Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.17 FtUSD389.56 FtCHF429.74 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #8067. hozzászólásáraTetszik nekem az ilyen vetőgép, hasonlít a Sola vetőgépre. Hasonlóról tárgyaltam talán három éve a szlovákiai Pneusej vetőgépgyártóval akik a Kverneland ekomulcs vetőgép szerint gyártotak egyet. Vetőgépnél nem tetszet a kombinátorkapás megoldás. Kevesletem a hasmagaságot mulcsos talajnál. Magasab száru kapákról meg nem is nagyon akartak gondolkodni se.
Válasz VMisi #8064. hozzászólásáraJó pár éve ismerjük Norbival egymást, és azóta beszélünk/agyalunk ilyen gépen, mert ő is akart valami kapásrendszerűt építeni, meg én is, és most végre eljött ennek az ideje.
Válasz Mf-es? #8048. hozzászólására Igen, a lazított, nedves talajnál fel kell húzni a lapkát, mert nincs ellenállása a talajnak és visszatolja. A tömör talajoknál nedvesen sincs ilyen gond.
A nedvesnél kevésbé lényeges a tömörítés, mert az aprómag gyorsan felveszi a nedvességet a visszahulló maradék talaj takarása pedig elég a megfelelő csírázási környezethez, mint a többi késes vetőgépnél.
Válasz Netparaszt #8047. hozzászólásáraLazába,ha nem nedves.Ha nedves,megragad a lapka alja,és berakja szép lassan.
Én a magvezető cső alá,hegesztenék valamit srégen,hogy ne tudjon betömődni.
Válasz Mf-es? #8044. hozzászólására Lazába is ugyanúgy beszögeli az aprómagot, nincs különbség, sőt, az aprómagnál meg tudod spórolni a hengerelést, mert jobb a talajkontakt, mint amit hengerrel el tudnál érni. A teszteken simán jött a köles 8-10 centiről, lucerna 4-5 centiről, mindegy, hogy laza vagy tömör talajról van szó.
A repce egyébként az út szélén is kikel, végig virágoznak az útszélek tavasszal, nem valami igényes növény a talajra, egy ismerős több száz hektron gazdálkodik és aprómagvetővel szórja rövidtárcsa alá, soha nincs rossz hozama.
Válasz Drisa #8040. hozzászólásáraMi vagy rt, vagy terrano után vetünk, a profik kompaktoroznak is repce elé, nekem az nincs, pl. Műtrágyaszóró nyomába simán belevetünk, össze nem dúrom a földeket a teszt kedveért
Válasz .Szabi. #8039. hozzászólásáraAmit becsatoltál vetésről képet olyan sík területet én csak gépudvarban a betonon látok. Elhiszem hogy egyenletes lesz a vetésmélység, de nálunk lapos közép kötött domb meg szinte homok...
Válasz szanberg #8029. hozzászólásáraNem erről a gépről beszéltem a sebesség miatt, hanem általánosságban, hogy úgy akarnak területteljesítményt elérni hogy gyorsabban kell menni. Na ez a hülyeség... továbbra is azt gondolom és fizikailag azt látom igazoltnak hogy a soronkénti mélységtartásnál nem lehet jobb, sőt....
Válasz szanberg #8028. hozzászólásáraA bakháttal, meg a buckákkal egyetérek én is Szanbergel. Kikel szépen, attól hogy fix vázas.
Hétvégén ha kijutok levideózom a keléseket!
Válasz kace1 #8027. hozzászólásáraFavorit szerb fajta szója volt . 000 éréscsoport.
Beért magától.. igaz nagy szárasság,és hőség volt. Átvették gond nélkül, ki is fizették 50dinárban.
720kg/ha jött ki. Volt a magköltségem kb.80kg/ha. Meg egy gyomìrtás, s kombájn.
Semmi más. Nem volt sorközművelve, nem is akartam a talajfedés végett.
Kisérletképp próbáltam.
Jó sok nitrogént kötött. Okosok szerint azért,mert nem műtrágyáztam. Ha kiteszem mellé, akkor minek kösse, hiszen ott van.
Hidegtűrésre nem tudok mit mondani. Nagyon meleg volt végig..
Válasz Netparaszt #8018. hozzászólásáraÍrtam,alapból nem rossz.Szeretném a gyári RAD-ot is tesztelni.
És nagyon is jó lenne egy demót szétküldeni,a tapasztalatokat összeírni,és abból lenne egy tökéletes eladható gép.
Válasz szanberg #8029. hozzászólásáraSima csúszós Reformmal én is elkapartam ragadós 1x tárcsázott(előtte 50 centin lazított) kukorica tarlóba(szár kevés volt, az is inkább 40 centis)... Két probléma volt: A nyomlazítót fel kellett húznom, mert gyűjtött... Így a traki nyomban fent maradt a mag...Legközelebb lesz ilyen akkor nehéz lánccal meg kellene próbálnom ott takartatni...(most is kellett volna csak elfelejtettem)
Esett rá 18mm...a hengerezés emiatt kimaradt...csak kikel mind...igaz a buta szél utána jött...
Válasz Drisa #8025. hozzászólásáraCsak tudod ez abszolút nem új őrültség hanem 20éves kaparendszer, Horsch Anderson ezt igen régen megalkotta, a mi gépünk is 1999-es gyártású...
Viszont abban igazad van, hogy mostanság egyre többet látni csúszó csoroszlyás gépeket, én mindig is mondtam, hogy a csúszós lajtától jobb nem volt, mondhatott bárki bármit hiába csinálták meg tárcsásra no AZ VOLT a parasztvakítás mert onnantól kezdve jöttek csak a bajok műszakilag is folyamatosan meg az eltömött tagok ésatöbbi...
15328 hozzászólás
Válasz Vinkó75 #8077. hozzászólásáraEz mind beragadna.
Válasz JOSEY #8072. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=h3Y8Js2rp2whttps://www.youtube.com/watch?v=nPtH-p8_7rwhttps://www.youtube.com/watch?v=MVLaUVoJpHE Csak mi csinálunk ebből "problémát" !
Válasz Vinkó75 #8075. hozzászólásáraHét vége felé lesz búza...
Mustár volt a főpróba homokba egy centi mélyen..
Válasz Agrárteenager #8073. hozzászólásáraKépeket !
Válasz JOSEY #8072. hozzászólásáraÍgy van !
Válasz Sk Laci #8071. hozzászólásáraEzzel, most kel.
Válasz Vinkó75 #8069. hozzászólásárade itt deflektoros vetés va csak, a mulcsrétegbe csapódik a mag sor függetlenül
Válasz Agrárteenager #8068. hozzászólásáraEzel veted a búzát is, vagy csak a zöldtrágyát?
Válasz Mf-es? #8067. hozzászólásáraTetszik nekem az ilyen vetőgép, hasonlít a Sola vetőgépre. Hasonlóról tárgyaltam talán három éve a szlovákiai Pneusej vetőgépgyártóval akik a Kverneland ekomulcs vetőgép szerint gyártotak egyet. Vetőgépnél nem tetszet a kombinátorkapás megoldás. Kevesletem a hasmagaságot mulcsos talajnál. Magasab száru kapákról meg nem is nagyon akartak gondolkodni se.
Válasz Agrárteenager #8068. hozzászólására Tetszenek az Agrisem megoldásai !
Én ezzel vetek.
https://www.youtube.com/watch?v=qEPiX98hWz8
Válasz VMisi #8064. hozzászólásáraJó pár éve ismerjük Norbival egymást, és azóta beszélünk/agyalunk ilyen gépen, mert ő is akart valami kapásrendszerűt építeni, meg én is, és most végre eljött ennek az ideje.
Válasz .Norbert #8052. hozzászólására
Válasz Berkó_ #8063. hozzászólásáraNeked készül az új gép?
Válasz Sk Laci #8058. hozzászólására25*25-ös kapák!
Válasz .Norbert #8057. hozzászólásáraJovo heten lehet demozni??
Súlyt még nem tudunk, ha kész ráállítjuk a hídmérlegre
A héten jövök még képekkel
Válasz .Norbert #8057. hozzászólásáraMilyen a súlya?
Ismét egy király gépet alkottál!
Válasz .Norbert #8052. hozzászólásáraEz a spirálrugós kivitel jó lehet, ha elég nagy a hasmagasság. Megkérdezhetem milyen kapák lesznek rajta?
Válasz Berkó_ #8055. hozzászólásáraEzt bizony már nem bántjuk mindene le van festve
Válasz Berkó_ #8055. hozzászólásáraJövő héten megyek
Válasz .Szabi. #8054. hozzászólásáraDe minél hamarabb kérjük azokat az ötleteket!
Válasz .Norbert #8052. hozzászólásáraFasza,majd mondok pár ötletet még
Válasz .Szabi. #7947. hozzászólásáraEzen recept alapján készülő vakaró.
4m -- 28 sor -- accord adagoló -- rugós kapák -- szállítási szélesség 3m
Többi részlet hamarosan
Válasz Drisa #8040. hozzászólására
Nem annyita sima ez, öklömnyi hantok......
Válasz Netparaszt #8049. hozzászólásáraMűszaki apróság.Fel kell húzni a lapkát.Vízszintnél feljebb,nem lehetett,mert a csavaron elfogyott a menet.
Válasz Mf-es? #8048. hozzászólására Igen, a lazított, nedves talajnál fel kell húzni a lapkát, mert nincs ellenállása a talajnak és visszatolja. A tömör talajoknál nedvesen sincs ilyen gond.
A nedvesnél kevésbé lényeges a tömörítés, mert az aprómag gyorsan felveszi a nedvességet a visszahulló maradék talaj takarása pedig elég a megfelelő csírázási környezethez, mint a többi késes vetőgépnél.
Válasz Netparaszt #8047. hozzászólásáraLazába,ha nem nedves.Ha nedves,megragad a lapka alja,és berakja szép lassan.
Én a magvezető cső alá,hegesztenék valamit srégen,hogy ne tudjon betömődni.
Válasz Mf-es? #8044. hozzászólására Lazába is ugyanúgy beszögeli az aprómagot, nincs különbség, sőt, az aprómagnál meg tudod spórolni a hengerelést, mert jobb a talajkontakt, mint amit hengerrel el tudnál érni. A teszteken simán jött a köles 8-10 centiről, lucerna 4-5 centiről, mindegy, hogy laza vagy tömör talajról van szó.
A repce egyébként az út szélén is kikel, végig virágoznak az útszélek tavasszal, nem valami igényes növény a talajra, egy ismerős több száz hektron gazdálkodik és aprómagvetővel szórja rövidtárcsa alá, soha nincs rossz hozama.
Válasz Vinkó75 #8021. hozzászólásáraEben igazad van, hogy mindenki meg tudja találni a neki fekvő vasat. De kérdés: fussa-e rá a keret?
http://www.jjmetcalfeandson.com/product-showcase/seed-drills/
Válasz Gege #8043. hozzászólásáraLaza magágyba,ez a vetőgép,csak gabonára jó.Kemény,no-till-be, aprómagra is jó.
Válasz Drisa #8038. hozzászólásáraNincs tapasztalatom repcével.
Kölest vetettem az idén búzatarlóba.
Az mennyire számít aprómagnak?!
Válasz Drisa #8040. hozzászólásáraA két keréksor közt 2 m van az azért nem olyan sok
Válasz Drisa #8040. hozzászólásáraMi vagy rt, vagy terrano után vetünk, a profik kompaktoroznak is repce elé, nekem az nincs, pl. Műtrágyaszóró nyomába simán belevetünk, össze nem dúrom a földeket a teszt kedveért
Válasz .Szabi. #8039. hozzászólásáraAmit becsatoltál vetésről képet olyan sík területet én csak gépudvarban a betonon látok. Elhiszem hogy egyenletes lesz a vetésmélység, de nálunk lapos közép kötött domb meg szinte homok...
Válasz Drisa #8037. hozzászólásáraNagyon faszán kellt a repce a horsch után,semmivel se jobb a köckerlinges meg a rapidos se
Válasz Gege #8036. hozzászólásáraBúza kikel nem is annyira fontos a mélységtartás, de repce vagy más aprómag? Ahol már nem jó a 6-8 cmre vetni?
Válasz szanberg #8029. hozzászólásáraNem erről a gépről beszéltem a sebesség miatt, hanem általánosságban, hogy úgy akarnak területteljesítményt elérni hogy gyorsabban kell menni. Na ez a hülyeség... továbbra is azt gondolom és fizikailag azt látom igazoltnak hogy a soronkénti mélységtartásnál nem lehet jobb, sőt....
Válasz szanberg #8028. hozzászólásáraA bakháttal, meg a buckákkal egyetérek én is Szanbergel. Kikel szépen, attól hogy fix vázas.
Hétvégén ha kijutok levideózom a keléseket!
Válasz kace1 #8027. hozzászólásáraFavorit szerb fajta szója volt . 000 éréscsoport.
Beért magától.. igaz nagy szárasság,és hőség volt. Átvették gond nélkül, ki is fizették 50dinárban.
720kg/ha jött ki. Volt a magköltségem kb.80kg/ha. Meg egy gyomìrtás, s kombájn.
Semmi más. Nem volt sorközművelve, nem is akartam a talajfedés végett.
Kisérletképp próbáltam.
Jó sok nitrogént kötött. Okosok szerint azért,mert nem műtrágyáztam. Ha kiteszem mellé, akkor minek kösse, hiszen ott van.
Hidegtűrésre nem tudok mit mondani. Nagyon meleg volt végig..
Válasz szanberg #8010. hozzászólásáraKöckerlin ultimán,nem ragad meg a fém kerék?
Válasz csoppika #8030. hozzászólására Anderson csoroszlya
Válasz szanberg #8029. hozzászólására szia! erre a tipusra gondoltál?
Válasz Netparaszt #8018. hozzászólásáraÍrtam,alapból nem rossz.Szeretném a gyári RAD-ot is tesztelni.
És nagyon is jó lenne egy demót szétküldeni,a tapasztalatokat összeírni,és abból lenne egy tökéletes eladható gép.
Válasz szanberg #8029. hozzászólásáraSima csúszós Reformmal én is elkapartam ragadós 1x tárcsázott(előtte 50 centin lazított) kukorica tarlóba(szár kevés volt, az is inkább 40 centis)... Két probléma volt: A nyomlazítót fel kellett húznom, mert gyűjtött... Így a traki nyomban fent maradt a mag...Legközelebb lesz ilyen akkor nehéz lánccal meg kellene próbálnom ott takartatni...(most is kellett volna csak elfelejtettem)
Esett rá 18mm...a hengerezés emiatt kimaradt...csak kikel mind...igaz a buta szél utána jött...
Válasz Drisa #8025. hozzászólásáraCsak tudod ez abszolút nem új őrültség hanem 20éves kaparendszer, Horsch Anderson ezt igen régen megalkotta, a mi gépünk is 1999-es gyártású...
Viszont abban igazad van, hogy mostanság egyre többet látni csúszó csoroszlyás gépeket, én mindig is mondtam, hogy a csúszós lajtától jobb nem volt, mondhatott bárki bármit hiába csinálták meg tárcsásra no AZ VOLT a parasztvakítás mert onnantól kezdve jöttek csak a bajok műszakilag is folyamatosan meg az eltömött tagok ésatöbbi...