Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem kaptam én se, sebaj, majd hátha holnap megérkeznek! Ha most nem érkezik meg, megpróbálom holnap is.
De azért ma este még nézd meg te is.
Gondolom neked is kiírja, hogy elküldve.
Nem jött levél.
Én is írtam neked, az agron kersztül.
Te megkaptad?
Ha nem jön levél innen, szerintem írd ki egy cetlire a freemail címem és küld el úgy, ne az agron kersztül.
Aztán az is lehet, hogy a net szarakodik.
Pbandi!
Képek a Lada motorosról. Bitang jó gép, ha épp nincs valami dugulás benne. Teljesítménye kb 2-3 szorosa a kis japóknak ára pedig 1/10-e volt. A javítási költség fillérek.
Válasz #15402. hozzászólásra
Más néven traktoros gereblye . Ezelőtt a lucerna földek művelésére használták. A széna begyűjtése után meg gereblyézték vele a táblát.
Én a végére a fésűt csavaroztam ,hogyha nagyot fog ott szakadjon szét ne a váz.Vagy 3 éve volt nálam kölcsön egy kihúzó az egyik haveré a váza 100as 10 es falvastagságú U profil össze forgatva a fogak 60x40es tömör anyagból kimerevítve, na az nem hajlott ha megakadt kapta a 82-es de a fésűnek nem lett semmi baja.De a mai árak mellett egy vagyon lenne egy ilyen.Látom már üzemel a csörlőd
Semmi vész, nem sértődtem meg, csak így ismeretlenül tényleg nem tudhatjuk ki milyen szintű gépész. Én töredelmesen bevallom, valószínű Közép-Magyarország leghülyébb traki tulajdonosa vagyok.
Ez nem dicsőség, inkább szomorú, de ez van.
Tudod, én innen indulok: A nagyszüleim 1988-ban vettek egy TZ4K-t újonnan. A mama nem vezette, mert a papa nem merte.Képzeld el 2008-ig úgy kötöttük a gyári 1 tonnás pótkocsit a trakihoz, hogy a mama rátolatott a pótra és ha már nem tudott vagy nem akart közelebb gurulni a pótkocsit /általában üresen/ ráhúztuk a vonópadra.
Érted? 20 évig nem használtuk a hidraulikát. Nem ritkán használtuk, hanem SOHA. Szóval én ebben nőttem fel.
/Mindezek mellet nagyon szerettem a nagyszüleim és bizony hiányoznak így karácsony tájékán /is/.
Szia mi a szőlőből ilyen gereblyével húzzuk a veszőt metszés után. Nemrég gajfa szedés után ezzel gereblyéztem át a területet arra is jó volt ,bár kicsit sűrűbb is lehetne ahoz. Minden köz közé be kellene hegesztenem egy fogat, mert a gaj apróbb mint a venyige. http://www.youtube.com/watch?v=1qUyhb5pEzo
Valami olyan szerkezeten gondolkodom, amit a Vlagyi mögé lehetne akasztani, mint egy függesztett boronát, ami 2 táblás fogasból van.
De nagyobb "fogai" lennének, mint a táblás fogasnak és ezt a szerkezetet az erdőben húznám magam mögött, és a rőzsét szedném össze vele. Kb mint egy nagy fésű, amit a hidraulika mozgat.
Valakinek van hasonló?
Ahonnan a trakit vettem, az eladó jó kupec módjára gumival is üzletel.
Nagy dumás a csávó, de korrekt. Ha érdekel megadom a számát, egy telefont megér, ha már tudod milyen gumit szeretnél.
/Nekem kerék súlyt szerzett a srác, 106 kg-ot 12 ezer Ft-ért/
lassan kopik a mintája, de tényleg repedezik az oldalfala, főleg a perem közelében...
de én is maradok ennél a márkánál, ha házilag csinálsz rá terepláncot, az sem dörzsöli ki.
a terepláncot nem próbáltam még, mert lusta lennék folyton feltenni meg levenni. talány csúnyább időkre egyszer megpróbálok egy "medvetalpas" láncot.
Szia a Vredestein az személykocsikon nagyon kokas ,olyat fog mint a zŐdfesték.. Nálunk az mf -en mitas van egy éve , állandóan kis nyomással használjuk (0,8bár) de nyomát sem látjuk hibának. Előtte a tauruszt egy év megválasztotta ugyanilyen körülmények közt. (Ez csak egyéni vélemény.)
Az mtz én meg vagy öt éve rajta van hibátlanúl.
Üdv. Márk!
Ha a T30-ra kell, akkor ott ha jól tudom, a max a 12.4, a kerülete miatt(ha elől 8.3xr20-as gumi van). Előfordulhat nagyobb hátsó gumi esetén, hogy állandóan bekapcsolva akarja tartani az elsöhajtást.
Válasz #15388. hozzászólásra
A vezértömbön lehet nyomást állítani de,csak kopott szivattyúnál. Ha új szivattyú kerül föl akkor vissza kell állítani. Az a csavar le van blombálva.
Ilyenkor jó a nyomásmérő óra
De az adatai kellenének, házi építésű kis gépre lenne, mert nem emeli a pótkocsit. Nyomás , szállított mennyiség. A hasonló szivattyúkét tudjuk pl 50,80-as MTZk de ezek kormány szivattyúi max 80 bárt tudnak.
Üdv. Attila!
Egyetértek veled, nyeld le ezeket a kommenteket. Itt a segítségadás a lényeg. Ha más máshogy értelmezi, az az ő baja.
Nagyon hasznos dolog a difizár. Valóban szántásnál illetve ha húzol egyéb dolgot sárban. De ahogy más is írta, csakis egyenesen haladj vele olyankor!
25322 hozzászólás
sziasztok,
hol lehet szerezni bele való gumiszőnyeget a T25-be, ill. "szamárvezetőt" a sebváltóra?
segítséget előre is köszi
Válasz #15424. hozzászólásra
Szia én meg Bogácson. Neked is van t-25-öd.
Válasz #15424. hozzászólásra
Köszi. De ilyen az én formám.
Válasz #15417. hozzászólásra
Nagy ráérő időmben segítettem volna, de nagyon messze vagy tőlem. Én Mezőkövesd mellett lakom.
Válasz #15422. hozzászólásra
Oké. Amúgy tényleg kiírja, hogy elküldve.
Válasz #15421. hozzászólásra
Nem kaptam én se, sebaj, majd hátha holnap megérkeznek! Ha most nem érkezik meg, megpróbálom holnap is.
De azért ma este még nézd meg te is.
Gondolom neked is kiírja, hogy elküldve.
Válasz #15420. hozzászólásra
Nem jött levél.
Én is írtam neked, az agron kersztül.
Te megkaptad?
Ha nem jön levél innen, szerintem írd ki egy cetlire a freemail címem és küld el úgy, ne az agron kersztül.
Aztán az is lehet, hogy a net szarakodik.
Válasz #15419. hozzászólásra
Tettem még egy próbát! Az itteni email címedre ment.
Válasz #15418. hozzászólásra
Nem kaptam semmit.
Válasz #15417. hozzászólásra
Üdv. Attila!
Írtam email-edre üzenetet.
Válasz #15412. hozzászólásra
Kavics64!
Bács megye, Apostag község.
Pbandi!
Képek a Lada motorosról. Bitang jó gép, ha épp nincs valami dugulás benne. Teljesítménye kb 2-3 szorosa a kis japóknak ára pedig 1/10-e volt. A javítási költség fillérek.
Válasz #15410. hozzászólásra
Köszi a méreteket. jó lesz.
Válasz #15407. hozzászólásra
És merre félé laksz ?
Más néven traktoros gereblye . Ezelőtt a lucerna földek művelésére használták. A széna begyűjtése után meg gereblyézték vele a táblát.
Boldog békés karácsonyt mindenkinek!!
Válasz #15408. hozzászólásra
Szia!
Ez a Lada motoros traktorod?Tegyél már fel légyszíves képeket róla.Jól látom hajt az eleje is?
Válasz #15410. hozzászólásra
Szevasz Haver!
Én a végére a fésűt csavaroztam ,hogyha nagyot fog ott szakadjon szét ne a váz.Vagy 3 éve volt nálam kölcsön egy kihúzó az egyik haveré a váza 100as 10 es falvastagságú U profil össze forgatva a fogak 60x40es tömör anyagból kimerevítve, na az nem hajlott ha megakadt kapta a 82-es de a fésűnek nem lett semmi baja.De a mai árak mellett egy vagyon lenne egy ilyen.Látom már üzemel a csörlőd
Válasz #15409. hozzászólásra
Így tudtam.
Válasz #15404. hozzászólásra
Bucó!
Esetleg a méreteit meg tudnád adni a "gereblyének"?
Válasz #15404. hozzászólásra
Szuper. Kitaláltam, hogy kellene valami szerkezet, ilyesmire gondoltam.
Meg is fogom csinálni. A fene sem akar 1 hektár rőzsét kézzel szedegetni.
Aztán kb ilyen pótkocsi fákat akarok hozni a Vlagyival. A családom nagy örömére.
Válasz #15403. hozzászólásra
Semmi vész, nem sértődtem meg, csak így ismeretlenül tényleg nem tudhatjuk ki milyen szintű gépész. Én töredelmesen bevallom, valószínű Közép-Magyarország leghülyébb traki tulajdonosa vagyok.
Ez nem dicsőség, inkább szomorú, de ez van.
Tudod, én innen indulok: A nagyszüleim 1988-ban vettek egy TZ4K-t újonnan. A mama nem vezette, mert a papa nem merte.Képzeld el 2008-ig úgy kötöttük a gyári 1 tonnás pótkocsit a trakihoz, hogy a mama rátolatott a pótra és ha már nem tudott vagy nem akart közelebb gurulni a pótkocsit /általában üresen/ ráhúztuk a vonópadra.
Érted? 20 évig nem használtuk a hidraulikát. Nem ritkán használtuk, hanem SOHA. Szóval én ebben nőttem fel.
/Mindezek mellet nagyon szerettem a nagyszüleim és bizony hiányoznak így karácsony tájékán /is/.
Neked és Családodnak is Kellemes Ünnepeket!
Te azt hiszem fatermelésre akarod használni, néhány ilyen videó:
http://www.youtube.com/watch?v=sbkvckW8y4whttp://www.youtube.com/watch?v=arAwO_0Jra8http://www.youtube.com/watch?v=arAwO_0Jra8
Nem túl jó videó de ezen csipke bokrot húzok vele.http://www.youtube.com/watch?v=1qUyhb5pEzohttp://
Szia mi a szőlőből ilyen gereblyével húzzuk a veszőt metszés után. Nemrég gajfa szedés után ezzel gereblyéztem át a területet arra is jó volt ,bár kicsit sűrűbb is lehetne ahoz. Minden köz közé be kellene hegesztenem egy fogat, mert a gaj apróbb mint a venyige. http://www.youtube.com/watch?v=1qUyhb5pEzo
Válasz #15377. hozzászólásra
Bocsás meg.Nem volt szándékomban meg bántani.
Remélem most már többet tudsz róla,sok jó választ kaptál.
Boldog karácsonyt.
Valami olyan szerkezeten gondolkodom, amit a Vlagyi mögé lehetne akasztani, mint egy függesztett boronát, ami 2 táblás fogasból van.
De nagyobb "fogai" lennének, mint a táblás fogasnak és ezt a szerkezetet az erdőben húznám magam mögött, és a rőzsét szedném össze vele. Kb mint egy nagy fésű, amit a hidraulika mozgat.
Valakinek van hasonló?
Válasz #15389. hozzászólásra
Köszönöm !
Válasz #15386. hozzászólásra
Ahonnan a trakit vettem, az eladó jó kupec módjára gumival is üzletel.
Nagy dumás a csávó, de korrekt. Ha érdekel megadom a számát, egy telefont megér, ha már tudod milyen gumit szeretnél.
/Nekem kerék súlyt szerzett a srác, 106 kg-ot 12 ezer Ft-ért/
Válasz #15398. hozzászólásra
lassan kopik a mintája, de tényleg repedezik az oldalfala, főleg a perem közelében...
de én is maradok ennél a márkánál, ha házilag csinálsz rá terepláncot, az sem dörzsöli ki.
a terepláncot nem próbáltam még, mert lusta lennék folyton feltenni meg levenni. talány csúnyább időkre egyszer megpróbálok egy "medvetalpas" láncot.
Válasz #15395. hozzászólásra
A Mitas-ról jót hallottam. Jövőre én is vásárolni szeretnék gumit, én maradok a VOLTYRE guminál. BÁr hallottam, hogy gyorsan repedezik.
Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!!!!
Válasz #15395. hozzászólásra
Szia a Vredestein az személykocsikon nagyon kokas ,olyat fog mint a zŐdfesték.. Nálunk az mf -en mitas van egy éve , állandóan kis nyomással használjuk (0,8bár) de nyomát sem látjuk hibának. Előtte a tauruszt egy év megválasztotta ugyanilyen körülmények közt. (Ez csak egyéni vélemény.)
Az mtz én meg vagy öt éve rajta van hibátlanúl.
Válasz #15392. hozzászólásra
Köszi! Márkából milyet javasolsz? Néztem Mitast Taurust, meg Vredestein-t.
Boldog Karácsonyt ! /katt ide /
Boldog,szeretetben ,egészségben gazdag Karácsonyt minden Fórúmozó Társamnak !
Válasz #15386. hozzászólásra
Üdv. Márk!
Ha a T30-ra kell, akkor ott ha jól tudom, a max a 12.4, a kerülete miatt(ha elől 8.3xr20-as gumi van). Előfordulhat nagyobb hátsó gumi esetén, hogy állandóan bekapcsolva akarja tartani az elsöhajtást.
Válasz #15388. hozzászólásra
A vezértömbön lehet nyomást állítani de,csak kopott szivattyúnál. Ha új szivattyú kerül föl akkor vissza kell állítani. Az a csavar le van blombálva.
Ilyenkor jó a nyomásmérő óra
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
Válasz #15381. hozzászólásra
NS10 E-L { balos}
Szállítás:17.5l/p
Legnagyobb üzemi nyomás:140bár.
Válasz #15381. hozzászólásra
Szia tudtommal a vezérlőtömb szabályozza a nyomást nem a szivattyú.
A tömb szelepén állítsál.
Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek és kedves családjának.
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Valaki gumiválasztásban tud segíteni, hogy hol érdemes és milyet venni ?
12.4-28as kellene. Valaki szélesebbet próbált ettől már ?
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek és bő termésben gazdag újévet!
NS-10e Szállitási kapacitás 75l /perc.
Válasz #15376. hozzászólásra
De az adatai kellenének, házi építésű kis gépre lenne, mert nem emeli a pótkocsit. Nyomás , szállított mennyiség. A hasonló szivattyúkét tudjuk pl 50,80-as MTZk de ezek kormány szivattyúi max 80 bárt tudnak.
Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek.
Válasz #15377. hozzászólásra
Üdv. Attila!
Egyetértek veled, nyeld le ezeket a kommenteket. Itt a segítségadás a lényeg. Ha más máshogy értelmezi, az az ő baja.
Nagyon hasznos dolog a difizár. Valóban szántásnál illetve ha húzol egyéb dolgot sárban. De ahogy más is írta, csakis egyenesen haladj vele olyankor!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Minden Fórumozó Embernek és Családjaiknak!
Köszönöm a Diffi záros tippeket, tapasztalatokat. Amíg olaj cserék nem lesznek nem használom a gépet, szeretnem rendbe tenni és csak azután hajtani.