Hirdetés
Fórum
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- New Holland traktorok új
Cikkajánló
Sikeres szüret? 2025 – Szőlőtermesztés Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Program és technikai információk a webináriumon való részvételhez. Kezdés:...
Sajtóközlemény
291 hozzászólás
Válasz #137. hozzászólásra
mivel a késeknek nincs nyoma , igy nem kell mit elmunkálni
Válasz #134. hozzászólásra
pontosítok, a pálinkát MÁR nem bírom, amióta megtudtuk,hogy cseppbaba van a pocakban, mert akkor este éppen véletlenűl volt egy tűzoltós csoportbuli az embereimmel, aztán utána kétnapig szárazon vótam és a WC-nek imádkoztam
borból csak a tokaji édes. Aszú ha lehet, de a szomorodni-tól sem szomorodunk ám el.
bort azt tisztán, a sört meg piszkosúúúúl
Válasz #135. hozzászólásra
A tied se rossz...
Válasz #126. hozzászólásra
Nekem ez meg azért nem tetszik mert nincs semmi rajta ami elmunkálná a kések nyomát tömörítés előtt...
Ráadásul a henger is egy fos rajta , az se volt rendes aki ezt rátette...(legalábbis ez a száraz homokon kívül nem igen működne sehol)
Válasz #134. hozzászólásra
Karácsonykor kaptam almabort..................azóta is olyant iszok, kegyetlen jóóóóó !!!!!!!!!
Válasz #132. hozzászólásra
a csajod
Válasz #131. hozzászólásra
hát meg kell nevelni a pálinkát még nem bírja viszont az édes fehérbort piszkosul! Legalább is azt állítja! Tuti ami fiksz4 :)
Viszek néki valami aszót hogy szomjan ne fuljon, na majd ott fog demózni!
Válasz #130. hozzászólásra
Válasz #130. hozzászólásra
Csak még az a gond , hogy nem is tudná megmondani mi tetszik neki a legjobban ...
Válasz #129. hozzászólásra
Szerintem is jó...
De látod ennek a bacsónak semmi se jó...
Nincs elől tárcsa neki rajta...
Pedig még front tárcsát is vehetne elé...
Srácok dobjunk mán össze ennek a Szanberg gyereknek egy demo gépet! béreljünk vagy mit tudom én.......
Válasz #125. hozzászólásra
Szeva Evo4
Az oldal legalján az a rövid tárcsás dolog elég jól néz ki! Elfogadnék egy olyat, szerintem praktikus, pláne a kicsiknek4
Válasz #126. hozzászólásra
Hát, menet közben igen kivesézgetjük ezt a kombinációt.
Válasz #124. hozzászólásra
tudtommal nem forgalmaznak fergusont
egyébként meg még akkor sem.
Edelényben haver tőlük vette, baxnak rá, ha baja van is csak az időhúzás megy...
Válasz #122. hozzászólásra
ááá 6 kés...
nomeg elől vannak ezek, ez baj.
szárat összehúznák tutira napraforgó kukorica után.
etalon ha már ilyenekről beszélünk:
Válasz #122. hozzászólásra
Bocs , itt van lent a katalógus ...http://www.smscz.cz/zemedelske-stroje/en/catalog/deep-cultivator/
Válasz #120. hozzászólásra
Mé nem veszel a kitétől először egy 40 millás trakit,vagy kombájt,és jövőre a tanyádon nem férsz a demógépektől
Válasz #121. hozzászólásra
ahhh dehogy...
azt csak a pénzes tiszamentiek kaphatnak, akik utána meg úgyis IH-t veszenk...
Válasz #118. hozzászólásra
Hát ez e gyerek ?Katt
Alul letölthető Magyar Pdf...
Cserélhető kés forma , elmunkáló , bontható is ...
Készenlét Zrt nyomja...
úgyis lesz nagyobb masinád is. bátyja benyom egy demo-t
Válasz #119. hozzászólásra
kikéne próbálni az az igazság, csak errefelé demógépet még az olyan kis cégek sem adnak mint a kite mondjuk...
pedig csak egy kuuuva lazítót kértem, amit máshol boldog boldogtalan cibált napokig
Azé gondoltam,hogy a te 200 murád elég lesz ha egyenesen a 160 elég neki
Válasz #117. hozzászólásra
ez megint olyan dolog, hogy nem messze egy Zubogy nevű faluban az ilyen landi 3 fejjel szánt és egy 3méteres tárcsával mocorog.
Nagy különbségek nincsenek az ilyen eszközök között!
ha a mélység is azonos, meg a súlya is nagyjából akkor már csak a talajok amik vízválasztóak lehetnek.
mondom: kötött földön a simba Solo 300-ast egy 8430-as 300++ lovas donzsér húzigálja
Válasz #114. hozzászólásra
160-as landinival cibálják aztírják viszi
Válasz #112. hozzászólásra
mert az x tárcsa lapjai máshogy fedik a talajt, mint a V
Válasz #113. hozzászólásra
azt lehet láttam is!
de megkeresem azért.
Olyan lehet érdekes, amivel jó, nem túl saras őszön lehet szántást is kiváltani kukoricában is.
Válasz #111. hozzászólásra
láttam néztem már.
Valami 4,5milláért adják vagy mi a szösz.
Nomeg a 3métereshez a kötött talajokon 200 lóerő kevés, ha drentheék húznak 4métereset 300++ lóerős hevederessel.
Nekem egy 2,5méteres 4 finom késsel eléglenne.
Még ígyis nagyobb a fogás mint ekével és nem barázdol, mulcsosan művel, elvileg szebb a jövő
Válasz #109. hozzászólásra
Okóberi számmba van egy közepmély lazító,rövidtárcsa kombinácció repcézni neked jó lenne
Válasz #110. hozzászólásra
Az X tárcsás miért 260-as???
Ha az 5 késes lazítót viszi jól 40-45 centin akkor ezt a 2,5méteres tárcsás témát 4 késsel 30-35 centi körül is tudnia kell.
Válasz #109. hozzászólásra
http://www.metalwolf.hu/mulcs.html
Válasz #107. hozzászólásra
a 250 széles tátrcsa mögött 4 kés a nyerő, a 3 méteres 5 kést igényel
Válasz #108. hozzászólásra
igen!
miért?
Válasz #107. hozzászólásra
szannberg jár neked az agrofórum
Válasz #106. hozzászólásra
majd akkor ha bírom jól húzni először a lazítót ezekkel a késekkel
Válasz #105. hozzászólásra
most képzel el, hogy az agrisem kések és rögtörő kerül a tárcsásborona hátamegé....
Válasz #104. hozzászólásra
ez a második teccik itt a képen a johni kombájnok előtt.
Ezen olyan könnyűek a kések, ezt szerintem könyebb lehet húzni mint a lentebb lévő fotókon levőket.
Végülis a lényege ezeknek,hogy szaggassák át a tömörödött talpréteget, tökéletes altalaj művelést úgysem tudsz chiselplow-al végezni, mélyíteni átszaggatni viszont igen, fent a tárcsa meg a magágy mélységében elegendő munkát végez úgyis
Válasz #103. hozzászólásra
Válasz #101. hozzászólásra
attól nem kell félni, egy becsületes vázú tárcsásborona ezt meg sem érzi
Válasz #96. hozzászólásra
Fúh, ez az igazi összehasonlító gépbemutató!
Válasz #100. hozzászólásra
Nem önmagában a lazítóra gondoltam, hanem a plusz terhelésre, amit a rászerelt lazító visz át a tárcsa vázára.
Válasz #98. hozzászólásra
ez egy beállókéses változat, tettem fel már korábban a jutubra.
Válasz #96. hozzászólásra
ezek a case ih-k valami brutálisak mindegyik elbújhat mellettük
Válasz #95. hozzászólásra
Már régi történet ez az IH tárcsára lazító. Nem tudom a váza mennyire bírja a plusz terhelést. Még nem láttam ilyet képen se, csak ezt az egy fotót.
Válasz #93. hozzászólásra
Aztán legyen videózás! Nem csak úgy sutyiba!
Egy kis érdekesség http://www.youtube.com/watch?v=IkbD3Nz_dyw
Válasz #94. hozzászólásra
Válasz #92. hozzászólásra
Én 5 késsel szeretnék lazítani, hogy jobban haladjon a meló.
Az Agromastr Bull SPP vagyis az agrisem "laposkés"-s változat ami eddig legjobban jött ki, bár még nem húztam, csak felhasználóval bezélgettem aztán arra alapoznék a leginkább. és az röget sem hoz fel.
7930 Johndeer itt nemmessze 3 késes Vogel-t húz maga után, amint meg írtam amivel én lazítottam eddig annak a tulaja rábával húzatja.
Biztos, hogy könyebben húzható lazítóval sokkal jobb lesz dolgozni. A szomszédok 6495-ös Ferga után szétvágtak egy 9 késes IH lazítót 5 késesre. Bár a 9 késsel csak 10centire "lazított" a rábaállamigazdaság idejében, jó volt, mert a munka is gyorsan "megvolt csinálva" és még soksok gázolaj is maradt
zóval ezt az 5 késes IH-t meghúzátk kipróbálásképpen, bár már nedvesebb volt a talaj mint kellene a lazítóhoz, de elég jól ment vele 198 lovas traki, mondjuk nem 50centin, de a traktorosa mondta, hogy kipróbálta elég rendesen fődbe rakta, csakhogy lássa mire számítson.
Bár hagyhatták volna 9 késesen, úgyis mostis csak azért lesz húzva mert AKG-ban kötelező 5 évente. Meg is mondták, hogy csak egy arasznyin akarják meghúzni majd, no ehhez maradhatott volna több kés is...
Én egy jó 40 centin akarok menni, ennyivel már jól átvan szakítva a tömörödött talpréteg, megvan nyitva a vízmozgás útja, aztán innen lefelé már mégjobban nehezedik a vontatása, bármely kultúra gyökerének elég helyet ad ez már.
Válasz #90. hozzászólásra
Felénk 716 Vario + Jympa 5 kés (50cm-es osztás), vagy JD 6920 + 3 késes IH, ugyanez a lazító + Case Maxxum 155. Kérj kölcsön ha van valakinek egy 3 késes IH, lehet meglepődsz mennyivel könnyebben viszi. Meg azon is, hogy mennyivel több rögöt hoz fel, de ez más kérdés.