Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
558 hozzászólás
Válasz #146. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Vaárnap Balmazújvároson üzemeltek be egy Busa forgó morgót.
Itt jól dolgozott, de jó volt a talaj is. Megvette egyik termelő, úgy hogy lhet jönni kukorica, napra után búza vetésre.
Akkor lesz mit nézni.
Van a Keleti mellett egy kevés szántatlan föld, talán abban lehet látni valamit.
Csak azt nem tudom, ki a tulaj.
Ez a rúgós csillapítás",na az bexarás ...Tegyünk már a simítók közzé egy borona sort nekik,mert az ugy lenne tökéletes mivel Magyarorszon igy szeretik...
német kollégák is valami hasonlóval próbálkoznak mint mi
Válasz #154. hozzászólásra
Hát elhiszem ,az ő gépe négy éves ,de már az első gumik nagyon megkoptak.Pláne most az ősszel!
Válasz #153. hozzászólásra
na igen arra másképp kell mivelni a földet!!
a menyasszonyom Csenger mellöli ott is hasonló mint Kocsordon a talaj!
én az esőt irigyelem a szabolcsiaktól ők meg a földjeinket!
Válasz #152. hozzászólásra
A sógorom Kocsordi Ő a kombinátort nem is ismeri tárcsa ,gyűrűs henger. Voltam neki szántani ott a kombinátoromat úgy összehajtanám ,hogy csak néznék ki a burámból!
Válasz #151. hozzászólásra
elhiszem!
Válasz #150. hozzászólásra
Az nincs olyan messze hozzánk ,itt Kótajba is kijut ebből megsüti a nap olyan ,mint a beton!
Válasz #149. hozzászólásra
nádudvar
Válasz #148. hozzászólásra
Hol van ilyen föld?
Válasz #112. hozzászólásra
van itt ilyen talaj is!!
nem idei a fotó!!!
ma elkezdtük a szántáslezárást tökéletes a föld,részben jó dolog de kicsit a jövőkép bizonytalan a víz szempontjából
Erről a busás tesztes dologról tud valaki valamit?
Válasz #140. hozzászólásra
az még tökéletes!
Nekem 208 kg-ra jött ki a vége a t.árpa vetés után,pedig 226kg-ra forgattam le,sok megmaradt a művelő utak miatt.5-10 kg-ot nem lehet észre venni.5kg mag az jó fél vödörbe fér,1 ha-on annyi nem oszt.
Válasz #135. hozzászólásra
Ezt szántásra használják vagy mire,van ilyen egyáltalán itthon
Tudod, mindenkinek a munkahelyéből kell megélnie!
204kg/ha val vetettük. 10kg szerintem is mindegy...
Ki mennyivel veti a tavaszi árpáját???
200-al terveztem 195-re állította a trakis és 190kg lett belőle a ténylegesen kivetett mennyiség.
Végülis nem kevés meg nem ezen a 10kilon fog múlni (remélem) de legközelebb azt az 5kg-t ráállítom inkább
Válasz #138. hozzászólásra
szerintem nem! az másik oldalon van gyümölcsös vagy nem tom melyikre gondolsz mert másik helyen fehér foliák vannak baloldalt ha szolnok felé mész az előtt van kicsit bentebb! fehér tetős épületek!
Válasz #137. hozzászólásra
Néztem én, van ott egy gyümölcsös is?
Válasz #136. hozzászólásra
akkor meg láthattad a tanyát mert ha rákóczi felől jössz elhagyod a rákoczi vége város táblát szolnok felé után 500méterre balra van egy ut de már ut mellöl is látszik a tanya! ut mellett van 300 méterre!
Válasz #134. hozzászólásra
Arról mentem, megint mennem kell hamarosan.
ezzel is meg lehet csinálni pár hekit egy nap
Válasz #133. hozzászólásra
akkor nem voltál messze!rákóczifalva felé elkoborolsz egyszer féluton arra vagyok!
Válasz #132. hozzászólásra
A múlt héten a prakti.. voltam néztem a terepet..Szandasz...
Válasz #131. hozzászólásra
áhhhh nem! az még innen messze van! ez katonai reptér kerítésénél van leszállópálya mellett
Válasz #130. hozzászólásra
Az ott a Tisza árterén az erdő?
Válasz #115. hozzászólásra
volt aki zúzta ,orkánozta. esetleg az állami gazdaság a teheneknek lesilózta de már az aljáig csörgöt!!2007-ben.
nem tudom akkor mire kell ennyire lenni mert jok a földjeink?!az aszály minket is elér nem lakunk a brit félszigeten!
Válasz #127. hozzászólásra
ja!
Válasz #126. hozzászólásra
NEM!
ez nem szántásra kéne nekem!
Arra van egy jó simító amit ha megtódok még széles is lesz most csak 6méteres.
Ez arrakéne hogy elsimított fődön műtrágyát bedolgozni magágyat készíteni kétperc alatt
Válasz #125. hozzászólásra
Hiányzik róla a simitó.
Válasz #123. hozzászólásra
Teccik!
csak az a fínom kis trélert szétnyúznám a rossz útakon
Erre még van azért csapadék a földben, délután láttam boronálást kicsit még galacsinos, néztem a búzát egycentire van csak megszáradva, utána nedves, szerencsére, most már azért kellene egy 10-15 milliméter.
Válasz #121. hozzászólásra
Borona
Egyébként most érzem és látom hogy megjön a tavasz. Késő indult télbe sokáig is tartott...
Most viszont csillagos az ég mégis 5-6fok van plusszban, "meleg" szél fúj már.
Ezért holnap összeszedelőzködünk és kedden tényleg megindul a perpatvar
Válasz #120. hozzászólásra
Nem ez a Heccié amiből küldhetne végre egyet nekem!!!
dehát Adorex sem talált egyetsem nincsenek ezek a szomszédok illetve nemvoltak még rendesen megverve szerintem
a húsbótból nemtudnak csontot hozni...
Válasz #117. hozzászólásra
Ez a Cimbike felszerelése.
Válasz #118. hozzászólásra
Az szerintem csak egy eszközbemutató, ha a kép felett jobbrabalra nyíllal nyomkodsz akkor van még vagy 5féle eszköz a challenger után azért húzzák eztis nem mert jót csinál a száraz szántáson
Válasz #117. hozzászólásra
De azért húzza, igaz semmit sem ér vele mint írod.
EZ ÁLLAT CUCC
(igaz nem a fotón a kiszáradt nyári sántáson éppen de mindegy)
Válasz #113. hozzászólásra
Csak az avatarodon megláttam valami boronásféleséget húzol arra voltam kíváncsi leginkább!
Itt egy sor kongskilde nemvolna elég!
Illetve van ahol igen mert jól sikerült a szántás de műtrágyát bedolgozni mégegy sorral úgyis mennikell rá.
Ezért elsősorral simító kiválóan elhúzza a szántást boronával kombinálva aztán majd még valami véknyan ami fínom munkát végez majd vetés előtt közvetlen.
Ezért fogok szerezni vagy készíteni egy nagy 12 de inkább szélesebb boronát! a simítót meg megtódom még egy cseppet.
Ahol meg nincsen forgatás hanem lazító+tárcsa kombinációval alapművelek oda ősszel kifogom szórni a 3x16-os komplexet az belesz tárcsázva a fődbe tavasszal meg nemkell ilyesmit csinálni, csak vetőgéppel sormellé ezáltal egy sekély lépésel víztakarékosan nemkell fődhöz nyúlni feleslegesen.
Válasz #114. hozzászólásra
Itt délBékésben 2007ben 5 hektáról jött le az 50mázsa,arcoskodni azt tudtok,de fogalmatok sincsen milyen szerencsés földön gazdálkodtok.
Válasz #112. hozzászólásra
az a hülye aki elhiszi!!!az aszály itt is megszedi a vámot!!!!!2003 15 mázsás búzák 2007 30-50 mázsás tengerik meg a címer sem jött ki!!
akkor
most megyek ha nem tudsz valamit kérdez Szani.......
Válasz #106. hozzászólásra
Nálunk azt tartják hogy ilyen földön még a hülye is tud termelni.
Válasz #109. hozzászólásra
felső 3-4 centi száraz!igen bokáig süllyed de nem azért mert rugóig huzuk a kombit hanem azért mert ezek ilyen talajok.
Válasz #107. hozzászólásra
tud az omlosz lenni sok helyütt csak rosszul nyúlnak a földekhez
Válasz #106. hozzászólásra
Szépen kivan szárítva! Bokáig süllyed? Mert csak úgy az igazi.