Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.18 FtUSD394.32 FtCHF441.5 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen, hátra a két féltengelyház tetejére is ki van kötve a tartókonzol. Mert mikor felveszel valamit az orrára, akkor próbálja előre dönteni a konzolokat, így kikötöttem előre is és hátra is. Éppen ezért, hogy a kuplungházat tehermentesítse valamennyire. Jól bírja, mert a nyáron kiástam vele az udvart, a letaposott, téglás, kavicsos földet és sokszor két keréken tologattam, olyan jó anyag volt.
A munkahengerek lökete 620 mm.
NS 14-es szivattyú van feltéve, a gyári NS-10 es volt.
A hátsókerekekre is terhel valamit a váz?
Kuplungház hogyan bírja a kiképzést?
Munkahengereknek mekkora a mérete?
Gyári hidroszivattyú van a gépen?
A kanalat is Te készítetted?
Arra a kis időre nem merem levenni róla, míg lefessem, mert mindig kell valamire. Mivel kicsi a traki, sok kis helyre befér ügyesen, fogyasztás ilyenkor egyenlő a nullával, mindent ezzel mozgatok.
Ja igen. Elfelejtettem elnézést kérni hogy ezzel a témával a T 25-ös fórumot "támadom" de ahogy elnéztem más témákban is van eltérés és kavarodás, na meg nekem is ilyen gépem van, ezért jobbnak láttam ha Ti adtok beszámolót akik szintén ilyennel dolgoztok.
Akit érint: szőlőtermesztés témában kérnék infót(szokásomhoz híven). Olvastam hirdetést hogy szőlővenyige és nyesedékkitoló van eladó, de kép nem volt mellékelve hozzá. Hogy néznek ki ezek? Ilyenről még nem hallottam. Ez valami házi készítésű, fogakkal ellátott (boronához hasonlító) eszköz? Ti hogy oldjátok meg a venyige dolgot (már aki nem zúzza vagy bálázza)
Hu...ne is mondd. Mi is kaszáljuk(kaszáltuk?) eddig apámmal, hálátlan egy munka. Fújtuk mi is egy időben, de az meg drága, meg nem is vagyok híve a sok kemikáliának. Ha törik ha szakad, megcsinálom ezt a soraljművelőt, remélem jó lesz, aztán teszem is fel a képeket és a videót.
Válasz #9497. hozzászólásra
Köszi.
Kultivátorozom a sorközöket,de a soraljművelést vegyszeresen oldom meg.
Mivel csak 1x tudom kifújni szüretre megnő a gaz,amit ugyan lekaszálunk,de Qrva munka.
A falumban láttam egyszer (sajnos vezettem ezért csak épp hogy odapillantottam) hogy kultivátorra volt szerelve egy ilyen, és haladtak vele. Van egy kép (terv) a fejemben ami szerintem életképes, egy kis befektetés kérdése(kb 3500ft) és egy délelőtti munka. 3 héten belül tervezem kivitelezni és kipróbálni, ha működik teszek fel videót.
Óvatosan kell vele dolgozni, meg a kapa előtt van egy lazítókés, hogy ne csapjon nagyot oda a tőkének.A kapának a vékonyabbik részén, a végétől 15 cm hosszan nem éles a kés. ami a tőkék között dolgozik.Ajánlott munka sebesség országúti 2-es,ezért a tárcsára nem lehet felszerelni,mert országúti 4-be dolgozok a tárcsával.
Válasz #9488. hozzászólásra
Igen, ezzel a bólogatós kapával művelem a szőlőtőkék közötti talajt.A kapának a vékonyabbik fele megy be a szőlőtőkék közé, a kapának a vastagabb része, szabadon megy a talajba. A szőlőtőke irányítja az egész kapafeje.
Megérdeklődtem a gépet, megvan még. Most derült ki számomra hogy ezelőtt háromszög rendszámos volt(nemtudom mit jelent bevallom őszintén, talán telephelyi volt). Ahogy említettem az eladóval személyesen nem találkoztam, csak a feleségével, a látottakon kívül kevés az információm. Azt is mondta az eladó, hogy a vétel után nem is használta, mert vett egy olcsóbb és kisebb (=gyengébb) kínait (nem értem minek, nem is az én dolgom, kivágatta a szőlőjének egy nagy részét elmondása szerint, és sok lett volna a 30 as)Szóval a gépet nem használta, így kevés róla még neki is az információ, gyakorlatilag csak felgumizta és átfényezte, de a lényeg a "köntös" alatt van. 1994 es a gép. Ennyit tudtam meg most frissiben. Megadom a számot. Még a végére annyit hogy természetesen nekem ebből 1 forint hasznom nincs, innentől kezdve a traktor adásvétele körüli folyamat már a kettejük ügye. A számot az eladó engedélyével adom meg: 06305825570. Sikeres traktorvásárlást!
Üdv Kiki!
Eltettem a papírokat amikre a hirdetéseket felírtam, ha esetleg amit én veszek, nem jönne be, mindjárt megkeresem. Esetleg fel is hívhatom, megérdeklődni hogy megvan-e még.
SANYINAK PEDIG:
ezer hála a képért, tűkön ülve várom és tényleg az utolsó kérdésem,amit elfelejtettem: milyen talajon használtad?Kötött, vagy lazább, homokosabb stb.. Olcsó gázolajat, sok termést adjon Neked az Isten
Szia Sanyi!
Köszönöm a választ!Te használsz ilyet?Esetleg képed van róla?Ha nincs akkor ne fáradj vele, ez is nagy segítség.Még annyi hogy kultivátoron van rajta, vagy esetleg önállóan valami kis kereten?
Köszönöm
25322 hozzászólás
Válasz #9524. hozzászólásra
Fasza kis géped van!
Válasz #9522. hozzászólásra
Igen, hátra a két féltengelyház tetejére is ki van kötve a tartókonzol. Mert mikor felveszel valamit az orrára, akkor próbálja előre dönteni a konzolokat, így kikötöttem előre is és hátra is. Éppen ezért, hogy a kuplungházat tehermentesítse valamennyire. Jól bírja, mert a nyáron kiástam vele az udvart, a letaposott, téglás, kavicsos földet és sokszor két keréken tologattam, olyan jó anyag volt.
A munkahengerek lökete 620 mm.
NS 14-es szivattyú van feltéve, a gyári NS-10 es volt.
A kanalat is én csináltam, 1 tábla 4-es lemez.
Válasz #9507. hozzászólásra
Rosszul írtam a farvillát azt körbála hordásra használják.
Válasz #9520. hozzászólásra
Ha dobsz egy-két-három... képet akkor megmondom.
Válasz #9518. hozzászólásra
A hátsókerekekre is terhel valamit a váz?
Kuplungház hogyan bírja a kiképzést?
Munkahengereknek mekkora a mérete?
Gyári hidroszivattyú van a gépen?
A kanalat is Te készítetted?
Válasz #9516. hozzászólásra
Arra a kis időre nem merem levenni róla, míg lefessem, mert mindig kell valamire. Mivel kicsi a traki, sok kis helyre befér ügyesen, fogyasztás ilyenkor egyenlő a nullával, mindent ezzel mozgatok.
nekem van egy hasonlóm ,mit érne meg neked?
Igen házilag csinálják.Én be tárcsázom a venyigét.Mert nem tömörödik annyira a talaj.
Nem szeretném eladni, lassan már ezzel alszom
Farvilla vagy trágyavilla felénk evvel tolják ki a venyigét a szőlőből.
Válasz #9515. hozzászólásra
Esetleg nem akarnál megválni a rakodótól?
Válasz #9514. hozzászólásra
Tervrajz ? Olyan nem létezik Mindig mikor jött vmi ötlet, akkor gyorsan megcsináltam míg el nem felejtettem.
90*50 es a zárt szelvény. Ebből van a gém. 4 es falú. Ez bőven elég ennek a gépnek.
Alul a derekán két db 80-as U vas van átengedve, azon ül az egész.
Válasz #9513. hozzászólásra
Lényegében az egész szerkezet érdekelne, valamint a felhasznált anyagok mérete.
Ha lenne egy tervrajzod a rakodóhoz az kimondottan jó lenne.
Válasz #9511. hozzászólásra
Melyik része érdekelne konkrétabban?
Válasz #9509. hozzászólásra
Köszönöm Atti!
Hy!
Feltennél pár képet a homlokrakodódról?
Válasz #9508. hozzászólásra
Míg nem volt zúzó addig egy sima trágyavillával toltuk ki. Valami ehhez hasonló szerkezet.
Ja igen. Elfelejtettem elnézést kérni hogy ezzel a témával a T 25-ös fórumot "támadom" de ahogy elnéztem más témákban is van eltérés és kavarodás, na meg nekem is ilyen gépem van, ezért jobbnak láttam ha Ti adtok beszámolót akik szintén ilyennel dolgoztok.
Jó estét kívánok Mindenkinek!
Akit érint: szőlőtermesztés témában kérnék infót(szokásomhoz híven). Olvastam hirdetést hogy szőlővenyige és nyesedékkitoló van eladó, de kép nem volt mellékelve hozzá. Hogy néznek ki ezek? Ilyenről még nem hallottam. Ez valami házi készítésű, fogakkal ellátott (boronához hasonlító) eszköz? Ti hogy oldjátok meg a venyige dolgot (már aki nem zúzza vagy bálázza)
Köszönöm!
További szép estét!
Válasz #9479. hozzászólásra
Köszönöm !
Szivesen olvasgatom az irásaitokat !:)
Ha valamiben megakadok irok !
Erről az egyfokozatú motorolajról mi a véleményetek:DIESEL SAE 30, API CB?
Válasz #9503. hozzászólásra Bocs, nem Nm hanem F1-340N
Válasz #9466. hozzászólásra Szia! Nekem is ugyan ilyen a teleszkópom annyi különbséggel,hogy az enyém 340Nm-es.Elég keményen működik.
Válasz #9501. hozzászólásra
Bocs vettem!!!!!!!!!!!!! Jó nagy baki ez a szó.
Válasz #9496. hozzászólásra
Bocs rosszul írtam vetem a kapát.
Válasz #9496. hozzászólásra
Nem vetem.A szélesség külső méret 76cm,szár hossz 55cm,anyag vastagság 10mm,tengely átmérő 40mm.Anyaga nem acél.
Válasz #9498. hozzászólásra
Hu...ne is mondd. Mi is kaszáljuk(kaszáltuk?) eddig apámmal, hálátlan egy munka. Fújtuk mi is egy időben, de az meg drága, meg nem is vagyok híve a sok kemikáliának. Ha törik ha szakad, megcsinálom ezt a soraljművelőt, remélem jó lesz, aztán teszem is fel a képeket és a videót.
Válasz #9497. hozzászólásra
Köszi.
Kultivátorozom a sorközöket,de a soraljművelést vegyszeresen oldom meg.
Mivel csak 1x tudom kifújni szüretre megnő a gaz,amit ugyan lekaszálunk,de Qrva munka.
Sanyi, Koppány!
A falumban láttam egyszer (sajnos vezettem ezért csak épp hogy odapillantottam) hogy kultivátorra volt szerelve egy ilyen, és haladtak vele. Van egy kép (terv) a fejemben ami szerintem életképes, egy kis befektetés kérdése(kb 3500ft) és egy délelőtti munka. 3 héten belül tervezem kivitelezni és kipróbálni, ha működik teszek fel videót.
Válasz #9495. hozzászólásra
Igen jó!
Milyen anyagból készítetted,és milyen széles?
Válasz #9494. hozzászólásra
Óvatosan kell vele dolgozni, meg a kapa előtt van egy lazítókés, hogy ne csapjon nagyot oda a tőkének.A kapának a vékonyabbik részén, a végétől 15 cm hosszan nem éles a kés. ami a tőkék között dolgozik.Ajánlott munka sebesség országúti 2-es,ezért a tárcsára nem lehet felszerelni,mert országúti 4-be dolgozok a tárcsával.
Válasz #9492. hozzászólásra
Ötletes.
Nem sérti meg a tőkét?
Válasz #9490. hozzászólásra
Most ráérek fotózgatni.
Válasz #9488. hozzászólásra
Igen, ezzel a bólogatós kapával művelem a szőlőtőkék közötti talajt.A kapának a vékonyabbik fele megy be a szőlőtőkék közé, a kapának a vastagabb része, szabadon megy a talajba. A szőlőtőke irányítja az egész kapafeje.
Válasz #9489. hozzászólásra
Szia! Igazán nincs mit, ezért (is) vagyunk itt.
Válasz #9487. hozzászólásra
Sanyi!
Valahogy olyan érzésem van mintha csak emiatt mentél volna ki fotózni. Nagyon köszönöm, sokat segítettél!
gagoman - köszönöm a válaszod!!!!!
Válasz #9487. hozzászólásra
Cső Sanya.
Ezzel a kultivátor kapával a soralját műveled?
Válasz #9483. hozzászólásra
Én ezekkel irtom a gazat
Válasz #9485. hozzászólásra
Köszönöm az infót! Már beszéltem is vele.
Válasz #9481. hozzászólásra
Megérdeklődtem a gépet, megvan még. Most derült ki számomra hogy ezelőtt háromszög rendszámos volt(nemtudom mit jelent bevallom őszintén, talán telephelyi volt). Ahogy említettem az eladóval személyesen nem találkoztam, csak a feleségével, a látottakon kívül kevés az információm. Azt is mondta az eladó, hogy a vétel után nem is használta, mert vett egy olcsóbb és kisebb (=gyengébb) kínait (nem értem minek, nem is az én dolgom, kivágatta a szőlőjének egy nagy részét elmondása szerint, és sok lett volna a 30 as)Szóval a gépet nem használta, így kevés róla még neki is az információ, gyakorlatilag csak felgumizta és átfényezte, de a lényeg a "köntös" alatt van. 1994 es a gép. Ennyit tudtam meg most frissiben. Megadom a számot. Még a végére annyit hogy természetesen nekem ebből 1 forint hasznom nincs, innentől kezdve a traktor adásvétele körüli folyamat már a kettejük ügye. A számot az eladó engedélyével adom meg: 06305825570. Sikeres traktorvásárlást!
Válasz #9483. hozzászólásra
Kötött,homok,közép kötött talajon használom.
Válasz #9481. hozzászólásra
Üdv Kiki!
Eltettem a papírokat amikre a hirdetéseket felírtam, ha esetleg amit én veszek, nem jönne be, mindjárt megkeresem. Esetleg fel is hívhatom, megérdeklődni hogy megvan-e még.
SANYINAK PEDIG:
ezer hála a képért, tűkön ülve várom és tényleg az utolsó kérdésem,amit elfelejtettem: milyen talajon használtad?Kötött, vagy lazább, homokosabb stb.. Olcsó gázolajat, sok termést adjon Neked az Isten
Válasz #9480. hozzászólásra
Szia.Kereten van rajta kép majd később lesz.
Válasz #9475. hozzászólásra
Üdv.Kérdezni szeretném az emlitett T-30 -nak az elérhetösége meg van? Engem érdekelne.Köszönöm válaszát, előre is.
Válasz #9477. hozzászólásra
Szia Sanyi!
Köszönöm a választ!Te használsz ilyet?Esetleg képed van róla?Ha nincs akkor ne fáradj vele, ez is nagy segítség.Még annyi hogy kultivátoron van rajta, vagy esetleg önállóan valami kis kereten?
Köszönöm
Válasz #9478. hozzászólásra
Igen kell bele 1dl motorolaj.
30-50 üzeóránként cserélem,mert addigra igen felhigul gázolajjal.
Sziasztok T 25 tulajok !
Az után szeretnék érdeködni az adagoloban (kör)van olaj és kell e cserélni ?
Válasz #9476. hozzászólásra
Lúd talpas gazoló.