Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Robotkormány új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1152 hozzászólás
Válasz #201. hozzászólásra
Igen jó.
Válasz #200. hozzászólásra
az asszem jó átlagnak számít, nem?
Válasz #199. hozzászólásra
Eddig 2 évben volt. az elsőben volt 320q/ha a másodikban meg 250q/ha.
Válasz #198. hozzászólásra
és milyen átlagod szokott lenni??
Válasz #197. hozzászólásra
Nem. Jön a cég a pixal-al és leszedi.
Válasz #196. hozzászólásra
És saját géppel is lehet szedni? Mert vmelyik magyar zöldségbetakarító pont jó hozzá.
Válasz #194. hozzászólásra
Tavaly a földről 150-ért vitték. Az idén 120-ért kötnek szerződést a kézire és 80 a gépi, ha jól emlékszem.
Válasz #193. hozzászólásra
Zsír új. 2db
Válasz #191. hozzászólásra
Mennyi most a fűszerpapi ára? Én 3-4 éve akartam, de letettem róla, mert nem érte volna meg.
Válasz #191. hozzászólásra
Nekem 1 dobom van, de még sosem használtam.:-) A csöve is el van törve.:-) Tényleg! Neked már kellett javíttatni a csövet?
Válasz #190. hozzászólásra
A csemegét meg elég szarul veszik át. A piacra meg nincs igazán kedvem eljárni.
Válasz #190. hozzászólásra
Fűszer papim van a pályázat véget.
A hibrid kukival legalább 3 éve nyaggatnak a monsanto-sok és a limagrain, meg az ikr de tartok még mindig tőle egy kisség. Talán jövőre, vagy két év múlva.
Válasz #189. hozzászólásra
hibrid kuki, csemege kuki, zöldségféle, fene tudja.
Válasz #188. hozzászólásra
(Inkább valami jövedelmezőbb..................)
Mire is ????????
Válasz #187. hozzászólásra
És nem gondoltál jövedelmezőbb öntözéses kultúrára?
Válasz #186. hozzászólásra
Dob
Válasz #185. hozzászólásra
Dobbal öntözöl vagy lineárral?
Válasz #184. hozzászólásra
Egy öntözéses év többet ér, mint egy pályázat.
Válasz #183. hozzászólásra
De ezt a mg-i fősulin nem is tanították.:-) Egyszer akartam egy öntöző pályázatot csinálni, és akkor jártam körbe a témát.
Válasz #182. hozzászólásra
Azért ennyire már nem figyeltem anno.
Válasz #181. hozzászólásra
na de így levélen keresztül veszi fel, a sejtek között meg ugye ott a lé h szállítsa a nitrogént. Egy tanár azt mondta h a kijuttatandó nitrogén mennyisége fordítottan arányos a csapadék mennyiségével. Tehát, ha csapadékos az időjárás, akkor kevesebb N kell.
Válasz #180. hozzászólásra
Szerintem nem.
Ez a minimum törvény elve. Most nálunk a vízből van a legkevesebb. Mert a búza fehérjéből áll, a fehérjéhez nitrogén kell a nitrogén felvételhez meg víz. (Ha jók az emlékeim)Szerintem a búza egy kissé "becsapva" érzi magát és ezért zöldült meg.
Válasz #179. hozzászólásra
és ha nem locsolnád, akkor is bírnák a szárazságot így, nem?
Válasz #176. hozzászólásra
Húsvét után kedd, szerdán szórtuk, és kb 2-3 napja kezdtek bezöldülni abba az igazi búza zöldre. Most megy rájuk a locsoló.
Válasz #175. hozzászólásra
Én hagyományossal szórom. De vhol eldugult, nem szívja fel a vegyszert, így a tetején önjük be. Ha lesz idő átnézzük.
Válasz #175. hozzászólásra
Az első nagyobb adaghoz kellenek a műtrágyás fúvókák. Asszem 5 vagy 7, vagy 8 lyukú. Ilyenkor, mivel már mást is tesz bele az emberke(gyomirtó, gomba, szárszilárdító) sima fúvókával nyomtuk.
Válasz #174. hozzászólásra
mikor szórtad? Azok a növények is szenvednek most??
A nitrosolt mivel lehet kijuttatni? Hagyományos permetező specko fúvókákkal?
Válasz #171. hozzászólásra
Nem hiszem, hogy perzselni fog. Én 150 litert szórtam és csak ott volt egy kis perzselés ahol duplán kapott.
Válasz #172. hozzászólásra
jobb-jobb. 53 ezer Ft/t
Válasz #171. hozzászólásra
Árban jobb mint a szilárd?
Válasz #170. hozzászólásra
Ja-ja, Nitrosol-t, 80 liter/ha mennyiségben, ami kb 100 kg. Ebben van kg 23 kg N. Valszeg megperzseli, de majd az új levelek már épek lesznek!!!
Válasz #169. hozzászólásra
Hali!
Milyen folyékonyt szórsz? Nitrosolt?
Én is ki fogom próbálni jövöre
B@szki, nálunk is gázos a helyzet. Van egy 30 ak-s földem, amiben az őszi árpa jó ha lesz 20q. A 10 ak-son pedig a múlt 7en még 60-ra saccoltuk, mert országos esőt jósolt. A repcék elég jól bírják, jönnek az oldalhajtások is, de egyesek azt mondják h dobálja el a virágokat....én ilyet nem észleltem. A búzák is egész tűrhetőek, olyan közepesnél picit jobbak. A tavaszi árpák és a mustár hiányosak, és szenvednek. A naprát még csak a 7 en vetettük el.
Ma folyékony nitrogénnel megszórtunk 80 hektár búzát(26 ha durum, és 54 ha estivum. Már szárban van, nem tudom h nem késtem-e el vele. És nagyon kíváncsi leszek az eredményre is!!!!
Észak-Békés
Válasz #165. hozzászólásra
K-Roly! Merre gazdálkodsz??? Nálonk ( É-K. Somogy ) márc. 15-én volt utoljára eső.........én is legszívesebben kitárcsáznék mindent, de olyan kemény a föld, hogy összetörne a szerkezet.
Válasz #165. hozzászólásra
azért lesz olcsó, mert pénzt fognak beletenni !!!!!!!!!!!
Határszemle:
10-20Ak-ás földön:
őszi gabonák: 15-25q/ha
tavaszi árpa: 20q/ha
fénymag: 5-10q/ha
repce: kitárcsázva vagy max. 5q/ha
40Ak-ás földön:
őszi gabonák: 25-40q/ha
tavaszi árpa: 20-30q/ha
fénymag: 10-15q/ha
repce: kitárcsázva vagy max. 15-20q/ha
Van olyan búza a 40 koronás :-) földön, amit már régen ki kellett volna tárcsázni. És a 20 koronás :-) földön van olyan búza (1 tábla), ami simán megadja az 50-60q-t is. Hektáronként.
A többi vetemény egy f.o.s.
Kiváncsi leszek, hogy aratásnál miért lesz olcsó a gabona. Szerintem azért, mert a kupecek azt fogják mondani, hogy a tavalyi készlet is megvan még.
Válasz #163. hozzászólásra
nálunk a kalászosok egy alulközeli átlagot tudni fognak, a repcék szarok(nekem az nincs) a napra és a kuki kérdéses. azok még a májust kibírják eső nélkül (kicsi esővel)
Válasz #162. hozzászólásra
Az árpám kikalászol 1-2 nap múlva. Majd csinálok egy képet és valahogy beteszem ha segítséget kapok.
Válasz #161. hozzászólásra
Óriási aszály van megint kialakulóban hat hete nem volt normális eső, még a jó békési földeken is nagy már a haver szerint a gond!!!!!!!! A repcét sorra tárcsázzák ki!!!!! A búzák meg mind egyszárú a bokrosodás meg almaradt!!!!!
Válasz #159. hozzászólásra
Akkor még jó, hogy meg van a tavalyi búzám és naprám !
Bocsi árpa kimaradt 40-50.
Én most szeptemberi árakat fogok tippeni. Búza 60, repce 90-100 napra80-90 kuki az még nagyon kétesélyes.
Válasz #157. hozzászólásra
Egyszerű. Nem megyek bérbe. Öntözök.
Válasz #154. hozzászólásra
Nekem se...De akkor jön a következö kérdés hogy ezt a gyenge gabonát menyiért vágod le??!! Mikor akkora repcét vágtam mint a szilvafa akkor senki nem akart tenni a pénzemre mostmeg majd kezdödik a variálás..
Válasz #155. hozzászólásra
Az "öreg" már vagy két hete öntöz !!!!
Válasz #154. hozzászólásra
Biztos vagyok benne! Már a Dunán-túlról is panaszok hallatszanak!
Válasz #152. hozzászólásra
Feljebb megy ????
Asszem nem kell 4 tonnás repcét aratnom.
Válasz #148. hozzászólásra
ÉN jelen hejzetben nem nyitnám fel.. de ezt mindenki maga tudja!!