Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.71 FtUSD385.21 FtCHF428.27 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen töröltem! Ekével kapcsolatos irást az eke topicba kell irni! Már többször mondtam neked, hogy használd először a keresést és utánna csinálj topicot!
Én vagyok a legtöbb hozzászóló te meg a legtöbb topic nyító! :)
Nem fog hátravágódni! Én a tárcsámat felemelt állapotban akasztom le akkor majdnem tudom kézzel tologálni! :)
Hasonlóan mondtam a szállítást mint a bal alsó képen van amit belinkeltél azon az oldalon!
Válasz #1234. hozzászólásra
50centi magasan kell lennie a vonórúdnak és van egy szerkezet, amikor tárcsázom mindig vízszintesen áll a váz így ugyanolyan a munkamélység elől-hátul, aha dombon fel-le megyek akkor is nem ismerem a működését de jó...szállításnél le kell szinte teljesen engedni az mtz hidraulikáját így orra bukik de amúgy meg a rögtörők alacsonyan vannak.....
Lehet szállítani hidraulikáról bármelyik vonatott tárcsát! A hátulját vagyis a tárcsát felemeled teljesen és utánna emeled a gép hidraulikáját és igy állítod be szállításra, hogy jó legyen! Én így csinálom!
Milyen tárcsád van ird le a tipusát?
A tárcsa meg a hashúzó az nem.
Az viszont tényleg hülyeség, hogy a hidraulikával nem lehet lefele nyomatni.
Gumiszerelés miatt kell tartani egy mtz-t is! :)))
Éppen tudnám vonólapon is húzni, de szállítani nem, mivel ezek a gépek munkahengerei csak egy oldalúak (kiv. Fendt no meg az MTZ), és így szállítás közben felcsapódna az eleje a tárcsának.
Az, hogy úszóban húzva többet visz az eleje, pedig a rugó már szinte koppra van állítva, hogy nyomja bele a hátulját/emelje az elejét. Elől 19, hátul 18 fokos a tárcsasor. Elől csipkés, hátul sima lapok vannak.
Nem lesz rögösebb, de ne cseréld ki! Nem fogod észrevenni a külömbséget, és nem olcsójáték. Gondolj a nehéz IH-ra! Azok is telilevelesek hátul, pedig ott már vannak wektorok:).
Igazad van, én is így gondolkodok.
Az a baj, hogy nincs semmi szakírás, dokumentum, táblázat a tárcsa beállításáról.
Még az is megoszlik, hogy melyik sort kell nagyobb szögre állítani.
Nekem az a meglátásom, hogy a vonórúdon a rugó a talajegyenlőtlenségből adódó feszültségeket hivatott kiegyenlíteni. Nem pedig arra, amire Te próbálod használni vajnyi kevés sikerrel. Szerintem próbálkozz a tárcsatagok állításával!
Nem. Ezzel a beállítással keresztbe nem is tudok jó munkát csinálni, mert ha egy nagyobb keréknyomhoz ér a tárcsa, akkor az eleje a levegőbe marad, annyira ki van emelve.
5107 hozzászólás
Válasz #1256. hozzászólásra
Nem! A legtovább titokban maradó!!!! :)))
Válasz #1254. hozzászólásra
És én akkor mi vok. ???
A legtöbbet szivató???? :-)))
Válasz #1254. hozzászólásra
Nyiss egy topicot, ahol felsorolod hogy miket töröltél ki, és ott lehet reklamálni is, nem itt ahol a TÁRCSÁKról van szóó!!! :)))))
Válasz #1251. hozzászólásra
Igen töröltem! Ekével kapcsolatos irást az eke topicba kell irni! Már többször mondtam neked, hogy használd először a keresést és utánna csinálj topicot!
Én vagyok a legtöbb hozzászóló te meg a legtöbb topic nyító! :)
Válasz #1246. hozzászólásra
A képen levőn 2-2 van, de a mienken 5-5.
Válasz #1250. hozzászólásra
Ahhoz, h. Ő húzza, 1 pár hamubasültet be kéne neki csókolni a műszak előtt, az betonbunker!!! :-))))
én nem találom de a témámat visszon törölted mtz-552.
nem te, hanem az Mtz
Én meg nagy gázzal húzom
Válasz #1245. hozzászólásra
És így húzom a tárcsát!
Válasz #1246. hozzászólásra
Összesen van rajta! :) Elől 2 hátul 3
Válasz #1245. hozzászólásra
Hol van ezen az 5 cupánt?
Itt látszik jobban az a rugós állító:
http://www.agrarkapu.hu/termek.php?bid=11&tfid=92&taid=1014&tid=2991#nowhere
Válasz #1241. hozzászólásra
Az szerintem ugyanaz a rugós állító mint a többi tárcsán is van, csak máshová van felhelyezve.
Válasz #1240. hozzászólásra
A tárcsám szállítási helyzetben!
Válasz #1238. hozzászólásra
Nem fog hátravágódni! Én a tárcsámat felemelt állapotban akasztom le akkor majdnem tudom kézzel tologálni! :)
Hasonlóan mondtam a szállítást mint a bal alsó képen van amit belinkeltél azon az oldalon!
Válasz #1238. hozzászólásra
menj fel az omikron oldalára ott a középnehéz v elmnkálóval,olyan van nekünk
Válasz #1239. hozzászólásra
Van erről valahol valami fénykép, leírás?
Válasz #1234. hozzászólásra
50centi magasan kell lennie a vonórúdnak és van egy szerkezet, amikor tárcsázom mindig vízszintesen áll a váz így ugyanolyan a munkamélység elől-hátul, aha dombon fel-le megyek akkor is nem ismerem a működését de jó...szállításnél le kell szinte teljesen engedni az mtz hidraulikáját így orra bukik de amúgy meg a rögtörők alacsonyan vannak.....
Válasz #1237. hozzászólásra
Terra-kombi
http://www.alfa-gep.hu/index.php?a=91&h=178
Ezt kézzel tudom mozgatni ha ki van emelve teljesen, szerintem hátravágódna akkor ha az elejét leengedem.
Válasz #1236. hozzászólásra
Lehet szállítani hidraulikáról bármelyik vonatott tárcsát! A hátulját vagyis a tárcsát felemeled teljesen és utánna emeled a gép hidraulikáját és igy állítod be szállításra, hogy jó legyen! Én így csinálom!
Milyen tárcsád van ird le a tipusát?
Válasz #1235. hozzászólásra
Ezt a tárcsát nem hiszem hogy lehetne úgy szállítani, mert amikor fel van emelve akkor van egyensúlyban.
Válasz #1232. hozzászólásra
az új MTZ -kel se lehet nyomatni,és mégis hidraulikáról húzzák.
Válasz #1233. hozzászólásra
Igen V tárcsa. Mi az az automatikus szintező?
Válasz #1232. hozzászólásra
V tárcsád van???
nekem a V tárcsán automatikus szintező van mindig vízszintesen áll a váz, ez egy omikron 2.8as középnehéz
Válasz #1231. hozzászólásra
A tárcsa meg a hashúzó az nem.
Az viszont tényleg hülyeség, hogy a hidraulikával nem lehet lefele nyomatni.
Gumiszerelés miatt kell tartani egy mtz-t is! :)))
Válasz #1230. hozzászólásra
De idióta találmány!
Válasz #1229. hozzászólásra
Éppen tudnám vonólapon is húzni, de szállítani nem, mivel ezek a gépek munkahengerei csak egy oldalúak (kiv. Fendt no meg az MTZ), és így szállítás közben felcsapódna az eleje a tárcsának.
Válasz #1227. hozzászólásra
Pasz! nem ismerem. Nincs olyasmi vonó lap, mint az MTZ-n meg a zetoron?
Válasz #1227. hozzászólásra
vonólaprol,a hidraulikáról húzd úszóban.
Válasz #1226. hozzászólásra
Hashúzó mögött ami van.
Válasz #1225. hozzászólásra
Mi az az alsó tárcsahúzó?
Válasz #1224. hozzászólásra
Az alsó tárcsahúzón húzom, nem tudom állítani a magasságát, de vízszintes a vonórúd.
Válasz #1222. hozzászólásra
És ha magasabbról húzod? Úgy hogy a vonórúdon utánna állitasz a rugón, hogy magasabban áljon a rúd.
Válasz #1220. hozzászólásra
Le kell jól zsírozni a csavarokat, akkor kicsit gyorsabb:)!
Válasz #1219. hozzászólásra
Az, hogy úszóban húzva többet visz az eleje, pedig a rugó már szinte koppra van állítva, hogy nyomja bele a hátulját/emelje az elejét. Elől 19, hátul 18 fokos a tárcsasor. Elől csipkés, hátul sima lapok vannak.
Válasz #1218. hozzászólásra
Nem lesz rögösebb, de ne cseréld ki! Nem fogod észrevenni a külömbséget, és nem olcsójáték. Gondolj a nehéz IH-ra! Azok is telilevelesek hátul, pedig ott már vannak wektorok:).
Válasz #1217. hozzászólásra
Az a baj, hogy kicsit macerás állítani, mert 5 cupánt fog egy tárcsasort.
Válasz #1216. hozzászólásra
Végül is mi a gondod? Már nem emlékszem.
Válasz #1214. hozzászólásra
Egyre többet agyalok ezen is, hogy ki kellene cserélni a hátsó sort is csipkésre, csak attól tartok, hogy rögösebb munkát csinálna esetleg.
Válasz #1216. hozzászólásra
Az a biztos, hogy kimész és próbálgatod. A többi csak duma.:) Az biztos, hogy, ha kemény a föld más hol kell hútzi, mitha omlik.
Válasz #1215. hozzászólásra
Igazad van, én is így gondolkodok.
Az a baj, hogy nincs semmi szakírás, dokumentum, táblázat a tárcsa beállításáról.
Még az is megoszlik, hogy melyik sort kell nagyobb szögre állítani.
Válasz #1206. hozzászólásra
Nekem az a meglátásom, hogy a vonórúdon a rugó a talajegyenlőtlenségből adódó feszültségeket hivatott kiegyenlíteni. Nem pedig arra, amire Te próbálod használni vajnyi kevés sikerrel. Szerintem próbálkozz a tárcsatagok állításával!
Válasz #1212. hozzászólásra
Elől hátul csipkés jobb mert a csipke miatt húzza magát belefelé a földbe a tárcsa. Ha hátul is csipkés van akkor a hátulját jobban húzza belefelé!
Válasz #1212. hozzászólásra
szerintem jobb,soltvadkerti.Vadkert agrós.
Válasz #1211. hozzászólásra
Hátul a csipkés szerinted jobb mint a sima?
Milyen gyártmányú a tárcsa?
Válasz #1210. hozzászólásra
elöl hátul csipkés,610-es.
Válasz #1207. hozzászólásra
Milyen lapok vannak rajta? csipkés, sima?
Válasz #1208. hozzászólásra
Nem. Ezzel a beállítással keresztbe nem is tudok jó munkát csinálni, mert ha egy nagyobb keréknyomhoz ér a tárcsa, akkor az eleje a levegőbe marad, annyira ki van emelve.
Válasz #1206. hozzászólásra
szerintem,ha a rugót összehúzod emeled a hátulját.