Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF438.02 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát még nincs meg csak elsőre megtetszett a gép.Mert lényegébe most is így csináltam magágyat búzának, napraforgótarlóból ,csak külön folyamatokba(lazító->tárcsa,). +előtte kapott egy sor grúbert.De eltudnám képzelni hogy napraforgó tarló kapna ey grúbert aztán menne ez a gép és vetés.
Amúgy egy 130lovas géppel húznám ezt a2,5 métereset.De a videón is egy 120 lovas MTZvel cibálja a gépet.Meg mondjuk a miénk az még majdnem 7 tonna súlyú traki nem tudom hogy a 120 lovas mtz hány mázsa lehet
Válasz #8520. hozzászólásra
vt tárcsát nem gyártanak európában?
Nekem is azok tetszenek, mert tavaszra, vagy ősszel ragadós földre jobb lenne mint a rövidtárcsa.
Szanberg ez ugyanaz amit én is belinkeltem ide videón.Most nem akarok hülyeséget mondani mert most nem tudom csak holnap megnézni az email árajánlatot amit küldtek de olyan 2-3 millió között van a kisebb változat és 2 év garanciát adnák rá.Kecskeméten lehet úgy tudom hozzá jutni a géphez valami gépkereskedőnél mert az Adaiak csak gyártják.Mi már vettünk tőlük egy sorköz kultit azzal semmi gond nem volt!!
Ez milyen minőségű eszköz lehet?
Valaki lentről nem ismeri esetleg???
3,1méteres 7késes "diskripper"-ük is van állítható mindene kérdés bírná e a strapát meg mennyiért....!?!?
Nekünk egy ugyan ilyen van kinézőbe csak más márkába
Én búza alá tervezem vele a lazítást,mert elég lenne egy ilyen.Egy jympával meg adni lehetne a tavasziak alá a méllazítást!
Framest Condisk 3méteres ilyen lazítós tárcsáját húztam húzom elég sok területen már.
15-20literből ment 25-35centi mélységekben talajtól függően de nagyon hatékony eszközök ezek az kiderült!
Ha nem esőzik be holnap akkor egy 10hektáros derékig érő olajretek zöldtrágyát ledolgozok Condisk-el. Fog sok szár fent maradni de múltkor megbeszéltük itt hogy az tavaszra elporlik majd a vetőgép előtt...
Kilesz próbálva szépen
Kispénzű embereknek alternatíva még az UNIMAT is, csak
le kell hajigálni róla a RAU "S" kapákat és átszerelni
syncrogerm egyenes kapára. Darabja kb 2000 Huf csavarral
kengyellel stb. Ég és föld a munkájuk közötti különbség.
Vadernek is az a baja mármint NZ agressive6-nak hogy métere 1,2-1,3 milla volt már tavaly is, amíg egy ilyen 8,3-as kongsnak meg 600-650ezer körül.
nemtudom végeredményben melyik mit mutatna élőben szélsőségekben ésatöbbi...
azt tudom az NZ nem ragad be mert nincs minek rajta. de ezmeg szerintem tavaszi árpásoknál borsózóknál lehet jobb mi nem megyünk talajra amíg ilyen a helyzet mert csak mancsoljuk szárítjuk elcsesszük...
Mondjuk szántást egysorral vethetővé ha megcsinálja az nz akkor azt választaná a paraszt, csak működik e valójában ennyire!?!?!?!?!
A karóra helyettesíti,tökéletesebb munkát csinál,lájtosnak nem nevezném amúgy,ragadós agyagos sz@r,de ide születtünk,amit mutogat Greven azt egy 8métreres beton villyoszlop is megcsinálná szebben
Válasz #8485. hozzászólásra
Saját magát üldözte el,a nagyképű dumájával sajnos nagyképűbb volt nálam is pedig az mán nehézesetja a talajműveléshez nem értek de a fogast összehasonlítani a busával azt tudom,(van ám fogasom 9 méteres de 5éve nem huztam)
Claastrára ne halgassatok talajművelés témában mert nem ért hozzá volt egy feco nevü gyerek na ő kente vágta a témát csak a sok beugatós elüldözte szegényt
Azt gondolsz amit akarsz, tavasszal nincs eszköz ami jobb a fogasnál réti talajra. 8,4m-es fogas pár literrel megvan és jobb a munkája a dupla rögtörövel. Minden más felszedi a nyerset ,ragad, aztán meg döngöli csak a földet. Homok talajon biztos jo,de rendes kötöttön nudli.
Itt 8m húznak 320as rábával meg 8480as fergával... párja nincs a munkájának! Kelő gyomokat is kiviszi maradéktakaul, biliárdasztal simaságú placcot csinál és príma aprómorzsás magágyat. Szármaradvány se okoz neki gondot. És mivel csak a felső réteget keveri így kevésbé szárítja a talajt szerintem, De erről megoszlanak a vélemények...
ne röhögtess már,méghogy fogas,normális gazdaságban nem is ismerik,a busa qrva jó gép,90 lóval 4 méterst huzigálunk,szép a munkája igaz nem mélyen de tökéletesen dolgozik
Nono. Nehogy besokalj. Alattomos eszköz ez a Busa gyártmány. 270-es case után 6m-eset vettek a 160-as Landinihez meg 4m-eset. Mult évbe jött ide két vadi uj eszköz. Nem estem hasra a munkájuktol. A fogas különb munkát csinált tavasszal a dupla sor pálcás hengerrel.
Ez csak szépen belenyomkodta a kemény puhulatlan rögöket a talajba.
Rakd félre azt az iskolát...egy mezőgazdász sem tud elhelyezkedni, itthon meg nem tanítanak meg technologiai titkokra nem tudsz ebből előnyt szerezni...ha iskola akkor csak külföld
12373 hozzászólás
Válasz #8516. hozzászólásra
Hát még nincs meg csak elsőre megtetszett a gép.Mert lényegébe most is így csináltam magágyat búzának, napraforgótarlóból ,csak külön folyamatokba(lazító->tárcsa,). +előtte kapott egy sor grúbert.De eltudnám képzelni hogy napraforgó tarló kapna ey grúbert aztán menne ez a gép és vetés.
Amúgy egy 130lovas géppel húznám ezt a2,5 métereset.De a videón is egy 120 lovas MTZvel cibálja a gépet.Meg mondjuk a miénk az még majdnem 7 tonna súlyú traki nem tudom hogy a 120 lovas mtz hány mázsa lehet
Válasz #8522. hozzászólásra
nem tudok róla, de örülnék ha vki gyártana. Én is pont úgy látom, ahogy te, tavasszal is jó lenne, illetve ősszel is!
Válasz #8521. hozzászólásra
szntem már közelebb van a 10hez, mint a 8hoz. De jóval olcsóbban úgysem kapsz, szerintem.
cimbika@freemail.hu
vt tárcsát nem gyártanak európában?
Nekem is azok tetszenek, mert tavaszra, vagy ősszel ragadós földre jobb lenne mint a rövidtárcsa.
Nyílvánvaló!
de azis 8miller.
plusz ha adsz egy ímél címet küldök fotót érdekes DR-ről
szóval minden lehetséges semmi sem lehetetlen...
Szerezz már nekem egy jó állapotú Discrippert tsávóóóó!!!!
Válasz #8515. hozzászólásra
én a Dr-re szavaznék, mint tárcsás lazító. A Simba meg drága.
Szanberg ez ugyanaz amit én is belinkeltem ide videón.Most nem akarok hülyeséget mondani mert most nem tudom csak holnap megnézni az email árajánlatot amit küldtek de olyan 2-3 millió között van a kisebb változat és 2 év garanciát adnák rá.Kecskeméten lehet úgy tudom hozzá jutni a géphez valami gépkereskedőnél mert az Adaiak csak gyártják.Mi már vettünk tőlük egy sorköz kultit azzal semmi gond nem volt!!
Válasz #8514. hozzászólásra
Szerintem meg ez a zsír!!!
Válasz #8515. hozzászólásra
nekem olyan lazítóm van. jó ár-érték arányú gépek
Válasz #8510. hozzászólásra
milyen, mekkora, mivel húzod és kb. mennyi?
Agromerkur Mulcslazító
Ez milyen minőségű eszköz lehet?
Valaki lentről nem ismeri esetleg???
3,1méteres 7késes "diskripper"-ük is van állítható mindene kérdés bírná e a strapát meg mennyiért....!?!?
Válasz #8508. hozzászólásra
egy ilyen gép próbája már régóta a vágyam!
Válasz #8511. hozzászólásra
dehogynem, fotózok majd csak érjek oda
Válasz #8510. hozzászólásra
miféle lenne?mutassad
Válasz #8509. hozzászólásra
Megnézném, mit művel vele...képet nem tudsz feldobni róla majd?
Nekünk egy ugyan ilyen van kinézőbe csak más márkába
Én búza alá tervezem vele a lazítást,mert elég lenne egy ilyen.Egy jympával meg adni lehetne a tavasziak alá a méllazítást!
Válasz #8505. hozzászólásra
Framest Condisk 3méteres ilyen lazítós tárcsáját húztam húzom elég sok területen már.
15-20literből ment 25-35centi mélységekben talajtól függően de nagyon hatékony eszközök ezek az kiderült!
Ha nem esőzik be holnap akkor egy 10hektáros derékig érő olajretek zöldtrágyát ledolgozok Condisk-el. Fog sok szár fent maradni de múltkor megbeszéltük itt hogy az tavaszra elporlik majd a vetőgép előtt...
Kilesz próbálva szépen
No és ezek az amcsik ebbe a mulcsba vetnek majd direktbe???
Válasz #8505. hozzászólásra
Igen a két régiből lett egy ilyen nagy kombínó axiáldobos.
Válasz #8503. hozzászólásra
Van nekik egy kiállított darab eladó. Mi is nézegettük a kiállításon, de akkor még nem tudtak rá árat mondani.http://www.agroinform.com/gepkereskedok/908366/Egyeb-BUSA-Vejke-L-tipusu-lazitos-tarcsa.html
Válasz #8503. hozzászólásra
Príma! Fogyasztásra kíváncsi lennék...
A kombájn a tied a képeden?
egy új adapterrel 5-10centis szecskára zúzott kuki tarlón mégjobb volna.
Tök jó masína!!!
Hali
Nekünk 5,3as kongskilde vibromaster van őszi mélylazítás után tavasszal gyönyörű munkája van!Olyan 3-4 literrel húzza a traktor
Múltkor nézegetem valami katalógust. És az NZre és a kongsklidge-re ugyanazt a kapát hozta cikkszám (és méretek) szerint (is).
Válasz #8498. hozzászólásra
Tiéd milyen típus??? ugyanez? vagy csak ismered máshonnan és nincs ilyened?
Válasz #8489. hozzászólásra
Kispénzű embereknek alternatíva még az UNIMAT is, csak
le kell hajigálni róla a RAU "S" kapákat és átszerelni
syncrogerm egyenes kapára. Darabja kb 2000 Huf csavarral
kengyellel stb. Ég és föld a munkájuk közötti különbség.
Válasz #8496. hozzászólásra
Töltsd le a prospektust abba minden benne van meg neezd meg a videot is ahogy a nagy valtra huuza.
Vadernek is az a baja mármint NZ agressive6-nak hogy métere 1,2-1,3 milla volt már tavaly is, amíg egy ilyen 8,3-as kongsnak meg 600-650ezer körül.
nemtudom végeredményben melyik mit mutatna élőben szélsőségekben ésatöbbi...
azt tudom az NZ nem ragad be mert nincs minek rajta. de ezmeg szerintem tavaszi árpásoknál borsózóknál lehet jobb mi nem megyünk talajra amíg ilyen a helyzet mert csak mancsoljuk szárítjuk elcsesszük...
Mondjuk szántást egysorral vethetővé ha megcsinálja az nz akkor azt választaná a paraszt, csak működik e valójában ennyire!?!?!?!?!
Válasz #8492. hozzászólásra
Melyik az SS kapa????
nem találom!
Melyik hengerrel jobbak ezek? a duplasoros pálcáshengerrel vagy a "drótból hajtogatott" csepp csutak cuccal???
Válasz #8492. hozzászólásra
és ez miért jó?????
Sima vibromaster vagy melyik nem pálya????
Feribátyjánk erre esküszik, Ő eladta az NZ agressive-ot aztmondja fele annyi gázolajból különb munkát végeznek ezek a kongók
Válasz #8491. hozzászólásra
elhuzza persze, de mivel nem tudod nagyon szabályozni egy vasdarabbal a turt földmennyiséget ott elfüstölsz elég sokat feleslegesen.
Ha lett volna akkor meg elég mani is hozzá 6m-es NZA-t vettünk vona fogas helyett, de akkor se busa pergő kapás-t.
NZA nagyon kompakt kis eszköz.
3083 tipusu kongs 5 sor kapa 8.3 m. Ss kapaaval
Válasz #8490. hozzászólásra
A szétfagyott réti fődet egy vasdarab is szépen elkapar
Válasz #8488. hozzászólásra
Várom a képet a 8 méteres villanyoszloprol és a munkájárol. Szavak a levegőben...
Akkor mi a túróért gyártják azt a sok kaparó vakaró kompaktor kombinátor izééééket helló?????
nem is értem...
Ki mit venne?
6méteres NZ agressive?
6m frakomb?
8méteres fügesztett Kongskilde???
Válasz #8487. hozzászólásra
A karóra helyettesíti,tökéletesebb munkát csinál,lájtosnak nem nevezném amúgy,ragadós agyagos sz@r,de ide születtünk,amit mutogat Greven azt egy 8métreres beton villyoszlop is megcsinálná szebben
Válasz #8486. hozzászólásra
Akkor itt az ideje hogy elővedd azokon a lightos földeken egy sorral vethető talajt csinál. Vagy netán az a gond hogy nincs traki ami elhúzza?
Válasz #8485. hozzászólásra
Saját magát üldözte el,a nagyképű dumájával sajnos nagyképűbb volt nálam is pedig az mán nehézesetja a talajműveléshez nem értek de a fogast összehasonlítani a busával azt tudom,(van ám fogasom 9 méteres de 5éve nem huztam)
Válasz #8484. hozzászólásra
Claastrára ne halgassatok talajművelés témában mert nem ért hozzá volt egy feco nevü gyerek na ő kente vágta a témát csak a sok beugatós elüldözte szegényt
Válasz #8479. hozzászólásra
Ennél tökéletesebbet nem hiszem hogy bármi más tud, ilyet lehet hogy tud de jobbat??? Arra befizetek.
Válasz #8482. hozzászólásra
sajnos igen
A busanak egy baja van az hogy métere egy milkacsoki
Azt gondolsz amit akarsz, tavasszal nincs eszköz ami jobb a fogasnál réti talajra. 8,4m-es fogas pár literrel megvan és jobb a munkája a dupla rögtörövel. Minden más felszedi a nyerset ,ragad, aztán meg döngöli csak a földet. Homok talajon biztos jo,de rendes kötöttön nudli.
Válasz #8478. hozzászólásra
Itt 8m húznak 320as rábával meg 8480as fergával... párja nincs a munkájának! Kelő gyomokat is kiviszi maradéktakaul, biliárdasztal simaságú placcot csinál és príma aprómorzsás magágyat. Szármaradvány se okoz neki gondot. És mivel csak a felső réteget keveri így kevésbé szárítja a talajt szerintem, De erről megoszlanak a vélemények...
Válasz #8478. hozzászólásra
ne röhögtess már,méghogy fogas,normális gazdaságban nem is ismerik,a busa qrva jó gép,90 lóval 4 méterst huzigálunk,szép a munkája igaz nem mélyen de tökéletesen dolgozik
Válasz #8475. hozzászólásra
Nono. Nehogy besokalj. Alattomos eszköz ez a Busa gyártmány. 270-es case után 6m-eset vettek a 160-as Landinihez meg 4m-eset. Mult évbe jött ide két vadi uj eszköz. Nem estem hasra a munkájuktol. A fogas különb munkát csinált tavasszal a dupla sor pálcás hengerrel.
Ez csak szépen belenyomkodta a kemény puhulatlan rögöket a talajba.
Válasz #8476. hozzászólásra
Ne rakja félre ,legfőbb dolog az ÉLET HOSSZIG TARTÓ TANULÁS,de a gyakorlattal együtt, sok mindenben még nagyobb tudást, tapasztalatot szerezhet.
Válasz #8456. hozzászólásra
Rakd félre azt az iskolát...egy mezőgazdász sem tud elhelyezkedni, itthon meg nem tanítanak meg technologiai titkokra nem tudsz ebből előnyt szerezni...ha iskola akkor csak külföld