Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Feco. #6219. hozzászólásáraAkkor ha éppen most kezd még csak virágozni, akkor most tárcsázzam le, vagy zúzzam, esetleg gruber? Többek szerint meg hagyjuk tavaszig, a fagy úgyis elintézi, és akkor kap vetés előtt egy sekély művelést. No most akkor melyik?
Válasz Bence. #6215. hozzászólásáraEgyszer vetettünk március végén keveréket
Mustár olajretek facélia pohánka ,a többire nem emlékszem.
Jó volt...1,5 méteres állomány Június elején lett lezúzva és betárcsázva és vetettünk közvetlen utána valamit bele de nem lett belőle semmi.
Most ha csinálnám akkor sziki kender vagy szudánit vagy tr-t raknék junius vége tájékán bele ami szerintem jól is növekedne.Októberre meg mehetne bele a kalászos
Az a baj ugyanis, hogy virágzás alatt és után szépen elfogyasztja a szervezetében felhalmozott tápanyagokat, felissza a vizet, és elfásodik a szára, ami rettentően lassúvá és nehézkessé teszi a bomlását. Ami előnye lett volna az mind ment a levesbe és kábé olyan lesz a talajod mint egy lucernatörés...
kukorica alá ki mikor forgatná le?szalmás búza tarló,jó erős árvakelés,mustár(virágzik még),olajretek( kisebb alma méretű),kapott kelés után 2 q komplexet.én március elején gondoltam alászántani majd grúber.
Válasz Drisa #6201. hozzászólására Vékony késsel mélyen dolgozunk, szárnyassal sekélyen. 10-15 cm között elég keverni, de s minél sekélyebb volna jó. A talajodtól függ a mélység.
Válasz Vadmalac #6210. hozzászólásáraTe magadnak gyártottál ilyen kapákat?
Méreteket el lehet kérni? Vagy titkos? Nekem Ecolaz van, de szerintem az nem olyan mint az Agrisem.
Válasz VDénes #6208. hozzászólásáraa müködési elv azonos mélyebb és kevésbé mély viszonyok között, mivel talajrengést idéz elő és mikroméretű rögökre töri a talajszerkezetet
Válasz JOSEY #6204. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm. Ugyanaz az ára mint a reptill kapának.
Az agrisem rendszerű lazító kapa vajon jól működik 15-25cm mélységnél 65cm kapa osztásban?
Válasz VDénes #6192. hozzászólására Ez nagyjából annyira rögöl, mint egy 7 késes agromerkuros lazító, amit elhúz 50 cm mélyen egy 150 lovas traktor is. Az ára meg a töredéke...annak..
Válasz *** HM *** #6189. hozzászólásáraNekem meg tele van a föld vakonddal! 3 ha-on 39 db-ot fogtam! Volt nálam szakembör és azt mondta a gilisztákra jönnek!
Élmény a "gazdag" talaj!
Lehet vlm ebben a nukutillben
Figyelem a vakandot évek óta csak a kanális part mellett turkàl a rohadt tarackos de soha nem bolygatott úton ideoda.
Úgylátszik ebben elvan vidáman tud benne jól haladni
A piszkáltba nincs kedve bemenni nagy lehet az ellenállás beljebb neki??
Sziasztok
18006 P13093 ez a granit parts megrendelés számú kapa szár vajon mennyibe kerülne? Van valakinek hozzáférése az árakhoz?
Esetleg van valakinek framest reptill gépe. Szeretném lemásolni a kapát. Fizetnék is érte persze. Köszönöm
4 hete gruberezett kukoricatarló teli van gombafonalakkal,és szemmel láthatóan bomlanak a szármaradványok aminek én nagyon örülök! De kérdem én azoktól akik hisznek, és azoktól is, akik szkeptikusak a forgatásnélküli, talajjavítós, takarónövényes művelésben: Nektek is ilyen sűrűn hálózza be gombafonállal a kukoricaszárakat, illetve teli van gilisztával? Azoknak is ilyen, aki esetleg szántották a kukorica tarlót? A miértre keresem a választ, és pro-kontra is érdekel, hogy tiszta képet kapjak az eddig elért eredményről.
Válasz Drisa #6184. hozzászólásáraHa Horsc Tigered van az biztos bekeveri keskeny kapával is. Azok szerintem a kapaszáron lévő terelőlemez miatt kevernek annyira.
Válasz kis Zombi #6181. hozzászólásáraÉn sem a széles kapára gondoltam hanem csak vésőre. Nem akarok sokszor taposni feleslegesen ha egy menetbe is lehetne, csak tavasszal menne bele kukorica
Válasz Drisa #6180. hozzászólásáraÉn csak 1 sor gruberrel forgatom le a trágyát. Tökéletesen beforgatja az érett trágyát. Ha van benne szalma az pedig fent marad a felszínen ami ne baj sőt...
A kapaosztás mindegy. Vagyis ha ritkább az osztás lentebb kell engedni csak akkor nem biztos, hogy a traktor eltudja húzni a nyálkás trágyán. Ezért szokta gruber, trágyázás, gruber, (lazító ha szükséges, trágyaszóró nagyon megtudja taposni a földet)
Mikor először láttam horsc tigert dolgozni, csak tátottam a számat milyen "jól" bekeverte a szármaradványt.
Ebben a rendszerben viszont nem az a cél, hogy mélyen bekeverjük a szervesanyagot, hanem csak a felső, max 10 cm-be. A legtöbb gruberen szélesebb a kapa,mint az én gépemen, bekeveri a trágyát, de túlzottan bolygatja a talajt.
Válasz kis Zombi #6179. hozzászólásáramuszáj tárcsázni? Meg akartam spórolni egy munkát. Egy menetben nem lehet jó ha röpítő tányéros a trágyaszóró és finomra aprítja?
Válasz Drisa #6178. hozzászólására3 sorban 25 cm-es osztással, 4 cm széles kapákkal minimálisan kever, de megfelelően lazít a gruber ( én legalábbis így tapasztaltam )
Én kiszórnám a trágyát, betárcsáznám, utána adnék neki grubert a fentebb leírt kapaosztással, kapaszélességgel.
Válasz Netparaszt #6173. hozzászólásáraköszönöm szépen, minél hamarabb megcsinálom a leiszapolást,aztán tanulmányozom hogy mihez kezdjek vele,de a télbe már kopaszon fog menni sajna
15323 hozzászólás
Válasz .Feco. #6219. hozzászólásáraAkkor ha éppen most kezd még csak virágozni, akkor most tárcsázzam le, vagy zúzzam, esetleg gruber? Többek szerint meg hagyjuk tavaszig, a fagy úgyis elintézi, és akkor kap vetés előtt egy sekély művelést. No most akkor melyik?
Válasz Géza15 #6203. hozzászólásáraNapraforgót tervezek, magágyat csinálni még nem tudom mivel lesz a legjobb, tavaszra kiderül. Kb 25 cm.
Bohr Kraken tárcsával dolgozott már valaki ? Vagy most is használja.
Válasz Bence. #6215. hozzászólásáraEgyszer vetettünk március végén keveréket
Mustár olajretek facélia pohánka ,a többire nem emlékszem.
Jó volt...1,5 méteres állomány Június elején lett lezúzva és betárcsázva és vetettünk közvetlen utána valamit bele de nem lett belőle semmi.
Most ha csinálnám akkor sziki kender vagy szudánit vagy tr-t raknék junius vége tájékán bele ami szerintem jól is növekedne.Októberre meg mehetne bele a kalászos
Válasz Wilde #6216. hozzászólásárazöldtrágyázás első szabálya hogy nem szabad hagyni felvirágozni, szóval szerintem ezt már eltoltad...
Az a baj ugyanis, hogy virágzás alatt és után szépen elfogyasztja a szervezetében felhalmozott tápanyagokat, felissza a vizet, és elfásodik a szára, ami rettentően lassúvá és nehézkessé teszi a bomlását. Ami előnye lett volna az mind ment a levesbe és kábé olyan lesz a talajod mint egy lucernatörés...
Válasz Vinkó75 #6217. hozzászólásáranem tudom mennyire gátolna a magágykészítésben a szármaradvány
Válasz Wilde #6216. hozzászólásáraTalajmegújítóban nem szántunk ! Ha mégis így tennél adtál egy pofont a munkádnak.
kukorica alá ki mikor forgatná le?szalmás búza tarló,jó erős árvakelés,mustár(virágzik még),olajretek( kisebb alma méretű),kapott kelés után 2 q komplexet.én március elején gondoltam alászántani majd grúber.
Sziasztok. Tavaszi, lehetőleg minnél korábbi fővetésű zöldtrágya keverékkel van valakinek tapasztalata?
Válasz VDénes #6211. hozzászólásáraMindjárt elmegyünk itthonról, holnap visszatérünk rá.
Válasz Drisa #6201. hozzászólására Vékony késsel mélyen dolgozunk, szárnyassal sekélyen. 10-15 cm között elég keverni, de s minél sekélyebb volna jó. A talajodtól függ a mélység.
Válasz ata0 #6200. hozzászólására Láttad az előadást? Ott volt a jó magyar, csatornaparti öntéstalajban is.
Válasz Vadmalac #6210. hozzászólásáraTe magadnak gyártottál ilyen kapákat?
Méreteket el lehet kérni? Vagy titkos? Nekem Ecolaz van, de szerintem az nem olyan mint az Agrisem.
Válasz VDénes #6205. hozzászólására60+ kötöttségnél, 75cm-es osztással ~18cm-től már működik.
Válasz VDénes #6208. hozzászólásáraa müködési elv azonos mélyebb és kevésbé mély viszonyok között, mivel talajrengést idéz elő és mikroméretű rögökre töri a talajszerkezetet
Válasz VDénes #6207. hozzászólásáraSajnos nekem nincs ezzel tapasztalat meg itt a környéken nincs is ilyesmi gép.
Válasz JOSEY #6206. hozzászólásáraPontosan ezért kérdeztem hogy sekélyen húzva vajon mit csinál.
Válasz VDénes #6205. hozzászólásáraigen, mert szép nagy emelőtalpai vannak, eredetileg inkább 30-40cm-re találták ki
Válasz JOSEY #6204. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm. Ugyanaz az ára mint a reptill kapának.
Az agrisem rendszerű lazító kapa vajon jól működik 15-25cm mélységnél 65cm kapa osztásban?
Válasz VDénes #6188. hozzászólására18006 P13093 alkatrész: 42337ft+áfa
Válasz Berkó_ #6187. hozzászólásáraSzia!
Megnéztem a videódat is! Végre egy jó minőségű nem 25 másodperces videó :)
Az lenne a a kérdésem, hogy ebbe tavasszal mit fogsz vetni, s mivel csinálsz magágyat, továbbá, hogy milyen mélyen húztad?
Köszi :)
Válasz Drisa #6201. hozzászólásáraÁltalában az olcsó használt gruberek 22 cm osztásúak. Ha ez segít.
Válasz Netparaszt #6199. hozzászólásáraAzt gondoltam minél vékonyabb késsel dolgozna annál jobb? Hány cm-re gondoltál szárnyas kapával?
Válasz Netparaszt #6197. hozzászólásáraA bánáti földeken lehet. :-)
De kötött agyagoson látnom kéne hogy elhiggyem.
Válasz Drisa #6178. hozzászólására A legolcsóbb, használt grubber is megteszi, szárnyas kapákkal, sekélyen, nagy sebességgel.
Válasz Berkó_ #6187. hozzászólására Ugye, hogy a gomba bontja, nem a baktérium?
Válasz VDénes #6192. hozzászólására Ez nagyjából annyira rögöl, mint egy 7 késes agromerkuros lazító, amit elhúz 50 cm mélyen egy 150 lovas traktor is. Az ára meg a töredéke...annak..
Válasz szanberg #6194. hozzászólásáraMilyen újságban? Hol lelhető fel?
Válasz cimbike. #6193. hozzászólásáraNem is gondoltam. Nekem Ecolaz van rápróbálok akkor majd ha szikkad. Nem sokat tudtam még használni sajnos
Válasz cimbike. #6193. hozzászólásáraLáttam az újságban is...
Válasz VDénes #6192. hozzászólásáraEzt tudja egy fralaz is!
Jó nagy sárban húzza... De elég szépen emel így is.
v
Válasz némedi #6190. hozzászólásáraDe miért fogtad meg őket? Miért zavarnak szegény jószágok?
Válasz *** HM *** #6189. hozzászólásáraNekem meg tele van a föld vakonddal! 3 ha-on 39 db-ot fogtam! Volt nálam szakembör és azt mondta a gilisztákra jönnek!
Élmény a "gazdag" talaj!
Lehet vlm ebben a nukutillben
Figyelem a vakandot évek óta csak a kanális part mellett turkàl a rohadt tarackos de soha nem bolygatott úton ideoda.
Úgylátszik ebben elvan vidáman tud benne jól haladni
A piszkáltba nincs kedve bemenni nagy lehet az ellenállás beljebb neki??
Sziasztok
18006 P13093 ez a granit parts megrendelés számú kapa szár vajon mennyibe kerülne? Van valakinek hozzáférése az árakhoz?
Esetleg van valakinek framest reptill gépe. Szeretném lemásolni a kapát. Fizetnék is érte persze. Köszönöm
4 hete gruberezett kukoricatarló teli van gombafonalakkal,és szemmel láthatóan bomlanak a szármaradványok aminek én nagyon örülök! De kérdem én azoktól akik hisznek, és azoktól is, akik szkeptikusak a forgatásnélküli, talajjavítós, takarónövényes művelésben: Nektek is ilyen sűrűn hálózza be gombafonállal a kukoricaszárakat, illetve teli van gilisztával? Azoknak is ilyen, aki esetleg szántották a kukorica tarlót? A miértre keresem a választ, és pro-kontra is érdekel, hogy tiszta képet kapjak az eddig elért eredményről.
Válasz kis Zombi #6185. hozzászólásáraBár lenne akkor nem kérdeznék hanem kimennék és kipróbálnám
Válasz Drisa #6184. hozzászólásáraHa Horsc Tigered van az biztos bekeveri keskeny kapával is. Azok szerintem a kapaszáron lévő terelőlemez miatt kevernek annyira.
Válasz kis Zombi #6181. hozzászólásáraTigeren keskeny kapák vannak csak sok talán egy kicsit a talajkíméléshez vagy nem?
Válasz kis Zombi #6181. hozzászólásáraÉn sem a széles kapára gondoltam hanem csak vésőre. Nem akarok sokszor taposni feleslegesen ha egy menetbe is lehetne, csak tavasszal menne bele kukorica
Válasz Drisa #6180. hozzászólásáraÉn csak 1 sor gruberrel forgatom le a trágyát. Tökéletesen beforgatja az érett trágyát. Ha van benne szalma az pedig fent marad a felszínen ami ne baj sőt...
A kapaosztás mindegy. Vagyis ha ritkább az osztás lentebb kell engedni csak akkor nem biztos, hogy a traktor eltudja húzni a nyálkás trágyán. Ezért szokta gruber, trágyázás, gruber, (lazító ha szükséges, trágyaszóró nagyon megtudja taposni a földet)
Válasz Drisa #6180. hozzászólásáraMi a cél ? Talajmegújítás, vagy olcsóbb bedolgozás ?
Mikor először láttam horsc tigert dolgozni, csak tátottam a számat milyen "jól" bekeverte a szármaradványt.
Ebben a rendszerben viszont nem az a cél, hogy mélyen bekeverjük a szervesanyagot, hanem csak a felső, max 10 cm-be. A legtöbb gruberen szélesebb a kapa,mint az én gépemen, bekeveri a trágyát, de túlzottan bolygatja a talajt.
Válasz kis Zombi #6179. hozzászólásáramuszáj tárcsázni? Meg akartam spórolni egy munkát. Egy menetben nem lehet jó ha röpítő tányéros a trágyaszóró és finomra aprítja?
Válasz Drisa #6178. hozzászólására3 sorban 25 cm-es osztással, 4 cm széles kapákkal minimálisan kever, de megfelelően lazít a gruber ( én legalábbis így tapasztaltam )
Én kiszórnám a trágyát, betárcsáznám, utána adnék neki grubert a fentebb leírt kapaosztással, kapaszélességgel.
Válasz Netparaszt #6173. hozzászólásáraTrágya bedolgozására mit javasolnál? Gruber? Hány sor kés? méterenként mennyi kés? több vagy kevesebb?
Kedves Gazdák!
Érdeklődni szeretnék, hogy vetett e már valaki tavasszal főnövénynek valamilyen zöldtrágyát.
Válaszokat előre is köszi
http://www.takaronovenyek.hu/tudasbazis/a-tomorodottseg-hatasa-a-talajeletre/
Válasz cimbike. #6171. hozzászólásáraOk
Válasz Netparaszt #6173. hozzászólásáraköszönöm szépen, minél hamarabb megcsinálom a leiszapolást,aztán tanulmányozom hogy mihez kezdjek vele,de a télbe már kopaszon fog menni sajna