Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #15675. hozzászólásra
Ha annyira megtudod emelni vagy billenteni hogy, a kormány is kifér akkor hátra felé is leveheted, akkor nem kell levenni a kipufogót.
Majdnem elfelejtettem! A hidraulikaolaj hűtőcsöveit is meg kell bontani.
Válasz #15637. hozzászólásra
Köszönöm!
A kipufogóra nem gondoltam le kell szerelni, a kormányt nem akarom levenni . Emelőkkel felemelem a fülkét és a gépet eltudom mozgatni alatta így gondoltam. Ez a tervem. Jó lesz?
Válasz #15671. hozzászólásra
Nem hiszem hogy,könnyen tudsz szerezni mert, én is nagyon sokat kerestem de, sehol nem találtam. Véletlen nagyobb ólom mennyeséghez jutottam és öntöttem magamnak ólomból.
2db 28kg-os,
2db 21kg-os.
A gyári 18kg és szerintem kb: 5-8ezer az ára használtan.
nekem csak 1 méteres van,
a tapasztalat az hogy mászóba nagyon szépen dolgozi, felette meg nem.
saccra 160 as oldalhajtásost el kell hogy vigye, nem kizárt a 180 as sem.
az enyém bolgár. kíméletlenül áthúzom a tuskókon is, baja még nem volt, csak a kések hajlanak.
Válasz #15667. hozzászólásra
Szia!
Nekem 160-as középhajtásos lengyel maróm van, könnyedén viszi.Igaz én csak országúti vagy terep mászóban használom.De ilyet 150-ért nem nagyon kapsz.Ha igen akkor biztos kell rá költeni.Én még talán a Bulgár marót javasolnám az is szép munkát végez.
A galériámba találsz róla képeket.
Szeretném a véleményetek kérni talajmaró vásárlás témában kinek mi a tapasztalata a képen látható típusról, (alul van a hajtás) Lehet vele szép munkát végezni? 150-160cm körülivel elbír a Vlagyi? Szeretnék egy ilyet venni és nem akarom megbánni inkább előtte kérdezek! Biztos van jobb is meg erősebb is de az ár szab határt max 150e ig tudok elmenni :( Köszönöm a segítséget!
Először én is azzal próbáltam de csak a gépet emelgettem. Í gy is csak akkor bírom kihúzni ha a daru talpát leteszem a földre. Ma kétszer is megemelte a gépet letalpalva. Az pedig a hátsókerék középpontja után van 90cm -el. Ezzel a daruval a teraszos szőlőkből is kihúzom az oszlopokat. Nagyon kötött talaj van nálunk! Van egy képem amin az oszlop földben lévő része a pupomig ér mellém állítva pedig180cm vagyok. Majd megkeresem és fölteszem. Meg nálunk kevés az olyan ember aki kitakarítja a területe oszlop húzáshoz inkább utána telibe zúzatja. Én meg így is sajnálom a trakit nem még ha a sorban lévő csipkén+tőkén át kellene gázolnom. Lustaság fájna ordítanának.
Lerövidítettem a hasaljhúzó két szárát ,kapott két fület meg + merevítést a munkahenger alá meg csináltam rá fület a munkahengernek, mert a gyári nyáron kiszakadt egy nagytárcsa alatt. Így vissza lehet csavarozni a kampót a helyére csak most már fix.
Sziasztok.
Tegnap beleálltam 1ha parlag szőlőbe oszlopot húzni ,de az első óra után megrokkant a darum oszlopa. Így tegnap egész nap szerelés lett a vége, csináltam egy két videót és képet a két nap munkájáról. Na meg a vlagyi helytállásáról. http://www.youtube.com/watch?v=laK6MUuaJVchttp://www.youtube.com/watch?v=K0nRUouYnK4 Itt rokkant meg a gerenda (bili anyagból volt 80*08 z.szelvény az új 160-as i acél) A bűnös oszlop let volt vagy 1,20-on a duncs meg ráadás volt.
A lényeg ,hogy az új birja meg 204db kihúzva, kiközelítve és hazahordva!
Én a rönk vonszolást eddig mindig kihagytam az életemből.
Ha sok és vastag az állomány felvágom kuglira, két oldalra. Közé állok, jobbról-balról rádobálom a kocsira és már sípolok is haza. Itthon meg csak le kell dobállni a konyha kész fát.
Ha ágfa a téma, akkor leválasztom a rőzsét, szintén 2 oldalra dobálom, felpakolom megyek haza vele.
A vonszolás szerintem felesleges + munka. Időben és pénzben is.
Végül is igazad lehet,hogy nem kell átmenni a levágott tönkök felett, mert a kis Vlagyi a 160-as szélességével elfér a sorok között is.
Amig nem lesz jó az elektromosság a gépen sajnos nem tudok kimenni az erdőre kipróbálni.
Szia.
Nekem alacsony állás mellett 11,2*28 guminál az orrsúly alatt32cm, váltónál 35cm , faránál 30cm de nekem alá van támasztva a munkahenger és emiatt 5cm -el alacsonyabb így 30cm.
Én a magam termelésében már voltam de sosem merek átmenni a tőke fölött, mert féltem nehogy gödörbe menjen a kerék és már kész is a baj.
Én nem a váltó alatt mértem, hanem az orr súlynál, és a traki hátuljánál.
Azért, mert ott láttam szemre a legalacsonybbnak a gépet.
Ugyanis ha rámegyek egy tuskósorra először a legalacsonyabb részek fognak elakadni és az nem a váltó alja.
Válasz #15634. hozzászólásra
Hogy lehet az hogy mind két gép közepes beállításba van és ekkora a hasmagasság különbség?Tudom felni és gumi mérettől is függ de, akkor is nagy különbség!
Amit én láttam alacsony állásba annak 36cm volt a távolsága a föld és a váltó alja között, de ez függ a felni és a gumi méretétől is.
Nekem közép állásba ez a távolság:51cm 11.2x28-as gumival.
Válasz #15629. hozzászólásra
Szia!
A fülkét egy óra alatt lelehet szedni.
Oldalanként 4-4db csavart kicsavarod egy nagy csavarhúzóval kicsit körbe megemelgeted hogy, a gumitömítésnél engedjen és ne sérüljön. A kabinba menő vezetékeket kikötöd {azt hiszem3vagy4 van} és négy ember a négy sarkát megemelve előre leemeli de, előtte le kell szerelni a kipufogót is.
Ha a kormányt kiszereled, nem kell akkorát emelni könnyebben le jön.
Üdv. Attila!
A jövő hét közepéig tudok pontos választ adni, mert azokkal a felnikkel, ami neked van, olyan van itt a környéken alacsony állásban. Elmegyek, megmérem Szerdáig! ..ha addig más nem írja a méreteket
Valaki nem tudja esetleg, hogy alacsony állítás mellett milyen magasan van a traki hasa a talajtól?
Illetve, hogy erdőn, tuskók között, fölött elmegy-e a gép alacsony állásban?
Ma megmértem az enyém, az közép állásban kb 40 cm-re van a talajtól.
Előre is köszönöm az infót.
Mindegy....annyira nem is volt vészesen fontos, a csonkázómról akartam volna egy kis véleményt kérni, mert említetted hogy keresel Te is, gondoltam mostanában sokat megnéztél magyar meg netán külföldi oldalakon is (én csak magyar oldalakat néztem, meg max youtubon videókat). Nem is baj hogy nem ment át a levél, nem akartam hogy úgy érezd hogy esetleg megkörnyékezlek vele...írtam is a levélben.
25322 hozzászólás
Válasz #15675. hozzászólásra
Ha annyira megtudod emelni vagy billenteni hogy, a kormány is kifér akkor hátra felé is leveheted, akkor nem kell levenni a kipufogót.
Majdnem elfelejtettem! A hidraulikaolaj hűtőcsöveit is meg kell bontani.
Válasz #15664. hozzászólásra
Pite danke!
Válasz #15637. hozzászólásra
Köszönöm!
A kipufogóra nem gondoltam le kell szerelni, a kormányt nem akarom levenni . Emelőkkel felemelem a fülkét és a gépet eltudom mozgatni alatta így gondoltam. Ez a tervem. Jó lesz?
Nem hiszem hogy,könnyen tudsz szerezni mert, én is nagyon sokat kerestem de, sehol nem találtam. Véletlen nagyobb ólom mennyeséghez jutottam és öntöttem magamnak ólomból.
2db 28kg-os,
2db 21kg-os.
A gyári 18kg és szerintem kb: 5-8ezer az ára használtan.
Engem is érdekelne, előre 2 db.
nekem csak 1 méteres van,
a tapasztalat az hogy mászóba nagyon szépen dolgozi, felette meg nem.
saccra 160 as oldalhajtásost el kell hogy vigye, nem kizárt a 180 as sem.
az enyém bolgár. kíméletlenül áthúzom a tuskókon is, baja még nem volt, csak a kések hajlanak.
Sziasztok!
Hol tudok venni súlyt a traktorra, és mennyiért?
Köszönöm.
Válasz #15666. hozzászólásra
Szerintem is jó lenne ha össze jönne.
Személyesen több mindent meglehetne vitatni
Válasz #15667. hozzászólásra
Szia!
Nekem 160-as középhajtásos lengyel maróm van, könnyedén viszi.Igaz én csak országúti vagy terep mászóban használom.De ilyet 150-ért nem nagyon kapsz.Ha igen akkor biztos kell rá költeni.Én még talán a Bulgár marót javasolnám az is szép munkát végez.
A galériámba találsz róla képeket.
a Kép.
Üdv.Mindenkinek!
Szeretném a véleményetek kérni talajmaró vásárlás témában kinek mi a tapasztalata a képen látható típusról, (alul van a hajtás) Lehet vele szép munkát végezni? 150-160cm körülivel elbír a Vlagyi? Szeretnék egy ilyet venni és nem akarom megbánni inkább előtte kérdezek! Biztos van jobb is meg erősebb is de az ár szab határt max 150e ig tudok elmenni :( Köszönöm a segítséget!
Válasz #15665. hozzászólásra
Köszi Gerimur.
Ez a találkozó "csapatépítő tréning " nem is rossz felvetés, engem érdekelne.
Töröm az agyam hogy is kéne ezt kivitelezni.
Válasz #15651. hozzászólásra
Szia bucó!
Jó lett az oszlop húzogatód
F@sza!
Válasz #15641. hozzászólásra
Látom vérszemet kaptál
Jogdíj átutalva a Nemzetközi számlaszámodra
Vedd úgy hogy már el is költötted
Válasz #15662. hozzászólásra
Szerintem jó az csinálja dolgát az lényeg.Valami forgó jó lenne rá az biztos.
Válasz #15659. hozzászólásra
Ilyesmi fogó jobb lenne mert az enyém vagy10kg és nehéz forgatni.http://www.youtube.com/watch?v=IZESF73TVrk&list=PLnPJXGPYJcTNQ5i8kJZ4ULU78FFRhOljbhttp://
Válasz #15658. hozzászólásra
Sajna nekünk volt rá egy éjszakánk és hirtelen ez volt a legegyszerűbb megoldás, de azóta is bírja.
Válasz #15657. hozzászólásra
Először én is azzal próbáltam de csak a gépet emelgettem. Í gy is csak akkor bírom kihúzni ha a daru talpát leteszem a földre. Ma kétszer is megemelte a gépet letalpalva. Az pedig a hátsókerék középpontja után van 90cm -el. Ezzel a daruval a teraszos szőlőkből is kihúzom az oszlopokat. Nagyon kötött talaj van nálunk! Van egy képem amin az oszlop földben lévő része a pupomig ér mellém állítva pedig180cm vagyok. Majd megkeresem és fölteszem. Meg nálunk kevés az olyan ember aki kitakarítja a területe oszlop húzáshoz inkább utána telibe zúzatja. Én meg így is sajnálom a trakit nem még ha a sorban lévő csipkén+tőkén át kellene gázolnom. Lustaság fájna ordítanának.
Bucó jó lett az emelő főleg a fogó,gyors és erős!!
Válasz #15655. hozzászólásra
#8386 hozzászólásnál találsz képeket,én hogy csináltam meg.De én cseréltem tömböt is sajnos.
Válasz #15655. hozzászólásra
Én az oszlop húzást vonópaddal csináltam,és lánccal lett átkötve.
Válasz #15651. hozzászólásra Nagyon szép munka ,s jó gép..ügyesek vagytok.
Válasz #15654. hozzászólásra
Szívesen, ha van időm bár mit.
Válasz #15653. hozzászólásra
Köszi a képeket,jó megoldás.
Válasz #15648. hozzászólásra
Lerövidítettem a hasaljhúzó két szárát ,kapott két fület meg + merevítést a munkahenger alá meg csináltam rá fület a munkahengernek, mert a gyári nyáron kiszakadt egy nagytárcsa alatt. Így vissza lehet csavarozni a kampót a helyére csak most már fix.
Válasz #15651. hozzászólásra
Bucó!
Minden elismerésem. Nagyon szépen dolgozik a géped.
Sziasztok.
Tegnap beleálltam 1ha parlag szőlőbe oszlopot húzni ,de az első óra után megrokkant a darum oszlopa. Így tegnap egész nap szerelés lett a vége, csináltam egy két videót és képet a két nap munkájáról. Na meg a vlagyi helytállásáról. http://www.youtube.com/watch?v=laK6MUuaJVchttp://www.youtube.com/watch?v=K0nRUouYnK4
Itt rokkant meg a gerenda (bili anyagból volt 80*08 z.szelvény az új 160-as i acél) A bűnös oszlop let volt vagy 1,20-on a duncs meg ráadás volt.
A lényeg ,hogy az új birja meg 204db kihúzva, kiközelítve és hazahordva!
Válasz #15646. hozzászólásra
Én a rönk vonszolást eddig mindig kihagytam az életemből.
Ha sok és vastag az állomány felvágom kuglira, két oldalra. Közé állok, jobbról-balról rádobálom a kocsira és már sípolok is haza. Itthon meg csak le kell dobállni a konyha kész fát.
Ha ágfa a téma, akkor leválasztom a rőzsét, szintén 2 oldalra dobálom, felpakolom megyek haza vele.
A vonszolás szerintem felesleges + munka. Időben és pénzben is.
Várjuk őket!
Válasz #15647. hozzászólásra
Előre is kösz.
Válasz #15645. hozzászólásra
Igen de nem tudom igérni rögtön mert épp a mai munka videóit töltöm a telómról.
Válasz #15644. hozzászólásra
Na meg ha vonszolod a fát és véletlen kicsit is leér a rönk eleje mindig beleakad a tuskókba, ezzel lendületet vesztesz meg csak szívás az egész.
Válasz #15642. hozzászólásra
Kérhetnék képet a munkahenger alátámasztásáról?
Válasz #15642. hozzászólásra
Végül is igazad lehet,hogy nem kell átmenni a levágott tönkök felett, mert a kis Vlagyi a 160-as szélességével elfér a sorok között is.
Amig nem lesz jó az elektromosság a gépen sajnos nem tudok kimenni az erdőre kipróbálni.
Köszi az infót.
Válasz #15632. hozzászólásra
Csörgess meg visszahívlak. Pedig nem bánnám, mert még mindig keresem. A vlagyi nagyon lehatárolja a rá szerelhető eszközöket.
Válasz #15640. hozzászólásra
Szia.
Nekem alacsony állás mellett 11,2*28 guminál az orrsúly alatt32cm, váltónál 35cm , faránál 30cm de nekem alá van támasztva a munkahenger és emiatt 5cm -el alacsonyabb így 30cm.
Én a magam termelésében már voltam de sosem merek átmenni a tőke fölött, mert féltem nehogy gödörbe menjen a kerék és már kész is a baj.
Válasz #15625. hozzászólásra
Naná...igényt tartok rá!!!!!
Diktálom a számlaszámot : null null ákt cváj tu agyin due tre
Válasz #15639. hozzászólásra
Várjál Gerimur.
Én nem a váltó alatt mértem, hanem az orr súlynál, és a traki hátuljánál.
Azért, mert ott láttam szemre a legalacsonybbnak a gépet.
Ugyanis ha rámegyek egy tuskósorra először a legalacsonyabb részek fognak elakadni és az nem a váltó alja.
Kimegyek megnézem még1-szer mi is a szitu nálam.
Hogy lehet az hogy mind két gép közepes beállításba van és ekkora a hasmagasság különbség?Tudom felni és gumi mérettől is függ de, akkor is nagy különbség!
Amit én láttam alacsony állásba annak 36cm volt a távolsága a föld és a váltó alja között, de ez függ a felni és a gumi méretétől is.
Nekem közép állásba ez a távolság:51cm 11.2x28-as gumival.
Válasz #15629. hozzászólásra
Szia!
A fülkét egy óra alatt lelehet szedni.
Oldalanként 4-4db csavart kicsavarod egy nagy csavarhúzóval kicsit körbe megemelgeted hogy, a gumitömítésnél engedjen és ne sérüljön. A kabinba menő vezetékeket kikötöd {azt hiszem3vagy4 van} és négy ember a négy sarkát megemelve előre leemeli de, előtte le kell szerelni a kipufogót is.
Ha a kormányt kiszereled, nem kell akkorát emelni könnyebben le jön.
Válasz #15635. hozzászólásra
Köszi Árpy!
Látod én a felni mérettel nem is számoltam. Jó, hogy mondod.
Ráér a dolog nem sürgős.
Csaó
Üdv. Attila!
A jövő hét közepéig tudok pontos választ adni, mert azokkal a felnikkel, ami neked van, olyan van itt a környéken alacsony állásban. Elmegyek, megmérem Szerdáig! ..ha addig más nem írja a méreteket
Valaki nem tudja esetleg, hogy alacsony állítás mellett milyen magasan van a traki hasa a talajtól?
Illetve, hogy erdőn, tuskók között, fölött elmegy-e a gép alacsony állásban?
Ma megmértem az enyém, az közép állásban kb 40 cm-re van a talajtól.
Előre is köszönöm az infót.
Válasz #15632. hozzászólásra
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633875739982772&set=a.167579969945687.26107.154685134568504&type=1&theater
Üdv Bucó!
Mindegy....annyira nem is volt vészesen fontos, a csonkázómról akartam volna egy kis véleményt kérni, mert említetted hogy keresel Te is, gondoltam mostanában sokat megnéztél magyar meg netán külföldi oldalakon is (én csak magyar oldalakat néztem, meg max youtubon videókat). Nem is baj hogy nem ment át a levél, nem akartam hogy úgy érezd hogy esetleg megkörnyékezlek vele...írtam is a levélben.
Válasz #15622. hozzászólásra
Köszönöm a képeket Árpy!
Válasz #15628. hozzászólásra
Szia.
Sajnos nem.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni fülke leemelésében . Simán le lehet emelni a fülkét , vagy kormányt is ki kell szerelni. Köszönöm a segítséget.
Szia Bucó!
Írtam Neked egy email-t kb. 1 hete az agroinformon keresztül.Megkaptad?