Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- RS-09 eszközhordozó új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
1370 hozzászólás
Válasz #67. hozzászólásra
Mennyi üó?Voltak nagy javítások?A John Deerére gondolok.
Válasz #67. hozzászólásra
tanya körül manituk vannak
nh k is vannak
cat
többit meg vette észre a ............om......
Válasz #64. hozzászólásra
Régen a volánoknál, éjjel nappal nyomták az ipart jó gépésszel sokat kibírt.
Válasz #63. hozzászólásra
Nekünk JD 4315 van, és főleg telente n, vagy tesóm pakolásztunk vele. A Merlo-val állandó embere dolgozott, mégis amíg a merlo megrakott egy kamiont, addig a JD már a harmadikat fejezte befelé... Egyszerűen gyors, mozgékony, kézre áll.
mindent csinál, ahogy az ember kigondolja, nem kell állni, kínlódni, stb...
Válasz #65. hozzászólásra
aha
szóval aki sokat markol
az sokat is fog
akkor az nyer amelyiknek nagyobb a kanala
Nekem egy Wejmárom van és akár milyen lassan tudom rakni vele a ganyét.
Válasz #61. hozzászólásra
fingom sincs mitek van
nem figyelek eléggé
na és akkor mi dönt 2 között h. melyik pakol gyorsabban?
uazok a paraméterek
mind a 2 sofőrje rohadt ügyes hozzá van szokva
stb....
mi????
Válasz #61. hozzászólásra
Feco olcsón dolgoztok, itt a cargill 300ft-ot fizet tonnánként.
Válasz #58. hozzászólásra
Dolgozott a miénk mellett tavaly tavasszal egy, mikor kamionokat raktunk búzával. Ő 4500 ft-ot kért óránként, mi 7-et+állásidő fizetését.
Az elején háborogtak, hogy drága-drága, a felétől már egyedül dolgoztunk...
pedig elvileg 10 paci volt a különbség...
Válasz #58. hozzászólásra
jó az is Hecci ha nem akarod éjjel nappal üzni meg van egy jó gépész rá, nálunk a 15 éves jcb -t egy profi srác hajtotta és 8-900 tonna kukit felnyomott egy műszakba.
Válasz #55. hozzászólásra
Ez nem új, 500üó-ás.Egy új az biztos drágább.
Válasz #57. hozzászólásra
merlo ménem jó????
Nekem is ez teccik legjobban a mai összes közül. (még szimpi a CAt is, de kinek van annyi pénze) Nekem a JCB és az MF nem szimpi, a manitou felénk nem fakít nagyot sehol, a többi meg olasz tákolmány
Nyuszi meg nem jön a kertbe még egy darabig...
Ha van 2 zsák juród akkor igen
Válasz #54. hozzászólásra
most komolyan
ezekkel a claasokal kell foglalkozni ha venni akarok 1 ÚJJJJJJ rakodót????????
Na ez sem lenne rossz ,18milla ennyi kavics nincs rá szánva.
Válasz #46. hozzászólásra
A mienk régebbi, kocka kabinos semmi műszeres téma. az önindító vezetékén kívül egy plusz kábel kell az adagoló mágnesszelepére(leállító mágnesszelep), illetve 3-3-kábel az elektromos irányváltóról a mágnesszelepekre az elosztórésznél.
Az összes hidraulika tömb mechanikus majdnem tönkretehetetlen. Váz gém olyan erős, hogy egyik újabb sem lesz soha ilyen.
Mondom, hogy túlélő tróger gépek, nemtudod kikozmetikázni de nem is kell. Legyen benne olaj-víz meg akkumlátor és még azt se bánja ha télen mínusz 25-ben hidegen parkettára nyomja a bolond emberem a 48-as lábával. hány éve már baxus...
Kényelemre csöndre ne számíts, bár ez már szebbjobb-nak néz ki a fotón. De máködni kell neki amíg él benne a motor meg mozgatni tudod a moslékkeverőt rajta
Válasz #45. hozzászólásra
én nem nézem a gépet
ez nem csak vlm. kités duma??????
újságban fehéren feketén olvastam pár éve mikor bekakukkoltak a rakodókkal a M.-t......
oda meg már csaknem írnak szélhámosságot........
Válasz #47. hozzászólásra
Ez jobban tetszik, meg a kakát is jobban bírná de nem írtak árat pedig akciós.
Válasz #49. hozzászólásra
nem is beszélve a gépkezelőről, egy jó rakodógépész minden pénzt megér
sziasztók!
Én úgy vagyok vele hogy bármelyik jó gép ha karban van tartva és ha megfelelően bánik vele az ember...
ezt már nézegettem én is
szarba beküldeni vlm. komolyabb nem ártana
márpedig Te sztem a szarba akarod beküldeni........
Nem is drága szabad használtan venni ilyen gépet?
Válasz #42. hozzászólásra
Nézd meg a két gépet:
A lámpatartóval bezárólag mindenük megegyezik.
Csak az a különbség, amit a JD maga vitt, pl. motor, műszerfal, egy-két kezelőelem...
Másrészt a JD kabinján az adattáblán angol gyátási hely van. Lehet, hogy a sok licence onnan származik, de ezt a gépet a JCB gyártotta, ez 99%
Harmadrészről pontosan ugyanakkor fejezték be a gyártását mind a kettőnek...
Válasz #37. hozzászólásra
Talán a claas-ok csak vario váltóval gyártják. Egy barátom dolgozott egy claas-al 1 hét demózáson. manitou és merlo van ott. Állítólag iszonyat erő van benne. 24 milla körül adják, amíg egy merlo 15 körül van.
Válasz #41. hozzászólásra
A kamionba lett a kevesebb
Válasz #33. hozzászólásra
Bocs fecó de ezt rosszul tudod, a Matbrót vette meg a Jd,de nem vált be aztán kuka,a project
Válasz #40. hozzászólásra
csak 3 milla 1 egész kamion????
VESZÜNK!!!!
Válasz #39. hozzászólásra
Erezd el a fantáziád úgy 3 milláig
Válasz #36. hozzászólásra
sztorit ideeeeee
ezt meg honnét szeded????
A szomszédban van egy nagy új claas, van mellett egy manituo 940-es a kezelő szerint sokkal erősebb a váza és a gémje is a claasnak, illetve sokkal felszereltebb is, bár drágább is...
És milyen jó mikor egy farmotoros mögé belopakodik a kamionos........
Válasz #32. hozzászólásra
Na azt a zöldre átfestett matbrot hagyjuk. Itt van egy a szomszédban...ajjaj !!!!
Gyors-nagyteljesítményű terményrakodásban a Johndeere, Manitou, Ferguson rakodógépek a királyok.
Ha állattenyésztéshez is kell sokat használni akkot Claas ranger. A mienk 15éves is elmúlt talán 20. A kilencvenes évek közepe után megállt az üzemóra mérője 7000-nél. Azóta napi használatban túlélőként mindenes társ. Amennyit ledolgozott megmozgatott már itt az nem emberi. Egy adagoló felújítás volt, illetve egykét munkahenger hidraulika cső gumigyűrű csere javítás... Az olaj folyogat ittott, fék nincsen már, a kerékagyaknál a függőcsapok melyeken kormányzódik a gép szétkopva, terpesztenek a kerekek, elől már felheggesztettük leszedtük méretre, most hátul a sor. Most már a töltése is hadilábon áll, télen kap egy generátor felújítást karácsonyra, talán féket is, hogy könyebb legyen kamion pakolni, vagy motort behelyezni gépekbe, mtz-ket széthúzni összetolni...
Egyébként mondom mocsok túlélő szeker. Már nem tud megváltást okozni terményben, de minden megpakolunk vele annyi éve már.
Szóval ha van pénz akkor vennikell a fentiek közűl egyet. Johni volt besegíteni amikor a 200hektár napraforgó termését egyszerre vitték el(500tonna, nem volt kevés) Na a JD úgy forgott és haladt mint a barom, betyár jó rakodó, de olyan mocsokba amit a claas már időtlen idők óta magáénak tud olyanba nem vinném agyon elektronikázott szenzoros számítógépes lelkemet egyiket sem
Válasz #25. hozzászólásra
Ne is haragudj, de amit írtál, az egy butaság
A JD-t a JCB gyártotta, ezt akkor is látod, ha csak ránézel (nem csak onnan, hogy van sárga ikertestvére, de a JD farmotoros, minden más oldlamotoros...)
Válasz #28. hozzászólásra
Sajnos kiszáltak a buliból legalábbis az eu piacon.Erős a konkurencia ! A MATBRO alapokra épült JD motoros sokat kibírt csak az irányítókarban szakadtak el a vezetékek a sok cibálástól. Amúgy a MAT és a JD 15000 üz környékén lettek eladva minden fődarab eredeti volt bennük.
a szerviz hálózata az elég borsos áron dolgozik, viszont hamar jönnek és ha kell valami, gyorsan meghozzák
nálunk dolgozott most egy mani egy bobcat meg egy jcb egyszerre, itt a mani vitte a primet(mlt 735), de az is igaz hogy a jcb már elég öregecske volt és azért az is jól muzsikált, a bobcat elég lomha volt a többihez képest
Válasz #28. hozzászólásra
A JCB felé hajlok, viszont a Manitunak teljes szervíz hálózata van az országban.
És milyen lehet vajon a John Deere teleszkópos rakodó?
Válasz #24. hozzászólásra
vele 1forma manituhoz hasonlítod legalább??????
vagy van a cégnél 1 kicsinkó manitu és ahhoz?????
Válasz #24. hozzászólásra
No-no,azt megnézném,
Válasz #23. hozzászólásra
Üdv ! a fent említett tipusokhoz volt már szerencsém ! A kicsinyke pályafutásom során. Nekem a MATBRO melyet anno a JD felvásárolt ! Igy aztán lehetett zöld szinben is kapni. bizonyitott a legjobban. A manitou-nál a régebbi szériák,az LS szerintem kész röhej,döglik a motorja gémezés közben ! JCB új gép álandóan szétmennek a hidak és a fékek !
JCB 541-70 van nálunk 2 éves hibátlan rakodási tempóba veri akár melyiket de főleg a manituo-t!
Nyitotta: laci007 2010-10-04 20:02:32
Új hozzászólás
Teleszkopos rakodók.....
válasz erre >> | #1. hozzászólás, laci007 küldte be 2010-10-04 20:02:32-kor |
laci007
Sziasztok, jó estét mindenkinek!
Véleményt szeretnék kérni, hogy melyik típus a jó és meg bízható teleszkópos rakodók körében. Évente kb. 3000 körbála,30.000 t trágya meg egy kis földmunka várna rá... Én ezekre gondoltam: Manitou, JBC, Matbro, JD, Caterpillár, Sambro, Teletrac, Dieci .......
100 le ben gondolkozok és úgy vagyok vele hogy mindegy lenne a típusa csak még is érdekelnek a vélemények....
Meg hogy megéri e ezeket használtan meg venni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #21. hozzászólásra
Zsombék
Válasz #20. hozzászólásra
Mi az a fekete a gyíkod előtt??????????