélem nem is fog. bár ha úgy adódik, bármire képes vagyok
Válasz #16425. hozzászólásra
Szia Pakesz,
nem tudom, mennyire látszik, de a közepében van egy átmenő tengely a végén két menettel, anyával.
a lánc/lakattartó laposvas meg csődarabokon van (vastagfalú, kb 8-10mm), hogy el tudjon fordulni a tengelyen emeléskor, mellette ugyan olyan cső a "hézagolás"
Válasz #16424. hozzászólásra
Szia. Nekem gyümölcsösbe kellene a permetező, ventilátorral együtt. Legalább 30 bar nyomásra lenne szükségem.
Köszönöm!
Nekem kell valami megoldás, de ez így jónak tűnik.
Nekem 3 hengeres van, 10 szórófejet simán visz 15 bar nyomással is, de én 8 körül megyek csak vele, így is kinyom elegendő mennyiséget.
Válasz #16422. hozzászólásra
Szia! Engem is pontosan ez érdekelne, mert nem akarom feleslegesen felezni a szivattyút. Ha meg nem bírja 4 hengerrel hajtani, akkor sajnos a t25 kicsi lesz.
Pedig nagyon hajlanék a típusra a gazdaságossága miatt.
Válasz #16419. hozzászólásra
Szia Soto,
ha kiiktatsz két hengert, akkor csak fele lesz a szállított folyadékmennyiség, nem? az elég lesz a 12 fúvókának, hogy rendes fedést csináljon?
Sziasztok,
múltkorában vki érdeklődött gúzsolási megoldásokról, hogy ne akadjon a kardánba.
a miénk így van megoldva
üdv
ND
Válasz #16418. hozzászólásra
Szóval ha leveszek 2 hengert akkor is megfújja a 12 fúvókát közel 40 bárral, és marad elég erő a ventilátornak is?
Szép jó estét!
Merre vannak a "rég nem látott arcok"? Bucó, Sanyi...és többiek?Remélem minden oké...
Válasz #16382. hozzászólásra
Kiegészítő tábla nem ártana, hogy "Kivéve célforgalom" !! Vagy az önkormányzat hozzon egy határozatot, hogy behajtási engedéjjel te bemehetsz. Akkor is kell kiegészítő tábla, hogy "Kivéve engedéjjel! " Szerintem. Így simán büntet a rendőr....
Válasz #16390. hozzászólásra
Az ezrest elbírja.
Válasz #16414. hozzászólásra
Ebben nincs semmi "érdekesség" . Kertitoxok jöttek ki 2,3,4,6, hengeres szivattyúval.Azaz 4 fajta,de igazából csak 2 . Mert a 2 az lehet 4 is.A 3 meg lehet 6 is. Nagy vonalakban csak a hengerek száma változik.
Üdv!
Érdekes ez a szivattyú lefelezés. Hogy szokták kivitelezni?
T25+2m zuzó
t25
kösz
Válasz #16404. hozzászólásra
Szia. Ha kiválasztottad a képet a gépedről (tallóz) és az meg is jelent a hozzászólásodnál, akkor (feltölt) majd a kép mellett lesz egy apró betűs, zöld színű "beilleszt" szó. Arra is nyomj rá aztán küld el a hozzászólást.
Válasz #16405. hozzászólásra
Mit nem tudsz ? Talloz, feltölt,majd a feltöltés környékén,megjelenik 1 zöld beilleszt felirat arra katt , mehet.
A Kertitox 10-est is jól kezeli,ha a 4 hengeres szivattyú le van felezve,40 bárt akkor is tud. Több ilyent tudok akik így dolgoznak vele.
És még takarékos is ,mert a szivattyúnak csak a fele kopik.
Ja ,és azért nem 3-4 ventilátor fordulaton. De ahogyan leírtam simán bírja!
Bocs segítséget szeretnék kérni kép feltöltéssel kapcsolatban előre kösz.
permetező
permetező
T25+permetező
T25+permetező
T25+permetező
T25+permetező
ÉN a sajátommal egy 1500l húzzok már 2éve igaz maszek,3 membrános olasz szivattyú 70 cm-rs ventilátor ,erős szerkezet.Én ezt igy vettem márkészen, 6-6 szórófej, nekem tele szerrel (1500l) könnyen viszi pedig domb is van a területben.
Hozzászólnék az előzőekhez ,az tény hogy a T25 kicsi a kertitoxhoz mert nagy a ventilátor ,és a szivattyú is 4 dugattyus azért nem bírja hajtani,itt mifelénk van egy fickó UE 28 as gépel húzza de csak küszködik a kertitoxal.
Válasz #16392. hozzászólásra
Akkor ott tényleg valami gond van ha az mtz ezt megérzi, a T25 vígan dolgozik vele ....
Válasz #16391. hozzászólásra
Szia!Nekünk is ilyen van csak 2200 literes de a miénket valamiért nagyon megérzi az mtz.Gondolom valami baj van a szivattyúnkkal.A kertitox szivattyút könnyebb hajtani mint a malupe agro szivattyút mert a családba van kertitox is.