Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Myrrdin #11720. hozzászólásáraBevetésen csinálok, egyelőre ma csak beállítási próba volt. Ha úgy lesz, ahogy tervezem, akkor egy táblában fog menni az XXS, Simba Mono és ez a Kondor Lake.
Válasz efge #11712. hozzászólásáraKötött területeid vannak? Laza földben mit csinál? Attól félek 2 évente kellene felújítani mert a laza talaj megenné mint a tárcsa leveleket.
Válasz cimbike. #11711. hozzászólásáraTakarít teljes szélességben. Ami régen ki tudott bújni a tárcsák között, most azt is ki vágja, mert a cross cutter lefektetve tartja és nincs ideje felálni mire elvágja a tárcsa.Napraforgó szélén húztam nagy cirokban (2méter). Állva nem maradt semmi.
Válasz efge #11710. hozzászólásáraExtrém esetben is ilyen jó?
Pl: Ha olyan területet kell megcsinálnod, amiben hatalmas dudvafészek van, mert mondjuk 2 eve nem használta senki a területet? Ott azért eldugulna, nem?
Válasz cimbike. #11709. hozzászólására Kukoricában egy kör után le lehet szántani. A szemnek olyan, mintha el sem ment volna, de letöri az összes botot a gyökérről és megkavarja annyira földdel, hogy az eke símán leviszi a maradványokat. Nem dúr be. Nem igazán használok másik tárcsát, mióta megvan. Amikor nincs szármaradvány akkor pedig a felső pár centi földréteget mozgatja meg és feltámasztja a carriert, ami nem árt a nagy sebesség miatt.
Válasz cimbike. #11695. hozzászólásáraNekem van a carrieren. Nem olcsó, de egy menetben letakarítja a napraforgót, repcét. A zúzós asztal+ tárcsa a közelébe sem ér. Nem láttam dolgozni, úgy vettem meg a carrier-re, de mikor először kipróbáltam nem hittem a szememnek. Mielőtt valaki kérdezi a zöld szárat is letakarítja. Két menetből nem lehet megcsinálni hasonlóra. Most vettem új napraforgósztalt, eszemben sem volt zúzósat vásárolni.
Válasz Mézga #11702. hozzászólásáraMár nem emlékszem a konkrét minőségre, mondták milyen anyag kell hozzá, megvettem, lemarattam az élét, és meg lett edzve.
Válasz cimbike. #11699. hozzászólásáraKépem nincs róla pedig csinálhattam volna.
A kések nem tudtak rendesen dolgozni mert vizes volt a föld de a tárcsák azok igen nagyon jól felaprította szép munkát végzett.
Amikor 14-15 el húztam akkor volt a legjobb a munkája, sajnos ma elvitték.
Válasz Sz.Gyula #11697. hozzászólásáraDe a tárcsa sem vágta össze rendesn, mi? Gondolom előre döntötte a zöld szárat és a tárcsák meg nem tudták aprítani?
Nekem múlt héten hoztak egy horsch joker rt-t
ilyen késest mint a cr ,szotyiban húztam ahol száraz volt a szár ott jól vágta de ahol vastag zöld volt ott nem.
Válasz cimbike. #11695. hozzászólásáraÉn csináltattam egy Dal-bo rendszerű hengert az idén de nem az igazi kukoricában. Még csak 1x használtuk kukorica után de kombájn keréknyomban puha talajon szinte semmit nem csinált a szárral. Én most úgy látom hogy az oros Cornado a legjobb megoldás kukorica szár kérdésre.
Válasz cimbike. #11690. hozzászólásáraAzért a Dalbo sem megoldás minden helyzetre, és nem mellékesen nagyon drága továbbá külön menetet igényel. Én inkább a egy ilyen Cutter Knife féleségben gondolkodnék, two in one. Bár az árát nem tudom, de az hogy tárcsával egymenetben használható, szimpatikussá teszi.
Válasz *** HM *** #11689. hozzászólásáraNo-till sosem lesz. Most épp nem hiszek benne. A minimumban igen. Zúzni az adapter zúz, de elég szrul, mivel csak sima oros Sa adapter. Amit csőtörőztek, azt Komáromival zúztuk. De ez sem jó, mert ami fekszik a földön( pl apasorok), az ott is marad. Ezért kell a tárcsa, illetve a jövőben egy jobb adapter. És egy jobb zúzoló is. Kíváncsi lennék a Dalbo henger-zúzóra, h vajon a kukoricával mit csinál. Érzésem szerint nem sokat, de attól még lehet h jó.
Válasz Myrrdin #11684. hozzászólásáraHomokterület,és mivel a nagytrakihoz nincs grúberünk,így csak mtz-vel karcolgatom.Max 20cm amit elvisz,keskeny kapákkal kicsit mélyebben. Penetrométerrel nem szurkáltam a földet,de szerintem nincs szükség mélyebb művelésre.
Válasz cimbike. #11682. hozzászólásáraKöszönöm! Zúzós adapterrel volt vágva. Nem csináltam vele eddig semmit, egyrészt esett az eső másrészt hadd gyógyuljon bele kukorica kóró. Nem vízállásos terület. És te milyen mélyen húzod a lazítót?
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraZúzva volt? Ha nem, akkor azzal kezdd! Milyen a talaj? Vízállásos, vagy felsőföld. Zúzás után tárcsa. Ha lenne idő, akkor tárcsa-eső-tárcsa. De ezt már azt hiszem el kell felejteni, legalábbis az ország nagy részén. Utána lazító, lehetőleg parabola késes, oldalszárnyakkal. Annak a legjobb a keverőhatása. Ezután mérlegelés, hogy kell-e neki tárcsa, vagy sem. A legjobb az lenne, hogy a téli csapadékok elvonulása utáni fagyon kapna egy sekély tárcsát, feltéve, ha indokolt a nagy rögök, illetve a fennmaradt szármaradványok miatt. Én így csinálnám/csinálom.
Tavaly ősszel voltam hasonló helyzetben,mint te most. Október első felében aratás,majd pár napjára rá IH tárcsa,olyan mélységben,hogy a Rába még ne kezdjen pattogni.December végén kapott egy grúbert,majd kukorica vetés előtt ismét. Szármaradvány alig maradt,pedig öntözött kuki volt,volt rajt anyag rendesen.Egy nagy hibát elkövettem,mivel nincs zuzós adapter,és nem szártépőztem. A bogarak jól érezték magukat idén. Fertőtlenítőszert nem kapott,de semmivel sem volt több a bogár mint ott ahol 12-ben volt kukorica legutóbb.
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraTárcsa, lazító, tavasszal egy menet rotációs boronával, majd vetés. Ha az őszi alapmütrágya kijuttatást alkalmazod, akkor a tárcsa előt ajánlom kiszórni. Ha tél is lessz akkor a bogárnak ki kellene fagynia mivel közel lesznek a felszínhez, nincsenek lejuttatva mélyebre, ahogyan az ekénél.
Én így készítem majd jövőhöz a talajt, ha majd sikerül learatnom az idei kukoricát. De én napraforgót teszek a kukorica után. Kukoricára van más kijelölt parcellám.
12373 hozzászólás
Válasz Berkó_ #11723. hozzászólásáraTehetnél be még pár képet
had tanuljunk mi is belőle. Milyen nehéz egyébként?
Válasz Berkó_ #11723 hozzánaszólására
akartam e
helyett! ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Na ezt
Válasz szanberg #11719. hozzászólásáraTavaly óta, de a traki az enyém.
A hengert tesztelésre kipróbálhattam és akkor készült pár kép.
Válasz Myrrdin #11720. hozzászólásáraBevetésen csinálok, egyelőre ma csak beállítási próba volt. Ha úgy lesz, ahogy tervezem, akkor egy táblában fog menni az XXS, Simba Mono és ez a Kondor Lake.
Válasz otis #11691. hozzászólásáraA vaderé olyan 2milla egyik ismerősnek van a carierjén!
Válasz cimbike. #11718. hozzászólásáraEz a beszéd!
Ilyet se látni minden nap. Csinálnál róla újra videót? ha megoldható
.
Válasz Gergő1220 #11700. hozzászólásáraGergő neked mióta van ez a ferguson trakid ami a képen látszik???
Milyen típus?
Eke hasznosítása, ha már nem szántunk, de van.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20161031124850_img_2728.jpg)
Válasz efge #11712. hozzászólásáraKötött területeid vannak? Laza földben mit csinál? Attól félek 2 évente kellene felújítani mert a laza talaj megenné mint a tárcsa leveleket.
Válasz Gergő1220 #11714. hozzászólásáraLe a kalappal!
Válasz efge #11712. hozzászólásáraPedig nem tűnik ilyen agresszívnak.
Válasz cimbike. #11707. hozzászólásáraNem, semmi köze hozzá, egyedi gyártás.
Válasz Mézga #11705. hozzászólásáraNem adtam össze a költségeket, kb 2 mill.
Válasz cimbike. #11711. hozzászólásáraTakarít teljes szélességben. Ami régen ki tudott bújni a tárcsák között, most azt is ki vágja, mert a cross cutter lefektetve tartja és nincs ideje felálni mire elvágja a tárcsa.Napraforgó szélén húztam nagy cirokban (2méter). Állva nem maradt semmi.
Válasz efge #11710. hozzászólásáraExtrém esetben is ilyen jó?
Pl: Ha olyan területet kell megcsinálnod, amiben hatalmas dudvafészek van, mert mondjuk 2 eve nem használta senki a területet? Ott azért eldugulna, nem?
Válasz cimbike. #11709. hozzászólására Kukoricában egy kör után le lehet szántani. A szemnek olyan, mintha el sem ment volna, de letöri az összes botot a gyökérről és megkavarja annyira földdel, hogy az eke símán leviszi a maradványokat. Nem dúr be. Nem igazán használok másik tárcsát, mióta megvan. Amikor nincs szármaradvány akkor pedig a felső pár centi földréteget mozgatja meg és feltámasztja a carriert, ami nem árt a nagy sebesség miatt.
Válasz efge #11708. hozzászólásáraKukoricában nem próbáltad?
Válasz cimbike. #11695. hozzászólásáraNekem van a carrieren. Nem olcsó, de egy menetben letakarítja a napraforgót, repcét. A zúzós asztal+ tárcsa a közelébe sem ér. Nem láttam dolgozni, úgy vettem meg a carrier-re, de mikor először kipróbáltam nem hittem a szememnek. Mielőtt valaki kérdezi a zöld szárat is letakarítja. Két menetből nem lehet megcsinálni hasonlóra. Most vettem új napraforgósztalt, eszemben sem volt zúzósat vásárolni.
Válasz Gergő1220 #11700. hozzászólásáraTiszaagrós gyűrűshengerből van?
Válasz Gergő1220 #11700. hozzászólásáraÜgyes!!!!!
Válasz Gergő1220 #11704. hozzászólásáramennyibe állt meg?
Válasz Mézga #11702. hozzászólásáraMár nem emlékszem a konkrét minőségre, mondták milyen anyag kell hozzá, megvettem, lemarattam az élét, és meg lett edzve.
Válasz cimbike. #11699. hozzászólásáraKépem nincs róla pedig csinálhattam volna.
A kések nem tudtak rendesen dolgozni mert vizes volt a föld de a tárcsák azok igen nagyon jól felaprította szép munkát végzett.
Amikor 14-15 el húztam akkor volt a legjobb a munkája, sajnos ma elvitték.
Válasz Gergő1220 #11700. hozzászólásáramiből vannak a kések hozzá?
Válasz cimbike. #11695. hozzászólásáraHa egyszer meglátod, azonnal felhívod a vadert azt garantálom!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz cimbike. #11698. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20161027215010_apr_t_.jpg)
Válasz Sz.Gyula #11697. hozzászólásáraDe a tárcsa sem vágta össze rendesn, mi? Gondolom előre döntötte a zöld szárat és a tárcsák meg nem tudták aprítani?
Válasz Gergő1220 #11696. hozzászólásáraVan képed róla?
Nekem múlt héten hoztak egy horsch joker rt-t
ilyen késest mint a cr ,szotyiban húztam ahol száraz volt a szár ott jól vágta de ahol vastag zöld volt ott nem.
Válasz cimbike. #11695. hozzászólásáraÉn csináltattam egy Dal-bo rendszerű hengert az idén de nem az igazi kukoricában. Még csak 1x használtuk kukorica után de kombájn keréknyomban puha talajon szinte semmit nem csinált a szárral. Én most úgy látom hogy az oros Cornado a legjobb megoldás kukorica szár kérdésre.
Válasz otis #11691. hozzászólásáraNem rossz gondolat, nekem is tetszik. Csak ezt még nem láttam dolgozni!
Válasz cimbike. #11688. hozzászólásáraköszönöm!![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz Sk Laci #11687. hozzászólásáraköszönöm!![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz Bandita29 #11686. hozzászólásáraköszönöm!![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz cimbike. #11690. hozzászólásáraAzért a Dalbo sem megoldás minden helyzetre, és nem mellékesen nagyon drága továbbá külön menetet igényel. Én inkább a egy ilyen Cutter Knife féleségben gondolkodnék, two in one. Bár az árát nem tudom, de az hogy tárcsával egymenetben használható, szimpatikussá teszi.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20161027093126_z4c0xuyonbz8uaowtomq.jpg)
Válasz *** HM *** #11689. hozzászólásáraNo-till sosem lesz. Most épp nem hiszek benne. A minimumban igen. Zúzni az adapter zúz, de elég szrul, mivel csak sima oros Sa adapter. Amit csőtörőztek, azt Komáromival zúztuk. De ez sem jó, mert ami fekszik a földön( pl apasorok), az ott is marad. Ezért kell a tárcsa, illetve a jövőben egy jobb adapter. És egy jobb zúzoló is. Kíváncsi lennék a Dalbo henger-zúzóra, h vajon a kukoricával mit csinál. Érzésem szerint nem sokat, de attól még lehet h jó.
Válasz cimbike. #11682. hozzászólásáraEnnyi mívelet![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Aztán mi lesz a no tillel mikorra állsz át így he
Mivel zúzol?
Válasz Myrrdin #11685. hozzászólására40-50 cm
Válasz Myrrdin #11683. hozzászólására40-45 cm, ahogyan bírta húzni a traktor.
Válasz Myrrdin #11684. hozzászólásáraHomokterület,és mivel a nagytrakihoz nincs grúberünk,így csak mtz-vel karcolgatom.Max 20cm amit elvisz,keskeny kapákkal kicsit mélyebben. Penetrométerrel nem szurkáltam a földet,de szerintem nincs szükség mélyebb művelésre.
Válasz cimbike. #11682. hozzászólásáraKöszönöm!
Zúzós adapterrel volt vágva. Nem csináltam vele eddig semmit, egyrészt esett az eső másrészt hadd gyógyuljon bele kukorica kóró. Nem vízállásos terület. És te milyen mélyen húzod a lazítót?
Válasz Bandita29 #11681. hozzászólásáraKöszönöm!
És milyen mélyen dolgozott a grúber?
Válasz Sk Laci #11679. hozzászólásáraKöszönöm!
És milyen mélyen ment a lazító?
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraZúzva volt? Ha nem, akkor azzal kezdd! Milyen a talaj? Vízállásos, vagy felsőföld. Zúzás után tárcsa. Ha lenne idő, akkor tárcsa-eső-tárcsa. De ezt már azt hiszem el kell felejteni, legalábbis az ország nagy részén. Utána lazító, lehetőleg parabola késes, oldalszárnyakkal. Annak a legjobb a keverőhatása. Ezután mérlegelés, hogy kell-e neki tárcsa, vagy sem. A legjobb az lenne, hogy a téli csapadékok elvonulása utáni fagyon kapna egy sekély tárcsát, feltéve, ha indokolt a nagy rögök, illetve a fennmaradt szármaradványok miatt. Én így csinálnám/csinálom.
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraÜdv!
. Fertőtlenítőszert nem kapott,de semmivel sem volt több a bogár mint ott ahol 12-ben volt kukorica legutóbb.
Tavaly ősszel voltam hasonló helyzetben,mint te most. Október első felében aratás,majd pár napjára rá IH tárcsa,olyan mélységben,hogy a Rába még ne kezdjen pattogni.December végén kapott egy grúbert,majd kukorica vetés előtt ismét. Szármaradvány alig maradt,pedig öntözött kuki volt,volt rajt anyag rendesen.Egy nagy hibát elkövettem,mivel nincs zuzós adapter,és nem szártépőztem. A bogarak jól érezték magukat idén
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraNehéztárcsával rá tudsz menni vagy vizes.
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólásáraTárcsa, lazító, tavasszal egy menet rotációs boronával, majd vetés. Ha az őszi alapmütrágya kijuttatást alkalmazod, akkor a tárcsa előt ajánlom kiszórni. Ha tél is lessz akkor a bogárnak ki kellene fagynia mivel közel lesznek a felszínhez, nincsenek lejuttatva mélyebre, ahogyan az ekénél.
Én így készítem majd jövőhöz a talajt, ha majd sikerül learatnom az idei kukoricát. De én napraforgót teszek a kukorica után. Kukoricára van más kijelölt parcellám.
Válasz Berkó_ #11677. hozzászólásáraAaaaaaz igen !
Válasz Vinkó75 #11676. hozzászólásáraDe még ott is gond volt ahol búza volt az elővetemény és szántásos alapmüvelést kapott.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Myrrdin #11675. hozzászólására![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Idén nem volt olyan kölni, mi meg oldotta volna a vissza vetett kukorica-bogár problémát. Van gond rendesen.