Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szépjóestét!Öszabi nálad láttam itt hozászolásban egy isaria tipusu vetőgépet ami ránézésre olyan amilyent én vettem most,de nekewm semmiféle beállitási adat nincs meg azután érdeklödnék,hogy esetleg neked nincs-e valami beállitási táblázatod a géphez?
Nem cserélek vetőelemet! A kukoricát és a babot ugyan azzal vetem amivel a kalászosokat.
A a bab vetésével meg voltam elégedve a kukoricát is elég tűrhetőén elvetette de azért azon látszik h nem szemenkénti vetőgéppel lett vetve, de összességében jól veti azt is! Tavaly vetettem vele először kukoricát, de jók voltak a kötősorok is, szemre nem láttam nagy különbséget!
Válasz #13322. hozzászólásra A Babot hogy veted vele? Cserélsz elemeket.A kukoricát szépen veti?Jól ki kel számolni a csatlakozó sorokat vagy nem kultivátorozod meg?Vagy csak annyit kultivátorozol ahány sort vetsz?!
Még elbírja a vlagyi, de ez a plafon, ettől nagyobbat semmi képen ne vegyél hozzá!
én 1,6Ha kalászost vetek vele, durván negyed ha kukoricát és és picit kevesebb babot!
Én eddig árpát,tritikálét,zabot,kukoricát és babot vetettem vele, ezeket szépen vetette!
A vlagyi birja a súlyát kényelmesen? Gondolom ha ésszel közlekedik az ember nincs vele semmi gond. Én is hasonló cipőben vagyok mint te nem akarok eggyenlőre két vetőgépet fentartani. Nekem a szőlő melett csak 2,3 ha van amibe 0,3 lucernát rakok 1-be búza van a másikba még nem tudom, de valószínű csíkos lesz.
Ez egy nagy kerekes vetőgép! 19 soros, tolóbütykös vetőelemmel szinte mindent lehet vele vetni amit kell.
Én 2011 tavaszán vettem és nagyon megvagyok vele elégedve eddig!
Sajnos nem nagyon ismerem a vetőgépeket, nálunk egy ketté szedett lajta van megcsinálva, de az a sógornál van és macera a szállítása. Ezért keresek magamnak. A tiéd hány soros, csoroszjás,tolóhengeres? Meg vagy vele elégedve?
Nálunk hálistennek nincs ilyen baj mert a dombokról lefolyik csak a falu egy völgybenvan és a hirtelen lezúduló csapadékkal szokott gond lenni. Nálam a traki most így pihen.
Hali.
Andiéknak van akkora csónakjuk ,hogy a vlagyi belefér. Ha kritikusra fordul a helyzet irj és levisszük menteni a trakit, a férje is minden hülyeségre rávehető.
Már felénk is telítődtek a födek és már megjelent rajtuk is a víz.
Mennyi soros vetőgép munkáját akarod kultizni?
A csatlakozó sorokat el is felejtettem mondani, ha kicsit sikerül kacsázni a vetőgéppel akkor lehet keskenyebb vagy szélesebb a sortáv a széleken, ilyen esetben, én összébb veszem egy tagnak a munkaszélességét és a végén megszaladom az említett sorokat (így növény kímélőbb ).
Jól látod, nincs rajta tartó kerék.
Nekem most csak ezek a kapák vannak hozzá+adott a tulaj 6db szárnyas kapát mert azok kopottak!
Kíváncsi leszek rá meg arra hogy hogy fogom tudni beállítani mer mint már írtam még nem dolgoztam ilyennel!
Neked hogy van a vlagyin a kerék távolság akkor amikor kultizol? ki szoktad forgatni a kerekeket?
Úgy látom nincs a gerendának tartó kereke, ha nem csinálsz házilag hozzá, akkor a munka előtt a munkahenger mélységszabályozójával állítsd be a gerenda magasságot. Ne hagyd a fővázat ráterhelni a kocsikra.
A feszítő lakatokat nem szoktam ilyenkor megfeszíteni így nulla a kivágás.
Én 5 kocsisat húzok a Vlagyival (tartó kerék nélkül), próbáltam saraboló ill. lúdtalpkapákkal is, nekem az utóbbi vált be.
Tervezem ,hogy csinálok hozzá töltögető kapákat, azzal "teljesen" gyommentesre lehet munkálni majd a területet.
Terep 3-ban húzom, de kezdésnek azért lassabban próbáld ki.
1éve én is így jártam.1közre metszettem 2 sort nem is juttottam ki a sor végére húzáskor,csak kb a feléig aztán tolathattam vissza mögöttem a kupaccal.Új volt a terület is meg a gép is akkor,idén már más lesz.Ki kell tapasztalni.Akartam én is mondani hogy még tegyél merevitéseket, az enyémet is agyomerevitették,0 tapasztalattal nem is tudtam benne kárt tenni, mondjuk vastag anyagokból van összerakva.Ahogy mondtad majd "vallatáskor" kiderül.Szép időt és jó egészseget a használatához!Majd kérünk beszámolót!
Hálaistennek nincs felénk köves terület, nem is szeretném egyszerre kihúzni mert 217m 1sorom hossza. Így is minden közre szórom a venyigét mert a nagy traktorok sem birják kihúzni ha 2sort egy közre metszek.
Még ide rakok merevítést.
Szia.
Ettől én is félek mert nem valami erős a falubéliekéhez képest. Nem sok munkám volt vele mert szinte csak a három pont felfüggesztést kellett ráhegeszteni. Egy 55mm átmérőjű 4mm vastag falú csőből készült kővágó gép asztal volt eredetileg. Az egyik kolegának 60*40-es zártszelvényből van és ő sem győzi hegeszteni. Vallatáskor majd kiderül.
Szia Bucó!
Nagyon jól néz ki, megszólalásig hasonló az enyém is szerkezetében, azzal a különbséggel hogy az ényemet az elöző tulaj hulladék vasakból rakta össze,csak sajnos most képem nincs.Attól függően hogy mekkora területen használod hamar vissza fogja hozni az árát.Ha nem vagyok túl kíváncsi mennyiből jön ki nagyjából?
25322 hozzászólás
Szépjóestét!Öszabi nálad láttam itt hozászolásban egy isaria tipusu vetőgépet ami ránézésre olyan amilyent én vettem most,de nekewm semmiféle beállitási adat nincs meg azután érdeklödnék,hogy esetleg neked nincs-e valami beállitási táblázatod a géphez?
Válasz #13324. hozzászólásra
Nem cserélek vetőelemet! A kukoricát és a babot ugyan azzal vetem amivel a kalászosokat.
A a bab vetésével meg voltam elégedve a kukoricát is elég tűrhetőén elvetette de azért azon látszik h nem szemenkénti vetőgéppel lett vetve, de összességében jól veti azt is! Tavaly vetettem vele először kukoricát, de jók voltak a kötősorok is, szemre nem láttam nagy különbséget!
Válasz #13322. hozzászólásra A Babot hogy veted vele? Cserélsz elemeket.A kukoricát szépen veti?Jól ki kel számolni a csatlakozó sorokat vagy nem kultivátorozod meg?Vagy csak annyit kultivátorozol ahány sort vetsz?!
Válasz #13322. hozzászólásra
Köszönöm most már értem.
Mostmár megyek aludi, hogy reggel korán ki tudjam önteni az aszonyt az ágyból.
Válasz #13321. hozzászólásra
Az övé gyári! az enyém van átalakítva!
Válasz #13320. hozzászólásra
Szia.
Tecsináltad vontatottra vagy gyáti a te géped?
Válasz #13318. hozzászólásra És a hirdetésedből nézve nem is laksz mesze!!
Válasz #13318. hozzászólásra Te ilyen vető gépem van nekem is csak teljesen vontatott.Nagyon szuper még a lucernát is szépen el veti!!
Válasz #13317. hozzászólásra
Még elbírja a vlagyi, de ez a plafon, ettől nagyobbat semmi képen ne vegyél hozzá!
én 1,6Ha kalászost vetek vele, durván negyed ha kukoricát és és picit kevesebb babot!
Én eddig árpát,tritikálét,zabot,kukoricát és babot vetettem vele, ezeket szépen vetette!
Válasz #13316. hozzászólásra
A vlagyi birja a súlyát kényelmesen? Gondolom ha ésszel közlekedik az ember nincs vele semmi gond. Én is hasonló cipőben vagyok mint te nem akarok eggyenlőre két vetőgépet fentartani. Nekem a szőlő melett csak 2,3 ha van amibe 0,3 lucernát rakok 1-be búza van a másikba még nem tudom, de valószínű csíkos lesz.
Válasz #13315. hozzászólásra
Ez egy nagy kerekes vetőgép! 19 soros, tolóbütykös vetőelemmel szinte mindent lehet vele vetni amit kell.
Én 2011 tavaszán vettem és nagyon megvagyok vele elégedve eddig!
Válasz #13314. hozzászólásra
Sajnos nem nagyon ismerem a vetőgépeket, nálunk egy ketté szedett lajta van megcsinálva, de az a sógornál van és macera a szállítása. Ezért keresek magamnak. A tiéd hány soros, csoroszjás,tolóhengeres? Meg vagy vele elégedve?
Válasz #13313. hozzászólásra
Szia!
Isaria 6200
Válasz #13308. hozzászólásra
Szia ŐSzabi.
Te milyen gabona vetőgépet használsz?
Válasz #13311. hozzászólásra
Nálunk hálistennek nincs ilyen baj mert a dombokról lefolyik csak a falu egy völgybenvan és a hirtelen lezúduló csapadékkal szokott gond lenni. Nálam a traki most így pihen.
Válasz #13310. hozzászólásra
Már pár napja nagy teljesítményű szivattyúk nyomják.
Valószínű a Vlagyi ha kell homok zsákol.
Válasz #13309. hozzászólásra
Hali.
Andiéknak van akkora csónakjuk ,hogy a vlagyi belefér. Ha kritikusra fordul a helyzet irj és levisszük menteni a trakit, a férje is minden hülyeségre rávehető.
Már felénk is telítődtek a födek és már megjelent rajtuk is a víz.
Hm..
A T25-ös tud úszni?
Mert már csak úgy tud lassan közlekedni
Válasz #13307. hozzászólásra
mivel nem vetek sok kukoricát ezért én gabonavetőgéppel vetem(tudom h nem a legjobb megoldás, de egyenlőre csak ez van )
Amúgy 3 sort vet!
Válasz #13306. hozzászólásra
Mennyi soros vetőgép munkáját akarod kultizni?
A csatlakozó sorokat el is felejtettem mondani, ha kicsit sikerül kacsázni a vetőgéppel akkor lehet keskenyebb vagy szélesebb a sortáv a széleken, ilyen esetben, én összébb veszem egy tagnak a munkaszélességét és a végén megszaladom az említett sorokat (így növény kímélőbb ).
Válasz #13305. hozzászólásra
Akkor én is meghagyom a keréktávomat így ahogy van!
Válasz #13304. hozzászólásra
Nincs kifordítva.
Válasz #13302. hozzászólásra
Jól látod, nincs rajta tartó kerék.
Nekem most csak ezek a kapák vannak hozzá+adott a tulaj 6db szárnyas kapát mert azok kopottak!
Kíváncsi leszek rá meg arra hogy hogy fogom tudni beállítani mer mint már írtam még nem dolgoztam ilyennel!
Neked hogy van a vlagyin a kerék távolság akkor amikor kultizol? ki szoktad forgatni a kerekeket?
Válasz #13300. hozzászólásra
Nálunk gyümölcsös van, az annyiban jobb hogy az hegyen van. Ha teljesen elolvad a hó akkor utána 2 nap múlva oda már lehet menni metszeni.
Válasz #13299. hozzászólásra
Úgy látom nincs a gerendának tartó kereke, ha nem csinálsz házilag hozzá, akkor a munka előtt a munkahenger mélységszabályozójával állítsd be a gerenda magasságot. Ne hagyd a fővázat ráterhelni a kocsikra.
A feszítő lakatokat nem szoktam ilyenkor megfeszíteni így nulla a kivágás.
Én 5 kocsisat húzok a Vlagyival (tartó kerék nélkül), próbáltam saraboló ill. lúdtalpkapákkal is, nekem az utóbbi vált be.
Tervezem ,hogy csinálok hozzá töltögető kapákat, azzal "teljesen" gyommentesre lehet munkálni majd a területet.
Terep 3-ban húzom, de kezdésnek azért lassabban próbáld ki.
Most hogy ilyen az idő legalább meg csináltam a munkahengert.
Válasz #13297. hozzászólásra
Én meg szőlőket néztem nem tudom hogy lesz meg csinálva a metszések,pedig már javába dolgoztam benne.
Ma vettem egy sorközművelő kultit! Kíváncsileszek hogy hogy fogy dolgozni. Még soha nem húztam ilyet!
Válasz #13293. hozzászólásra
Ma néztem a vetéseimet és azon is szépen áll a víz!
Kíváncsi leszek hogy mi lesz belőle....
Kellemes húsvéti unnepeket kivánok minden kedves
kollegának,sok szeretettel Kiskér.
Válasz #13294. hozzászólásra
Volt már víz sajnos de akkor jöttek vadkacsák kb 6db.
Sanyi!
Sürgősen vegyél bele kacsát
Válasz #13291. hozzászólásra
Pedig fel volt szántva.
Válasz #13277. hozzászólásra
Szívesen máskor is!
Válasz #13289. hozzászólásra
Látom kezd feljönni a kis Balaton a kert végében......
Sziasztok!
Nincsen valakinek jó állapotú, de nem használt 1,9-2,0 m munkaszélességű tárcsája? Esetleg ismerősének?
Cserébe felajánlanám az én nem használt a képen látható robogómat. Már évek óta nem használom, mindössze 1000 km-t futott. Ép hogy be lett járatva.
Köszönöm.
Sziasztok.Húsvét nagyon belocsol
Válasz #13286. hozzászólásra
Magas művelésnél bele van tárcsázva,a hagyományosnál össze van kötve kévébe és én is fűtök vele.
1éve én is így jártam.1közre metszettem 2 sort nem is juttottam ki a sor végére húzáskor,csak kb a feléig aztán tolathattam vissza mögöttem a kupaccal.Új volt a terület is meg a gép is akkor,idén már más lesz.Ki kell tapasztalni.Akartam én is mondani hogy még tegyél merevitéseket, az enyémet is agyomerevitették,0 tapasztalattal nem is tudtam benne kárt tenni, mondjuk vastag anyagokból van összerakva.Ahogy mondtad majd "vallatáskor" kiderül.Szép időt és jó egészseget a használatához!Majd kérünk beszámolót!
Válasz #13283. hozzászólásra
Hali.
Nálunk ha kivan húzva akkor bebálázzák és elviszik tüzelni.
Válasz #13284. hozzászólásra
Hálaistennek nincs felénk köves terület, nem is szeretném egyszerre kihúzni mert 217m 1sorom hossza. Így is minden közre szórom a venyigét mert a nagy traktorok sem birják kihúzni ha 2sort egy közre metszek.
Még ide rakok merevítést.
Válasz #13281. hozzászólásra
Köves területeken vigyázni, 1 közt nem kötelező egyszerre kihúzni.
Válasz #13278. hozzászólásra
Szia.Én bele tárcsázóm a talajba.
Válasz #13280. hozzászólásra
Szia eddig kb 20 szál 3.25-ös elektródámba, 2db vágókorongomba került.Na meg az áram és egy napomba.
Válasz #13279. hozzászólásra
Szia.
Ettől én is félek mert nem valami erős a falubéliekéhez képest. Nem sok munkám volt vele mert szinte csak a három pont felfüggesztést kellett ráhegeszteni. Egy 55mm átmérőjű 4mm vastag falú csőből készült kővágó gép asztal volt eredetileg. Az egyik kolegának 60*40-es zártszelvényből van és ő sem győzi hegeszteni. Vallatáskor majd kiderül.
Szia Bucó!
Nagyon jól néz ki, megszólalásig hasonló az enyém is szerkezetében, azzal a különbséggel hogy az ényemet az elöző tulaj hulladék vasakból rakta össze,csak sajnos most képem nincs.Attól függően hogy mekkora területen használod hamar vissza fogja hozni az árát.Ha nem vagyok túl kíváncsi mennyiből jön ki nagyjából?
Válasz #13278. hozzászólásra
Legyen szerencséd, hogy bevetés után egy darabban kerüljön haza.
Sziasztok.
Ma új eszközt készítettem a vlagyihoz, venyige kihúzót.
ÖSzabi
Köszi a méreteket, és a fáradozást.