Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha valoban 500ft körül lessz az üzemanyag,akkor remélem a hús ára is a háromszorosára ugrik,1 liter üzemanyag nehogymár 1.7 kg hussal legyen egyenértékü.
Válasz #697. hozzászólásra
Állítólag Dunaföldvár az idén még nem fog kötni.
De szerintem nekik a Cargill fog fölvásárolni, mert a tulajdonosi kör azonos.
Én nemtudom mikor lesz a legmagasabb ár,de 48 körül leszerződném a termésem 1/3-át most.Állítólag a héten kijön a hungrana is valami árral.A Dunaföldvári és Dunaalmási ethanolgyár köt már, tudja valaki?
Vki vmi okosat tudna mondani , h a kuki meddig emelkedhet.Az ismerős nem adta oda 6.800 ft-ba.
Mondom Neki , h - vagy nooooooooormális.
Erre Ő azt mondta , h lesz ez még 7200-7500 ft is -de elég hamarosan.Pedig van még Neki jó nehány kamionnyi.
Elég bátor húzás-ki mit szól hozzá!
IKR-es fiúk azt mondják most idén nem szerzödnek sem búzára sem repcére!!
azt mondják jobb ez igy mindenkinek majd aratáskor a legmagasabb piaci áron fognak venni
Elég változó, hogy hova. A legjavát aratáskor szoktuk eladni, szerződést ennyire előre nem kötünk van, hogy egyáltalán nem (lehet hogy néha jól járnánk, de ilyenkor még semmi sem biztos). Ott a környékben, Pankota vagy Új város, Nagyszénás meg van két üzletkötő, akik képben vannak. 2010-ben kivételesen IKR-nek szállítottuk.
Mesélj.
Eddig kétszer szállítottunk nekik, ki lettünk fizetve ahogy az le volt írva, csak az a hosszú fizetési határidő nem tetszik nálunk. Nálunk kicsit messze vannak, hogy ők legyenek az első gondolatunk, csak annyi a baj, hogy a környéken a kevés nagy cég egyike és a többi hozzájuk igazít elég sokszor.
Én amit tapasztaltam velük kapcsolatba: 1-2%-al nedvesebbet mérnek,rendre kevesebb van 50-100kg-mal minden kocsin szerintük.Pedig én hiteles 60t-ás hídmérleggel mérem. Kereskedőn keresztül kell nekik eladni(tavaly így csináltam),ekkor ez nem a te problémád.
Szia !
Én Hajdú -bihar megyében gazdálkodom.
Tudomásom szerint , a Gran -Export kft,
a Chemical -Seed Kft.
a KITE.köt előfinanszírozási szerződéseket.
Ajánlom figyelmedbe, a Terménykereskedelem lapot.
Én tavaly voltam a Cargill-nak egy vevőtalálkozóján, ahol nem ilyen nyíltan, de megmondták, hogy a őket nem érdekli, hogy nálunk árvíz van, vagy aszály. Ők minden nap megkapják Chicagoból az árakat, és ahhoz igazodnak.
Kíváncsi vagyok erre az egészre, máshonnan is kisebb átlagokat várnak időjárás miatt. Nincs most termény sok helyen másként nem pucolnák a raktárakat szerintem. Igazából, nem könnyen jósolható. Igaz hogy ha olyan a helyzet akkor Ukrajna viszi az egész európai piacot.
Sajnos a magyar termés nem komoly tényező, még Európa szinten sem! Mi megtermelünk 6-7 Mtonna kukoricát, Románia 25 Mtonnát, igaz 5 t/ha átlaggal.
Ugyanúgy lehet itt jó termés x magas ár és fordítva is, többet számít a külső piac, mint a belső
A baj csak az, hogy a nagy orrúakat nem érdekli, hogy nálunk ki vetés ki nem ki. Ők az árakat nem hozzánk igazítják.
Ha utána számoltok, az a terület amit nem tudnak elvetni kukoricával, az összeségében olyan kicsi mennyiség még az európai piacon is, hogy az nem befolyásolja az árakat.
Nekem már kilátszik belőle a fejem!!
Ellenben sok a vethetetlen terület még nagyon. Ezért mondom hogy az árak most még bizonytalanok, hogy mennyit sikerül majd elvetni és mennyit nem... lesz még itt csiki csuki az árakkal.
1152 hozzászólás
Ha valoban 500ft körül lessz az üzemanyag,akkor remélem a hús ára is a háromszorosára ugrik,1 liter üzemanyag nehogymár 1.7 kg hussal legyen egyenértékü.
A hungrana 45000-47000-ig köti a kukoricát.A termelők hektáronként 2 tonnával szerződnek.
Válasz #699. hozzászólásra
Elindulni lehet, hogy elindulnak, de nem kötnek kukit.
Válasz #698. hozzászólásra
Én úgytudom idén már beindulnak,a Dunaalmási gyárról nem tudok semmit,de állítólag kész van az is.
Válasz #697. hozzászólásra
Állítólag Dunaföldvár az idén még nem fog kötni.
De szerintem nekik a Cargill fog fölvásárolni, mert a tulajdonosi kör azonos.
Válasz #694. hozzászólásra
Én nemtudom mikor lesz a legmagasabb ár,de 48 körül leszerződném a termésem 1/3-át most.Állítólag a héten kijön a hungrana is valami árral.A Dunaföldvári és Dunaalmási ethanolgyár köt már, tudja valaki?
Válasz #692. hozzászólásra
Jó lesz az még sokunknak vetőmagnak is...
Válasz #690. hozzászólásra
Mi nem az biztos Majd keresni kell egy biztosat.
Neked mindent törlesztettek már?
Válasz #688. hozzászólásra
Akkor a lesz a legmagasabb ára aratáskor akkor kell eladni az IKR már csak tudja
Válasz #692. hozzászólásra
Válasz #689. hozzászólásra
Lehet igaza,én is tartom még, lehet akár augusztusig is.
Válasz #690. hozzászólásra
Válasz #688. hozzászólásra
Szerintem a kérdést úgy kellene feltenni hogy egyáltalán akarna e valaki is szerzödni velük??
Vki vmi okosat tudna mondani , h a kuki meddig emelkedhet.Az ismerős nem adta oda 6.800 ft-ba.
Mondom Neki , h - vagy nooooooooormális.
Erre Ő azt mondta , h lesz ez még 7200-7500 ft is -de elég hamarosan.Pedig van még Neki jó nehány kamionnyi.
Elég bátor húzás-ki mit szól hozzá!
Válasz #687. hozzászólásra
IKR-es fiúk azt mondják most idén nem szerzödnek sem búzára sem repcére!!
azt mondják jobb ez igy mindenkinek majd aratáskor a legmagasabb piaci áron fognak venni
Válasz #685. hozzászólásra
Elég változó, hogy hova. A legjavát aratáskor szoktuk eladni, szerződést ennyire előre nem kötünk van, hogy egyáltalán nem (lehet hogy néha jól járnánk, de ilyenkor még semmi sem biztos). Ott a környékben, Pankota vagy Új város, Nagyszénás meg van két üzletkötő, akik képben vannak. 2010-ben kivételesen IKR-nek szállítottuk.
Válasz #684. hozzászólásra
Itt
Válasz #684. hozzászólásra
Hová szállítotok?Finanszírozásit kötnek?
Válasz #682. hozzászólásra
Mesélj.
Eddig kétszer szállítottunk nekik, ki lettünk fizetve ahogy az le volt írva, csak az a hosszú fizetési határidő nem tetszik nálunk. Nálunk kicsit messze vannak, hogy ők legyenek az első gondolatunk, csak annyi a baj, hogy a környéken a kevés nagy cég egyike és a többi hozzájuk igazít elég sokszor.
Válasz #682. hozzászólásra
Mesélj,ha itt nem,emailba.
Válasz #681. hozzászólásra
Tudnák mesélni!Az a szerencsénk hogy van 8 cég,12 km-en belül ahová tudunk szállítani.
Válasz #680. hozzászólásra
7-8 éve vannak feklénk az első pár év korrekt volt aztán, no komment
Válasz #679. hozzászólásra
Mi 16-éve vagyunk...innen indult a cég...folyamatosan át b...ismerem apraja,nagyját...
Válasz #678. hozzászólásra
Ezt kifejtenétek, most mi pont átmeneti mosolyszünetben vagyunk a Tf-el.
Válasz #677. hozzászólásra
Igen,benne is van a szerződésben... jól elvagyunk kábítva.
Válasz #675. hozzászólásra
kaszaper.neked is mondták a vizes kukoricát?
Válasz #674. hozzászólásra
Itt azt mondták nem szerződnek,csak,ha kikelt a vetés.
Válasz #673. hozzászólásra
Hol? -van vagy 20 telep...
Válasz #673. hozzászólásra
Engem egy hete hívtak akkor 4800 volt,rámondtam az áment,most lett kész a szerződésük...
Válasz #669. hozzászólásra
ma kérdeztem a trigónál 4500,tegnap 4600 volt
Válasz #670. hozzászólásra
adásvételivel?
Válasz #670. hozzászólásra
Hol lehet ennyiért kötni ha nem titkos?
Válasz #669. hozzászólásra
Ma szerződtem egy keveset 48000ft/t
Valaki tud új termésű kukoricára árakat?
Ők azt álitják,hogy mindenkinél többet adnak.
Válasz #662. hozzászólásra
Én amit tapasztaltam velük kapcsolatba: 1-2%-al nedvesebbet mérnek,rendre kevesebb van 50-100kg-mal minden kocsin szerintük.Pedig én hiteles 60t-ás hídmérleggel mérem. Kereskedőn keresztül kell nekik eladni(tavaly így csináltam),ekkor ez nem a te problémád.
Válasz #663. hozzászólásra
Szia !
Én Hajdú -bihar megyében gazdálkodom.
Tudomásom szerint , a Gran -Export kft,
a Chemical -Seed Kft.
a KITE.köt előfinanszírozási szerződéseket.
Ajánlom figyelmedbe, a Terménykereskedelem lapot.
Válasz #664. hozzászólásra
részletezhetnéd
Válasz #662. hozzászólásra
soha többet
Nem tudja valaki, hogy Debrecen térségébe milyen cégek kötnek gabonát?
Van-e valaki üzleti kapcsolatban a hungranaval?
Én tavaly voltam a Cargill-nak egy vevőtalálkozóján, ahol nem ilyen nyíltan, de megmondták, hogy a őket nem érdekli, hogy nálunk árvíz van, vagy aszály. Ők minden nap megkapják Chicagoból az árakat, és ahhoz igazodnak.
Válasz #656. hozzászólásra
Sajna de így van.Én pl.nem tudom betárolni. 4500-5000ért én lekötöttem a kukit,inkább bukjak 500ft-ot, mint 2000-ret.
Válasz #657. hozzászólásra
Kíváncsi vagyok erre az egészre, máshonnan is kisebb átlagokat várnak időjárás miatt. Nincs most termény sok helyen másként nem pucolnák a raktárakat szerintem. Igazából, nem könnyen jósolható. Igaz hogy ha olyan a helyzet akkor Ukrajna viszi az egész európai piacot.
Ebben igazad v druszám.Nagyon kevesek vgyunk.
Sajnos a magyar termés nem komoly tényező, még Európa szinten sem! Mi megtermelünk 6-7 Mtonna kukoricát, Románia 25 Mtonnát, igaz 5 t/ha átlaggal.
Ugyanúgy lehet itt jó termés x magas ár és fordítva is, többet számít a külső piac, mint a belső
A baj csak az, hogy a nagy orrúakat nem érdekli, hogy nálunk ki vetés ki nem ki. Ők az árakat nem hozzánk igazítják.
Ha utána számoltok, az a terület amit nem tudnak elvetni kukoricával, az összeségében olyan kicsi mennyiség még az európai piacon is, hogy az nem befolyásolja az árakat.
Válasz #654. hozzászólásra
Nekem már kilátszik belőle a fejem!!
Ellenben sok a vethetetlen terület még nagyon. Ezért mondom hogy az árak most még bizonytalanok, hogy mennyit sikerül majd elvetni és mennyit nem... lesz még itt csiki csuki az árakkal.
Dél-Békésben is a víz az úr!
Válasz #652. hozzászólásra
Errefelé is a víz az úr!