Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Japán kistraktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Aranka irtás új
Cikkajánló
Hirdetés
1387 hozzászólás
Válasz #1088. hozzászólásra
ne hidd hogy ez olyan pénzhajhászás.
Válasz #1085. hozzászólásra
Bika gyerekekÉs a jányok.
Válasz #1082. hozzászólásra
az a te bajod, gondolom mert leadod őket vágóba. Ha megtartasz üszőt és beállitod a tenyésztésbe, gondolom akkor tudod ki az apja. Miért nem tartod őket háremezve, akkor kiderülne melyik bikád jobb mint a másik, melyik tehened jobb mint a másik. Szelektálj erre és szerintem akkor jo lesz a dolog.
Válasz #1075. hozzászólásra
Azért bele ne betegedj ebbe mint a többi pézhajhász tenyésztő.
Csak magadat mérgezed---------
Válasz #1079. hozzászólásra
igen értem, tudom mi azzal a baj. Kétfajta dologról beszélünk. Amit te mondasz az egy általános FCI törzskönyv. Az fci szervezet 95%ban küllemkutyát tenyészt. Az ISDS szervezet, meg csak a munkára szelektálta a bordert. Tehát ha munkára veszed, akkor kérd ezt a papirt. ha nincs akkor az sima borderc. sima tk-val. telljesen másképp fognak elkezdeni dolgozni.
Sokkal könnyebb velük dolgozni, illetve képezni.
Itt csak segiteni szeretnék abban hogy legyen az embereknek rálátásuk, ne csak azért vegyenek akármilyen bordert mert olvasták hogy azjól terel.
Válasz #1083. hozzászólásra
JA ja
Amúgy milyen teheneid illetve bikáid vannak, mi is most kezdtünk húsmarházni.
Detto! Csak birkákkal...
Igen és mind szereted, egyiket se teszed ki az utcára.
Figyelj van 250db nem törzskönyves tehenem és 5db törzskönyves bikám mind együtt vannak és nem tudom melyik bocónak ki az apja, mit gondolsz nagyon tud érdekelni,hogy kitől származik.
Komolyan az az érzésem, hogy addig szenvednek az ilyen emberek, hogy még a kutyára is kötelező lesz a törzskönyv ...
Válasz #1079. hozzászólásra
Amire nekünk kell a kutya, teljsen mindegy, hogy milyen papírja van, s hogy van-e egyáltalán. Volt nekünk törzskönyves mudink. Nagyon szép kutyus volt, több díjat is kapott, csak éppen birkát terelni nem akart. Vagyis lehet, hogy tudott, csak még nem próbálta.
Sokra mentünk azzal, hogy törzskönyves volt!
Vicces...
Dezsávűm van...
Válasz #1074. hozzászólásra
mostanába ne, mert kb 2 év mulva lesz a következő alom nálam.
Válasz #1073. hozzászólásra
nem azzal van gond hogy nem kértél érte pénzt!!!!!!!!!!!
hanem az hogy papir nélküliek aki elvitte tőled, meg te sem tudod fél év mulva hogy melyik párosításból valóak. érted??
Válasz #1067. hozzászólásra
Mindenki a saját álláspontját védi...
Mint írtam, hogy itt baráti felajánlás történt így egy barátomnak elhiszem, hogy Border collie kutyái vannak, de mivel írta azt is, hogy az apja nem biztos, hogy a saját fajtája így ezt is felfogtam...
Ha fajtiszta kutyát szeretnék ígérem, hogy megkereslek.
Válasz #1069. hozzászólásra
Mert nem értesz hozzá,ÉN még egy kutyát sem adtam pénzért.
Válasz #1068. hozzászólásra
Válasz #1070. hozzászólásra
Tibikém!
Nézd meg a forgalmiját. Abban benne van.
Válasz #1067. hozzászólásra
De ha leveszed a mercédeszről a csillagot akkor már nem mercédesz???
Válasz #1066. hozzászólásra
Számoljuk, nálad mennyi alom született??? nálam tiz év alatt 2 . Akkor ki is a kereskedő vagya szaporító???
Válasz #1065. hozzászólásra
Válasz #1061. hozzászólásra
Sajnos ez az igazság. nem kell ahhoz városba lakni.
én akkor hiszem el hogy az a fajta kutya amit szeretnék, ha látom a fajtagondozó klub emblémáját a papirján.
Ha meglátsz egy mercijeles trabit akkor az már merci???? Mert rajta van a csillag??? megnézed a forgalmiját is igaz???
Válasz #1063. hozzászólásra
Figyelj ÉN nem kutya kereskedő vagyok ,mint te.
Ez nálunk is így van. Csak a létszámot szorozd be öttel.
áh van még egy gondolatom ehhez a törzskönyvi részhez!
Ha akitől veszed az honnan tudja hogy border az amit el akar adni neked??? vagy te azt honnan tudod?? Mert fekete-fehér???
Lehet az bármilyen. kicsikutya fekete fehér többnyire, meg a szülei is.
Válasz #1060. hozzászólásra
Még ÉN sem ettem lazacot.
Válasz #1057. hozzászólásra
Túl dramatizálod a helyzetet. Nem is tudom, hogy egy agrár oldalon hogy írhatsz ilyet... Elvégre ez nem város ahogy állításod szerint kidobják a kutyát és értéktelenné válit. A paraszt emberek tudják, hogy mire van szükségük. Ha valakinek terelőkutyára van szüksége elhiheted, hogy terelőkutyát vesz és helyben ,,leteszteli,, a tudását. Akinek hobbi kutya kell az azt szerez be.
Nézd, mind a két terelő kutyánk jól dolgozik. Se törzskönyv se semmi, csak az oltási papírjaik.
Mégis úgy vannak megbecsülve mint egy családtag...
Válasz #1059. hozzászólásra
miből gondolod??
Válasz #1055. hozzászólásra
Magyarországban emberek jelentős része nem eszik ennyi féle húst.
Válasz #1057. hozzászólásra
nézd meg az expressen.. tele van bc-vel vagy két oldal.
mindenhova ki van irva terelőszülőktől.. hihuhihi
csak mese 80%-a.
ha engem kérdezel, és mindenképp tk nélkül akarsz jó munkakutyát venni akkor kérd el minden esetben a szülők ISDS papirját. Aki ezzel foglalkozik az tudja miről van szó.
ha ezt nem tudja felmutatni, akkor az nem terelőborder. Számomra legalábbis. De az esetek 90%-ban ez van.
Válasz #1056. hozzászólásra
sajnos ezekből van utána az a gond hogy ha meg nem válik be a kutya akkor , aki tenyésztette.. nem foglalkozik vaele, a tulaj akinek meg nem kell mert nem jó semmire .. elviszi a menhelyre vagy kidobja egyszerüen, hisz nem is volt értéke a kutyának...nincs apja.. anyja.. chip sincs benn. kuka. Értéktelen.
Válasz #1055. hozzászólásra
Értem és megértem.
Válasz #1054. hozzászólásra
Válasz #1050. hozzászólásra
tudom, de nagyon rosszul vagyok, ha nincs tk-ja valamelyik állatnak.Az olyan mintha nem lenne értéke senki szemébe..
Válasz #1051. hozzászólásra
Rendben van
Válasz #1049. hozzászólásra
Legyen úgy
Válasz #1046. hozzászólásra
Na majd vissza térünk erre a dologra fialás után,majd fotózok és majd akkor választhatsz ,ha még mindig aktuális lesz.
Válasz #1048. hozzászólásra
Itt egy baráti felajánlás történt.
Válasz #1045. hozzászólásra
én inkább ugy fogalmaznék hogy a jó származásu kutya is csak 50%. A másik fele a kiképzésen múlik.
Válasz #1022. hozzászólásra
legegyszerübben azért kell törzskönyv, hogy tudd honnan való.
Mindenkinek van személyi igszolványa, és abból tudod ki fia -borja vagy. Hová tartozol, ki szült. esetleges tenyészértéket is képvisel a jó kutya. Sőt. akkor vérvonalakat is le lehet nézni, melyik párosítás milyen tulajdonságokat örökít, igy tudni lehet a hibákat, mint szellemi mint fizikai értelemben. PL.: apja anyja ismeretlen, jó hajtókutya, de hamar elszáll az agya és meg neki mindennek, nehezen lehivható vagy tartható kontroll alatt. távolságban max 100 méterre tud dolgozni. _ ez igy rossz vérvonal.
de ha van törzskönyve, akkor tudod hogy a következő kutyádat nem abból a vérvonalból fogod elhozni. persze az nem azt jelenti hogy elmész az ország másik végébe kutyáért aminek szintén nincs papirja.
Válasz #1045. hozzászólásra
Milyen illetve mennyi állatod van?
Válasz #1043. hozzászólásra
Jézus sírját se őrizték ingyen.
A legnagyobb baj, hogy nem tudom kivitelezni az elhozatalt
Szóval köszönöm a jó szándékot :ölelösszmájli:
Válasz #1039. hozzászólásra
60-70% ösztön a többi rajtad múlik.
Válasz #1043. hozzászólásra
Nekünk is adsz? Illetve mennyiért?
Válasz #1040. hozzászólásra
Fórumos jányoknak ingyér adomA kutya elvileg hasas nem tudom mikor kölykedzik csak azt,hogy 2-3-at szokott .
Válasz #1041. hozzászólásra
Mi a baj?