Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9974. hozzászólásra
Szerintem meg mindegy hogy 130cm vagy 140cm -is mind kettőnél 2x8 levél van csak más a táv tartó hossz a levelek között.Mert nekem is 2x8-as csak 140-ben,csak a levél mérete az nem mindegy.A képen lévő tárcsán a levél méret mekkora?
Helo! Nekem 180 cm -es tárcsám van és nagy a gépnek! Ha 2. ban húzom nem csinál szép munkát 3. ben már elfogadható és a legszebb 4. ben! Szerintem 160 cm es a plafon amivel szépen tud dolgozni!
Válasz #9968. hozzászólásra
hali nekem 170es tárcsám van és 2.ban söpör vele,szerintem a 2méteressel is könnyedén boldogulna,a tárcsa szögének a beállításától függően.
Sanyinak a tárcsával kapcsolatban kérdés: a tárcsának elméletileg nagyobb az ellenállása a talajban mint egy azonos szélességű kultivátornak? Csak azért kérdezem mert nekem egy 170es kultivátorom van 7 kapával(és azok se kicsik). A tárcsák egymáshoz mért távolságát (ezzel együtt a tárcsák számát) Te állítod be? Az számít valamit hogy csillagkerekes vagy sima?Csak azért kérdem mert ha a 140es tárcsát még pont viszi akkor a 170es kultivátor nem lesz sok? Előző tulaj évekig ezt használta.
Szia! Egész pontosan mi a problémád a váltóval? Ha nagy baja van esetleg tudok segíteni,mert az enyimnek most van folyamatban a váltó összerakása.A lassú és a mászó sebességeket dobálta ki, és a fogaskerekéről volt letörve a fogazat, de az egész váltót ki kellett szerelnem.
Helló.Új fiú vagyok a fórumon,na meg a traktorok világában is.Kérdésem lenne.Most vettem egy t 25 traktort,és sajnos nem igazán boldogulok a váltóval.Egy ismerősöm szerint,alkatrész kell cserélni benne.Lehet hogy csak én nem tudom kezelni?Kérlek segítsetek!!!!
Sziasztok fórumozók! Szeretném megkérdezni, hogy T25-os
kardántengelye hogyan mukodik? Minden sebesség fokozaton
ugyanannyi a fordulatszáma vagy sem? Úgy halottam,hogy
a 540-es fordulatszám csak a 2.sebességfokozaton van meg.A szolo permetezésénél milyen sebesség fokozat a legjobb? Koszonom és kellemes húsvéti unnepeket kivánok
a T25-os forumtagoknak Kiskér.
Hali Stefi69
Fn-100 talajmaróval kapcsolatban írok. Mit gondolt érte az ismerősöd? Nagyobbat csak akkor tudok venni ha a kicsit eladtam. Köszi addig is.
hali. Megy mind a kettő.soros adagolóm van és olyan simán megy hogy öröm hallgatni. először főtengely törésre gyanakodtam de az sem. ifánál jártunk már úgy hogy észre sem vettük hogy eltört mert nem tudott elfordulni.
hali. Megy mind a kettő.soros adagolóm van és olyan simán megy hogy öröm hallgatni. először főtengely törésre gyanakodtam de az sem. ifánál jártunk már úgy hogy észre sem vettük hogy eltört mert nem tudott elfordulni.
Megy mind a két henger ????
Probáld ki?
Nyísd ill lazisd meg egyesével a porlasztokon a nyomocsővet amelyik nem megy nem lesz változás a motor hangjában illetve járásában. Egy probát megér és nem kerül semmibe ,valoszinü felkapott valami piszkot valamelyik porlasztó.
sziasztok fórumozók. óriási problémám van a vlagyimmal.menet közben elkezdett rázkódni mint a fene,majd le rázta magáról a fülkét,és nem találom a hibát.főtengely,lendkerék, csapágyak,minden jó.nem értem
Válasz #9941. hozzászólásra
Hali! MEDVE 1!!!
Lehet,hogy tudok egy nagyon jó állapotú talajmarót.Nemrég lett felújítva.Csak még gondolkodnak az eladásán.De szerintem 200 felett van az ára.
Megérdeklődjem?
A maród biztos jó, csak akinek kellene,olcsóbban szeretne venni.
Sziasztok!
Válasz Stefi69-nek
A talajmarom szélessége a talajon mérve 100 cm. Igen gyári gép. Új kovácsolt kapák vannak rajta, jó a hajtása és a kardán is. A vonópad is megvan hozzá. Az ára 115000ft lenne. Nézegettem több helyen is. Kínálnak sok félét, leharcoltakat. Ezt csak fel kell akasztani és dolgozni vele
gagomannak:Én a szolo sorkozoket kultivátorral dolgozom,
még a sorok alatt kaszálok illetve permetezem a gyomot.
Volt nekem egy gyári bolgár kultivátorom amit átszerelés
után ekénék is lehetett használni.Ezen a kultivátoron
mind a két oldalon volt hidraulikával mukodtetett oldal
kés ami a sorok alatt a tokék kozott megdolgozta a talajt.
Gyenge támasz esetén nem a legmegbízhatóbb volt.Én úgy
oldottam meg a dolgot,hogy meghosszabbítottam a tapogató
karját és ullést szereltem a kultivátorra mire a srácok
felultek és ellenorizték a kapák munkáját,és ha kellett
kézierovel besegítettek a tapogató be vagy kitaszításában.
Váltottam a muvelési modszeren,és eladtam akultivátort.
Kiskér.
Válasz #9927. hozzászólásra
Hali! az a hidró kapa amit néztél az Mtz-kategoria.Még azoknak is majdnem sok,ha több órát használják egyfojtában akkor megforalják az olajat.Pedig ott nem 7-l olaj van ,hanem 3x7.És a szivattyú is kellőképp nagyobb.
Üdv mindenkinek!
Volna egy Fn-100- as talajmaróm eladó!
Egyúttal érdekelne egy 160-as T25 után.
Ha valaki tudna segíteni rajtam kérem írjon vagy hívjon. 06204368404 bristol2@freemail.hu
Előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek.
Szeva.Ennél a szerkezetnél is kell vigyázni a fiatal telepítésre.Én csak mellette húzom el,hogy kézzel nem kell annyit dolgozni.3-om évesnél időseb szőlőben használom úgy hogy be engedem a tőkék közé.Azért van előtte lazító kés hogy ne csapja meg a tőkét.
Szépen szánt a gépezet! Picit döntesz még az ekén akkor lehet hogy nem kell ellenkormányozni de ha dombos területen dolgozol akkor mindig is fog kelleni majd ellen kormányozni akármilyen jól is van beállítva az eke!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Ma még annyit tudtam meg, hogy nagyon keveset használták, hagyatékból van.
Gyári a festése.(de majd kiderül)
Egy MTZ felvásárlással, felújítással foglalkozó cégen keresztül kerül megvételre. (számla)
Állítólag átnézik, új aksi, olajok, szűrők, fékrendszer, világítás.
Papírok rendben lesznek.
Kocsi külön helyről van, de ugyan itt.
Tolólapot is máshonnan hoztak hozzá.
De látni kell miről van szó.
/tapasztalatom traktor ügyben :) pár évet lehúztam 250 Rábán, pár 1000 hektárt bemunkáltam/
De ez a két gép nem egy kategória.
Olvasgatok minden információt a T25-ről.
Ha a pótkocsi billenős:
- az alvázat megnézni, nem-e meg van görbítve (megerőltették)
- a billenési pontok állapotát (újra van-e hegesztve, akkor miért)
- Plató állapotát, az oldalfalak nyithatóságát illetve rögzítését.
-és persze kipróbálni a billentést minden irányba (ha oldalra is billent)!
Természetesen a világítás és a fékrendszer működéséről se szabad megfeledkezni!
Tolólapról:
A tolólapot tartó szerkezetet, hogy nincs-e meghajlítva.
A tolószerkezet kitámasztás pontját a traktoron még nézd meg, hogy annak az állapota milyen.
Az emelő munkahenger állapotát.
Ha használták már eleget a tolólapot, akkor azon lehetnek kisebb elhajlások.
Hogyne hallottam volna olyanról. Nézegettem újakat is, de azok horror összegekbe kerülnek. Igaz azokon a tőkekikerülő funkciót egy érzékelő(tapogató pálca) és egy mozgató motor látja el, így nagyon kíméletesen tudja a soraljat művelni. Találtam hirdetést is használtra. Küldöm a képet. Felhívtam az illetőt, 200.000HUF-ra tartja ezt a használt gépet. Nem kicsit sok érte az a pénz(nem véletlen hogy 2 éve senki nem vitte el). A csonkázó amit vettem feleannyi volt és kb. 4 szer annyi anyag van benne. Komolyan! Vasanyag, csövek mennyisége, stb. Egy új hidromotor egy ilyen soraljművelő géphez 40.000Ft, utánanéztem. Újonnan 100.000ből kijön az egész. Ez a művelő elhalad a tőke/oszlop mellett, és egy rugó húzza vissza a soraljba. Az a bajom hogy ahol lakom, senki nem hallott még ilyenről, kérdeztem már majdnem mindenkit, mutogatva közben a képet. Így kicsit félnék belevágni, nemtudom mennyire használható. Pl ha valamelyik új tőke/oltvány mellet véletlen még nincs egy jó stabil oszlop, akkor lehet ledarálja, mert mondjuk egy merev oszlopot,karót még kikerül, de mondjuk egy fiatal tőkét meg eltol, mert nincs annyi tartás a tőkében hogy a rugó ellenében elterelje a művelő fejet, hanem elhajlik. Remélem nagyjából érthető voltam. Idén muszáj lesz valamit kikísérletezni.
25322 hozzászólás
Ja elolvastam 46cm a levél pont ugyan az mint az ennyim csak ez keskenyebb.
Szerintem meg mindegy hogy 130cm vagy 140cm -is mind kettőnél 2x8 levél van csak más a táv tartó hossz a levelek között.Mert nekem is 2x8-as csak 140-ben,csak a levél mérete az nem mindegy.A képen lévő tárcsán a levél méret mekkora?
Válasz #9973. hozzászólásra
Akkor csak nem gondoltam rosszul ,hogy elég neki a 130 körüli?!http://www.keletagro.hu/termekinfo/fuggesztett-tarcsa-130-cm-es/220
Válasz #9971. hozzászólásra
Helo! Nekem 180 cm -es tárcsám van és nagy a gépnek! Ha 2. ban húzom nem csinál szép munkát 3. ben már elfogadható és a legszebb 4. ben! Szerintem 160 cm es a plafon amivel szépen tud dolgozni!
Én meg nem merem megvenni a 160-tárcsát félek nem boldogulna vele,csak 130-ba gondolkodtam eddig ,pedig azt mondjátok visz nagyobbat is ???
hali nekem 170es tárcsám van és 2.ban söpör vele,szerintem a 2méteressel is könnyedén boldogulna,a tárcsa szögének a beállításától függően.
A csipkés tárcsalevél azért jobb mert a kötőt talajba könnyen bele megy meg a gyomot ki pörgeti.Nekem ez a tapasztalatom
Szeva.Szerintem a szántás és a kultivátortól nehezebb a tárcsázás nagyobb erő kell.Jobban megfogja a
gépet, a tárcsa.
Sanyinak a tárcsával kapcsolatban kérdés: a tárcsának elméletileg nagyobb az ellenállása a talajban mint egy azonos szélességű kultivátornak? Csak azért kérdezem mert nekem egy 170es kultivátorom van 7 kapával(és azok se kicsik). A tárcsák egymáshoz mért távolságát (ezzel együtt a tárcsák számát) Te állítod be? Az számít valamit hogy csillagkerekes vagy sima?Csak azért kérdem mert ha a 140es tárcsát még pont viszi akkor a 170es kultivátor nem lesz sok? Előző tulaj évekig ezt használta.
Válasz #9960. hozzászólásra
Szeva.Igen saját,140cm széles,45cm a lap max ez a legnagyobb amit lehet vele húzni.
Válasz #9959. hozzászólásra
TLT nem független egysebességű az óramutatú járásával megegyező irányba forog 1775 motor fordulaton 549 ford/perc
A könyvből...
amúgy ha lenyomod a kuplungot megáll a forgása
minden sebességben ugyanúgy pörög...
Válasz #9964. hozzászólásra
Hy vissza olvasod a fórumot akkor megtudod sokszor kérdezték már.
Egyébbként talán ekőre 6.0x16
hátra meg vagy 9,5x32 vagy 12,4x28 vagy 11,2x28
de olvasd vissza nálam okosabbak leírták párszor
Sziasztok. megtudná írni nekem valaki, hogy a T-25 kis traktorokra milyen méretű gumiabroncs való?
Szia! Egész pontosan mi a problémád a váltóval? Ha nagy baja van esetleg tudok segíteni,mert az enyimnek most van folyamatban a váltó összerakása.A lassú és a mászó sebességeket dobálta ki, és a fogaskerekéről volt letörve a fogazat, de az egész váltót ki kellett szerelnem.
Helló.Új fiú vagyok a fórumon,na meg a traktorok világában is.Kérdésem lenne.Most vettem egy t 25 traktort,és sajnos nem igazán boldogulok a váltóval.Egy ismerősöm szerint,alkatrész kell cserélni benne.Lehet hogy csak én nem tudom kezelni?Kérlek segítsetek!!!!
Szia Stefi69!
Szerinted ha megszélesíteném, az FN-100 talajmarót (raknék rá két-két kapasort, úgy mértem akkor lenne olyan 150cm ) elbírná a hajtása?
Válasz #9958. hozzászólásra
Ez a tied ? Milyen széles ,vagy milyet érdemes venni amit visz erölködés nélkül ?
Sziasztok fórumozók! Szeretném megkérdezni, hogy T25-os
kardántengelye hogyan mukodik? Minden sebesség fokozaton
ugyanannyi a fordulatszáma vagy sem? Úgy halottam,hogy
a 540-es fordulatszám csak a 2.sebességfokozaton van meg.A szolo permetezésénél milyen sebesség fokozat a legjobb? Koszonom és kellemes húsvéti unnepeket kivánok
a T25-os forumtagoknak Kiskér.
Válasz #9956. hozzászólásra
Válasz #9943. hozzászólásra
Hali Stefi69
Fn-100 talajmaróval kapcsolatban írok. Mit gondolt érte az ismerősöd? Nagyobbat csak akkor tudok venni ha a kicsit eladtam. Köszi addig is.
Ha venni szeretnék tárcsát valakinek valami jó ötlet ?? Vagy ez is megtenné:http://www.keletagro.hu/termekinfo/fuggesztett-tarcsa-130-cm-es/220
Válasz #9950. hozzászólásra
Válasz #9950. hozzászólásra
Nem tud valaki egy T-25, T30-hoz használható eladó dobos kaszát?
Válasz #9892. hozzászólásra
Claastra-nak:
Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de a napokban nem voltam fenn a fórumon. Ha tud 3 t-át a fej akkor 12 eFt-ot tudok érte adni, ha megfelel.
Üdv:
Béla
Válasz #9890. hozzászólásra
Mezőgép gyártmány 1990 -es kiadás.
Válasz #9949. hozzászólásra
Megy mind a két henger ????
Probáld ki?
Nyísd ill lazisd meg egyesével a porlasztokon a nyomocsővet amelyik nem megy nem lesz változás a motor hangjában illetve járásában. Egy probát megér és nem kerül semmibe ,valoszinü felkapott valami piszkot valamelyik porlasztó.
sziasztok fórumozók. óriási problémám van a vlagyimmal.menet közben elkezdett rázkódni mint a fene,majd le rázta magáról a fülkét,és nem találom a hibát.főtengely,lendkerék, csapágyak,minden jó.nem értem
Válasz #9945. hozzászólásra
hali itt a email cimem ak ha tucc t-25 kormány holtjáték állisásával valamit irni meg köszönném herpay89@freemail.hu
Stefi69 talán nem meressz az e-mailre válaszolni?
herpay89@freemail.hu
Válasz #9943. hozzászólásra
e-mail!!!!!
Hali kellene egy kis segitség t-25 höz a királycsapot kicseréltem gömbcsuklokat is de nagy a kormány holtjáték hol lehet még állitani rajta esetleg?
Válasz #9941. hozzászólásra
Hali! MEDVE 1!!!
Lehet,hogy tudok egy nagyon jó állapotú talajmarót.Nemrég lett felújítva.Csak még gondolkodnak az eladásán.De szerintem 200 felett van az ára.
Megérdeklődjem?
A maród biztos jó, csak akinek kellene,olcsóbban szeretne venni.
Válasz #9933. hozzászólásra
Igen itt kicsit másabbak a terepviszonyok :) !
Ide én sem vettem volna 3-as ekét !
Sziasztok!
Válasz Stefi69-nek
A talajmarom szélessége a talajon mérve 100 cm. Igen gyári gép. Új kovácsolt kapák vannak rajta, jó a hajtása és a kardán is. A vonópad is megvan hozzá. Az ára 115000ft lenne. Nézegettem több helyen is. Kínálnak sok félét, leharcoltakat. Ezt csak fel kell akasztani és dolgozni vele
Válasz #9938. hozzászólásra
Szeva.email választ várok?
gagomannak:Én a szolo sorkozoket kultivátorral dolgozom,
még a sorok alatt kaszálok illetve permetezem a gyomot.
Volt nekem egy gyári bolgár kultivátorom amit átszerelés
után ekénék is lehetett használni.Ezen a kultivátoron
mind a két oldalon volt hidraulikával mukodtetett oldal
kés ami a sorok alatt a tokék kozott megdolgozta a talajt.
Gyenge támasz esetén nem a legmegbízhatóbb volt.Én úgy
oldottam meg a dolgot,hogy meghosszabbítottam a tapogató
karját és ullést szereltem a kultivátorra mire a srácok
felultek és ellenorizték a kapák munkáját,és ha kellett
kézierovel besegítettek a tapogató be vagy kitaszításában.
Váltottam a muvelési modszeren,és eladtam akultivátort.
Kiskér.
Válasz #9936. hozzászólásra
Hali.90-es vagy 100-as? Gyári cseh ? ára?
Hali! az a hidró kapa amit néztél az Mtz-kategoria.Még azoknak is majdnem sok,ha több órát használják egyfojtában akkor megforalják az olajat.Pedig ott nem 7-l olaj van ,hanem 3x7.És a szivattyú is kellőképp nagyobb.
Üdv mindenkinek!
Volna egy Fn-100- as talajmaróm eladó!
Egyúttal érdekelne egy 160-as T25 után.
Ha valaki tudna segíteni rajtam kérem írjon vagy hívjon. 06204368404 bristol2@freemail.hu
Előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek.
Szeva.Ennél a szerkezetnél is kell vigyázni a fiatal telepítésre.Én csak mellette húzom el,hogy kézzel nem kell annyit dolgozni.3-om évesnél időseb szőlőben használom úgy hogy be engedem a tőkék közé.Azért van előtte lazító kés hogy ne csapja meg a tőkét.
Válasz #9925. hozzászólásra
Szépen szánt a gépezet! Picit döntesz még az ekén akkor lehet hogy nem kell ellenkormányozni de ha dombos területen dolgozol akkor mindig is fog kelleni majd ellen kormányozni akármilyen jól is van beállítva az eke!
http://www.youtube.com/watch?v=arc_zN_sslo
Mifelénk csak 2 fejjel tudok szántani!
Válasz #9915. hozzászólásra
Nekem 300 AXI Jessering van és simán bír vele! A vetőgépem viszont van vagy 400-450 kg és azzal is simán tudok dolgozni!
Örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot, itt lehet tanulni!
Köszönhető a sok segítőkész tagnak.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Ma még annyit tudtam meg, hogy nagyon keveset használták, hagyatékból van.
Gyári a festése.(de majd kiderül)
Egy MTZ felvásárlással, felújítással foglalkozó cégen keresztül kerül megvételre. (számla)
Állítólag átnézik, új aksi, olajok, szűrők, fékrendszer, világítás.
Papírok rendben lesznek.
Kocsi külön helyről van, de ugyan itt.
Tolólapot is máshonnan hoztak hozzá.
De látni kell miről van szó.
/tapasztalatom traktor ügyben :) pár évet lehúztam 250 Rábán, pár 1000 hektárt bemunkáltam/
De ez a két gép nem egy kategória.
Olvasgatok minden információt a T25-ről.
Na még ez is. Nem jpg a kép ezért nem tölti be. Sebaj, linkelem akkor a hirdetést.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/209976/Soraljmuvelo.html
Válasz #9924. hozzászólásra
Üdv.!
Ha a pótkocsi billenős:
- az alvázat megnézni, nem-e meg van görbítve (megerőltették)
- a billenési pontok állapotát (újra van-e hegesztve, akkor miért)
- Plató állapotát, az oldalfalak nyithatóságát illetve rögzítését.
-és persze kipróbálni a billentést minden irányba (ha oldalra is billent)!
Természetesen a világítás és a fékrendszer működéséről se szabad megfeledkezni!
Tolólapról:
A tolólapot tartó szerkezetet, hogy nincs-e meghajlítva.
A tolószerkezet kitámasztás pontját a traktoron még nézd meg, hogy annak az állapota milyen.
Az emelő munkahenger állapotát.
Ha használták már eleget a tolólapot, akkor azon lehetnek kisebb elhajlások.
Üdv Sanyi!
Hogyne hallottam volna olyanról. Nézegettem újakat is, de azok horror összegekbe kerülnek. Igaz azokon a tőkekikerülő funkciót egy érzékelő(tapogató pálca) és egy mozgató motor látja el, így nagyon kíméletesen tudja a soraljat művelni. Találtam hirdetést is használtra. Küldöm a képet. Felhívtam az illetőt, 200.000HUF-ra tartja ezt a használt gépet. Nem kicsit sok érte az a pénz(nem véletlen hogy 2 éve senki nem vitte el). A csonkázó amit vettem feleannyi volt és kb. 4 szer annyi anyag van benne. Komolyan! Vasanyag, csövek mennyisége, stb. Egy új hidromotor egy ilyen soraljművelő géphez 40.000Ft, utánanéztem. Újonnan 100.000ből kijön az egész. Ez a művelő elhalad a tőke/oszlop mellett, és egy rugó húzza vissza a soraljba. Az a bajom hogy ahol lakom, senki nem hallott még ilyenről, kérdeztem már majdnem mindenkit, mutogatva közben a képet. Így kicsit félnék belevágni, nemtudom mennyire használható. Pl ha valamelyik új tőke/oltvány mellet véletlen még nincs egy jó stabil oszlop, akkor lehet ledarálja, mert mondjuk egy merev oszlopot,karót még kikerül, de mondjuk egy fiatal tőkét meg eltol, mert nincs annyi tartás a tőkében hogy a rugó ellenében elterelje a művelő fejet, hanem elhajlik. Remélem nagyjából érthető voltam. Idén muszáj lesz valamit kikísérletezni.