Gázolaj árak 611 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 407.17 Ft USD 379.79 Ft CHF 433.65 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
#1173 Radocz
2015-01-30 11:49:17

Febr. 6 Gyomaendrőd Csak meghívottaknak.

Febr. 7 Balmazújváros, 8-16 ig. 55 000 ft, amit a résztvevők közösen fizetnek.

Febr. 8 Kecskemét. Úgy néz, ki, hogy lesz elég jelentkező.

Drisa
fida91
Szabi.

Pontosítás kellene
djohn??
Zola_79??
Preator?
Jona??
kisZombi??
.Norbert??
XY

#1171 Radocz
2015-01-30 11:13:32

Febr. 6 Gyomaendrőd Csak meghívottaknak.

Febr. 7 Balmazújváros, 8-16 ig. 55 000 ft, amit a résztvevők közösen fizetnek.

Febr. 8 Kecskemét. Úgy néz, ki, hogy lesz elég jelentkező.

Nem egyértelmű, hogy ki melyik helyszínre menne szívesebben.

Viszont, ha Újvároson, nem lesz 5 fő, akkor érdekes a helyzet. Netparaszt?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1170 Szabi.
2015-01-30 10:43:33

Válasz #1247. hozzászólásra

Mikor lesz ?

Megyek !!!!!!

Nincs profilkép
#1169 Zola__79
2015-01-30 09:40:48

Válasz #1248. hozzászólásra

A Balmaz-i előadás mikor lesz?
Feb 8. vasárnap?

#1168 Drisa
2015-01-30 08:45:07

Válasz #1246. hozzászólásra

állítólag igen mert legalább 5 jelentkező kellene, én lennék az egyik, de valahogy nincs 5 ember a környékről... pedig jó lenne...

Nincs profilkép
#1167 djohn
2015-01-30 08:10:19

Válasz #1245. hozzászólásra

Akkor a Kecskeméti stornozva? Melyik nap lesz Bujvaroson?

#1166 Radocz
2015-01-29 10:38:53

Aki részt szeretne venni Balmazújvároson, vasárnap estig jelezze.

A létszámtól függ a "terem" mérete.

http://talajdoktor.blogspot.hu/2014/10/a-talaj-taplalekhaloja-es-termeles.html

http://talajdoktor.blogspot.hu/2014/10/a-talaj-taplalekhaloja-es-termeles.html

Előtte ismét olvassuk el a blogban szereplő anyagot?

smile cowboy

#1165 www.mgbiztositas.hu
2015-01-29 09:46:05

Válasz #1181. hozzászólásra

Jó kis túrnéd lesz jövő hétvégén! De örülök hogy hozzánk jössz először (még frissen kipihenten fogsz előadást tartani) Aztán lehet ,hogy már mi lefárasztunk első nap végére smile whistling

#1164 Radocz
2015-01-29 08:49:24

MF-es Válasz #1203. hozzászólásra

"Birkás Mártát,meg valami olcsó gépforgalmazót a technológia összeállításába."

"Válasz #1200. hozzászólásra Igen. Hívjak egy Kwizdást is, hogy otthonosabb legyen?"

Egyedül lesz előadó.

A Kwizda egyik szaktanácsadója Balmazújvárosi.
Anno az uborka termesztésem sikeres lett, mert sokat segített. De ez egy másik technológia, ha jól értelmezem.

Van itt egy gépgyártó KFT, akinek tulajdonosával ebédidőben megbeszéltem egy találkozót. Ha valaki "ebéd helyett", inkább beszélgetne a direkt vetőgép saját összeállításának lehetőségéről, akkor ez megoldható.

Egyéb ötlet, javaslat?

Nekem nincs diktafonom, de ha felvételt akar valaki készíteni az előadásról, szerintem illik előtte engedélyt kérni.

Anno sok videofelvételt készítettem előadásokról, de alig néztem vissza őket.

Aki részt vesz, az úgy is kérdezni fog, aki nem vesz részt azok számára fontos lehet a leadott anyag. Ez viszont egy bizonyos szint után már nem érdeke az előadónak.

Sajnos ilyen ez a kapitalizmus.

smile cowboy

#1163 Vadmalac
2015-01-28 22:46:13

Válasz #1181. hozzászólásra

Ugyanez lesz a program nálunk is? (Gyomaendrőd)
Mit vigyünk magunkkal, hogy ebből a hatalmas információ tengerből maradjon is valami? Mert hogy megjegyezni nem tudom az biztos! smile blushing Esetleg lesz-e valamilyen jegyzet, pl. elektronikus formában, amiből tartod az előadást, és amit közkinccsé tudnál tenni, vagy mindenki úgy csinálja ahogy akarja? Jegyzet, kamera, diktafon, fotografikus memória mint Sheldon Cooper? smile smile

Nincs profilkép
#1161 djohn
2015-01-27 20:28:42

Válasz #1237. hozzászólásra
Ha napra, repce van a vetésforgóban; akkor ezek mehetnek arra a területre zöldtrágyának? Nem fogja növelni a fővetés fogékonyságát a betegségekre?

Nincs profilkép
#1160 4964
2015-01-27 19:29:01

Az előállított komposztot milyen mennyiségben kell kiszórni és mivel?
Bedolgozni gondolom grubberrel kellene?

#1159 Mf-es
2015-01-27 18:43:12

Ehhez vetőgép is kellene.

Nincs profilkép
#1158 Netparaszt
2015-01-27 18:33:47

Válasz #1234. hozzászólásra Amivel látatlanban is tudnád fokozni a termékenységet az egyébként jónak hangzó rendszeredben, az változatosabb fedőnövények télire.
Ne csak 1-1 fajtát használj, hanem bátran lehet 15-20 fajtát is összeválogatni különböző funkciókkal, mert mindegyik növénynek más és más az erőssége és felhalmozott tápanyagtartalma. A dinamikus gyűjtőkről lesz szó az előadáson is, melyik növény mit akkumulál nagyobb mennyiségben.
A tárcsa helyett érdemes volna megpróbálni a grubbert, hogy ne keverje a talajban a szinteket, de mégis lazítsa, ha szükséges.
Ennek eldöntésére érdemes leszúrni a pálcát és megnézni, meddig megy le kalapács nélkül.
A trágyára szórt mindenféle szerves anyag jó megoldás, lehetőség szerint érdemes volna elgondolkozni a tudatosabb válogatáson és a szén:nitrogén arányt figyelembe véve komposztálni (ha van szabad erőforrás).
Ez leegyszerűsítve annyit jelent, ha magas N tartalmú anyag kerül a trágyahalomba, mint a zöldségek, akkor mellé keverj magas széntartalmú anyagot is, mint szalma, ágapríték.
Ha sikerül jó levegősnek kialakítani a halmot, jobb biológiai értékű tápanyagot hozol létre.
Az előadásra kész lesz a komposzthoz használt anyagok C:N aránytáblázata is, hogy legyen miből kiindulni a számoláshoz.
Egyébként a komposztban minden létező szerves anyagot lehet komposztálni, csak az arányokra és az aprításra kell odafigyelni.
A kálium és foszforfeltárásban fognak segíteni a komposztból is érkező mikrobák, utána már a PK-ra sem lesz szükséged.

Termokomposztálás leírása

Nincs profilkép
#1156 Netparaszt
2015-01-27 18:19:13

Válasz #1233. hozzászólásra Érteni sejtem az elgondolást, csak nem egy nyelvet beszéltünk.
A szinkront így már tudom értelmezni, azaz a talaj táplálékhálója a növény által elvárt mennyiségben biztosítja a tápanyagokat a környezeti adottságok és körülmények függvényében, ami lehet emberi serkentés is, mint az öntözés.
Az enzimek azonban más szereppel rendelkeznek, ezeket elsősorban a mikrobák használják tápanyagfeltárásra. A növény viszont jelentős mennyiségű gyökérváladékot bocsát ki (egyszerű cukrok, aminosavak, flavonoidok, stb), amelyekért cserébe a rizoszférában tobzódó mikroorganizmusok ellátják tápanyagokkal. Ezt az áramlást a növény szabályozza, például maghozásnál leállítja a váladéktermelést, mert az energiáját másra koncentrálja.
Ezért a talajélet aktivitása jelentős mértékben függ a gyökerek aktivitásától, a n9vények aktivitása meg függ a talajélet által biztosított tápanyagok mennyiségétől.
Ha nincs talajélet, tápanyag is csak az van, ami vízoldható.
Egyről beszélünk?

#1155 Jago
2015-01-27 17:32:00

Elég érdekes a téma, engem is érdekelnének dolgok, én minden 2.évben trágyázok a következöben összel facéliát vagy repcét vetek zöldtrágyának, azokban az években csak káliumot meg foszfort adok ki, amikor szervestrágyázok akkor meg kombináltat, de sosincs szükségem több mázsa mükakira hektáronként, az elmult években azt tapasztaltam hogy jobban és könyebben eldolgozható lett a talaj, termésben nem maradok el a szomszédoktol, sőt tőbb esetben már jobban is termeltem mint ök, de a melléktermékeim azok rendszeresen többek, de ők képesek kiszorni 3-4q mükakit is! Én maximum 1mázsát hektáronként. Én nem vagyok ellene a szántásnak sem, de csak szervestrágyázásnál szántok, következő évben inkább tárcsazok!én nem vagyok abban biztos hogy jol csinálom a dolgokat, de ameddig azonos földeken évi 30 000ftvel is kevesebböl meguszom hektáronként mint mások és rendre szinte azonos terméssel addig nekem megfelel, olyan dolgokkal nem vagyok tisztában hogy mik lehetnének azok az olcsó de tápanyag hasznosulásban gazdag anyagok amiket feltudnánk hasznositani. Pl: Mi személy szerint a faleveleket is a trágyára viszük, oda teszűk a salata, répa, meg minden nemű zöldség hulladékunkat, miket tudnánk még a plussz tápanyagokért felhasználni?

Nincs profilkép
#1154 némedi
2015-01-27 17:21:22

Válasz #1232. hozzászólásra
Mint a villamos energetikában, egy ország pont annyi energiát kell termeljen, mint amennyit adott pillanatban elfogyaszt. Sem nem többet sem nem kevesebbet! A talaj energetika alapfeltétele is ez. A talajban meg kell legyen az a növények számára az élethez és a dinamikus fejlődéshez szükséges enzimkészlet. Sem több sem kevesebb annál, mint amely szükséges. Az enzimkészletre és annak aktivitására a humusz tartalom, a nedvességtartalom, nyomelemek, hőmérséklet, Ph és egyéb imput anyagok gyakorolnak hatást. A növényünk és talajunk növekedése, változása csak egymással szinkronban képzelhető el. Ha az enzimaktivitás csökkent (Mondjuk a szárazság miatt) a nagyapja biztosan öntözni kezdett, mert értett hozzá!

Nincs profilkép
#1153 Netparaszt
2015-01-27 16:51:28

Válasz #1231. hozzászólásra Talajmikrobiológiáról és talaj táplálékhálóról beszélek, abban egyszerű szabályszerűségek uralkodnak. Ezek közé tartoznak a talajokból, rizoszférából és filoszférából nagymértékben hiányzó aerob mikroorganizmusok, jótékony baktériumok, gombák, egysejtűek, fonálférgek, mikroízeltlábúak és valahány név a naptárban, akiket támogatnunk kell, ha egészséges talajt, növényt és ökoszisztémát szeretnénk látni.
Ezért hacsak nem valamilyen speciális cél érdekében szeretnénk anaerob vagy fakultatív anaerob mikroorganizmust bevinni a talajba vagy növényre (amelyek közül a kórokozók javarésze is kikerül), inkább az aerobokra érdemes koncentrálni. Ők a talaj táplálékhálójának erőművei és a növények védelmi vonalai, akik elég sok mezőgazdasági területről hiányoznak, ennek köszönhető a számos gyakran és nagy gazdasági kárt okozó kórság.
A biológiai dinamikát és szerves anyag ellátottságot elég jó eredménnyel lehet mikroszkópos vizsgálattal felmérni, mérőszámokkal ellátni az aktuális biomassza biológiai képességét, s lehetőség van elsajátítani ezt a tudást is.

A szinkronenergetika és talajbiológia kapcsolatához viszont nem értek, nem is tudom, hol találkozhatnék ilyennel, s szerintem nagyapám sem hallott róla a majorban, sajnos már nem tudom megkérdezni.

Talajmegújító mezőgazdaság

Nincs profilkép
#1152 némedi
2015-01-27 16:16:14

Válasz #1230. hozzászólásra Ezt azért nagy felelősség így látatlanban kijelenteni! Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni serkentésre (aerob túlsúly), vagy gátlásra (anaerob)van a talajéletnek szüksége ismernünk kell az adott terület biológiai dinamikáját és a talaj szerves anyag tőkéjének pillanatnyi állapotát! Ezen és más fontos szempontok figyelembevételével kialakítható egy olyan szinkronenergetikai-talajbiológiai egyensúly amelyet nagyapáink csak egészséges talajállapotnak hívtak! De a távgyógyítás az nem része az eljárásnak!

Nincs profilkép
#1151 Netparaszt
2015-01-27 15:39:59

Válasz #1229. hozzászólásra A szárított szar az a mikroszkóp alatt sem lesz más smile cowboy
Talán felbukkanhat benne nlhány zsizsegő, de a 70 fokos kezelési hőmérsékelt után pelletizálják, sok változatosság nem marad benne, még ha volt is valami a tyúk hátsójában.
A trágyákban egyébként is jelentős mennyiségben az anaerob lebontó baktériumok tobzódnak, neked nem azok kellenek.

Nincs profilkép
#1150 kis Zombi
2015-01-27 14:59:18

Válasz #1226. hozzászólásra

Ha ilyen szárított szart feloldanánk vízben, meg tudnád lesni mikroszkóppal tényleg vannak-e benne baktériumok, vagy csak parasztvakítás az egész ?

Nincs itthon egy szem műtrágya sem, sikerült úgy beállítani a vetőgépet, hogy csak 10 - 15 kg maradt meg, azt pedig szétszórtam, hogy ne legyen maradék, ne kelljen kerülgetni. Megpróbálok kérni valakitől.

Nincs profilkép
#1149 4964
2015-01-27 14:26:16

Válasz #1222. hozzászólásra
az a gond hogy az összes ezen irányú videó angol szövegű, ezért jó lenne ha ilyen jellegű előadások magyarul is lennének fent a megosztókon, lehetőleg minél egyszerűbb gyakorlat orientált nyelvezettel

Nincs profilkép
#1148 némedi
2015-01-27 13:41:57

Van egy 6 ha-os darab földem, ahol évek óta csak szerves trágyázok, mivel húsmarhatartás mellett kertészkedem. Műtrágya gyanánt 2006 óta Mycosol PTC -t használok és öntözöm a földet napi rendszerességgel esőztetve a Duna-Tisza csatorna élő (büdös)vizéből! Ami először feltűnt a jó termés mellett a rengeteg földigiliszta! Egy közepes lapátnyi földben 4-5 db minimum. Válasz #1222. hozzászólásra

Nincs profilkép
#1147 Netparaszt
2015-01-27 13:39:51

Válasz #1225. hozzászólásra Addig is csinálhatsz egy tesztet, ha van már kézben. Két nagy szántófölddel töltött cserépbe szórj el a felszínre a biobaromfiból és NPK-ból azonos összegű hatóanyagtartalmat.
Vess bele kevés mustárt és búzát, öntözd be, majd locsolgasd igény szerint, hogy átfollyon a víz a cserép alján és hamar kiderül, melyik lök többet a növényen és tartósabb a hatása. Ahhoz képest tudsz igazítani a kijuttatandó mennyiségen.

Nincs profilkép
#1146 kis Zombi
2015-01-27 13:27:59

Válasz #1221. hozzászólásra

Én is gondoltam rá, hogy kipróbálom 1 - 2 hektáron.

Állítólag nincs párolgás, gyümölcsösbe kora tavasszal kiszórható, bedolgozás nélkül is. Legalábbis ezt mondta a területi képviselő. Adott 1kg mintát, azért szarszaga van, de nem olyan erős mint a friss anyagnak.

Ismerős szórt paprika alá tavasszal, bekombinátorozva, azt mondta jó anyag.

#1145 .Feco.
2015-01-27 13:20:27

Válasz #1211. hozzászólásra

Minél jobban megbonyolitod annál tobb az esélye, hogy elhal az egész. Nem kell oda sem videó sem újság! Fel kell hívni netparasztot és beszélgetni vele, ha többre van szükség elmenni és beszélni személyesen ha meg kérni akarsz tőle akkor kifizeted amibe kerül és kész....

#1144 .Feco.
2015-01-27 13:16:26

Válasz #1203. hozzászólásra

Birkás tanárnő az elmúlt 3-5 évben mar nem tanít csak reklámoz. Amelyik cég futtatja azt reklámozza. Pl.: szerinte nem mulcsolni kell a földet, hanem topdown-ozni meg kultuszozni... Meg egyet hajt mint a pereces, elkezdi hogy "a mostani körülmények alkalmatlanok a hagyományos művelésre és mindenképp az aktuális körülményekhez kell megválasztani a következő műveletet úgy, hogy az igazodjon a talaj igényeihez, így a mostani..." De ezután akarmihez akar igazodni mindig az jön, hogy a Vaderstad gépei éppen pont ehhez lesznek jók...

És igaz ez bármilyen gépforgalmazóra: amut ő árul az úgy jó ahogy van, és neked pont arra van szükséged.

Én nem úgy gondolkodom: engem érdekel az elmélete, meghallgatom, értelmezem, és majd levonom a következtetéseket, kitalálom hogy mit és hogyan akarok megvalósítani és majd én kitalálom ehhez milyen gép kell. Nekem ne mondja meg senki, hogy mit és hogyan csinaljam, mert ha nem jó úgysem fogja kifizetni a vesztesegeimet.

Nincs profilkép
#1143 Netparaszt
2015-01-27 13:15:33

Válasz #1220. hozzászólásra Tudtommal nincs olyan gazda, aki alkalmazná a rendszert, legfeljebb egyes elemeket használnak az emberek.
Így én vagyok a tolmácsa azoknak a világhíres külföldi gazdáknak, akik a teljes rendszert alkalmazzák és mutatom be az eredményeiket.
Remélem hamarosan lesz ilyen hazai parasztceleb is smile thumbup

Nincs profilkép
#1142 Netparaszt
2015-01-27 13:11:34

Válasz #1219. hozzászólásra Az érett trágyákkal történő tápanyagutánpótlás a komposzt után a második legjobb megoldás.
A hasznosulásban lehet eltérés, mert a lassabban feltáródó tápanyagoknak nagyobb az esélye eljutni a gyökerekhez, így a csak töredékében hasznosuló NPK-hoz képest valóban adhat pluszt. Hogy háromszorost-e, azt csak tesztelni lehetne, időjárásfüggő, hogyan oldódik, mennyi a párolgási vesztesége.
Javaslok egy próbát, ugyanannyiért kiszórni egy hektárra, mintha műtrágyát szórnál.

Nincs profilkép
#1141 Dinnyés Laci
2015-01-27 12:56:25

Válasz #1218. hozzászólásra

netparaszt! Az országba van olyan gazda aki nagyobb területen csinálja ezt a technológiát?
Gondoltam meg lehetne hívni,hogy pár szóban mondja el a tapasztalatait.smile innocent

Nincs profilkép
#1140 kis Zombi
2015-01-27 11:28:13

A fermentált, peletált állati trágyákkal (pl. tyúktrágya) végzett tápanyag utánpótlás mennyire tenne jót a talajnak ? Elméletileg műtrágya szóróval kijuttatható.

http://www.bkagro.hu/termekek/szervestragya-granulatum/natur-bioorganic-tyuktragya-granulatum

Ez a második nincs peletálva, csak fermentálva, de 60 Ft / kg helyett, csak 32 Ft / kg-ba kerül + Jaffa

file:///C:/Users/PC/Downloads/fermentaltbaromfitragya%20(1).pdf

Mi a véleményetek ezekről a tyúkszarokról ? Italpolinás területi képviselő állította, hogy az általuk forgalmazott 4 - 4 -4 -es hatóanyagtartalmú trágya egyenértékű egy 12 - 12 -12-es műtrágyával, mert sokkal jobban hasznosul.

Nincs profilkép
#1139 Netparaszt
2015-01-27 10:58:35

Válasz #1217. hozzászólásra Ezt kétségesnek ítélem, bár hasznos volna. A talajmegújító rendszerrel az a gond, hogy ha beindul a talajélet és elterjed a technológia, az komoly érvágás a műtrágyásoknak és növényvédőszereseknek, de még a baktériumtrágyásoknak is, akik hirdetői az Agroinformnak.

#1138 Mf-es
2015-01-27 10:49:54

Válasz #1214. hozzászólásra

Akár havonta egy újságot összehozni,a külföldi anyagokból fordítani.Agroinform,meg is csinálná az újságot.Szerintem sokan előre is utalnánk,egy pár lapszámot,hogyha az anyagi miatt nem megoldott.

#1137 emcett
2015-01-27 10:46:03

Válasz #1213. hozzászólásra

Köszönöm a válaszod! smile thumbupcool

Egyébként a lentebb taglalt téma engem is érdekelne valamilyen netes vagy online formában, mert utazni sajnos körülményes...

#1136 otis
2015-01-27 10:40:06

Válasz #1210. hozzászólásra

Szerintem pedig igen is jó lenne! Kell egy kézzel fogható személy, akihez hozzá lehet társítani ezt az egész rendszert, annak is a hazai úttörőjét! Gabe Brown, és rajta kívűl még jó páran mások is rengeteg előadáson vesz/vesznek részt előadóként, és ezek videó formájában meg is tekinthetőek a megosztón. Így el lehet kerülni, hogy mindenki odateszi a termékei mellé a talajélet támogatása jelszót, mert mindenki tudni fogja, hogy ki is kezdett el ezzel igazán foglalkozni. Lásd Birkás tanárnőt. Ha forgatás nélküli művelésről van szó, szinte mindenkinek ő jut eszébe.

Nincs profilkép
#1135 Netparaszt
2015-01-27 10:38:05

Válasz #1211. hozzászólásra Értem, az hasznos lehet.
Az ilyen egynapos bemutatók helyett inkább egy webinar sorozatban gondolkozom, mert az utazási költségek magasak mindenkinek és sokan sokfelé laknak.
Viszont internete minden úttörő parasztnak van és akkorra időzíti a tanulást, amikor ráér, akár a traktorban ülve is hallgathatja vagy nézheti az előadást, nincs holtidő és plusz költségek.

Nincs profilkép
#1134 Netparaszt
2015-01-27 10:34:01

Válasz #1193. hozzászólásra
A hamu ne lúgosításra szolgáljon, hanem tápanyagpótlásra, a biztonságos mennyiségeket leírtam (kis területméretben kb. 50g/m2).
A talaj azért is lehet savas a gyümölcsfáid körül (ha savas) mert tömörödött a talaj.
Próbáld meglazítani a gyökerek megsértése nélkül és komposzttal, ALKO-val kezelni, esetleg olyan társnövényeket ültetni köréjük, amiben nem tud pocok tanyát verni és a kártevők sem tudnak áttelelni (hagymafélék, hagymás virágok, herefélék, sarkantyúka, fűszernövények, mint levendula, rozmaring, stb.)
Meg fogja hálálni a fa.

Nincs profilkép
#1133 Praetor
2015-01-27 10:17:11

Szerintem elég szűkös az idő a témánk szempontjából, úgyhogy a töltelék eseményeket érdemes lenne hanyagolni.

Egyébként maximálisan támogatom az elméleti alapozást. Minden valamire való képzésnél az alapozótárgyakkal kezdik, mert a későbbiekben minden ezekre épül rá. Ahol ezek anyagát nem megfelelően állítják össze, ott jó esetben is csak droidok jönnek ki, akik nem értik az összefüggéseket.

Itt a fórumon is számtalanszor csak találgatjuk, hogy egy konkrét jelenséget mi okozza. Aztán 3 ember 6 féle következtetést von le. Mivel mi itt a biológiát igyexünk használni, ezért ezt ismernünk kell, az alapvető összefüggésekkel együtt.

#1132 Mf-es
2015-01-27 10:16:38

Válasz #1210. hozzászólásra

Ez a videós anyag,nem input reklámról szólna.Kizárólag,figyelemfelkeltés,akik nem tudnak ott lenni.Talán egy videó megnézése után,elindul az úton,és a második oktatáson részt vesz.

Nincs profilkép
#1131 Netparaszt
2015-01-27 10:06:39

Válasz #1204. hozzászólásra Ezt nem biztos, hogy szeretném, mert már így is feltűnően sok cégnél értékesítési ötleteiben bukkant fel az elmúlt negyedévben a talajélet emlegetése, anélkül, hogy bármi közük is volna hozzá.
Az nem jó jel, ha a műtrágyások is a talajélet támogatásával címkézik a termékeiket, ezzel csúnyán zsákutcába tudják vinni a folyamatokat, mint a biogilisztások.
Majd akkor jöjjön a videós, amikor az eredményeiteket tudjátok bemutatni.

Nincs profilkép
#1130 Szabi.
2015-01-27 10:04:06

Válasz #1208. hozzászólásra

CSAK ÍGY TOVÁBB ÉS KITARTÁST !!!
smile thumbupsmile thumbupcoolsmile pimp

Nincs profilkép
#1129 Netparaszt
2015-01-27 10:01:43

Válasz #1203. hozzászólásra Dr. Birkás Márta sokat tett a talajkímélésért, jók a könyvei, de talajbiológiával nem foglalkozik.
Annak hiányában nem lehet talaj termékenységét megújítani, legfeljebb szinten tartani, ezért Birkás doktor művelési rendszerét meghaladóan kell gondolkozni a sikerekhez.
Gépforgalmazót szívesen hívnék, de amíg nincs forgalmazó vagy gyártó, aki megfelelő képességű, kis és középgazdasági méretű direktvetőt elérhető áron forgalmazna vagy állítana elő, addig nem reklámozok senkit, aki nem illik bele a filozófiába.

#1128 *** HM ***
2015-01-27 09:47:16

Válasz #1205. hozzászólásra

Az ember jobb esetben változik az évek alatt.
Nagyon nagyon jó esetben a jó irányba.... is.... néha....... páran.......smile w00t
Ihról a carrierhez jó irány? smile devil

Nincs profilkép
#1127 Szabi.
2015-01-27 09:39:12

Nem biztos, hogy BM-et kellene elhívni, annak ellenére, hogy szívesen meghallgatom, elismerem de túl egysíkú.......öreg diákjai mindig beszólnak az előadásain, hogy 20-40 évvel ezelőtt mást tanított, Istenített.......Ha az IH tárcsát kellett eladni az volt a sláger, ha az egyirányú tárcsát, ha az ekét akkor az, ha a vf. ekét akkor éppen az...........de ismét megjegyzem igen-igen sok mindent letett az asztalra és a gazdáknak, ezért köszönettel tartozunk !

#1126 Mf-es
2015-01-27 09:31:39

És remélem az agroinform ott lesz,egy kis sajtó,és videó összeállítására.

#1125 Mf-es
2015-01-27 09:29:47

Válasz #1202. hozzászólásra

Birkás Mártát,meg valami olcsó gépforgalmazót a technológia összeállításába.

Nincs profilkép
#1124 Netparaszt
2015-01-27 08:56:40

Válasz #1200. hozzászólásra Igen. Hívjak egy Kwizdást is, hogy otthonosabb legyen? :-)

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
A gazdák nem akadályai, hanem partnerei a zöld átállásnak
A gazdák nem akadályai, hanem partnerei a zöld átállásnak
Fontos, hogy Európában egészséges, biztonságos és ellenőrzött legyen az...
A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
Idén is megrendezték az Agribusiness Konferenciát.
295/30R20 Conti TS860,  van eleje is: 265/35R20 téli gumi akció
295/30R20 Conti TS860, van eleje is:...

47.500 Ft

John deere 4650 traktor eladó
John deere 4650 traktor eladó

5.500.000 Ft

295/30R20 Michelin PA4 használt téli gumi
295/30R20 Michelin PA4 használt téli...

27.500 Ft

Agricom 280cmes ykéses szárzuzó és kalapácsos
Agricom 280cmes ykéses szárzuzó és...

1.999.999 Ft