Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
1152 hozzászólás
Válasz #100. hozzászólásra
attól függ, hogy mi volt a jóvilág, nekem még nem volt soha kánaán
remélem megérem egyszer
Válasz #99. hozzászólásra
Nálam csak a telepen több hónapig érlelt és átforgatott anyagot szorom ki a friss cucnak semmi értelme. És mindig csak ilyen is van kihordva.
100
% hogy a jóvilág már mögöttünk...
Válasz #98. hozzászólásra
Kapospulában, de egyelőre nem aktuális, csak érdeklődöm. (Mint mindenről :-) )
Egyébként itt is szórt valaki idén, majd nála is érdeklődöm, de annyit tudok róla, hogy az öszes vizsgálatot és adminisztrációt ő végzi, viszont nála a szórást végezte más Kamazokkal. De azt rossz volt nézni: kora tavasszal lett kuki tarlóra (!) szórva az a nyers trutyi, aztán szántva, és megint kuki bele.
Válasz #97. hozzászólásra
A szomszéd településen lévő telppel vagyok kapcsolatban, ők vizsgáltatják be a földeket és hordják ki a trágyát saját költségükön, én csak szétszórom a megengedett mennyiséget.Szerintem nagy okosság van az iszap fogadásában!!!Ha érdekel segitek, BÁRÁNY hol laksz ???
Válasz #95. hozzászólásra
Te szórtál már szennyvíziszapot? Mert úgy tudom, elég szigorú előírások vannak. (Talajvizsgálatok előtte, utána, dokumentálás, engedélyek, stb.) Ezenkívül - szerintem - abban a tápanyag mellett elég sok nem odavaló anyag is van, nem?
Nem kötekedés, érdeklődöm!
Válasz #94. hozzászólásra
Továbbá megoldod a szalma és más rothadó mellék termék problémát mert ezzekkel kell keverni az iszapot, és felveszel sok lóvét még az iszap megsemmisitésért is,hasonlóban gonolkodom én is.
Válasz #94. hozzászólásra
Erre a megoldási dologra gondoltam én is.Továbbá ha van a környéketeken szenyvíztelep vagy komposztáló azokkal is meg kell próbálni szerződést kötni és igy ingyen lehet trágyához jutni takarmány növények alá.Vagy ha van rá lehetőség kell egy telep valahogy létesíteni,egyre több lessz a szenyviziszap országos szinten amit valahova elkel szórni!!!Ahol megszórod semmi mást nem kell szórni mert lefekszik a tápanyag bőségtől minden növény szinte !!
Válasz #93. hozzászólásra
hogyan csökkentsük a költségeket?
a technológia adott.
mondjuk én csökkentettem. nem vetettem búzát. csak árpát és trikit. saját magból. ősszel nem kapott semmit. tavasszal meg fog egy kis n itrogént azt terem amit terem. ami terem azt meg betárolom
Válasz #92. hozzászólásra
Mit takar a "hogyan" és mire gondoltál mond el bővebben?
Válasz #91. hozzászólásra
kiváncsi vagyok hogyan. a tavalyi búza az még 6700-as komplexet kapott
igaz az idei semmit
Válasz #87. hozzászólásra
Ha van saját raktáratok várd meg február végét akkor már kezd látszani az áttelelés valamennyire.Engem nyomott a raktár költség.Szerencsére aratáskor eladtam több mint a felét.Eddig úgy néz ki az idei ár sem lessz több 30-35ft-nél,optimális jó idő esetén.Most a költségek csökkentésével lehet pénzt keresni szerintem.
Tőzsdei árak:
TAKARMÁNYKUKORICA
Árak: 2009. 01. 08.
2009 márciusi szállításra: 25000 Ft
2009 májusi szállításra: 25700 Ft
2009 júliusi szállításra: 26400 Ft
2009 novemberi szállításra: 26000 Ft
EURO BÚZA
2009 márciusi szállításra: 32000 Ft
2009 májusi szállításra: 32000 Ft
2009 augusztusi szállításra: 32100 Ft
Takarmány BÚZA
2009 márciusi szállításra: 24650 Ft
Takarmány árpa
2009 márciusi szállításra: 24500 Ft
2009 májusi szállításra: 24500 Ft
Repce
2009 márciusi szállításra: 68500 Ft
Napraforgó
2009 márciusi szállításra: 53000 Ft
Ha nem lesz valami katasztrófa, ( nagy kifagyás, aszály ) akkor nagyon nyomott árakkal jutunk el az aratásig......
Válasz #87. hozzászólásra
VÁRD MEG A FEBRUÁR KÖZEPÉT
Válasz #86. hozzászólásra
Nálunk is ennyiért van jelentkező. Nagy kérdés eladjuk vagy ne
Válasz #84. hozzászólásra
A héten kiszáltam atavaji betárolt maradékból ár 30+fa ez egy nagy szar ár de sajna ez van most az árat nem mi szabjuk "meg máskor sem"
Válasz #78. hozzászólásra
Mert a Kite mit mond?
Adott e valaki mostanában euro búzát el?
Válasz #82. hozzászólásra
Azért még ne szerződd le a tüzépre mert akár még csillagászati ára is lehet!
Nálunk soha nem lehet tudni..
Válasz #79. hozzászólásra
Jo látod kukoricát sokat vetek kell tüzelni.
Válasz #79. hozzászólásra
igazad van! tavaly jó bevittek az erdőbe, hogy termeljünk mert világ méretű termény hiány van
amúgy meg még sokat alszik kint a termés
Válasz #73. hozzászólásra
ma megnéztem és nem látok gondokat. én az árpától félek, mert október végén vetettem, de szerencsére nem sajnáltam a magot
Válasz #78. hozzászólásra
De ezek annyit érnek mint Mári néni jóslatai!
Válasz #77. hozzászólásra
Kite roszabul beszél.
Ma egy IKR-es tájékoztatón voltam Pécsen.
Az egyik előadó az idei várható terményárakat a következők szerint prognosztizálta:
-repce : 65-70E Ft/t
-tak. buza: 25-30E Ft/t
-malmi buza: 30-35E Ft/t
--napraforgó: 58-63E Ft/t
-kukorica: 25-30E Ft/t
A felső értékekkel kiegyeznék...
Válasz #74. hozzászólásra
2-3 centi nem sokat ér!!!
Válasz #74. hozzászólásra
akkor talán megnyugodhatsz. a hó hálás ebben a hidegben.
holnaptól ónos esőzést mondanak a jósok.
Válasz #73. hozzászólásra
Én nem látom,hogy milyen,mert áll rajta a hó.
Válasz #72. hozzászólásra
gazdálkodók !
hány hete az, hogy még nappal is mínusz van ?
mintha ritkulna a határ !
láttam ma egy két búzatáblát amin foltokban már semmi sem volt.
sőt repcét ami eltűnt 2 hét alatt, mióta láttam.
be voltam xarva, hogy túlfejlődtek a kalászosaim az ősszel, de most még remekül néznek ki.
Ha még tartósan marad ez a hónélküli rendkívül hideg idő ,lehet korrigálni a repce és gabona tippeket!
Válasz #70. hozzászólásra
levonás 2%
Válasz #62. hozzászólásra
kuki 100 euro
napra 310 körül volt
A handnemről hallottam Én is felsőbb körökből.Gáz,de biztos óriási volt a stressz!!!
Máshogyan kellett volna Nekik levezetni az egész dolgot!!!Máskor meg nálluk volt mindíg legjobb a napra ár főleg,ha volt jó olajmintád.
Akkor tudom ki vagy.Hogyne ismernélek.Csak Peterden úgy láttam KÜHN vetett,azért nem stimmelt.
Maszek Esztár igen.
Válasz #61. hozzászólásra
Esztárol Császi L veted a müt???
A kitéröl nem halotam semitt de a mai villágban ki tudja!!!!
Bagdit a limag-os idöböl ism de a kiténél is szoktünk tal!!!
H- szob-irok!!!
Válasz #61. hozzászólásra
A szóját az akg miatt, de ha maradna az ár idén is akkor egy 23-25 q már pariban van 9-10 t kukival a költségek meg lényegesen kisebbek.
Én nem szeretnék 75-nél többet adni az N34-ért.
A név azt hiszem stimmel.
A kités naprával meg ha már így alakult akkor más hangnemet vártam volna, de még akkor is magas lóról beszéltek ( nem a területisünk).
Válasz #63. hozzászólásra
ja 4000-5000-étr!!!!!!!!!!
Válasz #62. hozzászólásra
én annyit tudok fuvaros haveroktol hogy a magyar gabona jellentös részétt izraelbe viszik kifele...még intervenciós tengerit most iss!!!!
A KITE beleszaladt!A BUNGE még aratáskor se mondta meg mekkora mennyiséget vesz a KITE-től.Arra hivatkozva,h a Tesco, Metro stb még nem jelezte milyen mennyiségre lesz szüksége!!!!Az aranyos nyugati múltik végig...k a rendszert!!!Hajrá EU!!!
Ja és igaz,h Győr környékén dupla áron ment a kuki,napra Ausztriába és Szovákiába???
Kukaccsosz szójánk nincs,nem vunk AKG-ok,JD 740 lett az IH helyett.
N műtrágya tavaly le lett foglalva magyar Esztárból.8700.A Kutasnál 8500 román.
Vezetékneved O....?
Maszek Te honnan vagy??
Válasz #54. hozzászólásra
Még mint limagrainos ismerted?
azt hogy mi a fene átalakul ,átvedlik mindegy minek mondják .de igy ezzel a nével nem megy tovább a szekér .hisz lejáratták magukat.persze direkt.majd megint kapnak lóvét mint 2003-ban ozt jó kistafirungozzák belole a buvár csapatott. ez a név a múlt egyébként is.a név változik a többi marad.
Válasz #57. hozzászólásra
rémhir, valaki nem józanodott még ki rendesen
akinek meg halálhirét keltik sokáig fog élni
Válasz #56. hozzászólásra
2 napos infó
Válasz #53. hozzászólásra
mi van ????
Válasz #54. hozzászólásra
te mit hallotál a ngy kitéröl maszek???
Válasz #49. hozzászólásra
Bagdi R én is ismerem!!!
Válasz #50. hozzászólásra