Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.53 FtUSD389.41 FtCHF429.55 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9661. hozzászólásra
Én akkor is azt mondom, hogy nem vinné el normális sebességel, az a baj hogy ez egy 3 soros grúber 11-13 kapával, és ezeket nehezebb húzni ( persze intenzívebben is dolgoznak). Vannak a két soros grúberok azok 7 kapával 3 méteresek talán egy olyat elvinne.
Egyébként jól gondolkodsz a művelésről a búza alá, mi is hasonlóan csináljuk és jól szokott sikerülni, a különbség az, hogy napraforgó aratás után rögtön tárcsa, de utána nem megyünk egyből a nehézkultivátoral hanem várunk kb két hetet, és főleg ha közben van egy eső és beéredik a tárcsázott föld optimális munka van utána.
Közgáz órán nem sok dolgot jegyeztem meg , de az egyik az volt, hogy a "vállalkozó" ha elér egy célt, akkor már rögtön az új lebeg a szeme előtt, ez hajtja előre. Ebből kiindulva nem vagyok elégedetlen, de egy egészséges "többre vágyás" bennem is megvan.
Sosem rejtettem véka alá azon nézetemet, hogy ha elcserélném fele annyi (vagy még kevesebb) zsíros földre az enyémet, fele ennyi munkával többre haladnék. De nekem ez jutott, úgyhogy nekem ezt a "keresztrejtvényt kell megfejteni".
Üdv!
Egy táblánk van ami kötött réti talaj, a többi középkötött talajok, elég jó művelésűek. Jelenleg az mtz után való 2.8 as omikron tárcsa van pálcáshengerrel hátul, és az a 120 lóerőnek elég kevéske. Eddig tárcsába gondolkodtunk, de lehet jobb lenne egy kulti. Első soron meghúzni a tarlót a tárcsával 10-12 km/h val amilyen mélyre belemegy és utána második sorral mélyíteni rajta egy kicsit egy gruberrel, mert arra gyanakodok hogy a 10centis művelés(mtz 892 szenvedget a tárcsa előtt,8-8.5el viszi)kevés a búzának, nincs sose kiemelkedő búzánk, egy jó 15-18 centi mélység már jobban hangzik. Szerintem ha megvan húzva 10 centin tárcsával, majd másnap gruber akkor 5-8 centit kell neki mélyíteni, a felette lévő talaj megvan lazítva a tárcsa álltal el kéne neki vinni.Illetve nyáron búza tarlót meghúzni második sorral, mert azért a tárcsa csak jobban aprít, kever mint a gruber.
Válasz #9654. hozzászólásra
Fekete földön nem fogja vinni, maximum csak kínlódva nagy szlippel, és lassan húzva,a smaragdot sem, ezekhez legalább 150 lóerő kell. Kivéve ha laza homokos földjeid vannak akkor kevesebb is elég, vagy ha sekélyen húzod 10-12 centire, de ügye te pont mélyítésre szánod.
Vannak 2,5 méteres gépek is a traktor szélességét azok is elütik én inkább olyanba gondolkodnék, de ha kötött a föld még az is túl nagy lehet.
Én azt tapasztalom,az aranykorona semmit nem mond.Hiába van itt 40 aranykoronás föld,ha kisült minden,másutt a 20 aranykoronán esett ,és írják a 60-100 mázsákat.
Üdv!
http://farmet.hu/fantom/nem-besorolt/fantom-szantofoldi-kultivatorok
Egy ilyen kultival 120 paci megbírkózna ? búza alapművelésének kéne, általában napraforgó tarló, elsó sor 10 centire tárcsa,második sorral 15-20 centi mélységbe egy ilyen 3 méteres kulti, vagy egy használt lemken smaragd 9/300 jobb ?
Sziasztok! Ne haragudjatok, de itt is megosztom Big zsákokról, hátha valkinek jól jöhet!!
Big-bag zsákok 100 X 100 x200 –as mérteben használt eredetileg kormos zsákok eladók, kiválló minőségben!!!
Terhelehtőség:1000 kg.
Ár:850 Ft/db
Érdeklődni: 06-70-307-22-42-es számon
650 FT/db áron pedig 500 kg terhelhetőséggel terményeknek is alkalmas zsákok!!!!
Kulcsszó: Big Bag zsák, BIG zsák BIG zsák big beg, big beg, Big Bag zsák olcsón, Big Bag zsák olcsón, zsák olcsón, eladó BIG BAG zsákok, big bag zsák kedvezményes áron,
big bag most, big bag szállítás, Big Bag szállítás, Big Bag árusítás használt big bag, használt big bag, használt big bag, használt big bag,
Húúú hát hallod kiszántottunk már régen de mámma túrkáltam egy cseppet!
Van még egykét táblarész amit kiszántok mert lucernás aztán egykét sarokjában nem maradt meg tavasszal újratelepítjük, turbós mtz kapargálta mámma.
Aztán lesz még egy tábla amiben meg marha gyenge az anyag ami elvileg lucernás lenne, így tavasszal megy bele valami jó fűféleség vagy valami így még eztis kiszántatom az inasokkal így utólag gondolkodva.
No a lényeg meg hogy én a nagygéppel Fralazzal turkáltam.
Van egy nagy 35hektáros tábla napraforgó volt kétsor 6,2-es IH tárcsát kapott még ősszel bitang mélyre tengelyig futott benne a tárcsa, de mire odajutottam hogy ráhúznám még a lazítót is beesőzött.
Ma reggel -7fokot nyomott gondoltam kimegyek megnézem csak mire kiértem 10óra is elmúlt, rakodózás volt szóját vittek bent időztem. Néhányat tudtam kerülni még fagyott talajon igenjó a téma!
13. fokozatban 1900 körüli fordúlaton 11km/h feletti sebességgel. Egyhelyben felemeltem a lazítót és bizony 40centi alatt félszáraz a főd!!!!
Úszik is fainúl a lazító alatt a talaj, annyi hogy a hegnert totl felemeltem meg kicsit orrosabbra buktattam a lazítót így az a földre nem ér le mármint a henger mert nemakarom lenyomatni. Géppel tartatom karfán a potméterrel és kész. Az biztos hogy a felső 20-30centi lucskos de alatta rendesen reped a főd így nem ken.
Viszont mostmeg esik a hó keményen már rendes nagy anyag lejött holnapra nemfog elfagyni a főd teteje
Szia Robi!
Olvastam a hozzŕszňlŕsaidat,čs engem is črdekelne egy Busa tipusu kŕrem forgňrotŕtoros magŕgykčszítô.Olyan amilyet megosztottŕl a fotňn.Črdekelne hog AZ orszŕg melyik IKR-nčl lŕttad.Vŕlaszodat elôre is nagyon köszönöm!
jójó tarlóhántás magágykészítés szántáselmunkálás...
dehát szántásra ott az NZ ami a legjobb sokak szerint, tarlót hántani a carrier magágykészíteni meg mindkettő, sőt mindenre jó lehet mindkettő, megmég a swift-is.
Német termelő véleménye szerint tavaszi magágykészítés a fő profilja a Swift-nek. Gondolom ősszel lazított vagy topdown-ozott területeket nem forgatnak minimum till van, egy lazító vagy valami ősszel, tavasszal pedig a swift majd vetőgép rá.
Ez blackberry telefon, vhogy nem megy. Bar, igy mar a helyesiras ellenorzom kijavitja megfeleloen, csak ti, illetve a honlap ekezetes betuit nem irja ki.
12373 hozzászólás
Válasz #9670. hozzászólásra
Hohohohóóóóó...
Mikor megyünk "tesztelni"?
Válasz #9673. hozzászólásra
valszeg csak januárban.
Válasz #9672. hozzászólásra
Elhoztad e a nagy bitangokat????
Használjátok egészséggel, gondmentesen!
No ez príma!
Dolgozni fogsz még vele?
van még valami esetleg???
Komondorból hozd el kolégádéktól az 5méterest aztán meg is van oldva minden.
Meg egy Fralaz játsszon még mellé oszt szevasz.
Megérkezett![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121219133757_P1020788.JPG)
Válasz #9661. hozzászólásra
Én akkor is azt mondom, hogy nem vinné el normális sebességel, az a baj hogy ez egy 3 soros grúber 11-13 kapával, és ezeket nehezebb húzni ( persze intenzívebben is dolgoznak). Vannak a két soros grúberok azok 7 kapával 3 méteresek talán egy olyat elvinne.
Egyébként jól gondolkodsz a művelésről a búza alá, mi is hasonlóan csináljuk és jól szokott sikerülni, a különbség az, hogy napraforgó aratás után rögtön tárcsa, de utána nem megyünk egyből a nehézkultivátoral hanem várunk kb két hetet, és főleg ha közben van egy eső és beéredik a tárcsázott föld optimális munka van utána.
Válasz #9666. hozzászólásra
, de az egyik az volt, hogy a "vállalkozó" ha elér egy célt, akkor már rögtön az új lebeg a szeme előtt, ez hajtja előre. Ebből kiindulva nem vagyok elégedetlen, de egy egészséges "többre vágyás" bennem is megvan.
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Közgáz órán nem sok dolgot jegyeztem meg
Válasz #9665. hozzászólásra
Nekem van trabantom.
Te pont fordítva értelmezed az írást.
Válasz #9664. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
ha nékem nem lenne zsiros földem akkor is meg lennék elégedve azzal amim van
Válasz #9663. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
amúgy nem értem az eszmefuttatásodat
mert a mi földjeink nem trabant kategóriák
majd lekáderezlek majd a rokonoknál neked milyen mercid van!!
Válasz #9662. hozzászólásra
Sosem rejtettem véka alá azon nézetemet, hogy ha elcserélném fele annyi (vagy még kevesebb) zsíros földre az enyémet, fele ennyi munkával többre haladnék. De nekem ez jutott, úgyhogy nekem ezt a "keresztrejtvényt kell megfejteni".
Válasz #9662. hozzászólásra
Ezt én is szívesen mondanám neked, amikor az első év végén becsöngetnél, hogy inkább visszaülnél a trabantból a mercedesbe.
Válasz #9660. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
nem vagy kitartó tipus
Válasz #9658. hozzászólásra
Üdv!
Egy táblánk van ami kötött réti talaj, a többi középkötött talajok, elég jó művelésűek. Jelenleg az mtz után való 2.8 as omikron tárcsa van pálcáshengerrel hátul, és az a 120 lóerőnek elég kevéske. Eddig tárcsába gondolkodtunk, de lehet jobb lenne egy kulti. Első soron meghúzni a tarlót a tárcsával 10-12 km/h val amilyen mélyre belemegy és utána második sorral mélyíteni rajta egy kicsit egy gruberrel, mert arra gyanakodok hogy a 10centis művelés(mtz 892 szenvedget a tárcsa előtt,8-8.5el viszi)kevés a búzának, nincs sose kiemelkedő búzánk, egy jó 15-18 centi mélység már jobban hangzik. Szerintem ha megvan húzva 10 centin tárcsával, majd másnap gruber akkor 5-8 centit kell neki mélyíteni, a felette lévő talaj megvan lazítva a tárcsa álltal el kéne neki vinni.Illetve nyáron búza tarlót meghúzni második sorral, mert azért a tárcsa csak jobban aprít, kever mint a gruber.
Válasz #9656. hozzászólásra
Én nem akarnék cserélni! Hogy miért, mert ha pl. cserélnék veled 3 évre, akkor a 3. év végén fejbe lőném magam mikor vissza kellene ide jönni.
én 125 lovas nyuszival húzom kötöttbe is!
Egy ilyen DALBODinco bőven jó annak a gépnek és nagyon szép munkája van!
Fekete földön nem fogja vinni, maximum csak kínlódva nagy szlippel, és lassan húzva,a smaragdot sem, ezekhez legalább 150 lóerő kell. Kivéve ha laza homokos földjeid vannak akkor kevesebb is elég, vagy ha sekélyen húzod 10-12 centire, de ügye te pont mélyítésre szánod.
Vannak 2,5 méteres gépek is a traktor szélességét azok is elütik én inkább olyanba gondolkodnék, de ha kötött a föld még az is túl nagy lehet.
Válasz #9656. hozzászólásra
Én azt tapasztalom,az aranykorona semmit nem mond.Hiába van itt 40 aranykoronás föld,ha kisült minden,másutt a 20 aranykoronán esett ,és írják a 60-100 mázsákat.
Válasz #9655. hozzászólásra
2266!itt vitassuk meg kinek hol is jobb élnie?
Válasz #9649. hozzászólásra
http://www.kepfeltoltes.hu/121215/aranykorona_orsz_gos_t_rk_p_www.kepfeltoltes.hu_.png
Üdv!
http://farmet.hu/fantom/nem-besorolt/fantom-szantofoldi-kultivatorok
Egy ilyen kultival 120 paci megbírkózna ? búza alapművelésének kéne, általában napraforgó tarló, elsó sor 10 centire tárcsa,második sorral 15-20 centi mélységbe egy ilyen 3 méteres kulti, vagy egy használt lemken smaragd 9/300 jobb ?
Válasz #9651. hozzászólásra
alúl van visszazárható leengedője? milyen típusú zsákok ezek?
Válasz #9649. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
miért neked nincs ilyen??
mi ebben a központúság
Sziasztok! Ne haragudjatok, de itt is megosztom Big zsákokról, hátha valkinek jól jöhet!!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Big-bag zsákok 100 X 100 x200 –as mérteben használt eredetileg kormos zsákok eladók, kiválló minőségben!!!
Terhelehtőség:1000 kg.
Ár:850 Ft/db
Érdeklődni: 06-70-307-22-42-es számon
650 FT/db áron pedig 500 kg terhelhetőséggel terményeknek is alkalmas zsákok!!!!
Kulcsszó: Big Bag zsák, BIG zsák BIG zsák big beg, big beg, Big Bag zsák olcsón, Big Bag zsák olcsón, zsák olcsón, eladó BIG BAG zsákok, big bag zsák kedvezményes áron,
big bag most, big bag szállítás, Big Bag szállítás, Big Bag árusítás használt big bag, használt big bag, használt big bag, használt big bag,
Válasz #9644. hozzászólásra
Minek neked ilyen?
http://www.youtube.com/watch?v=xtZerx8I7BE A talajközpontúsághoz ilyen gépek is kellenek!!!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz #9647. hozzászólásra
eridj öntözni
Válasz #9646. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
nálunk 1 hosszú ásónyom után még mindig száraz
Válasz #9645. hozzászólásra
Húúú hát hallod kiszántottunk már régen de mámma túrkáltam egy cseppet!
Van még egykét táblarész amit kiszántok mert lucernás aztán egykét sarokjában nem maradt meg tavasszal újratelepítjük, turbós mtz kapargálta mámma.
Aztán lesz még egy tábla amiben meg marha gyenge az anyag ami elvileg lucernás lenne, így tavasszal megy bele valami jó fűféleség vagy valami így még eztis kiszántatom az inasokkal így utólag gondolkodva.
No a lényeg meg hogy én a nagygéppel Fralazzal turkáltam.
Van egy nagy 35hektáros tábla napraforgó volt kétsor 6,2-es IH tárcsát kapott még ősszel bitang mélyre tengelyig futott benne a tárcsa, de mire odajutottam hogy ráhúznám még a lazítót is beesőzött.
Ma reggel -7fokot nyomott gondoltam kimegyek megnézem csak mire kiértem 10óra is elmúlt, rakodózás volt szóját vittek bent időztem. Néhányat tudtam kerülni még fagyott talajon igenjó a téma!
13. fokozatban 1900 körüli fordúlaton 11km/h feletti sebességgel. Egyhelyben felemeltem a lazítót és bizony 40centi alatt félszáraz a főd!!!!
Úszik is fainúl a lazító alatt a talaj, annyi hogy a hegnert totl felemeltem meg kicsit orrosabbra buktattam a lazítót így az a földre nem ér le mármint a henger mert nemakarom lenyomatni. Géppel tartatom karfán a potméterrel és kész. Az biztos hogy a felső 20-30centi lucskos de alatta rendesen reped a főd így nem ken.
Viszont mostmeg esik a hó keményen már rendes nagy anyag lejött holnapra nemfog elfagyni a főd teteje
Válasz #9644. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
nincs vlm talajtúrás? sokat netezü more
Nekem meg EZ teccik
Válasz #9642. hozzászólásra
SMS CZ
Ezt,hol és ki gyártja?
Válasz #9636. hozzászólásra
Ilyen gépekre gyorsan lecsapnak, figyelni kell sűrűn a hirdetéséket.
Szia!
Már nem találom az IKR honlapján, úgyhogy valószínűleg elkelt
Válasz #9639. hozzászólásra
Szívesebben mennék én is szántani mint erdőbe
Válasz #9638. hozzászólásra
én meg megyek szántani
Na odabaxott rendesen!
-7fok beütött reggelre azért, de legalább megáll már kicsit az élet
Bocsŕnat elrontottam a becenevet Robit îrtam Ropi helyett!Elnčzčsedet kčrem!
Szia Robi!
Olvastam a hozzŕszňlŕsaidat,čs engem is črdekelne egy Busa tipusu kŕrem forgňrotŕtoros magŕgykčszítô.Olyan amilyet megosztottŕl a fotňn.Črdekelne hog AZ orszŕg melyik IKR-nčl lŕttad.Vŕlaszodat elôre is nagyon köszönöm!
Válasz #9631. hozzászólásra
mondjuk kalászos alá jó lenne haladósabb mint a TD
Válasz #9632. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
az érintőstől kiráz a hideg!!!
Válasz #9627. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Vettél volna rendes telefont!
Mondjuk iPhone-t....
Nézegettem a Vader Swift-et.
Lényegében mire gyártja ezt a vader???
jójó tarlóhántás magágykészítés szántáselmunkálás...
dehát szántásra ott az NZ ami a legjobb sokak szerint, tarlót hántani a carrier magágykészíteni meg mindkettő, sőt mindenre jó lehet mindkettő, megmég a swift-is.
Német termelő véleménye szerint tavaszi magágykészítés a fő profilja a Swift-nek. Gondolom ősszel lazított vagy topdown-ozott területeket nem forgatnak minimum till van, egy lazító vagy valami ősszel, tavasszal pedig a swift majd vetőgép rá.
Ki mire venné meg???
Feco?
Válasz #9615. hozzászólásra
Szerintem a nehéz tárcsáinak nincsen párja még a világon se. Nem egy bonyolult eszköz, de irdatlan masszív és van benne anyag rendesen.
V?lasz #9628 hozz?sz?l?sra
Ez blackberry telefon, vhogy nem megy. Bar, igy mar a helyesiras ellenorzom kijavitja megfeleloen, csak ti, illetve a honlap ekezetes betuit nem irja ki.
Válasz #9627. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Control+shift előhozza a menüt ,és ott áttudod állítani a billentyűzet nyelvét.
V?lasz #9626 hozzĂĄ?sz?l?sra
ĂtĂĄllĂtottam, de ez sem segĂt. MĂĄs Ăśtlet?
Válasz #9623. hozzászólásra
Állítsd át a karakterkódolást Közép -Európai ISO 8859-2-re.