Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Robotkormány új
- Poénok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- GPS területmérés új
427 hozzászólás
Válasz .Szabi. #226. hozzászólásáraKivitelezők?Írhatsz egy párat.
Válasz Mf-es? #225. hozzászólásáraMindenki úgy csinálja, ahogy akarja
Tisztítás helyett, kombájnozd tisztán.
60eft/m2 kifutja a tárolót a kisebb fesztáv sokkal olcsóbb, mint amit Fecó írt.
Válasz .Szabi. #223. hozzászólásáraSzámold át tonnába a feco ,meg az én áraim.Nem jön ki se manitu,se hídmérleg.
Szellőzőpadozatos az ár.
Én kb.30ezer/tonna a bekerülési költség,feco-é 35ezer felett.
És a síkpadozatos tárolónak is kell a serleges felhordó,ami lehet a tisztító tartozéka is.Akkor ezt le is vonhatjuk belőle.
Meg helyhiányba nem lehet síktárolóba gondolkodni.
Én megadtam,12x10 méterre ráférjen.
Válasz .Szabi. #223. hozzászólásáraHa szellőzőpadozatos, más a téma, és akkor kanálnak, embernek, lapátnak nem kell érinteni a terményt sose. Be/kitárol.
Válasz Mf-es? #221. hozzászólására420 t fér bele, de a sílókat át kell húzatni ha hosszabb ideig akarsz tárolni, így 2 siló nem lesz elég,ha épitessz 300m2 gabonatárolót, még a hídmérleg és a manitou is kijön a silótelep árából.
Válasz .Feco. #214. hozzászólásáraAzért írtam oda, hogy 4 éves az ár. Azóta nem építtettünk ilyesmit. Évente biztos hogy nem duplázódik. Most 800 milka lenne egy ilyen tároló? Biztos nem.
Válasz .Szabi. #219. hozzászólására2 silóhoz hozzáadtam a serleges felhordókat,meg a kitároló csigákat,így olcsóbbra jön ki tonnára számolva,mint a feco által írt síktároló.
Válasz bandigh #218. hozzászólásáraBenne van a kitároló csiga.
Válasz Mf-es? #217. hozzászólásáraKurvára nem gazdasàgos
Válasz Mf-es? #217. hozzászólásáraAkkor még megszorozhatod valamennyivel. Silót hogy tárolod ki?
Ez 83 ezer eur.Plusz a beton,meg a szállítás.210 tonnásak a silók.Szerelés benne van.Plusz a villamosság.
Oszt melyik milyen fajta hogy a 3000nm olcsobb mint a 1500?
Válasz Mf-es? #213. hozzászólására3000-3500 tonna
Válasz RkTomi #211. hozzászólására4 év nagyon régen volt, kb minden évben megduplázódtak az építés árak...
És meg nagyobb baj hogy aki elvállalja egyáltalán nem biztos hogy meg fogja építeni mert naponta csalják el az embereket egymástól az építési vállakozások. Piszok világ van manapság az építőiparban
Válasz .Feco. #210. hozzászólásáraÉs ebbe,hány tonna termény tárolható?
Válasz Büresz #206. hozzászólásáraEgy ilyen szín építéséhez milyen engedélyek kellenek?
Válasz *** HM *** #209. hozzászólására4 éve volt 30x100-as 110 M Ft.
Válasz *** HM *** #209. hozzászólására25x60-as 118m ha generalban odaadod valakinek...
Mibe jön bele sacccc 1 20x60as tároló 3m fallal.....beton oszlopos..... ha mindent csináltatsz?
Mennyi ha saját emberekkel oldasz meg minden betonozást..... meg amit csak bírsz?
Válasz Büresz #206. hozzászólásáraOkè..köszi..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #205. hozzászólásáraElöl 3,6, hátul 3magas.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #205. hozzászólásáraVas, persze. 18x6m, már csak lemezelés van hátra. Szél és emberhiány miatt 1 hét múlva remélem beállhatok már. 1-1,5 között, de még nem fizettem ki a vasat. Majd megírom.
Válasz Büresz #203. hozzászólásáraEz vas vagy faanyag??? Mekkora mèretű szín lessz?? Mennyiből jön ki ha nem titok??
Amúgy jó lessz, majd rakj akkor is fotót ha teljesen kèsz..
Válasz sixalag #192. hozzászólására
A féltetőm így áll jelenleg.
Válasz sixalag #201. hozzászólásáraMúlt héten rendeltem akkor 6990 ft volt az öt db https://www.mindenaneten.hu/vilagitas-lampa-led-izzofenycso-1085/fenycsovek-1202/2-db-dupla-soros-t8-led-fenycso-armaturaval-192-db-smd-led-120-cm-hosszu-18w-10098
Válasz bandigh #199. hozzászólásáraÁr-érték arányban jobban jön ki az armatúrás led, 30.000 a lámpákra +20.000 a kábelezés+kapcsolók.
köszi
Válasz Sanyee #198. hozzászólására8mx12m alapterület
Válasz Sanyee #198. hozzászólásáraAzért javasoltam az armatúrát, mert szórt, homogén fénye van, nem pontba világít. Ha 8 olyat feltesz, 30 ezerből megvan és lesz világosság bőven.
Válasz sixalag #192. hozzászólásáraÜgyesek vagytok!
Milyen széles?
4 darab 100w led reflektor a tetejérE lenne a legolcsóbb.
Vagy ilyenek 4db.
https://www.ledvonal.hu/csarnok-vilagito-led-lampatest-smd-harang-alaku-150-watt-termeszetes-feher
Válasz sixalag #192. hozzászólásáraA helyedben EZZEL próbálkoznék
Válasz .Feco. #195. hozzászólásáramasszívabb mint egy alu gurulós állvány, még ha nem is néz ki jól
Válasz sixalag #194. hozzászólásáraIlyen szempontból ennek nincs jelentősége.
Válasz .Feco. #193. hozzászólásáraSaját magamat foglalkoztatom :D
Válasz sixalag #192. hozzászólásáraAzért nagy bátorság kell ezt az alsó képet nem csak megcsinalni de meg az Internetre is feltenni... egy ilyeneket fejeket vesz a munkaügyi hatóság...
Válasz sixalag #171. hozzászólására
Üdv!
Lassan összeáll az épület, kérdésem az lenne, hogy milyen és mennyi világítást lenne érdemes beszerelni? A fény gépek karbantartásához, zöldségfélék válogatásához kellene hogy elég legyen.
Válasz .Feco. #190. hozzászólásáraOlyat építhetsz amilyet a nemzeti park enged,,,max 9m magas,35%-os tető szög , ez 15m-es,piros tető cserép,fehér fal ,cserepes lemez tilos.Így hát egy erődítményt kel építeni.Oszlopokat nem engedték 6m-enként csak 5m-enként ,gondolhatod milyen anyag pocsékolás volt,szabvány 6m-es anyagból lett minden csinálva.
Válasz Diesel Tibor #187. hozzászólásáramiért nem valami nagyfesztávú, nagy belmgaságú épületet építetek? Olyan szép istálók vannak nyugaton, énn biztosan valami olyat építenék...
Válasz Pilátus #188. hozzászólásáraA tehenek a szeles esőt nem bírják ,úgy hogy nekik lesz meg egy kis műhely nekünk.
Istálló? A tehenek bírják kint is vagy más miatt??
Én most egy ilyenen ügyködom
Üdv! Nálunk is az volt a terv, hogy betonszint alá tesszük a paneleket, majd betonozunk, de a gyártó addig szarakodott, hogy a megbeszélt időre a panelek még sehol, a betonozás meg le volt beszélve a kőművesekkel, ezért azt találtam ki, hogy U szelvény lett az oszlopok mellé rakva a betonba és majd ebbe tesszük a paneleket. :S
Voltam a vastelepen megrendelni a tetőhöz az anyagot, megnyugodtam, hogy elég erős lesz. A telepen a zártszelvények fölött 12m fesztávú nyeregtető "A" betűi 50mm szögvas berácsozva 3/4" csővel készültek, borzasztó rozsdásak, tehát saccra 30 éve állhat és bírja
Válasz _NB_ #184. hozzászólásáraMi először paneleztünk ráültetve a vízszintes szigetelésre és mellé ment a beton.
Hűtőház alul is kellett szigetelni.
Válasz _NB_ #183. hozzászólásáraSzöveg lemaradt, hogy mire nem árt figyelni.
Attól függően mire akarod használni, van ez mint a képen, hogy leültetik betonra és cső.
Itt ha nincs tömítve víz, por..ect bejön azért.
Van a másik amikor csinálnak egy kb: 40cm-es lábazatot, tégla, zsalukő..ect, erre ültetik a trapéz lemezt, méghozzá úgy, hogy a lábazat és a trapéz lemez közé tesznek egy meghajlított bádogot.
A másik verziónál úgy matekolnak, hogy a trapéz lemezt leengedik egy 15-20cm-ert a lábazat elé.
Válasz sixalag #170. hozzászólásáraTippre mivel a szendvicspanelt is kell valamihez csavarozni, gondolom hasonlókép be lesz rácsozva, persze az X az ártani nem árt.
Válasz Büresz #181. hozzászólásáraVagy bele van kalkulálva, hogy állami építkezésen úgyis elfelejtik egy részét beépíteni az anyagnak...oszt még úgy is jó lesz...
Válasz bandigh #180. hozzászólásáraMert előírnak olyat amit még fel robbantani sem lehet, aztán nem lesz belőle bajuk mert örök, meg a hitel is örök.
Válasz Büresz #178. hozzászólásáraA jelenlegi statikai előírások alapján a régi tszcs szinek a saját súlyukat se bírnák meg, nem hogy a havat. De megbírták eddig is. Bár lehet nem szivesen.
Az igaz hogy a szöge kicsit meredekebb de akkoris.
Válasz sixalag #175. hozzászólásáraSzerintem még 30x30 as is elég. Ha megnézel egy 60-as kiadású 100-as tehén istáló tetejét rengeteg van az országba, 10-12 köracélból van hatogatva 20 méter széles kb.