Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A rugónak persze kell húzásra és nyomásra is dolgozni elől. Saját tapasztalat alapján az elejét kell kiemelni rugóval, mert az nagyon megy bele.
A mélységhatároló nyomásra van ha jól látom. Az szállítási állapotban bebiztosítva könnyen fog hajolni.
A súlypont mindenképp elől legyen. Ha netán valaki nem a tárcsahúzón akarja húzni hanem vonólapon akkor nem is tudja, mert felemeli a vonólapot (kivéve az mtz) Ha meg tárcsahúzón akkor csapkod össze-vissza, szétveri a traktor hátulját.
Elején a vonórész csapjai, csavarjai mik, mekkorák lesznek? Zsírzást csinálj rá!
Az nem jó, ha a kerék a súlypont alatt van, mert szállításkor billeg az egész ide-oda, és ha meglöki valami a kerekét (egy gödör) akkor igen agresszív csapkodásba kezd a gép mögött. Ha pedig valamilyen ok miatt nem tökéletesen párhuzamos a két kerék, akkor ez a csapkodás állandóan fenn fog állni. Ugyan ez volt a baja a Magyar XT tárcsáknak is. Amig még újak voltak, addig nem is volt vele nagy baj, de mikor évek múlva már hajlott kicsit a kerékfelfüggesztés, csak lassan lehetett vele járni. Ez a probléma csak egy, de valószínűleg ettől még jelentősebb is lesz, amit utólag korrigálni kell.
Úgy tűnik mint ha a képen már a tengely hátrébb lenne mint a rajzon.
Az jó ha a súlypont a kerékre esik de úgy hogy a tömörítők is fel vannak szerelve.Egy minimálisat jobb ha a vonórész felé billen, legfeljebb terheled az elejét.
Érdemes egy ilyen gép készítésénél valamely beváltat másolni és legfeljebb
a hibákat korigáni.Több éves gyártói tapasztalatot így elsőre nem lehet könnyű eltalálni illetve űberelni.
szomszédék vettek Helti tárcsát 4 métereset rögtörövel az is emelgeti az elejét mert 3 pont vontatásu ha ezt is arra akarod akkor tutira seggre ül pont hátra felé kéne állnia a keréknek de majd ki lesz tapasztalva .....
eddig jutottam ma.
kerék pontban a súlyponton van felemelt állapotkor ( hogy ez jó e, nem tudom. Mi a tapasztalat? ) rugó lesz húzásra is, nyomásra is. Mindkét irányba tud majd dolgozni..
A rajz nem komplett.. Váz 150 x150 profilból van, s felemelt állapotban, 4 pontban támaszkodik a vázra , nem pedig 2ön. majd csinálok róla képet ha valakit érdekel. Hogy mennyivel olcsóbb nem tudom, de ez olyan amilyet én akarok.. De azért jóval olcsóbb.. Nálunk (Vajdaság) 211 forint kilója a vasnak. (számoljatok) Kereket vettem, lapokat vettem. Rádolgoztam eddig bő két hetet...
A kerekek majdnem nagyon elől vannak. Felemelve is van egy csomó hely a kerék meg a hátsó tárcsasor között, illetve szállításkor emelni fogja a traktor seggét. Középen a váz lehet még a gyenge pont, a kerék felfogatása felett.
A váz és a húzórész összeillesztése, a határoló, a rugófeszítés hiányzik a képről vagy nem ól látszik. A határoló nyomásra lesz igénybe véve? (ha igen, veszélyes)
Sziasztok!
Környei VAgro-s középnehéz vontatott tárcsákról véleményeket szeretnék kérni. 2.8, 3, 3.2-es tárcsákról. Mtz 820.1 húznám, a talajaink nem annyira nehéz művelésűek.9-10km/h-val jó lenne ha tudnám húzni.
képzeld el felülnézetből,
látni fogod hogy ha játszol vele hogy ne középen vigye,
akkor azon alakítasz kicsit hogy hogyan próbálja fordítani a traktort.
Környei tárcsája van valakinek? Úgy néz ki az lesz a befutó, 3 méteres, inkább legyen egy lappal kevesebb de vigye a gép rendesen, 82-es mtz, de leginkább 95 lovas zetor húzná de igencsak dombos területek is vannak.
Úgy látom senkinek nincs Agromerkúros mulcslazítója.Kérdezem,hogy Agromerkúros rövidtárcsája van-e valakinek és az hogy dolgozik, kukorica tarlón meglátszik-e ha elmegy?
Válasz #3606. hozzászólásra
nagyon1szerü a mutatvány.2variáciod van:1-:áttrakod egy közzel a csapágyat.2-:kiveszed a csapágyat,oszt eldobod jó messzire.(szerintem elmegy az két csapággyal is...pláne a hátso sor....)
Hali!
Szerintetek így jól van már beállítva a tárcsám? Ha valakinek van ilyen tárcsa tehetne fel képet róla hogy lássam merre állítsam! Mert a hátsót már a csapágyház nem engedi oldalra felé húzni!
Kollégák! Van-e valakinek Agromerkuros mulcslazítója? Mi a véleménye, le lehet-e engedni a lazítókéseket kukorica tarlón? Megtisztelő válaszodat köszönöm!
Tavaly előtt láttam egy - valószínűleg - nehéz tárcsát, amivel egybe volt építve a güttler henger. Nem voltak saját kerekei, hanem egy az egyben a nehéz tárcsára volt ráépítve. Azóta is nézem a netet, de valami egyedi megoldás lehetett, mert nem láttam ilyet azóta sem.
Abban az évben tavaszra víznyomásos lett az a terület (kötött talajon), amit én mtz-vel 4-5x, vagy többször megjártam tárcsával, de így is pocsék volt. Iszonyat rögök.
Az a gép meg 2x elment rajta, és vetésre teljesen alkalmas állapotban hagyta ott.
Hali!
Mi a probléma ha a gép orrát jobbra felé csavarja a függesztett tárcsa?
Hogyan lehet úgy beállítani hogy egyenesen fusson a gép után? Ha kimegyek a földre és a 3.-pont orsót kiveszem alsó két lakatot lazára engedem és úgy elkezdem húzni ha balra ha jobbra kitér a gép után úgy kell állítani az első vagy hátsó soron? Köszönöm!
5042 hozzászólás
Válasz #3639. hozzászólásra
Hali nekem is vadkertes van ,és nem adnám semmiért .Képzeld el ha letákot veszel na az tényleg gányabb
Válasz #3641. hozzászólásra
A tárcsát a Vagrótól Tatáról, az ásó-boronát a Vadkerttől Soltvadkertről vettem.
Üdv.
Jóvan ezek csak fityisz gondok ne idegeskedj,,,,,,
Olcsóért inkább csak szarból épitkeznek a "gyártók"
Válasz #3632. hozzászólásra
Hali egy elérhetőséget tudsz adni nekem .
Melyik a Vagro a Soltvadkerten lévő Vadkertagró vagy Vadkertselymesen lévó gyártó ?
Amúgy szerintem vannak jó hazai gyártók is mint Helti meg Metáwolf .
A rugónak persze kell húzásra és nyomásra is dolgozni elől. Saját tapasztalat alapján az elejét kell kiemelni rugóval, mert az nagyon megy bele.
A mélységhatároló nyomásra van ha jól látom. Az szállítási állapotban bebiztosítva könnyen fog hajolni.
A súlypont mindenképp elől legyen. Ha netán valaki nem a tárcsahúzón akarja húzni hanem vonólapon akkor nem is tudja, mert felemeli a vonólapot (kivéve az mtz) Ha meg tárcsahúzón akkor csapkod össze-vissza, szétveri a traktor hátulját.
Elején a vonórész csapjai, csavarjai mik, mekkorák lesznek? Zsírzást csinálj rá!
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-09-01 18:08:32
Az nem jó, ha a kerék a súlypont alatt van, mert szállításkor billeg az egész ide-oda, és ha meglöki valami a kerekét (egy gödör) akkor igen agresszív csapkodásba kezd a gép mögött. Ha pedig valamilyen ok miatt nem tökéletesen párhuzamos a két kerék, akkor ez a csapkodás állandóan fenn fog állni. Ugyan ez volt a baja a Magyar XT tárcsáknak is. Amig még újak voltak, addig nem is volt vele nagy baj, de mikor évek múlva már hajlott kicsit a kerékfelfüggesztés, csak lassan lehetett vele járni. Ez a probléma csak egy, de valószínűleg ettől még jelentősebb is lesz, amit utólag korrigálni kell.
Úgy tűnik mint ha a képen már a tengely hátrébb lenne mint a rajzon.
Az jó ha a súlypont a kerékre esik de úgy hogy a tömörítők is fel vannak szerelve.Egy minimálisat jobb ha a vonórész felé billen, legfeljebb terheled az elejét.
Érdemes egy ilyen gép készítésénél valamely beváltat másolni és legfeljebb
a hibákat korigáni.Több éves gyártói tapasztalatot így elsőre nem lehet könnyű eltalálni illetve űberelni.
Válasz #3626. hozzászólásra
szomszédék vettek Helti tárcsát 4 métereset rögtörövel az is emelgeti az elejét mert 3 pont vontatásu ha ezt is arra akarod akkor tutira seggre ül pont hátra felé kéne állnia a keréknek de majd ki lesz tapasztalva .....
Válasz #3633. hozzászólásra
ott a forgópont
amott meg a csúsztatós 2 csavaros vlmellik magyar tárcsán használatos lerögzités
talán!
Távtartókat otthon öntötted? Vagy az hogy készült?
Nagyon komoly lesz!
A szöget hogy tudod állítani majd?? Az első soron nem látom h lehet-e egyáltalán...
Válasz #3630. hozzászólásra
eddig jutottam ma.
kerék pontban a súlyponton van felemelt állapotkor ( hogy ez jó e, nem tudom. Mi a tapasztalat? ) rugó lesz húzásra is, nyomásra is. Mindkét irányba tud majd dolgozni..
Válasz #3630. hozzászólásra
A rajz nem komplett.. Váz 150 x150 profilból van, s felemelt állapotban, 4 pontban támaszkodik a vázra , nem pedig 2ön. majd csinálok róla képet ha valakit érdekel. Hogy mennyivel olcsóbb nem tudom, de ez olyan amilyet én akarok.. De azért jóval olcsóbb.. Nálunk (Vajdaság) 211 forint kilója a vasnak. (számoljatok) Kereket vettem, lapokat vettem. Rádolgoztam eddig bő két hetet...
A kerekek majdnem nagyon elől vannak. Felemelve is van egy csomó hely a kerék meg a hátsó tárcsasor között, illetve szállításkor emelni fogja a traktor seggét. Középen a váz lehet még a gyenge pont, a kerék felfogatása felett.
A váz és a húzórész összeillesztése, a határoló, a rugófeszítés hiányzik a képről vagy nem ól látszik. A határoló nyomásra lesz igénybe véve? (ha igen, veszélyes)
én a tengelyt két darabból tenném
a tagokat pedig cuppánt csavarran tenném a fővázhoz
Válasz #3626 hozzászólásr
Ügyes, gratula hozzá!
Mennyivel lesz olcsóbb mint 1 gyári ugyanilyesmi?
Ezek az utolsó mentések. nagyjából végleges tervek..
Válasz #3623. hozzászólásra
Solid works. ezt tudom valamennyire használni. Marásra használom a programot, meg plazmavágásra használjuk..
Válasz #3610. hozzászólásra
elméletileg könyebb lesz húzni ha elforgatva rakod fel.
Válasz #3622. hozzászólásra
Milyen programmal tervezted?:-)
Rászántam magam, s elkezdtem csinálni egy 24 leveles tárcsát. mtz 82 után. pár kép
Bócsán készült tárcsákról tudtok véleményt mondani?
Sziasztok!
Környei VAgro-s középnehéz vontatott tárcsákról véleményeket szeretnék kérni. 2.8, 3, 3.2-es tárcsákról. Mtz 820.1 húznám, a talajaink nem annyira nehéz művelésűek.9-10km/h-val jó lenne ha tudnám húzni.
A bal első meg az utolsó kép a jó.
Válasz #3614. hozzászólásra
képzeld el felülnézetből,
látni fogod hogy ha játszol vele hogy ne középen vigye,
akkor azon alakítasz kicsit hogy hogyan próbálja fordítani a traktort.
Válasz #3615. hozzászólásra
Nem igazán szokták ezt nézni, de ha eltolva rekod fel kicsit simábban fog menni valószinüleg.
előző kérdésemre valaki ??
Hali!
Függesztett tárcsánál az számít amúgy ha nem pont középen megy a gép után? hogy egyik oldalt többet visz!
Környei tárcsája van valakinek? Úgy néz ki az lesz a befutó, 3 méteres, inkább legyen egy lappal kevesebb de vigye a gép rendesen, 82-es mtz, de leginkább 95 lovas zetor húzná de igencsak dombos területek is vannak.
Hali!
Akinek van függesztett 12lapos tárcsa tenne fel ide róla képet nekem esetleg!
az attól függ, hogy fognak állni a napraforgó és a kukorica szárak a földön!
Szerintem tedd fel eltolva
a tárcsalapokat hogy kell felrakni a négyzettengelyre ??
7 lap lesz 1 tengelyen
mert ezen össze vissza voltak
tehát a kérdés: a lapok egyforma fedésben, vagy eltolt fedésben legyenek ????
a képen 3-3 lap van egymáson,, csak hogy érthető legyen a kérdésem
Ha eljutunk az agromerkuros V tárcsáig akkor majd beszállok
Úgy látom senkinek nincs Agromerkúros mulcslazítója.Kérdezem,hogy Agromerkúros rövidtárcsája van-e valakinek és az hogy dolgozik, kukorica tarlón meglátszik-e ha elmegy?
Válasz #3606. hozzászólásra
nagyon1szerü a mutatvány.2variáciod van:1-:áttrakod egy közzel a csapágyat.2-:kiveszed a csapágyat,oszt eldobod jó messzire.(szerintem elmegy az két csapággyal is...pláne a hátso sor....)
Hali!
Szerintetek így jól van már beállítva a tárcsám? Ha valakinek van ilyen tárcsa tehetne fel képet róla hogy lássam merre állítsam! Mert a hátsót már a csapágyház nem engedi oldalra felé húzni!
Válasz #3603. hozzászólásra
Semelyikre.
Nemtom mit vásál a nép az első sorra aki állandóan cseréli......
Niauxot vlk?
Válasz #3602. hozzászólásra
milyen márkára gondoltál?
az eredeti kuhne sokkal jobb mint egy olasz például?
van valakinek tapasztalata?
660as lapot kinél vesztek ha kell 1 taligányi?
Kollégák! Van-e valakinek Agromerkuros mulcslazítója? Mi a véleménye, le lehet-e engedni a lazítókéseket kukorica tarlón? Megtisztelő válaszodat köszönöm!
Válasz #3599. hozzászólásra
Az Agromerkurost is lehet Ékgyűrűs meg kembridzs hengerel is rendelni.
Tavaly előtt láttam egy - valószínűleg - nehéz tárcsát, amivel egybe volt építve a güttler henger. Nem voltak saját kerekei, hanem egy az egyben a nehéz tárcsára volt ráépítve. Azóta is nézem a netet, de valami egyedi megoldás lehetett, mert nem láttam ilyet azóta sem.
Abban az évben tavaszra víznyomásos lett az a terület (kötött talajon), amit én mtz-vel 4-5x, vagy többször megjártam tárcsával, de így is pocsék volt. Iszonyat rögök.
Az a gép meg 2x elment rajta, és vetésre teljesen alkalmas állapotban hagyta ott.
MTZ550. Nekem is ilyen van .Az első tagot húzd előrébb,a hátsónak meg nagyobb szöget kell adni,de holnap az enyémen megpróbálok valamit mérni neked!
Hali!
Ha valakinek van ilyen 12lapos függesztett tárcsája tudna nekem segíteni a beállításában méreteket vagy valamit oda írni mellé a képre köszönöm!
Hali!
Mi a probléma ha a gép orrát jobbra felé csavarja a függesztett tárcsa?
Hogyan lehet úgy beállítani hogy egyenesen fusson a gép után? Ha kimegyek a földre és a 3.-pont orsót kiveszem alsó két lakatot lazára engedem és úgy elkezdem húzni ha balra ha jobbra kitér a gép után úgy kell állítani az első vagy hátsó soron? Köszönöm!