Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Richard. #5372. hozzászólásáraEgy komolyabb gruber jobban összekeveri a talajt,mint ahogy régen megszántották lóval.Sőt,szerintem eketalp sem volt,biztos nem dagonyáztak mikor állt a földön a víz.
Nálunk a faluban egy gazda bérelt földeket,de a tulajdonos folyton csesztette,mert nem szánt. Aratás után tércsa,majd vetés előtt grúber...Nem zöldtrágyázott,de ennek ellenére elfogadható hozamaik voltak.A tulaj odaadta másnak,mert nem szánt a bérlő. Most jött egy ismeretlen cég,ekével adj neki. 45-47 centis barázdát mértem. Messziről látszik,hogy világít a szántás tetején a kavics... Ez a rész 5-6 AK, alul kavics,sárgahomok a felső 20-25 centi "termő" VOLT. Kiváncsi vagyok mi fog teremni ott a közeljövőben.
Szerintem már túl kellene lépni azon, hogy néhány ember állandóan megkérdőjelezi a Talajmegújító technológiát.
Tőlünk kb. 1000 km-re nem azon vitáznak, hogy működik-e, mint mi magyarok, hanem igenis csinálják, elfogadják és tanulják. A gépgyártók a technológia mögé álltak, ahogy az állam is komoly plusz támogatással.
Arra kérek mindenkit, hogy fogadja el azt, hogy ha valaki máshogy csinálja az egyéni döntés, én a Tmm mellett döntöttem. Lehet így is...
Válasz Mihály-963 #5367. hozzászólásáramár elromlott. Műkaki nélkül csak zöld levél van.. amúgy,nagyapám lóval szá tott,kb 10-15centit. Agyagban,nehezen ment,sekélyen huzta. Apám emléxik rá. Na,az a mélység,talán még nem is olyan káros szenvedély. Itt akik értenek hozzá, biztos tudnak belőle valami következtetést levonni. Ja, őszivetésig kétszer is szántott. Sekélyen .
Válasz Radocz #5364. hozzászólásáraA mikroszkóptól nem fejlődik a talaj, csak meg tudjuk vele nézni, mi az amit csináltunk sz.r, vagy kalapos inas. Egy ellenőrző műszer, de e nélkül csak sötétben tapogatózik az ember. (mondjuk ha 1,5 éve nekem azt mondja valaki, hogy mikroszkóppal fogom nézegetni a talajokat, akkor pofánröhögtem volna )
A komposzt oldattal lehet intenzíven megindítani a fejlődést, de csak úgy, ha az összes többi tényező is stimmel, egyébként csak egy újabb "kegyszer" lesz, aminek nem látjuk a hatását. Ismerősöm fóliázik, és mindenáron rá akar beszélni, hogy készítsek neki komposztot, (mondtam neki szó sem lehet róla, mindenben segítek neki, amit tudok elmondom, de nem fogom helyette forgatni ) de előadásra b.szik eljönni, fórumot nem olvassa, mindenképpen szántani akar. Így semmi értelme nincsen.
Válasz ermike #5351. hozzászólásáraHol olvastál itt felhozott pozitív példaként GMO-s kukoricáról ? Mert én elejétől olvasom a témát, de még ilyennel nem sikerült találkoznom. Senki nem fogja helyetted végigolvasni az itt már egyszer leírtakat, senki nem tudja helyetted megtanulni. E nélkül nem tudsz konkrét kérdést sem feltenni. A hogyan kellene ezt csinálni kérdésre lehetne gépelni 100 oldalakat. Kicsit konkrétabban kellene kérdezned, de ehhez kell nem kevés ismeretanyag.
Már van hazai tapasztalat is a témában, mind Netparaszt "tanítását " támasztja alá, szerintem mindegyik termelővel beszéltem már. Van akivel személyesen is, van akivel még csak telefonon.
A Talajmegújító Mezőgazdaságról tanultak gyakorlati megvalósítása.
Csütörtökön megkapom a talajvizsgálat eredményét a szaktanácsadással, vetéstervvel, mikroszkóppal, stb. együtt.
Ha jól ismerem az osztrák BIO-sok munkáját, akkor egy ott alkalmazott vetésforgó.
Vagy amit a dr. Bíró Borbála vizsgálati eredménye alapján kapok javaslatot.
Esetleg amit az edelényi "MÉHÉSZ" ezekből meg tud valósítani.
Én azt gondolom,aki hitetlen, az nem jár templomba. Aki szeretne hinni benne, az bölcsen végighallgatja a prófétát, és nem vonja kétségbe a Biblia írásait,a megtörtént eseményeket. Ha pedig valaki más vallást ismeri el, az is tiszteletben tartja ezt. Ajánlanám figyelmetekbe a Talajközpontú művelés című topikot,aki szeretné a talajait javítani, de nem hisz ebben az eljárásban, vagy pedig létrehoz egy teljesen újat, ami szintén működik is!
Nehéz találni két teljesen egyforma no-tillest, mert a gyakorlati alkalmazást eléggé befolyásolják a körülmények és a lehetőségek.
Szóval ezen agyalni kell, mindenkinek magának, hogy hogyan tudja a vetésforgóját átalakítani. Minél több idő legyen a változatos takarónövény számára területen, minél kisebb talajbolygatással "művelve", kisebb adagú műtrágyázás felé orientálódva.
Magasabb szintre lépve mikroszkóp és komposzttea tud még nagy boost-ot adni a fejlődésnek, amivel időt lehet spórolni a fejlődés gyorsításával.
Válasz kis Zombi #5349. hozzászólásáraha tanulni akarsz akkor járj iskolába, de mindenképpen olyanoktól tanulj akik eredményt is értek már el, a kérdéseimre sose kaptam még választ! egy amerikai példa itt nem működik mert nincs gmo s kukoricánk,
de kérésed jogos.
de nemvalószínű hogy eszembe lesz máskor is kitenni!
Válasz szanberg #5332. hozzászólásáraEbben a rendszerben kerülni kellene, hogy kukoricát kukorica kövessen. De forgatásos technológiában sem szerencsés, mert talajfertőtlenítő nélkül nekünk már 2. éven b.szta a bogár, meg a moly. Inkább kuki, forgó, kalászos, repce vetésforgó lenne optimális szerintem.
Ha csak bokáig nő meg a takarónövény, az is sokkal jobb, mintha pucér a talaj. A henger azért lényeges, hogy meglegyen a talajkontakt. Ha állva marad, abból nem lesz humusz, csak széndioxid.
Nem kell egyből direktvetőben gondolkodni. Ahhoz kell minimum 5 év talajépítés. Kukoricatarlót, grubberel meghúzni, bevetni (lényegtelen, hogy vetőgéppel, vagy műtrágyaszóróval ), tavasszal glyfozát, forgóval bevetni, ősszel megint grubber, vagy rövidtárcsa, kalászossal bevetni, utána repce, repce után vegyes, talajhoz igazított kifagyó takarónövény ( olajretek + mustár keveréknél azért több növénnyel ), és megint mehet bele a kukorica.
A talajmegújítást nem direktvetőgép vásárlással kell kezdeni, hanem az ekét kell legelőször eltakarítani a portáról.
Válasz kis Zombi #5331. hozzászólásáraHáááát szerintem kukorica után ritkán lenne erős búza, tavasszal is mikor fújnám glifóval nemkéne ott hengerezni semmitsem, bokáig sem érne talán. Persze olyan időben lehet megindulna szárba is akár.
és két kukorica között direktbe nyomnád bele a búzát fedőnek?
Két kapás közé mehet tritikálé, vagy búza + szöszös bükköny. Rozs + szöszös bükköny lenne az igazi, de kukorica után már sokszor késő rozst vetni. Tavasszal glyfozáttal leütni, mielőtt nagyon kiszárítaná a talajt, hengerrel lefektetni, és mehet bele a kapás.
Válasz Radocz #5320. hozzászólásáraHa már idézetek:
"Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa,milyen keveset is tud." /Széchenyi István/
Kár arról beszélni, hogy takarónövény, ha eddig nemvolt és most már nem is lesz mert nemsokára vetni kéne bele, de egyébként a kapások között nem is fog működni klasszikusan az amire mindenki gondol ebben a témában.
Megoldást meg senki sem mond, egy halottnak titulált jelzővel véleményezve van és kész, kalap kabát...
csak Radócz oktat, de jól írta ő maga, hogy ki szokott oktatni...
Válasz tajbor89 #5319. hozzászólásáraNetparaszt nem fogja megmondani mit is tegyél, ő csak a talajművelésé szemléletet fogja ismételni. És ez így is van jól. Ő is bevallottat, hogy vannak technológiai kudarcok, de ez benne van a kísérletezésbe. Nem fog tudni neked olyan technológiát ajánlani amiért felelősséget vállalhatna, így a viták elkerülése végett nem is fog.
Szerintem jó az elgondolásod, hozzászólásod alapján nem fogsz hülyeséget csinálni, csak mivel még nem az igazi a talaj a tápanyag utánpótlásról ne feledkezz meg. Persze kérdés mennyi a termelési cél. A gyomokkal meg ne foglalkozz, el kell vetni és le kell fújni egy totálissal.
Ezzel a talajjal rontasz ajtóstul a házba.
Nem érted, miről papol az Attila.
két lehetőség van. Vagy a tanár a hibás, vagy a tanuló. (esetleg mindkettő).
Anno az MHSZ idején 100 tanulóból 100 sikeres vizsgát tett.
És úgy, hogy független vizsgabizottság előtt.
"B"kategória esetén 20 gimisből egy bukott.
Sajnos az az érettségin is így járt.
Megtanítani embereket bármire, az egy külön szakma. Mert "aki tudja csinálja, akinek köze nincs hozzá az oktatja."
Csütörtökön kész lesz az egyik területem labor eredménye. Aztán indul rajta a Talajmegújítás. Van egy-két ellen drukker, de "lóf@aszt ér a harag hatalom nélkül."
Sőt képek is készülnek, amit jelenleg kimoderáltak, de majd én publikálhatom, mert az enyém és jogom van hozzá.
Ermike fotózza én feltöltöm.
A szikest a fiam fotózza és én feltöltöm.
Mivel fényképezni nem tudok, és nem is akarok megtanulni.
Viszont a Video felvételhez értek.
15328 hozzászólás
Válasz Richard. #5372. hozzászólásáraEgy komolyabb gruber jobban összekeveri a talajt,mint ahogy régen megszántották lóval.Sőt,szerintem eketalp sem volt,biztos nem dagonyáztak mikor állt a földön a víz.
Nálunk a faluban egy gazda bérelt földeket,de a tulajdonos folyton csesztette,mert nem szánt. Aratás után tércsa,majd vetés előtt grúber...Nem zöldtrágyázott,de ennek ellenére elfogadható hozamaik voltak.A tulaj odaadta másnak,mert nem szánt a bérlő. Most jött egy ismeretlen cég,ekével adj neki. 45-47 centis barázdát mértem. Messziről látszik,hogy világít a szántás tetején a kavics... Ez a rész 5-6 AK, alul kavics,sárgahomok a felső 20-25 centi "termő" VOLT. Kiváncsi vagyok mi fog teremni ott a közeljövőben.
Szerintem már túl kellene lépni azon, hogy néhány ember állandóan megkérdőjelezi a Talajmegújító technológiát.
Tőlünk kb. 1000 km-re nem azon vitáznak, hogy működik-e, mint mi magyarok, hanem igenis csinálják, elfogadják és tanulják. A gépgyártók a technológia mögé álltak, ahogy az állam is komoly plusz támogatással.
Arra kérek mindenkit, hogy fogadja el azt, hogy ha valaki máshogy csinálja az egyéni döntés, én a Tmm mellett döntöttem.
Lehet így is...
Válasz Mihály-963 #5367. hozzászólásáramár elromlott. Műkaki nélkül csak zöld levél van.. amúgy,nagyapám lóval szá tott,kb 10-15centit. Agyagban,nehezen ment,sekélyen huzta. Apám emléxik rá. Na,az a mélység,talán még nem is olyan káros szenvedély. Itt akik értenek hozzá, biztos tudnak belőle valami következtetést levonni. Ja, őszivetésig kétszer is szántott. Sekélyen .
Válasz Mf-es? #5363. hozzászólásáraAki meg bort szlapál 2 marokra oszt vizet pofázik annak meg el kell verni a husát...
Válasz fida91 #5368. hozzászólására én fogok remélem csak már ez a sok eső szünetelhetne
Válasz Radocz #5366. hozzászólására ejnye ejnye a nagyapám is szántott mégis jó volt amióta az őszi szántást kitalálták azóta romlik a talaj
Válasz kis Zombi #5365. hozzászólására"de előadásra b.szik eljönni, fórumot nem olvassa, mindenképpen szántani akar. Így semmi értelme nincsen."
Belőle nem lesz "talajmegújító".
(Nem őrzi meg a talaj termőképességét az unokának).
"A mikroszkóptól nem fejlődik a talaj, csak meg tudjuk vele nézni, mi az amit csináltunk"
Ez azért nem hátrány.
Válasz Radocz #5364. hozzászólásáraA mikroszkóptól nem fejlődik a talaj, csak meg tudjuk vele nézni, mi az amit csináltunk sz.r, vagy kalapos inas. Egy ellenőrző műszer, de e nélkül csak sötétben tapogatózik az ember. (mondjuk ha 1,5 éve nekem azt mondja valaki, hogy mikroszkóppal fogom nézegetni a talajokat, akkor pofánröhögtem volna )
A komposzt oldattal lehet intenzíven megindítani a fejlődést, de csak úgy, ha az összes többi tényező is stimmel, egyébként csak egy újabb "kegyszer" lesz, aminek nem látjuk a hatását. Ismerősöm fóliázik, és mindenáron rá akar beszélni, hogy készítsek neki komposztot, (mondtam neki szó sem lehet róla, mindenben segítek neki, amit tudok elmondom, de nem fogom helyette forgatni ) de előadásra b.szik eljönni, fórumot nem olvassa, mindenképpen szántani akar. Így semmi értelme nincsen.
Válasz Praetor #5358. hozzászólásárahttp://angol-magyar-szotar.hu/boost.html
Csak hogy mi "öregebbek" is értsük.
http://angol-magyar-szotar.hu/boost.html
"Magasabb szintre lépve mikroszkóp és komposzttea tud még nagy boost-ot adni a fejlődésnek, amivel időt lehet spórolni a fejlődés gyorsításával."
Ezt sokan így látjuk.
Válasz Berkó_ #5359. hozzászólásáraÍgy igaz.Aki nem tartja a másikat tiszteletbe,az saját magát minősíti.
Válasz *** HM *** #5356. hozzászólásáraOFF
Mint Preator is írta, legelőször ülj neki, és olvasd végig a topikot, nézd meg a beszúrt linkeket, és ha ezzel végeztél, már tudni fogod nagyjából.
Válasz ermike #5351. hozzászólásáraHol olvastál itt felhozott pozitív példaként GMO-s kukoricáról ? Mert én elejétől olvasom a témát, de még ilyennel nem sikerült találkoznom. Senki nem fogja helyetted végigolvasni az itt már egyszer leírtakat, senki nem tudja helyetted megtanulni. E nélkül nem tudsz konkrét kérdést sem feltenni. A hogyan kellene ezt csinálni kérdésre lehetne gépelni 100 oldalakat. Kicsit konkrétabban kellene kérdezned, de ehhez kell nem kevés ismeretanyag.
Már van hazai tapasztalat is a témában, mind Netparaszt "tanítását " támasztja alá, szerintem mindegyik termelővel beszéltem már. Van akivel személyesen is, van akivel még csak telefonon.
Válasz szanberg #5323. hozzászólására"Mi lesz bele vetve az idén?
Mi a cél vele?"
Ha még nem mondtam volna, akkor megismétlem.
A Talajmegújító Mezőgazdaságról tanultak gyakorlati megvalósítása.
Csütörtökön megkapom a talajvizsgálat eredményét a szaktanácsadással, vetéstervvel, mikroszkóppal, stb. együtt.
Ha jól ismerem az osztrák BIO-sok munkáját, akkor egy ott alkalmazott vetésforgó.
Vagy amit a dr. Bíró Borbála vizsgálati eredménye alapján kapok javaslatot.
Esetleg amit az edelényi "MÉHÉSZ" ezekből meg tud valósítani.
Egyébként meg Csabi fog dönteni, mert az övé.
Én azt gondolom,aki hitetlen, az nem jár templomba. Aki szeretne hinni benne, az bölcsen végighallgatja a prófétát, és nem vonja kétségbe a Biblia írásait,a megtörtént eseményeket. Ha pedig valaki más vallást ismeri el, az is tiszteletben tartja ezt. Ajánlanám figyelmetekbe a Talajközpontú művelés című topikot,aki szeretné a talajait javítani, de nem hisz ebben az eljárásban, vagy pedig létrehoz egy teljesen újat, ami szintén működik is!
Válasz *** HM *** #5356. hozzászólásáraEzt neked kell kitalálni, a topikban és az ezen keresztül elérhető információkból kiindulva.
Nehéz találni két teljesen egyforma no-tillest, mert a gyakorlati alkalmazást eléggé befolyásolják a körülmények és a lehetőségek.
Szóval ezen agyalni kell, mindenkinek magának, hogy hogyan tudja a vetésforgóját átalakítani. Minél több idő legyen a változatos takarónövény számára területen, minél kisebb talajbolygatással "művelve", kisebb adagú műtrágyázás felé orientálódva.
Magasabb szintre lépve mikroszkóp és komposzttea tud még nagy boost-ot adni a fejlődésnek, amivel időt lehet spórolni a fejlődés gyorsításával.
Válasz ermike #5352. hozzászólásáraAha!
Szóval beépült a droid
No csitt
Szóval
Hogyan nótillezzek 100 on az asszonnyal majd a köv 50 évben xy milla haszonnal évente??
Válasz ermike #5354. hozzászólására egy b_zinak,gondolom én
Válasz .Szabi. #5353. hozzászólásárami van az avatar képeddel? elég fal fehér vagy! Kinek nem tetszett a jds cica!
Válasz ermike #5346. hozzászólásáramár te is kezded,kapsz megint nagy IGNORÉT oszt azt se tudod miért!
ja majd el felejtettem
Válasz kori01 #5350. hozzászólásáratudod aki már ennyi éve fasz az már nagyfasz, így tagja a csapatnak!
Válasz kis Zombi #5349. hozzászólásáraha tanulni akarsz akkor járj iskolába, de mindenképpen olyanoktól tanulj akik eredményt is értek már el, a kérdéseimre sose kaptam még választ! egy amerikai példa itt nem működik mert nincs gmo s kukoricánk,
de kérésed jogos.
de nemvalószínű hogy eszembe lesz máskor is kitenni!
Válasz ermike #5348. hozzászólásáraja mivel?
kb én is azóta fent vagyok.
OFF
Ha már OFF -oltok, akkor nehezetekre esne + 3 karaktert begépelni a hsz. elé ? Vagy beilleszteni ezt a figurát ?
Vannak olyan emberek is, akik nekiállnak végigolvasni az egész topikot, mert tanulni akarnak. A sok OFF hsz. -al keményen kib.sztok velük.
Válasz kori01 #5344. hozzászólásáraheccit nagyon sokan ismerik a régi fórumozók közül, de kivívta, hogy tiszteletben tartjuk az inkognítóját!
Válasz ermike #5346. hozzászólásáraIgen itt már lassan ha kérdezel vagy felteszel valamit leoltanak mint a disznót.
Válasz *** HM *** #5343. hozzászólásáraazért ilyen még nem volt, hogy nem vállalta fel senki a modizást!
régen jó volt hogy kiírta hogy ki modizott,
bár tény hogy templomban káromkodni nem illik, pláne ha a pap is ott van!!!!
Én is próbáltam kérdezni segítséget kéni de kiközösítettek, és leoltottak! Ez egy szentély ahol csak úgy szabad kérdezni ahogy nekik jó!
Véleményem szerint van egy okos salesman aki ebből próbál jól megélni!
Válasz szanberg #5332. hozzászólásáraEbben a rendszerben kerülni kellene, hogy kukoricát kukorica kövessen. De forgatásos technológiában sem szerencsés, mert talajfertőtlenítő nélkül nekünk már 2. éven b.szta a bogár, meg a moly. Inkább kuki, forgó, kalászos, repce vetésforgó lenne optimális szerintem.
Ha csak bokáig nő meg a takarónövény, az is sokkal jobb, mintha pucér a talaj. A henger azért lényeges, hogy meglegyen a talajkontakt. Ha állva marad, abból nem lesz humusz, csak széndioxid.
Nem kell egyből direktvetőben gondolkodni. Ahhoz kell minimum 5 év talajépítés. Kukoricatarlót, grubberel meghúzni, bevetni (lényegtelen, hogy vetőgéppel, vagy műtrágyaszóróval ), tavasszal glyfozát, forgóval bevetni, ősszel megint grubber, vagy rövidtárcsa, kalászossal bevetni, utána repce, repce után vegyes, talajhoz igazított kifagyó takarónövény ( olajretek + mustár keveréknél azért több növénnyel ), és megint mehet bele a kukorica.
A talajmegújítást nem direktvetőgép vásárlással kell kezdeni, hanem az ekét kell legelőször eltakarítani a portáról.
Válasz *** HM *** #5343. hozzászólásáramár bocsi de te felmered?
amugy mi volt itt??
Válasz .Szabi. #5340. hozzászólásáraBiztos vlk aki örül hogy má nem névvel van megjelenitve
1sunyi aki még magát se meri felvállalni...
Válasz ermike #5341. hozzászólásáraTalajmegújító dühöngő !!!!
uraim, mi volt itt kérem szépen?
Válasz *** HM *** #5339. hozzászólásáraaz a genya,aki nem érti a viccet!
ki a f_sz moderál ki egyfeszt?
Válasz .Szabi. #5337. hozzászólásáraHiába genyázuu
A biológia megeszi a magodat mihelyst a felszinre csapódik dikk
Válasz .Szabi. #5337. hozzászólásáraszerintem a helyiek ott megfognak előzni, nemkell a kombájnig várni
Válasz szanberg #5336. hozzászólásáraaratás után ott leszek,derítsd ki a kordinátákat addigra,meg adj egy MTZ-t műtrágyszóróval!
Válasz .Szabi. #5335. hozzászólásáraA porkamra 4x3,5x2,5m -es, ami tele maradt anyaggal. Ja és kettő van belőle
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-01 19:33:36
Válasz .Szabi. #5333. hozzászólásárapont tegnap likvidáltunk 1tonnát,
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-01 19:33:15
Válasz kis Zombi #5331. hozzászólásáraHáááát szerintem kukorica után ritkán lenne erős búza, tavasszal is mikor fújnám glifóval nemkéne ott hengerezni semmitsem, bokáig sem érne talán. Persze olyan időben lehet megindulna szárba is akár.
és két kukorica között direktbe nyomnád bele a búzát fedőnek?
Válasz szanberg #5322. hozzászólására" de egyébként a kapások között nem is fog működni klasszikusan az amire mindenki gondol ebben a témában."
Két kapás közé mehet tritikálé, vagy búza + szöszös bükköny. Rozs + szöszös bükköny lenne az igazi, de kukorica után már sokszor késő rozst vetni. Tavasszal glyfozáttal leütni, mielőtt nagyon kiszárítaná a talajt, hengerrel lefektetni, és mehet bele a kapás.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-01 16:09:12
Válasz fida91 #5326. hozzászólásáraKátai János - Talajökológia
Válasz Radocz #5320. hozzászólásáraHa már idézetek:
"Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa,milyen keveset is tud." /Széchenyi István/
Válasz Netparaszt #5313. hozzászólásáraHa lett volna két-három évvel előtte egy takarónövénye az mit számított volna!?!?!?!?
Válasz Radocz #5320. hozzászólásárade amúgy ezzel a balajti földdel most mi van csinálva? Mi lesz bele vetve az idén?
Mi a cél vele?
Válasz Radocz #5320. hozzászólásáraEz a talaj amiről beszélünk teljesen rendben van a jelenlegi helyzeteket tekintve.
Kár arról beszélni, hogy takarónövény, ha eddig nemvolt és most már nem is lesz mert nemsokára vetni kéne bele, de egyébként a kapások között nem is fog működni klasszikusan az amire mindenki gondol ebben a témában.
Megoldást meg senki sem mond, egy halottnak titulált jelzővel véleményezve van és kész, kalap kabát...
csak Radócz oktat, de jól írta ő maga, hogy ki szokott oktatni...
Válasz tajbor89 #5319. hozzászólásáraNetparaszt nem fogja megmondani mit is tegyél, ő csak a talajművelésé szemléletet fogja ismételni. És ez így is van jól. Ő is bevallottat, hogy vannak technológiai kudarcok, de ez benne van a kísérletezésbe. Nem fog tudni neked olyan technológiát ajánlani amiért felelősséget vállalhatna, így a viták elkerülése végett nem is fog.
Szerintem jó az elgondolásod, hozzászólásod alapján nem fogsz hülyeséget csinálni, csak mivel még nem az igazi a talaj a tápanyag utánpótlásról ne feledkezz meg. Persze kérdés mennyi a termelési cél. A gyomokkal meg ne foglalkozz, el kell vetni és le kell fújni egy totálissal.
Válasz tajbor89 #5319. hozzászólására"Értem én amit mondasz, csak nem lehet ajtóstul rontani a házba."
Valamit nem értek.
Ezzel a talajjal rontasz ajtóstul a házba.
Nem érted, miről papol az Attila.
két lehetőség van. Vagy a tanár a hibás, vagy a tanuló. (esetleg mindkettő).
Anno az MHSZ idején 100 tanulóból 100 sikeres vizsgát tett.
És úgy, hogy független vizsgabizottság előtt.
"B"kategória esetén 20 gimisből egy bukott.
Sajnos az az érettségin is így járt.
Megtanítani embereket bármire, az egy külön szakma. Mert "aki tudja csinálja, akinek köze nincs hozzá az oktatja."
Csütörtökön kész lesz az egyik területem labor eredménye. Aztán indul rajta a Talajmegújítás. Van egy-két ellen drukker, de "lóf@aszt ér a harag hatalom nélkül."
Sőt képek is készülnek, amit jelenleg kimoderáltak, de majd én publikálhatom, mert az enyém és jogom van hozzá.
Ermike fotózza én feltöltöm.
A szikest a fiam fotózza és én feltöltöm.
Mivel fényképezni nem tudok, és nem is akarok megtanulni.
Viszont a Video felvételhez értek.