Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #10977. hozzászólásra
Elnézést A függőcsap és a trapézkar reteszkötésre gondoltam.Mert nekem is beszitált az eleje,és a retesz és a reteszház volt kikopva.Új retesz kellett reszelnem,és jó lett.
Üdvözletem
A következő kérdésre keresném a válaszokat: a T25-ös kistraktor sebváltójából csörgő, zörgő hang hallatszik, főleg akkor, amikor az irányváltót bekapcsoljuk és elindulunk vele. Ez a hang még jobban felerősödik, amikor az irányváltót hátramenetbe tesszük és így indulunk meg vele. A sebváltóban megfelelő szinten van az olaj. Előre is köszönöm a válaszokat.
Kerékösszetartást állítottam, 0-ra.sokkal jobb lett.
A gömbcsuklókat hetente tudom utána húzni.(koronás anyákat)Most műúton 6-ban teljes gázon is elviselhető a kormánya, igaz jobbra húz.
(a királycsap kicsit kottyan)
sziasztok tudnátok segiteni olyan gondom van t-25 traktorral hogy menet közbe betáncol a két elsö kerék hiába kormányzok rá meg kell állni hogy ne tappsojjon össze vissza. kicseréltem már a királycsapot királycsapperselyt gömbfejeket pitman tengyelyt ami a kormánymüházbol jön ki az a pitman akkor a csigát a kormányoszlopon aszt is kicseréltem és ugyan ugy betáncol a kerék még sik uton is valami tanácsot ha lehet kérnék
Szia!
Olajcserétől-olajcseréig bírja, egy csepp sem hiányzott még.veszek tisztítót amit a motorolajba kell tenni, majd szűrő,olajcsere.Ha szerencsém van megjavul,/remélem/.
Ha nem akkor drága hidrotőke csere.
Hali!
Én is jártam már így. Mielőtt bármit csinálsz nézd meg az olajszintet. Nekem az volt a baj. A piros lámpa még nem világított, de a nívó alján volt az olajszint.
Válasz #10969. hozzászólásra
Szét kell szedni
és kitakarítani,vagy csere.De állítani nem lehet mert olaj nyomással működik,és így mindig meg felelő a szelephézag.
Sziasztok, új vagyok a fórumon ,bár minden nap olvasom és nagyon jónak és hasznosnak tartom.
Én tavaly tuningoltam fel a kis dacos fűtését 2 db Trabant 601 hűtőrács és fél méter gégecső segítségével, az ötlet természetesen innen származik
Nekem így sikerült, és kitűnően működik:
Ezt nem gondoltam volna hogy ennyi segítségek kapok tőletek!
Nagyon jó ez a fórum, és köszönöm mindenkinek!
Nem jutnék semmire ha nem lennétek.
Egyébként a faluban van egy T25-ös, már puhatolóztam a tulajnál.(szerintem van gépkönyve,de nem adja kölcsön hogy fénymásoljam)
Egyre többen állítanak meg hogy milyen traktor ez, és hogy hol,mennyiért vettük :)
Válasz #10943. hozzászólásra
Ne nevessetek ki!
A Vlagyiban a hőfokmérő az olaj hőfokát mutatja?
Árpy! A fojtótárcsa körben szűkíti a levegő útját, és középen lyukas? vagy egy kör lemez és egy cikk hiányzik?
Találtam múltkor egy videót a hőfokról, bár igaz, ez a TK-50-es traki, de a hengerek ugyanakkora méretűek, mint a T-25-nél, bár ez 3 hengeres. A VTZ 2048-ban van ez a motor.
De jól szemlélteti a hőfokokat: http://www.youtube.com/watch?v=X0g1cnYSuYo
Ez a fojtó tárcsa egy nagyon jó megoldás így a hideg időkre!
Elég jól leszűkíti a ventilátor után a levegő útját. Persze érezni, hogy megy át levegő rajta, de jóval kevesebb, mint amikor nincs fent a tárcsa.
Előnyös nagyon, mert jóval hamarabb bemelegszik a motor, beleértve a hengereket, meg a motorolajat. Kíméletesebb a traktornak.
Én már +10 foknál fel szoktam rakni e tárcsát, aztán ahogy eléri az olajhőmérséklet mutató óra a 40°-ot, ki szoktam venni. Előbb elérem vele az üzemi hőmérsékletet.
Az idén szükség volt nekem -20°- ban előmelegíteni az olajat, mert sűrű olaj van a gépemben. Úgy oldottam meg, hogy az olajteknő alá odahelyeztem a hőlégfúvómat úgy 5 cm-re az aljától, és hagytam jó pár percet. Nem tudom mennyire melegítette fel, de utána már dekompresszorra felvette az olajat és az olajnyomás is rendben volt.
De hallottam olyanról is, és nagyon jó megoldás, hogy fűtőszálat építettek a teknőbe és elő tudják melegíteni az olajat. Tetszik ez a megoldás, de én maradok a hőlégfúvónál.
Üdv. Pakesz!
Igen, érthető volt a rajz alapján a terved.
Gondolom megpróbálod azért tölcsér formára alakítani, hogy kevésbé tudjon visszaütközni a levegő.
Akié nekem tetszett nagyon az JASI-é volt , itt a fórumozók között.
Ő szépen körbe is burkolta hőtükörrel, és rárakott egy jókora méretű csövet.
A hőfokról: Szerintem ha már szükség lesz erre a fűtésre, akkor az a levegő áramlás így szerintem olyan lesz, mintha +25 fokban menne a gép e lemez nélkül. Tehát nem fog az úgy felmelegedni, hogy baj legyen. De persze meg se közelíti a veszélyküszöböt.
Mert friss hideg levegőt kapnak a bordák, így van hova átadni a hőt.
Üdv. László!
Gondolom felétek is szokott lenni nagy vásár, esetleg ott körülnézhetnél, mert szokott ilyen helyen is lenni (alkudós árban).
Persze méretekkel menj, számolj emeléskor a kardán összecsúszásával illetve leeresztéskor a kinyúlással.
Persze ha az a kardán megfelel, amivel most dolgoztál, akkor csak annak a méretei kellenek.
25336 hozzászólás
Válasz #10988. hozzászólásra
Ha jól tudom az a csavar húzza meg a reteszt. (éket)
Válasz #10987. hozzászólásra
Ha sikerül a kép linkje :)
felül hiányzik egy csavar a képen! Na ha a helyén van azt nagyon meg kell húzni! (én nem húztam meg elsőre jól)http://www.agroinform.com/files/usergal/agroinform_20120614121515_51000_501_DSCF2295.jpeg
Válasz #10986. hozzászólásra
értem bejelölnéd egy fényképen és eküldenéd a herpay89@freemail.hu ra igy jobban boldugolnék
Válasz #10977. hozzászólásra
Elnézést A függőcsap és a trapézkar reteszkötésre gondoltam.Mert nekem is beszitált az eleje,és a retesz és a reteszház volt kikopva.Új retesz kellett reszelnem,és jó lett.
Válasz #10983. hozzászólásra
mert neked is betapsoltak a kerekek
Válasz #10982. hozzászólásra
Olaj nálunk is jó a váltóban, de 6-ban nagyon morog,darál a váltó. /ezt a fokozatot használjuk a legtöbbet./
Holnap megmérem neked.
Üdvözletem
A következő kérdésre keresném a válaszokat: a T25-ös kistraktor sebváltójából csörgő, zörgő hang hallatszik, főleg akkor, amikor az irányváltót bekapcsoljuk és elindulunk vele. Ez a hang még jobban felerősödik, amikor az irányváltót hátramenetbe tesszük és így indulunk meg vele. A sebváltóban megfelelő szinten van az olaj. Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #10979. hozzászólásra
hánny centi neked a két koronás anya közepétöl a nyomtávrúd?
Válasz #10975. hozzászólásra
de ezen mit nézzek vagy hova áliccsam
Válasz #10978. hozzászólásra
Nem sok idő, azért mérd meg az összetartást.
Ha jó akkor csak amit sanyi74 javasol.
Válasz #10976. hozzászólásra
kerékösszetartásom az jó mert nem láccik a gumin h félre lenne nyalva már mindent kicseréltem a kormányba és mégis berángat
Válasz #10975. hozzászólásra
az meik ami a fülke alatt van az a irányitokar igaz az rendbe van kerékösszetartás gyárilag van belöve nincs félrekopva a gumi
Nekem is van gondom vele.
Kerékösszetartást állítottam, 0-ra.sokkal jobb lett.
A gömbcsuklókat hetente tudom utána húzni.(koronás anyákat)Most műúton 6-ban teljes gázon is elviselhető a kormánya, igaz jobbra húz.
(a királycsap kicsit kottyan)
Válasz #10974. hozzászólásra
Szia. Az irányító karóknál a reteszeket nézted?
Válasz #10973. hozzászólásra
sziasztok tudnátok segiteni olyan gondom van t-25 traktorral hogy menet közbe betáncol a két elsö kerék hiába kormányzok rá meg kell állni hogy ne tappsojjon össze vissza. kicseréltem már a királycsapot királycsapperselyt gömbfejeket pitman tengyelyt ami a kormánymüházbol jön ki az a pitman akkor a csigát a kormányoszlopon aszt is kicseréltem és ugyan ugy betáncol a kerék még sik uton is valami tanácsot ha lehet kérnék
Válasz #10972. hozzászólásra
Szia!
Olajcserétől-olajcseréig bírja, egy csepp sem hiányzott még.veszek tisztítót amit a motorolajba kell tenni, majd szűrő,olajcsere.Ha szerencsém van megjavul,/remélem/.
Ha nem akkor drága hidrotőke csere.
Válasz #10971. hozzászólásra
Hali!
Én is jártam már így. Mielőtt bármit csinálsz nézd meg az olajszintet. Nekem az volt a baj. A piros lámpa még nem világított, de a nívó alján volt az olajszint.
Válasz #10970. hozzászólásra
Értem.
Néztem neten,nekem ez elég drága ha cserélni kell :(
Válasz #10969. hozzászólásra
Szét kell szedni
és kitakarítani,vagy csere.De állítani nem lehet mert olaj nyomással működik,és így mindig meg felelő a szelephézag.
ááá
Becsattogott a kis suzukim. Szelepfedél alatt szépen muzsikál.
1.0 swift hidrotőkés, lehet azon állítani?
Válasz #10957. hozzászólásra
Megtaláltam! Köszi.
/hát ez nekünk nincs/
Válasz #10960. hozzászólásra
Árpy
Igen, nagyon jól nyomja a meleget
Válasz #10964. hozzászólásra
Kösz.
Válasz #10963. hozzászólásra
Én úgy látom hogy a vonószem és a súlytartó csőre van fel rakva.
Válasz #10955. hozzászólásra
Az ülés most került bele,egy Grammer kamion ülés
Nagyon jó, kicsivel jobban rugózik, mint a gyári
Válasz #10961. hozzászólásra
Jó szerintem is!
Bár nekem rögtön a szemem alulra szegeződött, hogy hova van kitámasztva az alja ennek a szerkezetnek. (?)
Válasz #10961. hozzászólásra
Szerintem jó.
lemaradt
Válasz #10952. hozzászólásra
Gyusza7!
Érezhetően meleget csinál a fülkében?
Válasz #10958. hozzászólásra
Szia.Mire gondolsz?
Mi a véleményetek.
Válasz #10945. hozzászólásra
Pakesz!
A 10936- os hozzászólásomnál látható képen jól látható a tárcsa fel helyezve!
Köszönöm! :))
Pont ezt terveztem.
Válasz #10952. hozzászólásra
Szia Engem igazából az ülésed érdekel hogy milyen van benne?
Válasz #10951. hozzászólásra
Na pont ilyenre gondoltál,amit rajzoltál
Válasz #10951. hozzászólásra
Bocs, de elsőre nem sikerült.
Válasz #10949. hozzászólásra
Válasz #10949. hozzászólásra
Szia!
Képet tudnál feltölteni?
Válasz #10947. hozzászólásra
Nagy melegben tárcsáztam 60-nál nem ment fel jobban.
Válasz #10938. hozzászólásra
Sziasztok, új vagyok a fórumon ,bár minden nap olvasom és nagyon jónak és hasznosnak tartom.
Én tavaly tuningoltam fel a kis dacos fűtését 2 db Trabant 601 hűtőrács és fél méter gégecső segítségével, az ötlet természetesen innen származik
Nekem így sikerült, és kitűnően működik:
Ezt nem gondoltam volna hogy ennyi segítségek kapok tőletek!
Nagyon jó ez a fórum, és köszönöm mindenkinek!
Nem jutnék semmire ha nem lennétek.
Egyébként a faluban van egy T25-ös, már puhatolóztam a tulajnál.(szerintem van gépkönyve,de nem adja kölcsön hogy fénymásoljam)
Egyre többen állítanak meg hogy milyen traktor ez, és hogy hol,mennyiért vettük :)
Válasz #10946. hozzászólásra
Köszönöm!
A nagy melegben sem ment 40fok fölé.
6-ban majdnem max. fordulaton kocsiztunk a 32 főúton.
Válasz #10945. hozzászólásra
Igen az olaj hőfokot mutatja.
Válasz #10943. hozzászólásra
Ne nevessetek ki!
A Vlagyiban a hőfokmérő az olaj hőfokát mutatja?
Árpy! A fojtótárcsa körben szűkíti a levegő útját, és középen lyukas? vagy egy kör lemez és egy cikk hiányzik?
Találtam múltkor egy videót a hőfokról, bár igaz, ez a TK-50-es traki, de a hengerek ugyanakkora méretűek, mint a T-25-nél, bár ez 3 hengeres. A VTZ 2048-ban van ez a motor.
De jól szemlélteti a hőfokokat:
http://www.youtube.com/watch?v=X0g1cnYSuYo
Ez a fojtó tárcsa egy nagyon jó megoldás így a hideg időkre!
Elég jól leszűkíti a ventilátor után a levegő útját. Persze érezni, hogy megy át levegő rajta, de jóval kevesebb, mint amikor nincs fent a tárcsa.
Előnyös nagyon, mert jóval hamarabb bemelegszik a motor, beleértve a hengereket, meg a motorolajat. Kíméletesebb a traktornak.
Én már +10 foknál fel szoktam rakni e tárcsát, aztán ahogy eléri az olajhőmérséklet mutató óra a 40°-ot, ki szoktam venni. Előbb elérem vele az üzemi hőmérsékletet.
Az idén szükség volt nekem -20°- ban előmelegíteni az olajat, mert sűrű olaj van a gépemben. Úgy oldottam meg, hogy az olajteknő alá odahelyeztem a hőlégfúvómat úgy 5 cm-re az aljától, és hagytam jó pár percet. Nem tudom mennyire melegítette fel, de utána már dekompresszorra felvette az olajat és az olajnyomás is rendben volt.
De hallottam olyanról is, és nagyon jó megoldás, hogy fűtőszálat építettek a teknőbe és elő tudják melegíteni az olajat. Tetszik ez a megoldás, de én maradok a hőlégfúvónál.
Válasz #10938. hozzászólásra
Üdv. Pakesz!
Igen, érthető volt a rajz alapján a terved.
Gondolom megpróbálod azért tölcsér formára alakítani, hogy kevésbé tudjon visszaütközni a levegő.
Akié nekem tetszett nagyon az JASI-é volt , itt a fórumozók között.
Ő szépen körbe is burkolta hőtükörrel, és rárakott egy jókora méretű csövet.
A hőfokról: Szerintem ha már szükség lesz erre a fűtésre, akkor az a levegő áramlás így szerintem olyan lesz, mintha +25 fokban menne a gép e lemez nélkül. Tehát nem fog az úgy felmelegedni, hogy baj legyen. De persze meg se közelíti a veszélyküszöböt.
Mert friss hideg levegőt kapnak a bordák, így van hova átadni a hőt.
Válasz #10940. hozzászólásra
Üdv. László!
Gondolom felétek is szokott lenni nagy vásár, esetleg ott körülnézhetnél, mert szokott ilyen helyen is lenni (alkudós árban).
Persze méretekkel menj, számolj emeléskor a kardán összecsúszásával illetve leeresztéskor a kinyúlással.
Persze ha az a kardán megfelel, amivel most dolgoztál, akkor csak annak a méretei kellenek.