Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nem faszájos a fagyállós víz. persze, tömeget ad, meg minden.
csak egyrészt nyúzza a gumit mint az állat, kilapol tőle a talajra, ez jó lenne, csak a gumi nem szereti.
műburkolatos úton nemjó vele fordulni, a menetelés meg rémálom.
instabilabbá válik tőle.
mtz keréksúj jobb ötlet.
nem néztem meg, de legjobb lenne ha a felni belső felére is elférne.
4 darab kerekenként az már elég becsületesen odaverne :D
Én nem azt írtam, hogy Te töltsd fel a kerekeket fagyállóval, azzal súlyozod a traktorod amivel akarod. Engem csak tapasztalatok érdekelnek a fagyálózással kapcsolatban.
Sajnos az a köradagolónak egy típushibája.Ez a jelenség új adagolónál is jelentkezik csak kicsit később.Én 35-40 üzemóránként lecserélem róla az olajat.Így is kb: 2dl híg gázolaj folyik le.
Ha nem cseréled le észre fogod venni.{kapkod,hüppög, stb...}
A múltkor téma volt a traktor súlyozása. A gépkönyve a hátsó kerekek fagyállóval való feltöltését hozza. Azt írja, hogy kerekenként 40-45 liter fagyállót bele lehet tölteni. Van esetleg valaki, aki ezt kipróbálta? Milyen tapasztalat van ezzel kapcsolatban? Illetve vontat-e valaki 2 tengelyes pótot vele?
Válasz #15098. hozzászólásra
Szia! Az olaj folyás az adagolónál (már ha gázolajról van szó, a szuszogónál az adagoló tetején) nem biztos, hogy túl nagy probléma. Azt kell megnézni, hogy van -e normális alapjárat a gépen, vagy ingadozik-e. Az adagoló belsejében ki szokott menni egy tömítés és össze keveredik az adagoló kenőolaja(1dl motorolaj) a gázolajjal. Le kell engedni, újra feltölteni motorolajjal, aztán mehet tovább. Az enyém is ilyen elvittem adagolóshoz. kicserélte a tömítést, de nem bírt egy évet, újra össze folyik. Ettől eltekintve még jól működik. Ha nagyon zavar, akkor egy adagoló csere megoldja a problémát, cirka 40000ft Én inkább kicserélem évente 2-3 alkalommal az olajat :D
srácok főhajtóműbe milyen olajat kell rakni?rendes hajtóműolaj kell bele?mert nekem még a gyári olaj van benne,és az olyan sűrű mintha valami folyékony zsir lenne,és mennyi kell bele?A könyve azt irja ,hogy a kúpkerekes hajtóműben is le kell cserélniés az ellenőrző furat szintjéig tölteni,de ez meg hol található ,mármint a kúpkerekes hajtómű?
srácok főhajtóműbe milyen olajat kell rakni?rendes hajtóműolaj kell bele?mert nekem még a gyári olaj van benne,és az olyan sűrű mintha valami folyékony zsir lenne,és mennyi kell bele?A könyve azt irja ,hogy a kúpkerekes hajtóműben is le kell cserélniés az ellenőrző furat szintjéig tölteni,de ez meg hol található ,mármint a kúpkerekes hajtómű?
vtz 2048 rotálás . beirod a jutubra ezüst szürke vtz vel rotálok 23 perces video de ott töbet is találsz rólam szántást fahordást meg hogy szétvan szedve a váltó ,oldalhajtás javittás de a nevemre kattintva a saját galériában találsz dolgokat.
Öszi vetésnek csináltam mert kukorica volt benne és kicsit csunya volt a szántás és gondoltam megrotálom és és szép magágyat csináltam,180cm olasz rota,szerintem tul könnyü meg tagonként 4 kapás a bulgár az 160cm volt és tagonként 6 kapás és szebb munkát is végzett.
Válasz #15103. hozzászólásra
Szia!
.Ez is T30-as csak nincs első hajtása. Ez orbit kormányos gyárilag.Az enyém1800-as fordulatra van beállítva, és 30Le. Én 2011-ben vettem 800ezer Ft-ért és a tulaj nem vert át semmiben.
nem tudom mikor vetted a géped, de szerintem ma Mo-on nagyon zsiványok az emberek. Minimális a tisztesség.
T30-asod van, összkerekes gép?
Megkérdezhetem, hogy amikor vetted és mennyibe került a gép?
Természetessen én is mászo fokozatban használom a szép munka végett de a föld minösége is meghatározza hogy terep vagy ország uti mászoba,de csináltam ojat is hogy őszi vetés elökészitésnek terep 1 be végig mentem és jöhetett a vetés a tritikálét igy vetettem az idén .
Szia!
Elmondom az én esetemet:
Itt az Agroinform-on meg láttam a jelenlegi traktoromat.{T30/A70} Felhívtam a tulajt és megkértem mondjon el a trakiról mindent A-tól Z-ig. Küldjön róla képeket.Tegyen fel róla menet közben pár videót. Ennek eleget is tett a legmesszebbmenőkig! Az információk alapján felhívtam és közöltem vele hogy, látatlanba elhozom ha, elenged 100ezret+fuvart+friss műszaki. {Hozzáteszem 400Km-ről hoztuk}
Beleegyezett.Elhoztuk. Nem bántam meg!!!!!!!
Ellenpélda az ismerősöm, két faluval távolabb vett,szerelőt vitt{szakmája is az}, mégis bukott.Drágábban vette a T25-öt mint én a T30/A70-et.
Sziasztok!
Azt hiszem az én mai szántásom is hagy kívánni valót maga után.
Egy részt a domborzati más részt a talaj viszonyok miatt.
Ma olyan helyen szántottam ahol 13.éve málna volt és kezdetektől fogva csak kaszálva volt,tele diófa, meggyfa csapzásokkal.A dűlőn felfele terep 1-ben tudtam üresen felmenni,lefele terep 1-ben difivel 20-25cm mélyen tudtam csak forgatni.
A kerekeken a redők eltömődtek és akkor is vitte.
Képeket nem tudtam csinálni mert, lemerült a telefonom de, utólag bepótolom milyen helyen szántottam.
Ez gép hihetetlen mire nem képes!!!!!!
Kellemesen csalódtam a VLAGYIBA
Szia! Én kb. 3 éve vettem egyet. Szerintem 160 cm-es bőven elég neki. Van közép és oldalhajtásos. Nekem középhajtásos van, hajlított késekkel. Ez könnyebb húzású, nem csinál teljesen aprómorzsás talajt. Az oldalhajtásos masszívabb, strapabíróbb, általában azok derékszögű késesek, ezek nagyon szép munkát végeznek, persze csak ha tökéletesek a kések...én most lecserélem a késeket rajta, biztosan sokat fog javulni a munkaminőség, van egy kis bérmunka és muszáj törekedni a minél jobb minőségre.
25322 hozzászólás
Válasz #15126. hozzászólásra
Itt volt a környékünkön 20db sec perc alatt elkapkodták.
20kg/db
mijen sujú per darab?
ez már baráti ár nen találtam a fórumon.
Válasz #15123. hozzászólásra
A hirdetések között 4000ezerért volt darabja. Az jó ár
Az mtz kerék súj jó megoldásnak tünik nem egy olcsoság de sajnos minden aranyáron van
nem faszájos a fagyállós víz. persze, tömeget ad, meg minden.
csak egyrészt nyúzza a gumit mint az állat, kilapol tőle a talajra, ez jó lenne, csak a gumi nem szereti.
műburkolatos úton nemjó vele fordulni, a menetelés meg rémálom.
instabilabbá válik tőle.
mtz keréksúj jobb ötlet.
nem néztem meg, de legjobb lenne ha a felni belső felére is elférne.
4 darab kerekenként az már elég becsületesen odaverne :D
Válasz #15120. hozzászólásra
Igen. De szerintem a legjobb az URSUS keréksúly.Annál meg van a hely a kerék és a felni csavaroknak is.
Olvastam azt is, hogy néhányan MTZ súlyt raktatok a kerékre. Ahhoz át kell fúrni a felnit?
Válasz #15118. hozzászólásra
Bocsi, akkor én értelmeztem rosszul
Válasz #15117. hozzászólásra
Én nem is így értelmeztem az írásodat.
Én csak leírtam a véleményem.
Válasz #15116. hozzászólásra
Én nem azt írtam, hogy Te töltsd fel a kerekeket fagyállóval, azzal súlyozod a traktorod amivel akarod. Engem csak tapasztalatok érdekelnek a fagyálózással kapcsolatban.
Válasz #15113. hozzászólásra
Fagyállóval töltse fel a tömlőket aki akarja. Én inkább megsúlyozom a kerekeket.
Válasz #15104. hozzászólásra
Szia!
Ha kicsit hosszabb lenne a függőleges tartód még minidarunak is jó lenne.
Válasz #15112. hozzászólásra
Sajnos az a köradagolónak egy típushibája.Ez a jelenség új adagolónál is jelentkezik csak kicsit később.Én 35-40 üzemóránként lecserélem róla az olajat.Így is kb: 2dl híg gázolaj folyik le.
Ha nem cseréled le észre fogod venni.{kapkod,hüppög, stb...}
A múltkor téma volt a traktor súlyozása. A gépkönyve a hátsó kerekek fagyállóval való feltöltését hozza. Azt írja, hogy kerekenként 40-45 liter fagyállót bele lehet tölteni. Van esetleg valaki, aki ezt kipróbálta? Milyen tapasztalat van ezzel kapcsolatban? Illetve vontat-e valaki 2 tengelyes pótot vele?
Szia! Az olaj folyás az adagolónál (már ha gázolajról van szó, a szuszogónál az adagoló tetején) nem biztos, hogy túl nagy probléma. Azt kell megnézni, hogy van -e normális alapjárat a gépen, vagy ingadozik-e. Az adagoló belsejében ki szokott menni egy tömítés és össze keveredik az adagoló kenőolaja(1dl motorolaj) a gázolajjal. Le kell engedni, újra feltölteni motorolajjal, aztán mehet tovább. Az enyém is ilyen elvittem adagolóshoz. kicserélte a tömítést, de nem bírt egy évet, újra össze folyik. Ettől eltekintve még jól működik. Ha nagyon zavar, akkor egy adagoló csere megoldja a problémát, cirka 40000ft Én inkább kicserélem évente 2-3 alkalommal az olajat :D
vtz 2048 rotálás . beirod a jutubra ezüst szürke vtz vel rotálok 23 perces video de ott töbet is találsz rólam szántást fahordást meg hogy szétvan szedve a váltó ,oldalhajtás javittás de a nevemre kattintva a saját galériában találsz dolgokat.
Öszi vetésnek csináltam mert kukorica volt benne és kicsit csunya volt a szántás és gondoltam megrotálom és és szép magágyat csináltam,180cm olasz rota,szerintem tul könnyü meg tagonként 4 kapás a bulgár az 160cm volt és tagonként 6 kapás és szebb munkát is végzett.
Válasz #15103. hozzászólásra
Szia!
.Ez is T30-as csak nincs első hajtása. Ez orbit kormányos gyárilag.Az enyém1800-as fordulatra van beállítva, és 30Le. Én 2011-ben vettem 800ezer Ft-ért és a tulaj nem vert át semmiben.
Válasz #15102. hozzászólásra
Milyen neven talalom meg a vidoet a youtubon?
Válasz #15101. hozzászólásra
És terep 1 ben hogy birta? És milyen munkát csinalt? A tied hany cm munkaszéleségü? Koszonom az eddigi valaszokat.
Sziasztok.
Volt egy kis időm alkotni, oszlopkihúzó pótkocsival kombinálva a vlagyi után.
Válasz #15100. hozzászólásra
nem tudom mikor vetted a géped, de szerintem ma Mo-on nagyon zsiványok az emberek. Minimális a tisztesség.
T30-asod van, összkerekes gép?
Megkérdezhetem, hogy amikor vetted és mennyibe került a gép?
találsz videót a rotálásomrol a jutubon.
Természetessen én is mászo fokozatban használom a szép munka végett de a föld minösége is meghatározza hogy terep vagy ország uti mászoba,de csináltam ojat is hogy őszi vetés elökészitésnek terep 1 be végig mentem és jöhetett a vetés a tritikálét igy vetettem az idén .
Szia!
Elmondom az én esetemet:
Itt az Agroinform-on meg láttam a jelenlegi traktoromat.{T30/A70} Felhívtam a tulajt és megkértem mondjon el a trakiról mindent A-tól Z-ig. Küldjön róla képeket.Tegyen fel róla menet közben pár videót. Ennek eleget is tett a legmesszebbmenőkig! Az információk alapján felhívtam és közöltem vele hogy, látatlanba elhozom ha, elenged 100ezret+fuvart+friss műszaki. {Hozzáteszem 400Km-ről hoztuk}
Beleegyezett.Elhoztuk. Nem bántam meg!!!!!!!
Ellenpélda az ismerősöm, két faluval távolabb vett,szerelőt vitt{szakmája is az}, mégis bukott.Drágábban vette a T25-öt mint én a T30/A70-et.
Válasz #15095. hozzászólásra
A 180-as hajlított kapást még elviszi. { Én a marót mászóban használom}.
Szép estét!
Elkezdetm hívogatni 1-2 T25-ös hírdetést. Azt látom, nem biztos, hogy a drágább ár magasabb minőséget takar.
Az egyik helyről azt az infót adták, hogy az adagolónál folyik az olaj.
Ez milyen hiba lehet és mennyire költséges a javítása?
Válasz #15092. hozzászólásra
Válasz #15092. hozzászólásra
Hasonló szituációban én is voltam csak sikeresebben végződött.{kb:25 éve}. Itt az előzmény volt sikeres!
biztosan elbirná csak hogy általában 110- 125- 160- 180- max 200 cm eseket kínálnak a gyártok ehez a gépkategoriához..
Válasz #15090. hozzászólásra
Egyet értek.Van igazságod.
Gerimur köszönöm az infót.Ha a tervezett szántás meg lesz,munkahelyemen bemérjük.
http://www.youtube.com/watch?v=F0bSY_IXsQk
Sziasztok,
Hogy lehetne lemérni a traktor teljesítményét? Mármint kiadja-e a 25 lovat... Van erre módszer?
Köszi: B.
Válasz #15088. hozzászólásra
fogsz még benne kellemeset csalódni egypárszor.
főleg amikor tankolod.
Válasz #15085. hozzászólásra
Szia!
Tudsz venni a Habi-nál.
A porlasztó nyitó nyomása.170 bár.
Sziasztok!
Azt hiszem az én mai szántásom is hagy kívánni valót maga után.
Egy részt a domborzati más részt a talaj viszonyok miatt.
Ma olyan helyen szántottam ahol 13.éve málna volt és kezdetektől fogva csak kaszálva volt,tele diófa, meggyfa csapzásokkal.A dűlőn felfele terep 1-ben tudtam üresen felmenni,lefele terep 1-ben difivel 20-25cm mélyen tudtam csak forgatni.
A kerekeken a redők eltömődtek és akkor is vitte.
Képeket nem tudtam csinálni mert, lemerült a telefonom de, utólag bepótolom milyen helyen szántottam.
Ez gép hihetetlen mire nem képes!!!!!!
Kellemesen csalódtam a VLAGYIBA
Köszönöm a válaszokat. Én egy 170 cm-re gondoltam az eltakarná a kerekeket is, szerintem birna. Ti mit gondoltok róla? Vagy az már sok lenne neki?
Válasz #15084. hozzászólásra
köszi, de azért hagy kívánnivalňt maga után.
Sziasztok!T30 porlasztó beállítási nyomást tudná valaki? Illetve szerelési útmutató, kapcsolási rajz,vagy robbantott ábrák kellenének.Gépkönyvet már sikerült innét letölteni.Előre köszönettel.
Válasz #15083. hozzászólásra
Jó lett.
Ma egy sok éve nem művelt területet szántottam! Jövőre valószínűleg kukorica lesz benne!
Válasz #15077. hozzászólásra
Szia!
Nekem is bolgár talajmaróm van csak az enyém 110cm-es! Nagyon szépen dolgozik!
Mind kettöt simán viszi ,160 cm es Bolgár tipusum volt nekem is ,oldal hajtásos most egy Olasz 180 cm esem van,aelözö szebb munkát végzett.
Szia!
Nekem 160-as lengyel középhajtásos talajmaróm van, simán viszi.
A keréknyomot is eltakarja.
egyetértek, oldalhajtásos 160 as elég neki .
Szia! Én kb. 3 éve vettem egyet. Szerintem 160 cm-es bőven elég neki. Van közép és oldalhajtásos. Nekem középhajtásos van, hajlított késekkel. Ez könnyebb húzású, nem csinál teljesen aprómorzsás talajt. Az oldalhajtásos masszívabb, strapabíróbb, általában azok derékszögű késesek, ezek nagyon szép munkát végeznek, persze csak ha tökéletesek a kések...én most lecserélem a késeket rajta, biztosan sokat fog javulni a munkaminőség, van egy kis bérmunka és muszáj törekedni a minél jobb minőségre.