Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- S.O.S. új
- Japán kistraktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- AKG támogatás új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Vadkártérítés új
- Fronttartály, fronthidraulika és minden ami előre kell új
893 hozzászólás
Válasz Sötét Paraszt #542. hozzászólásáraA betúrásról nincs képed?
Hogy lehet úgy elásni, hogy ne lehessen összecsukni?
Mondjuk ilyen vontatónál ha nem nézel hátra ......
Iván rögtön nyög egyet, ha elkezd gyüjtögetni a henger.
Válasz fexco #540. hozzászólására40 éve hol voltál, hogy nem hallottá róla?
Tolok egy képet is, kapcsológyon a témáho.:
Válasz fexco #540. hozzászólásáraGondolom Kínáig süllyedt...
Válasz Sötét Paraszt #538. hozzászólásáranem nagyon értem,miért kellett kikaparni a vonószemet,az mi az a kina szindroma?
Válasz fexco #537. hozzászólásáraKiesett a szárny csap, azt be csukta, hogy hazamenjen.
Válasz fexco #534. hozzászólásáraMai világba ki tudja hány ló, a réginé erősebb.
Mf 7718.
Tegnap kína szindrómát is túlélte hehe, igaz a henger kicsit megsínylette, mivel lusta voltam kikaparni a vonószemet, oszt a támaszláb helyére lett a kötél téve. A henger annyit beszedett, hogy nem bírta hátrabillenteni, ennyit arról, hogy szétnyomatod a hidraulikával.
Válasz Bárány #531. hozzászólásáraolyat képes csinálni,hogy kiszakitsa a nagymunkahengert a vázból.régebben láttam egy videot,annak a tiprollernek meg nunkahelyzetbe a sat munkahengere olyan volt mint egy kifli,felfele görbült.ez mitől lehetett?
Válasz atisgyulai #533. hozzászólásáraÜgyes! Színes gyorskötöző nem volt kéznél, úgyhogy színes szigetelőszalaggal tettem ugyanezt, egyelőre a magasnyomású mosó sem kezdte még meg.
Válasz atisgyulai #533. hozzászólásáraaz lesz,ahogy mondod.minden akasztásnál nekiállok zongorázni a hidrolikával.jobban bejelölhették volna gyárilag őket.
Válasz Sötét Paraszt #532. hozzászólásáraakko van új joytikos szekér gondolom?hány lovas?
Válasz fexco #526. hozzászólásáraNe padlógázon húzd rá a nyomást és akkor biztosan nincs gond.
Én amikor megvettem a hengert, kivezettem a trakikon is a csatlakozókat hátra. Utána rászántam egy kis időt, és mindet bejelöltem ugyan olyan szines gyorskötözőkkel mint a hengeren vannak. Plussz egy fehéret kapott a hengeren és a trakin is az összes nyomó.
Így felakasztáskor csak dugom mindet a párjához, és tudom, melyik kar, melyik részt, milyen irányban mozdítja. Egyszeri időráfordításal, sok időt és kellemetlenséget lehet spórolni.
Válasz fexco #526. hozzászólásáraÉn is most nyomorgatom az új joystikka hehe.
Lassan azé megszokom.
Válasz fexco #529. hozzászólásáraNekem van egy 450-es Tip Roller. Az évek során már biztos, hogy jópárszor rányomtam, de aemmi baja.
Azért ez nem a barkács kategória, nyilván erre is van méretezve.
Válasz fexco #526. hozzászólásáraNem történik semmi,hacsak nem erőlteted sokáig azt meg észreveszed hogy rossz irányba mozdítod pl nem mozdul vagy rándul a hidraulika cső.
Válasz Bárány #528. hozzászólásárade konkrétan a középső nagymunkahenger ebbe a pozicióba közel sincs egyik végállásba sem.
Válasz fexco #526. hozzászólásáraSemmi nem történik. Más hidraulika sem törik, ha eléri a végállását.
ugyanez volna a kérdés a szárnyakkal is,(amibe a sat van)vagyis szállitási helyzetbe összehuzatom.ilyenkor mi a történet??
üdv mindenkinek!az volna a kérdés,van egy heva tiproller 540,szállitási helyzetbe van,és ha a nagymunkahengert(ami a kerekeket emeli)ebbe helyzetbe összehuzatom egy nyugati traktorral.vagyis rossz irányba nyitnám ki.ilyenkir mi lehet a következmény???törés???stb???
Válasz mcandoure #524. hozzászólásáraSzerintem azt a hatást eléred vele,hogy megtömöríted,és kicsit meg is gyötri,persze nem annyira mint a többi hengerféle,de az is jó ,ha nincs más.
Hali. Sima gyűrűs hengerrel érdemes a búzát meghengerezni? Ér valamit? Gondolom a felfagyás miatt jó lehet, de bokrosítani nem igen fog úgy sejtem.
Én ma/holnap csináltam/csinálom, nem igazán bokrosítás céljából, inkább a felfagyott gyökérzónát visszatömöríteni, hagyok kontrollt is, kíváncsi vagyok, lesz-e szemmel látható különbség.
Válasz atisgyulai #520. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz Bárány #516. hozzászólására" Apa kezdődik " régi reklám
Válasz TYLLA46 #519. hozzászólásáraAz szerintem elsődlegesen a henger profiltól, és talajkövetéstől függ. De az sem mindegy milyen a talaj felszine, mennyire rögös, vagy porhanyós, esetleg levert/ kemény.
Gyűrűs hengerrel csak ezért rámenni, teljesen felesleges, a csillaggyűrűs (güttler féle) profil viszont (a szikiek kivételével) szépen bedolgozza. Esetleg a trakinyomban látni utána pár szemet.
Többi hengerprofillal nincs személyesen tapasztalatom, arról nem nyilatkoznék.
Van valakinek gyakorlati tapasztalata, hogy -csapadék hiányában- pétisó "bedolgozására" mennyire alkalmas?
Holnap én is gurítok 12 hekit.A talaj ott már nem olyan lágy,viszont cserepes itt-ott.
Válasz Berkó_ #506. hozzászólásáraNyilván nem véletlenül hengerezték, több érv szól mellette mint ellene...
Válasz atisgyulai #515. hozzászólásáraEzt ilyentájt mindig megbeszéljük. Talán még szó szerint is!
Remélem, még sokszor!
Válasz Bárány #512. hozzászólásáraÉn meggurítom.
Sokba nem kerül, (sem időben, sem üzemanyagban) és ha csak egy kis nedvességet meg tudok vele őrizni, már jó vagyok. Főleg, ha így folytatja az időjárás.
Válasz csoppika #508. hozzászólásáraLassan télvégi bokrosító hengerezésről kéne beszélnünk ha ragaszkodunk ehez a munkaművelethez. Pont A HÉTVÉGÉN néztem meg néhány tábla búzát, rendre ügyes vetőgépekkel vetve. Rapid, Kverneland n drill és Kühne. A tankönyvekben is az van, hogy a bokrosodást a precíz vetésmélység az időjárás és a fajta határozza meg (ezt egyébként Berkó fórum társ is kijelentette, méghozzá kihagsúlyozva hogy nem szabad túlzásba esni a vetésmélységgel) talán ebben a sorrendben. Ezek mellé jön a víz a kaja és az időjárás. A határszemlén a rapid után napraforgó után már szárba indult a búza, kukorica után pedig szépen bokrosodik - szerintem ott a hátrahagyott nedvesség miatt jobb a búza bokrosodása. A kühne után sem akar bokrosodni a búza, inkább már szárba indult. Szegény örült, hogy kitudott kelni. A képek pedig a kverneland vetését mutatják, most bokrosodik vagy bokrosodna és nem kéne neki meleg, inkább hűvös csapadékos idő. Szerintem sem indokolt a bokrosító hengerezés, ha van még olyan ki vetés után nem hengerezett annak talán indokolt lehet hengerezni, amúgy talán unalom űzés.
Válasz MFM #496. hozzászólásáraa lucerna nem pótolja majd a gabona árbevételt nyáron,kár volt nem vetned.
Válasz csoppika #508. hozzászólásáraMajd mindig hagytam kontrollt,de még soha(!) nem mutatkozott különbség.
A talaj esetleges cserepesedésénwk megszüntetésén kívül én semmi értelmét nem látom. Felfagyás talán sose volt, és erősebb bokrosodást sem sikerült elérnem.
Válasz csoppika #508. hozzászólásáraHaver jóval precizebb, de idén neki se jobb...a"sok" eső miatt...
Válasz VMisi #497. hozzászólásáraÉn terveztem ma délutánra, de csak terv maradt. Egyéb gondok miatt. (autó bukott műszakin)
De én is inkább a műkaki, meg a felfagyás miatt.
Bokrosodást szerintem még nem serkenti, de kitudja.
Válasz Ká01 #507. hozzászólásáraMegpróbálod...meglesed, hogy tépi-e kifele a búzát...
Válasz Bárány #505. hozzászólásáraNem túl fejlett, de volt mikor később hengereztem...oszt hogy akkor hatott-e???
És a gyomfésű?Vki húzta már az idén?Nagyon jön a gyom,és talán bokrosítana is.Lehet holnap megpróbálom egy kisebb táblán.Vélemény?
Válasz VMisi #497. hozzászólásáraA hétvégén aki kiszórta a szilárdat, az ma gőzerővel hengerezte a földbe. Bokrosítást korainak találom.
Válasz csoppika #500. hozzászólásáraElég sokféle fejlettségű búza van. Te tudod, a tied milyen.
Válasz Szabi. #502. hozzászólásáraSzerintem nem, de más nevében nem nyilatkozhatom.
Az idei évnek ez az egyik eddigi specialitása.
Válasz Szabolcs80 #501. hozzászólásáraGondolod lesz még akkora?
Válasz Bárány #499. hozzászólásáraAkkor még 1x megjárják majd ?????
Nem féltek hogy a hengerezett, tömörebb talajban hamarabb felszaggatja a gyökeret az éjszakai fagy?
Válasz Bárány #499. hozzászólásáraA héten kacérkodtam a gondolattal, hogy bokrosítóra lejárom...
Válasz Szabi. #498. hozzászólásáraMég nem a bokrisítás miatt. Mivel semmi esőt nem mondanak, hengerrel próbálják a földbe passzírozni a műtrágyát.
Válasz VMisi #497. hozzászólásáraDunántúl, Fejér megye, mezőségi földek, gőzerővel műtrágyáznak majd hengerezést látni minden hol.
Hengerezi már valaki?
Válasz VMisi #485. hozzászólásáraMivel az ősszel túl sokat jártunk kocsmázni így elmaradt a vetés ezért most nem kell hengerezni. Ahelyett is tudunk kocsmázni
Válasz VMisi #493. hozzászólásáranem fúrtam ki, még forog
Válasz VMisi #492. hozzászólásáraEzért inkább kihagyom.
Ma a szomszéd repcéjében 3 ivánnal húztuk ki a vegyszerezős őzgidát.