Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felforrosodik a gumi, és a jo magyar utak amiken nem csak a felfestés hanem a nyomvályu is állando, könnyüszerrel lepattintja a felniröl, mész még pár métert mire meg tudsz állni és van egy csillagfelnid is. Ennyi
De huzunk hengert utánna. Sokat vonulunk nagy távolságokat és a transportkereke nem birja ha gyorsan huzzák. Meg a hengerrel együtt egy vonatra hasonlit, macerás ha messze megy az ember vele. Amugy nincs vele gond, azonnal lehet vele dolgozni. Valami függesztett tárcsát akarok helyette. Hektárt kb. 1500-t mehetett.
26cm mint az ih nehéz tárcsán 35 tengellyel.Ha fel van huzva a kerék kuki tarlon második sorral vetöágyat készit normál körülmények között 10t-ás után is sa-ás zuzos adapter után.Most nagyon jo talajok lettek reteszelni kellet mert belement tengelyig még a 1025-ös is morcogott elötte második sorral.4-6-8t-ás kuki termés volt felénk most két sorral fekete volt a föld utána.Házi kobura gép pedig de a célnak megfelel.Csapágyak meg a zártszelvény tárcsa sor tarto gerenda nem birja a terhelést
Szia!Nekem van egy 892.es gépem.3.2 és 2.8 nehéz tárcsát vigan viszi.610-es lapokkal kellö gépsullyal.Terep 5-ik felezve full motorfordulattal.Ha sekélyebben megy akkor 4-ik fokozat 10km/h sebesség.Van egy függesztett 3m könnyü tárcsám 560-as lapokkal azzal gyors 5-ik v.fél 6 vinné jobban is csak legyen aki megüli
#1. hozzászólás, Péter 8512 küldte be 2012-10-15 19:34:41-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok most adtam el az xt tárcsámat.! szeretnék venni egy V tárcsát újat és milyen fajtát érdemes venni.? milyen gyártmányút.? kérlek segítsetek köszönöm.! :)
De ahogy nézem, olyan gyorsan nem megy vele, mint ahogy lentebb írják. Van fenn neki egy Omikron tárcsa ami 2.8-as és azzal is kb ilyen sebességgel megy.
Én egyszer húztam a 892essel 2.4es függesztett tárcsát, de nem húzta gyorsabban mint a 3es vontatott tárcsát. 5 féllel viszi olyan 8-9km/h között.
Nem tudom nézted e, de itt ez a srác is 92es MTZ-vel dolgozik, hasonló 2,2-es tárcsával amit te is kérdezél. Ahogy látom minden terepen használja, biztos el tud látni pontos infókkal...
Te konkrét kérdést tettél fől melyre konkrét választ illene adni. Na már most erre annak illene válaszolni kinek 892 gépe van.Ilyen bizonyára van itt a fórumon csak lehet hogy még nem olvasta kérésed.Aki meg negativ választ adott valószínű konkrét választ nem is tudna adni.Ettől függetlenül majdnem mindenki leírta a lényeget.Mivel nekem csak 82.1-es gépem volt 20 éven keresztül azzal nyomattam a melót,ezért nem válaszoltam. Attól hogy mtz-vel műveltem, még nem termett kevesebbet a földem,és ennek köszönhetem hogy letudtam cserélni nagyobbra.Anyit viszont tudok hogy egy 892gép sokban eltér attól amilyen nekem volt.Felénk ezekkel a gépekkel csólyosi 4x45 ekével szántanak, 8km/ó sebességel és hid el nem sekélyen és 3.2 közép nehéz tárcsát vonszolnak haladósan.Az a 2.2tárcsa nem lesz erőpróba neki, és kapcsoljál anyiba mig nem füstől egy picit sötétebben akémény korlát max az lessz hogy nem bírsz meg ülni az ülésben.Ez 11-12km/köröl lessz. Amennyiben a tárcsádat elől hátúl egy beton oszlopnyi sulyal leterheled már nem is lessz annyira pici az a tárcsa és elvégzi a munkát is amit kell neki rendesen. Hidd el itt szavaiddal élve szeretnek, ,fognak téged is és bátran kérdezzél minnél többet.
Én még a 80 lovas trakit is meg tudom fogatni homokba partnak felfele 1,8-as tárcsával igaz 56-60-as lapokkal terep 4-be. Réti talajon meg tarlón már símán viszi
Válasz #2602. hozzászólásra
Tisztelt V Dénes!
Ezen az oldalon írnak több száz hektáros és zsebkendőnyi területen, valamint dörzsölt öreg rókák és most kezdő fiatalok illetve tapasztalatlanok is. A fogalmazásod nagyon élesre sikeredett. Ha azt akarod mondani, hogy ilyen gazdaságtalanul működő eszközt ne használjon, akkor mondd azt, de egy rossz fogalmazással ne verd a betonba, mert látod hogy reagál. A következő hozzászólásod ezért nem tompítja a hibádat.
Szerintem ha tudsz tegyél föl a tárcsáról 1-2 képet hogy lássuk miről is mondunk véleményt...
Ami a sebességet illeti valóban talajfüggő,nem mindegy hogy valaki a homokos,vagy a réti kötött talajokon mozog,de azért törekedni kell a nagyobb sebességre mert úgy a munka minősége is sokkal jobb...én a 920.3as mtzvel meg a kb 2,7 tárcsával 5-6.-kal 9-11 km/h-val szoktam a réten is tárcsázni meg az ugarban is,a lényeg a lényeg hogy a gépet ne fullassza meg ráncibálja visszafele ,mert akkor nő majd a fogyasztás is,ki kell azt a motort pörgetni 1800/perc fordulatig legalább...ezek az én tapasztalataim
pár éve használok egy 2.8-as vontatott tárcsát(kölcsönbe)terep 7-ben olyan fordulaton,hogy ne fogja meg a gépet...DE...még egyszer sem jutott eszembe,hogy megnézzem a sebességet
Azért ne szívd ennyire mellre,sokan kezdték MTZ-vel,és még ma is sokan azzal dolgoznak!
Ami meg a sebességfokozatot illeti, a tárcsát viszonylag kisebb energiával mozgatod mint más talajművelőt (pl.:eke), na már most, majd fogod látni, hogy általában a hatodikat használod a legtöbbet, ezért javaslom, próbálj másik fokozatot a tárcsára (bár ha jobban meggondolom, sok variációd nem nagyon van)mondjuk egy rövid hetet, de amint mondottam te érzed, te látod,ja és te méred(fogyasztást),hogy hol a legjobb,leggazdaságosabb.
Nekem is MTZ van nem is lesz más.
De ha egy 2.2-es tárcsát nehéznek írsz, akkor fogalmad nincs egy rendes nehéz tárcsáról. Nehéz tárcsa azt jelenti, hogy a lapokra 70 kiló esik.
Próbáltam már terep 4-ben, és 5-ben vitte 8-10 km/h sebességgel 1.500-as fordulaton, de talán országúti 6-ikkal 12 km/h-nál gondoltam hogy a legjobban megy, és szebb munkát csinál. Kis tárcsa ez, igaz nehéz IH, le lehet nézni, nekem eddig nem volt semmilyen se, én itt kezdtem. Nem vagyok 80 éves, hanem csak 25, nem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon ilyen lenézők az emberek, nem is írok többet ide kérdést. Úgy látszik, majdnem mindenki John Deere-ba ült bele először.
Pici, már miért ne illene! Valahol mindenkinek el kell kezdeni.... Viszont amit írtál, egyébként tökéletes . Bacsi-bacsi, a legjobb, ha kitapasztalod! A te géped, te dolgozol vele, te ismered a talajokat feléd stb,stb... Ami viszont szintén igaz, a 2,2-es egy csöppet kicsi a traki után... de,ha ez van, ezzel kell dolgozni...
Én utána sem akasztanám... Valami komolyabb tárcsa kellene azért utána. Egy 2.8-as nehéz tárcsát is el kell neki vinni 8km/h-val úszóba.
Egy 2.2-es függesztettel csak kapargatva van a föld. Max fasor közét tudom elképzelni. Ott olyan gyorsan, amennyivel még nem megy ki a fa
abban a sebesében tárcsázol amelyikben akarsz..... kényelmes nem pattog nem lassu nem tul gyors elég mélyen megy a tárcsa stb....ilyet még kérdezni sem illik.....
Töltöttem fel pár fotót, a 4-6 méteres rövid-tárcsákról, akit érdekel böngésszen kedvére köztük. Hamarosan a Mo. demó napok felvételei és videói is felkerülnek majd.
5046 hozzászólás
Válasz #2645. hozzászólásra
Ha van jobb minőségü képed róla a gafanto kukac gmail pont com ra küldheted , munkájárol is jöhet.
Válasz #2644. hozzászólásra
Külön henger van de azt nem tervezem eladni, ill. az már akkor is megvolt mikor ezt vettem azért nem kértem gyári hengert sok-sok millioért
Válasz #2643. hozzászólásra
Gyári henger vagy valami utána ??
Válasz #2641. hozzászólásra
Most 27000 Euro környékén mozog a Kvernelandosok szerint , öt éve kicsit kevessebb volt de nem sokkal
Válasz #2641. hozzászólásra
A laposztása 28 cm ha jol rémlik, a sulyát fejböl nem vágom
Válasz #2640. hozzászólásra
Ez nem olyan nagy gond nálunk itt a világvégén nincs is aszfalt nem lehet rohanni.
Újkorába mennyibe került a tárcsa? Laposztása mennyi? Súlya?
Válasz #2639. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Felforrosodik a gumi, és a jo magyar utak amiken nem csak a felfestés hanem a nyomvályu is állando, könnyüszerrel lepattintja a felniröl, mész még pár métert mire meg tudsz állni és van egy csillagfelnid is. Ennyi
Válasz #2638. hozzászólásra
kerékcsapágy sűrün megadja magát?
Miben nyílvánul megg az hogy nem birja a nagy sebességet
A képen lévő gumi cserélve volt mert még szőrös.
Válasz #2637. hozzászólásra
De huzunk hengert utánna. Sokat vonulunk nagy távolságokat és a transportkereke nem birja ha gyorsan huzzák. Meg a hengerrel együtt egy vonatra hasonlit, macerás ha messze megy az ember vele. Amugy nincs vele gond, azonnal lehet vele dolgozni. Valami függesztett tárcsát akarok helyette. Hektárt kb. 1500-t mehetett.
Válasz #2636. hozzászólásra
Nagyon lelkes voltál amikor megjött mi a gond mi nem tetszik benne? Henger nem volt utána ? Hektár kb. menyi van benne?
Válasz #2627. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
3 guriga
Válasz #2634. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Hány lapos akkor? Akkor kell neki a szufla bőven!
De legalább van értelme húzni a földön
Válasz #2633. hozzászólásra
most két sorral fekete volt a föld utána.Házi kobura gép pedig de a célnak megfelel.Csapágyak meg a zártszelvény tárcsa sor tarto gerenda nem birja a terhelést![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
26cm mint az ih nehéz tárcsán 35 tengellyel.Ha fel van huzva a kerék kuki tarlon második sorral vetöágyat készit normál körülmények között 10t-ás után is sa-ás zuzos adapter után.Most nagyon jo talajok lettek reteszelni kellet mert belement tengelyig még a 1025-ös is morcogott elötte második sorral.4-6-8t-ás kuki termés volt felénk
Válasz #2632. hozzászólásra
Komoly tárcsa! Mekkora a távtartó van rajta?
Válasz #2607. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
http://www.youtube.com/watch?v=0UAcpgXZ5mw
Válasz #2620. hozzászólásra
Szia!Nekem van egy 892.es gépem.3.2 és 2.8 nehéz tárcsát vigan viszi.610-es lapokkal kellö gépsullyal.Terep 5-ik felezve full motorfordulattal.Ha sekélyebben megy akkor 4-ik fokozat 10km/h sebesség.Van egy függesztett 3m könnyü tárcsám 560-as lapokkal azzal gyors 5-ik v.fél 6 vinné jobban is csak legyen aki megüli
Válasz #2629. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
arról aztán sose hallottunk
mit vehet helyette o óóóóó??????
Válasz #2628. hozzászólásra
Pl. agroinform apróhírdetés
Válasz #2627. hozzászólásra
jók ezek a kérdések
iwiwen lesed vagy mi van még ilyen infóbeszerző hely 1 ügynöknek?
Lothár a KV tárcsáért mennyit kérsz?
Válasz #2624. hozzászólásra
van <> o tárcsa is
Válasz #2623. hozzászólásra
Köszi Sanyi bácsi!
Válasz #2623. hozzászólásra
Legjobb V tárcsa a dupla V tárcsa
Ami nem más mint 1 X
#1. hozzászólás, Péter 8512 küldte be 2012-10-15 19:34:41-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok most adtam el az xt tárcsámat.! szeretnék venni egy V tárcsát újat és milyen fajtát érdemes venni.? milyen gyártmányút.? kérlek segítsetek köszönöm.! :)
Hali mindenkinek. Bács Agrogép Kft Valaki tud valamit? Milyen munkagépeket csinálnak (anyagminéség stb)?
Válasz #2620. hozzászólásra
De ahogy nézem, olyan gyorsan nem megy vele, mint ahogy lentebb írják. Van fenn neki egy Omikron tárcsa ami 2.8-as és azzal is kb ilyen sebességgel megy.
Én egyszer húztam a 892essel 2.4es függesztett tárcsát, de nem húzta gyorsabban mint a 3es vontatott tárcsát. 5 féllel viszi olyan 8-9km/h között.
Válasz #2619. hozzászólásra
Fel fogom venni vele a kapcsolatot, köszi.
Válasz #2618. hozzászólásra
Nem tudom nézted e, de itt ez a srác is 92es MTZ-vel dolgozik, hasonló 2,2-es tárcsával amit te is kérdezél. Ahogy látom minden terepen használja, biztos el tud látni pontos infókkal...
http://www.youtube.com/watch?v=DWqft8RCttI&feature=share&list=UUd7-g4ANn-6ag5FVw08NlvQ
Kedves Maxx, NagyFeroo, CNHS!
Köszönöm a segítő válaszaitokat, és a többieknek is!
Most nálam van a Multiva demó tárcsása, nagyon király.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901211752_P1040662.JPG)
Olyan kis tömör gyönyör. ![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901211940_P1040668.JPG)
Válasz #2604. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
higgadás van itten ne izguljál
ha jön a barátnőd no akkor kell izgulni
Válasz #2599. hozzászólásra
Tisztelt Bacsi Bacsi.
Te konkrét kérdést tettél fől melyre konkrét választ illene adni. Na már most erre annak illene válaszolni kinek 892 gépe van.Ilyen bizonyára van itt a fórumon csak lehet hogy még nem olvasta kérésed.Aki meg negativ választ adott valószínű konkrét választ nem is tudna adni.Ettől függetlenül majdnem mindenki leírta a lényeget.Mivel nekem csak 82.1-es gépem volt 20 éven keresztül azzal nyomattam a melót,ezért nem válaszoltam. Attól hogy mtz-vel műveltem, még nem termett kevesebbet a földem,és ennek köszönhetem hogy letudtam cserélni nagyobbra.Anyit viszont tudok hogy egy 892gép sokban eltér attól amilyen nekem volt.Felénk ezekkel a gépekkel csólyosi 4x45 ekével szántanak, 8km/ó sebességel és hid el nem sekélyen és 3.2 közép nehéz tárcsát vonszolnak haladósan.Az a 2.2tárcsa nem lesz erőpróba neki, és kapcsoljál anyiba mig nem füstől egy picit sötétebben akémény korlát max az lessz hogy nem bírsz meg ülni az ülésben.Ez 11-12km/köröl lessz. Amennyiben a tárcsádat elől hátúl egy beton oszlopnyi sulyal leterheled már nem is lessz annyira pici az a tárcsa és elvégzi a munkát is amit kell neki rendesen. Hidd el itt szavaiddal élve szeretnek, ,fognak téged is és bátran kérdezzél minnél többet.
Válasz #2610. hozzászólásra
Én még a 80 lovas trakit is meg tudom fogatni homokba partnak felfele 1,8-as tárcsával igaz 56-60-as lapokkal terep 4-be. Réti talajon meg tarlón már símán viszi
Válasz #2612. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nagyon igaz!
Válasz #2603. hozzászólásra
Meg a saját derekát is ő ismeri.
Válasz #2602. hozzászólásra
Tisztelt V Dénes!
Ezen az oldalon írnak több száz hektáros és zsebkendőnyi területen, valamint dörzsölt öreg rókák és most kezdő fiatalok illetve tapasztalatlanok is. A fogalmazásod nagyon élesre sikeredett. Ha azt akarod mondani, hogy ilyen gazdaságtalanul működő eszközt ne használjon, akkor mondd azt, de egy rossz fogalmazással ne verd a betonba, mert látod hogy reagál. A következő hozzászólásod ezért nem tompítja a hibádat.
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Szerintem ha tudsz tegyél föl a tárcsáról 1-2 képet hogy lássuk miről is mondunk véleményt...
Ami a sebességet illeti valóban talajfüggő,nem mindegy hogy valaki a homokos,vagy a réti kötött talajokon mozog,de azért törekedni kell a nagyobb sebességre mert úgy a munka minősége is sokkal jobb...én a 920.3as mtzvel meg a kb 2,7 tárcsával 5-6.-kal 9-11 km/h-val szoktam a réten is tárcsázni meg az ugarban is,a lényeg a lényeg hogy a gépet ne fullassza meg ráncibálja visszafele ,mert akkor nő majd a fogyasztás is,ki kell azt a motort pörgetni 1800/perc fordulatig legalább...ezek az én tapasztalataim
pár éve használok egy 2.8-as vontatott tárcsát(kölcsönbe)terep 7-ben olyan fordulaton,hogy ne fogja meg a gépet...DE...még egyszer sem jutott eszembe,hogy megnézzem a sebességet
Azért ne szívd ennyire mellre,sokan kezdték MTZ-vel,és még ma is sokan azzal dolgoznak!
Ami meg a sebességfokozatot illeti, a tárcsát viszonylag kisebb energiával mozgatod mint más talajművelőt (pl.:eke), na már most, majd fogod látni, hogy általában a hatodikat használod a legtöbbet, ezért javaslom, próbálj másik fokozatot a tárcsára (bár ha jobban meggondolom, sok variációd nem nagyon van)mondjuk egy rövid hetet, de amint mondottam te érzed, te látod,ja és te méred(fogyasztást),hogy hol a legjobb,leggazdaságosabb.
Válasz #2606. hozzászólásra
Nem magamtól találtam ki, hogy nehéz tárcsa, ez egy átalakított, mert 80-as MTZ-vel húzták. Köszönöm, nézem a videókat.
Nekem is MTZ van nem is lesz más.
De ha egy 2.2-es tárcsát nehéznek írsz, akkor fogalmad nincs egy rendes nehéz tárcsáról. Nehéz tárcsa azt jelenti, hogy a lapokra 70 kiló esik.
szerintem menj fel a youtube-ra és keress rajta MTZ+tárcsa videókat...azt összetudod hasonlítani a saját munkáddal-munkatempóddal
Köszönöm a válaszokat!
Próbáltam már terep 4-ben, és 5-ben vitte 8-10 km/h sebességgel 1.500-as fordulaton, de talán országúti 6-ikkal 12 km/h-nál gondoltam hogy a legjobban megy, és szebb munkát csinál. Kis tárcsa ez, igaz nehéz IH, le lehet nézni, nekem eddig nem volt semmilyen se, én itt kezdtem. Nem vagyok 80 éves, hanem csak 25, nem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon ilyen lenézők az emberek, nem is írok többet ide kérdést. Úgy látszik, majdnem mindenki John Deere-ba ült bele először.
Pici, már miért ne illene! Valahol mindenkinek el kell kezdeni....
Viszont amit írtál, egyébként tökéletes
. Bacsi-bacsi, a legjobb, ha kitapasztalod! A te géped, te dolgozol vele, te ismered a talajokat feléd stb,stb... Ami viszont szintén igaz, a 2,2-es egy csöppet kicsi a traki után... de,ha ez van, ezzel kell dolgozni...
Válasz #2598. hozzászólásra
Én utána sem akasztanám... Valami komolyabb tárcsa kellene azért utána. Egy 2.8-as nehéz tárcsát is el kell neki vinni 8km/h-val úszóba.
Egy 2.2-es függesztettel csak kapargatva van a föld. Max fasor közét tudom elképzelni. Ott olyan gyorsan, amennyivel még nem megy ki a fa
ha mész mondjuk 12vel akkor már nem is mész olyan igen szégyellnivalóul
Válasz #2599. hozzászólásra
abban a sebesében tárcsázol amelyikben akarsz..... kényelmes nem pattog nem lassu nem tul gyors elég mélyen megy a tárcsa stb....ilyet még kérdezni sem illik.....
Senki nem tudja a kérdésemre a választ, vagy senkit nem érdekelek?
Sziasztok!
Kérdezni szeretném tőletek, hogy 2,2 m-es függesztett IH tárcsával tarlót milyen sebességgel/sebesség fokozatban szabad MTZ 892.2-vel tárcsázni?
Köszi!
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.356065541136156.83599.343199735756070&type=1
Töltöttem fel pár fotót, a 4-6 méteres rövid-tárcsákról, akit érdekel böngésszen kedvére köztük. Hamarosan a Mo. demó napok felvételei és videói is felkerülnek majd.