Gázolaj árak 637 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 413.74 Ft USD 403.71 Ft CHF 441.89 Ft GBP 499.25 Ft

Fórum

Telephely őrzés-Riasztók.

Létrehozta: , 2011-02-16 20:55:33

Kedvencekhez Segítség

295 hozzászólás
Nincs profilkép
#45 Batka
2012-11-23 22:02:21

Válasz #37. hozzászólásra

Sokkal jobban jársz ha a kamerák mellé felraksz valami világítást is. Tudom, hogy infrás meg minden, de ha por van, vagy erős pára akkor az már erősen ront a képminőségen, de amúgy is sokkal jobb képet ad éjszaka.

#44 2266
2012-11-23 22:00:50

Válasz #43. hozzászólásra

Hová készül ez a biztonsági rendszer?? Én már azal is ki egyeznék ha a 220 bele lenne vezetve a Rába karoszériába...smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#43 .Man
2012-11-23 21:59:03

Válasz #41. hozzászólásra

Még két kamera érkezik ehhez a cucchoz, ahogy a "No Signal" felirat is mutatja smile biggrin és még jön majd egy szett itthonra.
Csak jobb kamerák kellenek, mert ez a kettő kb próbafülkébe való. smile lol

#42 .Man
2012-11-23 21:53:36

Válasz #40. hozzászólásra

Az biztos, hogy így elsőre nem olyan lett mint egy profik által szerelt rendszer, de kis csiszolgatás és foglalkozás vele, utána az itthoninál már tudni fogom, hogy mikor hová nyúljak. Időm mint a tenger és érdekel is az ilyen játék smile biggrin

#41 2266
2012-11-23 21:47:23

Ha jól bele jösz akkor jöhetsz hozánk is..smile thumbupsmile lolsmile whistling

Nincs profilkép
#40 TYLLA46
2012-11-23 21:46:34

Lehet én inkább szakértőre bíznám,és a Bloc Quest Kft-hez fordulnék, akik nekem már több vagyonvédelmi kérdésben is nyújtottak segítséget,biztos, hogy másokon is tudnak segíteni. A cég nevét ha beütitek a keresőbe és megnézitek a honlapját, már arról is kiderül a szakértelmük,tapasztalatuk, és referenciájuk. Én minden gazdatársnak csak ajánlani tudom őket.

#39 .Man
2012-11-23 21:16:21

Válasz #38. hozzászólásra

Én így tanulom most smile biggrin Néhányszor vissza kellett mennem az elejére meg visszacsinálni egy két dolgot és kábelhúzást mire jó lett, de hobbinak nem utolsó smile biggrin

#38 Czanik Sanyi
2012-11-23 21:03:44

smile biggrinsmile thumbupcoolAki ezt tanulja, annak gyerekjáték.smile biggrinsmile thumbup

#37 .Man
2012-11-23 21:01:47

Fél nap forrasztgatás és kábelhúzkodás és rohangálás a ház körül, de végre akadt módom összerakni smile thumbup

#36 jozef19
2012-09-12 21:46:11

Válasz #34. hozzászólásra
Mibe kerül egy ilyen pásztor???Was kostet das...

#35 .Man
2012-09-12 20:10:29

Készül a biztonsági rendszer. Egyelőre alap csomag. smile thumbup

#34 Mf-es
2012-02-09 16:08:43

#1. hozzászólás, Agrivéd Kft. küldte be 2012-02-09 15:55:29-kor
Az Agrivéd Kft ügyvezetőjeként szeretném megragadni a Fórum adta lehetőséget és felhívni az agráriumban gazdálkodók figyelmét a cég által továbbfejlesztett vagyonvédelmi elektromos kerítés rendszerre, mely hatékony védelmet nyújthat az állattartó telepek, gépudvarok, egyéb mezőgazdasági létesítmények számára.
Az elektromos kerítés egy huzalokból álló rendszer, melyben nagyfeszültségű, impulzusos elektromos áram kering. Az energiaellátó egység max.9000 Voltos impulzust állít elő és a kerítés érintése 5 Joule-s áramütést okoz. Elhelyezhető a már meglévő kerítés belső oldalára, vagy fölé átmászás elleni védelemnek, illetve önállóan is telepíthető. A rendszer „agya” egy olyan „villanypásztor”, amely azon kívül, hogy biztosítja az állat - és ember - távoltartásához szükséges nagy feszültséget, azonnali riasztást ad le érintés, rongálás, átvágás esetén. Más biztonsági rendszerekkel is integrálható, fény-és hangjelzést ad, GSM modul segítségével telefonon keresztül riaszt, illetve kommunikál. Működtethető 220 V-ról, ill. 12 V-os akkumulátorról is.
Ha valakinek már volt kellemetlensége betörésből, lobásból adódóan és nem tudta hatékonyan kezelni a problémát vagy szeretné megelőzni az attrocitásokat, forduljon hozzám bizalommal a cég elérhetőségein!

Nincs profilkép
#33 Szabi.
2011-08-02 17:52:07

Védelem

Nyitotta: csukaur 2011-08-02 16:56:35

Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, csukaur küldte be 2011-08-02 16:56:35-kor

Minden Állat és Termelő gazdához szolok sok az elszaporodott lopás az ágazatba hol innen tűnik el ez hol onnan az nincs megfelelő védelem ?
De van egyedi riasztó személyre szabva azaz a helyszínre ! Hívjon 0620 9715243

Nincs profilkép
#32 paso
2011-03-17 18:56:24

Válasz #31. hozzászólásra
Figyeljetek!
A kameráról jutott eszembe, h az 1ik cégnél megunták a nafta lopásokat ,ezért bekamerázták a telepet.
Jött a 7vége , hétfő reggel szól az első melós , h szerinte a kamerát összetörték.Nos nem összetörték , hanem 1szerűen csak kilötték , valószínűleg légpuskával.
Ezt a trükköt még megjátszották vagy 2szer és utána a cég ezt nagyon megelégelte.Azóta biztonsági céget foglalkoztatnak!smile rolleyessmile confusedsmile lolsmile thumbdown

#31 2266
2011-03-17 18:48:28

Válasz #30. hozzászólásra
Sajnos az esetek zömében az igazi kamera sem volt viszatartó erö!! Sok hozánk hasonló embernek van a birtokában olyan felvétel ahol végignézheti azt hogy valójában hogy is fosztoták ki!!
smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing Mert a felvételen csak az látszik hogy a félhomájban sötét ruhás alakok mászkálnak!!!smile scaredsmile karatekasmile karatekasmile hammersmile hammersmile censoredsmile censored

#30 4WD
2011-03-16 11:32:15

Kérdés,hogy mit ér el az ember azzal,ha hívja a riasztó hogy betörtek,de a telephelytől éppen több száz km-re tartózkodik... Ha mondjuk a telephely egy külterületi rész,ahová mire kiérnek a rendőrök,a betörőknek nyoma sincs... Én úgygondolom,magát a behatolást kell megakadályozni,nem pedig a behatolás tényét regisztrálni. Erre a legolcsóbb megoldás egy tábla 'fegyverrel őrzött terület' felirattal. Vagy látható helyen vezetékeket rakni a kerítésre,meg kiírni hogy 'a kerítés érintése halálos'. Aztán döntse el a betörő hogy ott tényleg van-e őr,vagy van-e áram a kerítésben. Kutyák alkalmazása is jó megoldás,/pl.kuvasz,ami nem alkuszik/csak nyűgösebb az etetés,gondozás miatt. Ezenkívül az úgynevezett álkamera is visszatartó erő lehet,látványos helyre telepítve,a betörő arról sem tudja megállapítani hogy igazi-e,telepítése meg töredéke az igazi rendszereké.

#29 z3r0
2011-03-15 23:47:09

Sajnos mindent visznek ami mozdítható, és pénzzé lehet tenni. Tőlem vették le az MTZ-ből az anyagot, lelakatoltam a tanksapkákat, következő alkalomra feltalálta magát a rohadék és a csapokon keresztül engedték le a gázolajat.smile mad
Legutóbb pedig 2 akksimat vittek el amiből az egyik szinte új volt, de ami mozdítható fém, azt is viszik. Sőt volt, hogy bárányt is magukkal vittek, a baromfiról meg már nem is szólva. Ez úgy kb 1 év termése, és iszonyat mértékű kár amit nekem kell kidolgoznom. Esténként már kész szertartás a gépek "felkészítése" az éjszakára, hogy minden mozdítható értéket vagy leláncoljak, vagy leszereljek...
A rendőrök még csak a feljelentést sem akarják fogadni, mert azt mondják, hogy nem lesz meg a tettes. Mikor épp rajtakaptam őket felírtam a rendszámot amivel leléptek, a jardok 1,5!!!! óra múlva jöttek ki, felvették a jegyzőkönyvet forró nyomon (hahaha), azóta sem történt semmi az ügyben.
Arra mikor megkérdeztem, hogy mi van akkor ha véletlenül valamelyik rohadéknak beleáll véletlenül a vasvilla a hátába miközben a tulajdonomat igyekeznek átcsoportosítani, azt a választ kaptam, hogy nem ajánlják, mert ha feljelentenek!!! akkor csúnyán megüthetem a bokámsmile cursing
Persze mikor lejárt a jogsim, vagy neadjisten a gép műszakija, 1-2 hónapja akkor tudják küldeni az 5 számjegyű havi fizetésnek megfelelő csekkeket. Bosszantó ez a helyzet, főleg, hogy jóformán tétlenül kénytelen tűrni az ember fia. Persze kell az esélyegyenlőség, és az integráció, ne csak én egyek jóízűen a saját jószágomból birkapörit, hanem ugyan abból az alomból a gázsiék is... :(

#28 Radocz
2011-03-15 23:25:01

Én a lakás riasztózáson gondolkodok.

Beszéltem egy szakemberrel. Ő a Bosch márkát telepíti.

http://www.riasztobolt.hu/23.bosch-solution-hazorzo-szett.reszletes.html
smile cowboy

#27 Pampalini
2011-03-15 22:28:51

mivel a gázolajra figyelek így tőlem mostanában nem vittek ellenben tárcsáról illetve azokról a gépekről amelyen volt világítás azokon már csak lámpatest maradt mi jöhet mégsmile confusedsmile confusedsmile confused

#26 2266
2011-03-15 21:26:36

Válasz #25. hozzászólásra

Csak ne nagyon ajálkozz mert azok a rohadékok még azal is be probálkoznak!! Az enyémbe 1.5 litert hagytak!!!!smile tonguepsmile cursingsmile censoredsmile karatekasmile oops

#25 Hús Futár
2011-03-15 19:45:08

Válasz #24. hozzászólásra
Az én kombájnommmal próbálkozhatnak , alig van benne 2-30 liter .

#24 regös bendeguz
2011-03-15 19:36:22

Válasz #23. hozzászólásra

Akár hiszed akár nem nálunk is a kombájn volt a kedvencük... De könyü volt rájönni hogy miért!! A lopó csövel a gravitációt kihasználva játszi könyedségel boldogultak!! A kanna is könyen aláfért !! Az olaj ennek elenére szanaszét pancsolva... Pl az MTZ vel csak egyszer probálkoztak nem tul nagy sikerel..

#23 Klacko
2011-03-15 19:28:08

Válasz #22. hozzászólásra

A traktorokban nem is volt gázolaj, de a kombájn tele volt, mert akitől rendeljük a gázolajat (Agip), azt mondták, hogy a bekevert bioetanol miatt ne álljon a gázolaj tovább 6 hónapnál tovább a tankban, ezért vagy teljesen engedjük le a rendszert, vagy teljesen legyen teletöltve, hogy ne érintkezzen levegővel.
Mi sajnos a másodikat választottuk, mert ez tűnt egyszerűbbnek.
Az a szerencse, hogy a tartályból nem próbálták meg kiszedni, mert abban is van 4000 liter.

#22 2266
2011-03-15 19:09:01

Válasz #21. hozzászólásra

Sajnos egyet tudok veled érezni!! Mi már túl estünk rajta! Mit mondjak Elég vacak érzés!! Akár milyen hietetlen talán a mi elkövetönk ugy néz ki hogy talán megbukott!! De az a baj hogy abbol az elkövetöi körböl ez csak 1-2 ember!! Mondanom se kell hogy egyikse hasonlit a VIKINGEK-re smile cursingsmile karatekasmile hammersmile censored Az egyik leg jobb módszer az én esetemböl okulva az az ha a gépben kevés vagy egyáltalán sincs gázolaj!!!smile sweatdropsmile sweatdropsmile wackosmile crying

#21 Klacko
2011-03-15 18:21:37

A környékünkön sajnos megszaporodtak a gázolaj lopások a mezőgazdasági gépekből.
Éjjel tőlem is elvittek 300 litert. az ismerőstől múlt héten 500-at.
A rendőr azt mondta az elmúlt 2 hétben én vagyok az ötödik.
Mindenki figyeljen, mert ilyen gázolaj árak mellett nagyon csábító ez a pénzszerzési lehetőség a bűnözőknek.

#20 Mézga
2011-02-18 11:52:16

Válasz #18. hozzászólásra

de ha bevannak rakva egy kenelbe, akkor nem tudják megetetni őket. és két száguldó dog nagyon félelmetes tud lenni. de tényleg drága a kutyák etetése és időigényes és vannak kutyariasztó készülékek is. a kutykaja árán be lehet kötni valami helyi örzőszolgálathoz a riasztót. nálunk néhány ezer a havidíj

#19 Mézga
2011-02-18 11:49:24

Válasz #17. hozzászólásra

jó ez a kamerás dolog, de szerintem a legjobb egy levegős hajókürt. szerintem az ha váratlanul megszólal a sötétben, akkor összeszarják magukatsmile whistling

#18 cimbike.
2011-02-18 11:47:01

Válasz #16. hozzászólásra

nekem is 2 komondor és egy keverék kutya őriz, nem kevés áron, ha csak a kajájukat nézem. Végleges szerintem is az elektronika.....mint a zenében.

#17 Klacko
2011-02-18 11:46:57

A kutyákkal sajnos az a gond, hogy nagyon be kell tanítani, hogy ne egyen meg semmit, amit bedobnak neki. Nálunk sajnos a kaukázusi ez miatt el is pusztult, a kuvasz csak azért maradt meg, mert ő volt a gyengébb és neki nem jutott belőle,de lehet ezért nem tudtak bejönni.
A szomszéd településen egy ismerős telepén be volt kamerázva, ki volt írva, mégis leszívták a gépeket. A felvételen csak kapucnis baseball sapkás fickók látszódtak, semmit nem tudtak kezdeni vele a rendőrök.

#16 Mézga
2011-02-18 11:41:32

Válasz #15. hozzászólásra

ez jó volt! valamikor már régen láttam.

én ezt a kenelnyitós dolgot talán egy magnum filmben láttam smile confused

#15 cimbike.
2011-02-18 11:35:03

Válasz #7. hozzászólásra

Nem-nem, csak majdnem. Columbo film volt, ahol a 2 dobi a "rózsabimbó" szóra ölt. Csak az angolul találtam meg:

#13 Hartmy
2011-02-17 23:33:43

Válasz #11. hozzászólásra

Két kutyával nem igazán lehet telepet védeni sajnos. Rokonom egy kamionos telepen biztonsági őr, van 4 Rotija. Csak őt fogadják el, még a főnököt is megennék 2 perc alatt. Kétszer próbáltak meg hozzájuk bemenni, azóta sem. A lényeg hogy a kutyák egy embert ismerjenek csak.
Mi kamera rendszert néztünk. 8 kamera, wifi adóvevővel 5 Km távolságról felügyelhető, hálózati kábellel internetre csatlakoztatva neten keresztül is nézhető a kép. Az ára sok, egyelőre ezért nincs még meg. Majd ha készen lesz az istálló, meg kiköltöznek a gépek is...

#12 Málna
2011-02-17 23:29:13

Megoldás:
-Kivonuló biztonsági szolgálat (szolgálaton kívüli rendőrökkel), adott esetben azonnali intézkedés.
-A riasztónál nem vezetékes, nem GSM, hanem URH kapcsolat a diszpécser központtal.
-Ha kint a járőr, a tulajt csak akkor értesítik.
-Havidíj kb. 5000Ft/hó.smile thumbup

#11 Málna
2011-02-17 23:14:03

"A riasztó nem lop, és nem lehet lekenyerezni."
Ismerősömnél bent jártak a ....k, összekészítették a motyót, de megzavarták őket. Tudta, hogy vissza mennek, ezért a két kaukázusit, (az egyikre "az életét is rá bízta volna") oda tette ebbe az udvarba.
Másnapra a motyót elvitték, a két kutya reggel is kótyagos, levert volt.

Moderátor által módosítva: 2015-04-07 16:05:21

#6 cimbike.
2011-02-17 21:35:19

Válasz #5. hozzászólásra

Dobermannok és "rózsabimbó"?

#5 Mézga
2011-02-17 20:09:59

Válasz #4. hozzászólásra

én gondolkodok, hogy kenelbe berakok két gyilkos kutyát és a riasztó nyitja az ajtót és adja a jelet a támadásrasmile thumbupcool

Nincs profilkép
#4 Gox
2011-02-17 20:02:08

Válasz #1. hozzászólásra

Szia!
Nálunk a géptároló csarnok van beriasztva. Az ajtónál infrás. Bent mozgásérzékelő. Van egy hangjelző kürt is, ami nem haszontalan, mert megszokta a falu népe, hogy itt van riasztó, tudják, hogy riaszt telefonra is. 3 telefonra riaszt, telefonnal is ki ill. be tudom kódolni SMS küldéssel. Le tudom kérdezni az állapotot. A csarnok külsején van egy led fény, egy kis piros gomb, ami a sötétben a kaputól is látszik. 3 éve csináltattuk meg egy betörés után, kb.150-160E nettó volt.
Elégedett vagyok vele, azóta csönd van.
Még az udvar védelmén gondolkozom, bár eddig nem jött be senki sem, de ami késik nem múlik, szól a mondás.

#3 4WD
2011-02-17 19:44:45

Kérdés,hogy mit ér el az ember azzal,ha hívja a riasztó hogy betörtek,de a telephelytől éppen több száz km-re tartózkodik... Ha mondjuk a telephely egy külterületi rész,ahová mire kiérnek a rendőrök,a betörőknek nyoma sincs... Én úgygondolom,magát a behatolást kell megakadályozni,nem pedig a behatolás tényét regisztrálni. Erre a legolcsóbb megoldás egy tábla 'fegyverrel őrzött terület' felirattal. Vagy látható helyen vezetékeket rakni a kerítésre,meg kiírni hogy 'a kerítés érintése halálos'. Aztán döntse el a betörő hogy ott tényleg van-e őr,vagy van-e áram a kerítésben. Kutyák alkalmazása is jó megoldás,/pl.kuvasz,ami nem alkuszik/csak nyűgösebb az etetés,gondozás miatt. Ezenkívül az úgynevezett álkamera is visszatartó erő lehet,látványos helyre telepítve,a betörő arról sem tudja megállapítani hogy igazi-e,telepítése meg töredéke az igazi rendszereké.

Nincs profilkép
#2 Pampaliny
2011-02-17 17:12:16

Szia!

Már egész olcsón lehet kapni használható készülékeket.
GSM központ 30e mozgásérzékelő kb 7-8e/db.
Amennyiben rádiós kell akkor kb a duplája.

Nincs profilkép
#1 zs
2011-02-16 20:55:34

Tisztelt Gazdatársak!

Segítségeteket szeretném kérni!
Telephely, riasztóval való telepítésével kapcsoltban érdeklődnék véleményetekről, főleg akinek van valamilyen!
Megkeresett egy cég Sky ALIEN márkájú készülékkel, vezeték nélküli, pár mozgásérzékelővel ,telefonhívó modemmel,meg kiegészítőkkel.És nem olcsón!
Várom milyen jó, és mennyit lehet rá szánni?
Javaslataitok köszönöm!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
Hargitai Sándor, Békés vármegyei gazdálkodó a forgatás nélküli talajművelési...
Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Eddig közel 21 ezer háztartás támogatásáról született döntés.
Valtra T174
Valtra T174

33.900.000 Ft

Sütőtök cefrének eladó
Sütőtök cefrének eladó

120 Ft

Eke
Eke

2.000.000 Ft

Claas Axion 810Cmatic-2022es-2000órás-Áfa mentesen
Claas Axion...

42.500.000 Ft