Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hidraulika, hidromotor új
1152 hozzászólás
Válasz #151. hozzászólásra
A repce és a búza árát már erősen befolyásolni fogja az aszály! Aki lekötötte 7-8 ezer között a repcét az szerintem nézelődni fog!
Válasz #150. hozzászólásra
Ezt nem igazán értem Beki !
Válasz #148. hozzászólásra
Tengerivel se lesz jobb a helyzet,meg még a támogatás se lesz rá...
Válasz #148. hozzászólásra
Kőkemény árat mondanak rá.
Bizt. elgondolkodott a tulaj.
Megaztán rekordgyanús is volt biztos...
Felénk ma elkezdték aratni a repcét. A nagyRába aratja a tárcsával.
Válasz #146. hozzászólásra
Egyszer vittem a terményemet egy céghez, és az egyik haszid, vagy askhenázi azt mondta félrészegen, hogy "tudjátok meddig csináljuk veletek parasztok mindezt???
???
Amig mindenki azt nem mondja: EZT TERMELÜNK nektek, egy lófaszt!
Akkor volt az, hogy szarért, hugyért adtunk el mindent...2004 lehetett. Hálás vagyok azóta én is neki. A minimál terület elve szerint mindegy , hogy 20 vagy nem ezer a kukorica egy 100 ha-os egységnél így is van rajta bőven lé. És van időm borozni, motorozni, nem kell hisztérikusan hajnalban kelni stb.
Válasz #145. hozzászólásra
Ez igy igaz.. Jól látod!!Nem sokáig volt a zsebbe a 6os kuki ára meg a 10 napra ára sem Szerintem is ez egy hatalmas szinjáték..Nekem egyszer merö roszindulatbol azt mondták hogy megbántsanak.. Hogy nemlátod magad és a tevékenységed kivülröl!! Mert te csak belülröl hogy ma meg holnap mit kell csinálni Elgondolkodtam rajta és végül még hálás is vagyok neki azota megprobálom külsö szemlélöként is látni a dolgaimat és akkor hasonlókat látok mint te!!!
Válasz #141. hozzászólásra
Satyesz! Az áremelkedésről annyit, hogy én úgy tapasztaltam, hogy a terményárak után lódulnak az input anyagok árai is. Emlékezzetek, a 2007-es aszály után ment fel a műtrágya és a vetőmag ár is. Aztán tavaly meg mindenki vakarta a fejét mert a "tartósan magas terményárakból" lett 2000 forintos kukorica...biotehanl ide intervenció oda. Mi semmit nem döntünk, csak annyit, hogy bedőlünk az ügynököknek - akik persze semmit nem garantálnak - vagy nem................
Válasz #143. hozzászólásra
Az nem szeretnék lenni...
Válasz #142. hozzászólásra
Mit gondolnak, mik vagyunk mi palesztinok?? A magyar parasztnak azért jár az esze....
Válasz #140. hozzászólásra
Szia rongyos rég dumáltunk..! Ezek szerint te az elenfelet a saját módszerével gyözöd le...
Válasz #139. hozzászólásra
Attol függ hogy mekkora lesz a termés kiesés.. hacsak 10-30 % akkor marad minden a régi ha több akor lehet emelkedés de az rajtunk nem igazán fog segiteni és megtörténik a várva várt áremelkedés és lehet neki örülni!!!
Válasz #139. hozzászólásra
Jólaci. Én megértem azt is amit Te mondasz. De aki annyi bérletet fizet, annak pláne nem való évente rohadli sokat bukni - a mocskos kereskedők miatt. Ez akkor biztonságos, ha van saját föld.
A II. variáció meg mindig biztonságos. És bőven kijön belőle a bérlet is, mert hektáronként lehet 200.000 Ft haszon is.
Válasz #138. hozzászólásra
Aki 35 40ezret fizet bérletre,az nem tehet ilyet.Legalább lesz kereslet a terményünkre,csak sokan csinálnák a módszeredet.
Válasz #137. hozzászólásra
Köszönöm. Látom te megértetted, mit írtam. Sokon meg úgy néznek rám, mint terrorista a vaklőszerre. így mindig csak haszon van. Mindenkinek ezt ajánlom, mit gondoltok Tirolban mit csinálnak az osztrák parasztok. Kicsapnak néhány hafflinger a legelőkre. Megkapják a lét, és azt a panzióra költik. Nincs ott sem oly nagy ipari mértékű termelés.
Lassan már nem tudunk olyan technológiát felvonultatni, hogy önköltségnél legyünk. Lassan 4 tonna kell a szotyiból, 13 tonna a kukoricából, és 8 tonna a kalászosból. 10 évvel ezelőtti árakon........bekaphatják a "közelkeletiek"
Válasz #130. hozzászólásra
Nagyon ügyesen csinálod így tuti leszz a haszon és még másra is lessz időd!!!!!!!! Ha hiány lessz az árúkból csak akkor lehet magasabb árat kiharcolni!!!!!!!!
SOkak szerint még csak ezután fogja hozni az oldalhajtást a repce. Hát, én nemtom, csak reménykedek ebben.
Válasz #131. hozzászólásra
A Gézának igaza van, én így csinálom. van tavalyi búzám, górés morzsolt kukoricám, olajretkem stb. De jóformán csak kalászost vetek, mert arra kevesebbet kell költeni.
tárcsa ( 12 L/ha - műtrágyaszóróval vetés 3 l/ha - megint tárcsa vagy borona (10 l/ha ). Oszt vége a műveleteknek. Ha lenne egy jó direkt vetőgépem, akkor az utolsó műveletet is meg lehetne úszni.
25 liter üzemanyagból meg van az ami ennek a hülye műholdnak kell, és felveszem érte a 154 ( 43 e Ft ) Eurót az idén. Így biztosan marad 40 e pénzem. Nincs benne semmi kockázat.
vagy úgy is lehet, hogy visszaosztod a támogatást és csak annyi földet művelsz meg az összesből amire az elég. Így ingyen jön le róla a bevétel. :)))) Ja, hogy nem lesz meg így az ország kenyere??? na és.......
Repcefronton 30q/5ha lesz. Nálunk már virágzik, és lehet biciklizni a sorja között.
Konkurens oldal cikke:
http://www.agrotrend.hu/cgi-bin/agrotrend/index.cgi?view=ck&tID=415&nID=60371
Repcefronton idén mi lesz?
Fullorál?
Válasz #131. hozzászólásra
a zöldítés az, mikor úgy csinálsz, mintha csinálnál valamit és közben meg nem csinálsz semmit. vetsz is meg nem is
(mint a kormányunk)
Válasz #130. hozzászólásra
Hello. Kifejtenéd nekem mi ez a zöldítés , és milyen pénzt vársz akkor? Ezek tavaszi vetések? Azért ezekre is kell költeni nem?
Válasz #129. hozzászólásra
Saf! Igazad van, de ezeket úgy tudjuk megszívatni, mint a helyi tsz, meg egy páran. Bevetettük a területeinket mustárral, olajretekkel, lucernával, szép zöld aztán hátradőltünk. Most már izzítom az ügyélkaput aztán jöhet a lé. Egy fillért sem költök el belőle. 10 évvel ezelőtti árakkal, nem szívesen zötykölődök a traktoron......ez egy rabszolga munka. Majd ha nem lesz mivel kereskedni talán észbe kapnak. Ámen.
Válasz #127. hozzászólásra
Hali. Ha beigazolódik amit te gondolsz akkor nagyon sokan be fogják zárni a boltot. Azok az átvételi árak amiket te írtál a költségeket sem fedezik. Sajnos én is hasonlóan látom a dolgokat. A másik ami szerintem be fog következni hogy az input anyagokat sem fogják oda adni halasztott fizetéssel de ne legyen igazam.
Válasz #127. hozzászólásra
Én is olvasok médiát,és azt írják a szakik,hogy 3 havi gabona készlet van a világnak,és termésátlag csökkenésre számítanak,mivel a világgazdasági válság miatt kevesebbet költenek a földre,ezért csökkenni fog az átlagtermés.
Nem vagyok sem termény-kupec, se kereskedő. Viszont olvasok médiát, és azt írják, hogy az idén a 2. legjobb termés lesz. Ezzel szemben a kupecek aratáskor azt fogják mondani, hogy a tavalyi készlet is megvan, és a 2009-es termény nem kell. Ha kell is, minimális áron. Csak akkor lehet jó termény ár, ha aratásig nem esik egy szem eső se. Viszont akkor nem kell aratni sem. Szóval nyugodjon meg mindenki, és felejtse el a hármassal kezdődő búzaárat, és a hatossal kezdődő napramorgót.
Válasz #122. hozzászólásra
Az Úr tán terménykereskedő,hogy ilyen xar árakat prognosztizál?
k-roly ne becsüld így alá az árakat mert a végén ezzel rukkolnak a nepperek elő!!!!!!! Mindent magasra kell belőni és majd innen lehet alkudozni lefelé!!!!!
É.búza :3800-4500 Eu.búza:3300-3700 T.búza: 2800-3200 Kuki:3000-3600 Napra:8500-9500 Repce:10500-12500 Mert az átlagok szerintem :Búza35-45q Napra 25q Repce 20q Kuki 60+ q országosan... Tehát aszályt jósolok...
Látom te azt élvezed,minnél drasztikusabbat írhatsz.
tak.búza: 2000.-
tak.árpa: 2000.-
eu-búza: 2200.-
malmi búza: 2500.-
napramorgó: 5000.-
kukorica: 2500.-
repce: 6000.-
Ha az eurót visszamaszírozzák 250ft környékére, akkor ezek az árak is elég túlzónak néznek ki. Még az is lehet, hogy a takarmány minőség 1-es számmal fog kezdődni.
Válasz #118. hozzászólásra
Naprát leraktuk 7cm-re
ő.árpa:25000
búza:30000
napraforgó:67000
kukorica:30000
Válasz #118. hozzászólásra
mi próbáltuk kombizni, de felszedte a nyerset.:-))
Válasz #117. hozzászólásra
úgy porzik nálunk, hogy nem látom a kombinátort.
ha igy haladunk nem lesz gondom fuvarosra, elgyőzőm a hw-val is
Válasz #116. hozzászólásra
helló Géza eléggé mélyen:-)))))
Válasz #114. hozzászólásra
milyen mályen vettek?
Válasz #113. hozzászólásra
ezért szeretnék a jövő7en nitrosol-t szórni!!
Válasz #113. hozzászólásra
itt sokan vannak akik aszályt vártak ,mert az jó a magyar parasztnak,akkor lesz jó ár
Válasz #112. hozzászólásra
Szia Fan! Kellemes ünepet!
Rossz sejtelmeim vannak,az év eső hiányában gyengén indúl,buzák elfelejtettek bokrosodni.repcék egyszálban virágoznak,műtrágyahatások elmaradnak!Sajnos az aszály csak bennünket súlyt,ezért az árak sem fognak az előbiekben leirtakhoz képest módosulni!
hello feri ne legyél szkeptikus 3000 alatt nem lesz ár az euro miatt (remélem)
Válasz #110. hozzászólásra
Szia Cimbika!
Ezeekel a számokkal, sajnos közeljársz a valósághoz!
repce: 80
ő.árpa: 26
malmi búza: 33
t.búza: 25
napra: 70
Ez csak tipp!!!
Azért óvatosan,anapokban voltam egy Trigo-fix fórumon ,ott elhangzott,hogy 02 01-től aktuális szezonárat tudnak naponta mondani.Lehet szerződést kötni az idei vetésű kukira.(még zsákban van a vetőmag)
Válasz #107. hozzászólásra
Szerintem ezzel nem vagy egyedül!
30000 ft/t -ért most azonnal kötnék.
A tőzsdén 2009 12hó 30000ft/tonna a kuki!
Csak nőljön mint a Ferkó orra!))
Válasz #103. hozzászólásra
Használd ki a lehetőséget szerezd meg mind csak vigyázz a tyúk kakihoz sok viz kell ésszel szord eső nélkül kiégeti a növényeket.
Válasz #102. hozzászólásra
Nem valósz., h. a NAGYtöbbség sora jobban fog menni...
Sőt!!!
Tuti szarabb sora lesz neki!!!!!!!
Válasz #101. hozzászólásra
itt meg van egy tyúktartó telep és mindig könyörögtek, hogy valaki vigye el a trágyát, még fel is pakolták
most már nem kell könyörögni. ősszel talán én kapom az egészet